» »

Nevarnosti petard

Nevarnosti petard

Temo vidijo: vsi
««
7 / 7
»
»»

MrStein ::

Če metek iz moje pištole ne bi zadel žrtev, pa bi verjetno od česa drugega umrla...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Okapi ::

In kaj si hotel s tem povedati? Da se še nihče nikoli ni zlagal, in krivde za škodo, ki jo je sam zakrivil, prevalil na nekoga drugega?

Mogoče ali baje, morebiti...
Imaš ti več informacij kot članek?
Motiti se je človeško.

louser ::

LeQuack je izjavil:

Pes zaradi pirotehnike skočil pod avto in poginil
https://www.24ur.com/novice/slovenija/p...

Če bi bil ustrezno zagrajen, ne bi poginil.
Če petarde ne bi pokale, pravtako.

MrStein je izjavil:

Mogoče ali baje, morebiti...
Imaš ti več informacij kot članek?

A jih imaš ti?
Kranjski policisti so obravnavali prometno nesrečo, v kateri je osebni avtomobil povozil psa, ki je domnevno s skokom preko ograje zaradi pokanja pirotehnike pobegnil z dvorišča.

Ne. Mogoče je bilo tako , mogoče pa onako. Ne vemo.
Motiti se je človeško.

Ja, in kaj sem jaz rekel? Prvi prispevek tu je bil, da je psa splašila petarda. Nič mogoče. In sem napisal, da mogoče ga pa ni.

OK, o čem se prepirava?
Motiti se je človeško.

AnjaNja ::

če bi bil ustrezno zagrajen bi pa gnal paniko, se tresel, bruhal...Imam streloplahega psa. Pirotehnike je absolutno preveč. Nikoli ni sama zunaj, vedno na oprsniko in privezana, skoraj mi jo je povozil avto v paničnem odzivu sredi dneva v bližini doma na poti v gozd-je bilo konec sprehoda za tisti dan.

Cel december dajem zeliščno žavbo (mesečna zaloga 60EUR), Uporabljam tudi Adaptil sprej (30 eur drži celo leto), Pet Remed sprej(načeloma ga imam lahko za celo leto 15EUR), Pet remedy plug in (morda zdrži eno leto-15EUR), 7 dnevna doza Helexa 4EUR. 8 igrač za napolnit s hrano (Kong, Starmark) 120 eur (so sicer kvalitetne, zdržijo desetletja). Priboljški za napolnit igrače, sušena ovčja pljuča, konjska pljuča, divjačinske palčke (20-30eur), posvet pri strokovnjakinji za desenzibilizacijo 40 eur s popustom v mojem primeru, tekstilni boks-mi je bil podarjen, sicer bi me koštal za njeno velikost dobrih 80 eur trenutno na Zoohitu.

Za silvestra dopust, vstanem pred soncem, prvi dolg sprehod, dopoldan drugi sprehod, upam in trepetam, da do poznega popoldneva ne bo pokanja iz daljave, da si bo psica sploh upala na wc pred hišo. (tudi maximalna doza Helexa pri tem ne pomaga. Prvi mg helexa dobi če je sreča okoli 16 ure, naslednji mg helexa pa ob 22h. vse polkne zaprem, prepoved izhodov in prihodov po polnoči, navijem TV na glas Lani je bil Rock radio. In še vseeno je 15 minut strahu in tresenja in cvilkanja. Zaradi objestnosti množice.

1. januaar se podam v smrdljivo ozračje na sprehod čim vzzide sonce, od 9 ure dalje sva samo v bližini hiše, kjer ji mečem hrano po tleh, da se sploh polula in upam, da se ne bo kdo spomnil prižgat petarde ali rakete.

Zaradi množične uporabe pirotehnike odštejem 174 eur. Letos sem še mešanico Bachovih cvetnih esenc 50EUR (5 različnih. Se pravi sem letos na 224 EUR (igrače sta letos 2 novi, ostalo je od prej). Ni odveč omenit, da zaradi tega ostali ne dobijo nobenih darilc za dedka mraza. Samo simbolično pozornost pod 10EUR (za dve osebi, ostalih ne obdarujem). Plača-minimalc. Božičnic pri nas nima nihče.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: AnjaNja ()

starfotr ::

To je dokaz, da je minimalc previsok. Ljudje še vedno kupujejo bedarije, ki niso pomembne za preživetje.

In roko na srce, ti najbrž ješ paštete čez rok, pes pa "kaviar".

MasterTade ::

Zaradi množične uporabe pirotehnike odštejem 174 eur. Letos sem še mešanico Bachovih cvetnih esenc 50EUR (5 različnih. Se pravi sem letos na 224 EUR (igrače sta letos 2 novi, ostalo je od prej). Ni odveč omenit, da zaradi tega ostali ne dobijo nobenih darilc za dedka mraza. Samo simbolično pozornost pod 10EUR (za dve osebi, ostalih ne obdarujem). Plača-minimalc. Božičnic pri nas nima nihče.

Ne, denar odšteješ zato ker kupuješ brezvezne stvari. To je skoraj enako kot da bi nekdo za hobi odštel 200€ za svojo družino pa 20€.
Mors omnia aequat

cvalsr ::

AnjaNja, če tole ni bilo trolanje, si poišči pomoč psihiatra, jo zelo potrebuješ.

AnjaNja ::

Dragi moji, ko boste živeli s travmiranim psom in gradili na nasprotnem pogojevanju in desenzibilizaciji, dvigovali samozavest, umirjali in celo kaj tudi trenirali + da je še alergik na svega in svašta v prehrani, se mi pa javita s to "nepotrebnostjo". Ne spadam pa med lene in brezbrižne lastnike, ki jim psi zbežijo zaradi strahu ali se penijo, hiperventilirajo in so v hudi stiski zaradi novoletne norije in neviht....Eni delamo na tem, da je tudi našim psom fajn.

Vse to je potrebno zanjo. Jaz sem na LCHF, ona je na barfu.

Psihiater predpisuje predvsem razna zdravila. Psiholog, psihoterapevt pa se ukvarja dejansko psiho terapijo etc. ;) Marsikdo to potrebuje, večina prebivalstva pri nas. Tak, mimgrede povedano.

Ooo in še šok nisem edina, ki decembra toliko zapravi (in tekom leta). Pač nismo brezbrižni in leni vodniki psov. Samo to je. Pa nekatari imamo to smolo, da nimamo popolnoma zdravega, naustrašnega psa. ;)

ziga1990 ::

ma jaz spuščam pirotehniko neglede na pse od sosedov ampak to ne pomeni da namerno ciljam pse ali mečem na dovorišče kjer se zadržuje pes
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

Mare2 ::

ziga1990 je izjavil:

ma jaz spuščam pirotehniko neglede na pse od sosedov ampak to ne pomeni da namerno ciljam pse ali mečem na dovorišče kjer se zadržuje pes

Ti nisi tak?

LeQuack ::

Nekaj iz Malmo, Švedska. Si ne predstavljam kako se domače živali in otroci počutijo v bližini.

Quack !

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: Drevesce ()

Seba22 ::

Nevem meni še zdaj ni jasno zakaj samo pri nas tak pomp glede pokanja vsako leto.Samo poglejte si zakaj pa drugje nič ne jamrajo glede pirotehnike raznoraznih petard itd.Samo nimam nič proti in me ne moti.Pri nas še Čez leto skor vsak vikend slišim da ognjemete pokajo.Pa kaj naj jih če jim je veselje jas ko sem bil mlajših let sem tud pirotehniko uporabljal.
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

Seba22 ::

Glede živali..ja mi je jasno vse razumem,ampak zakaj pa ene nevem cca 10 let nazaj ni bilo tega jamranja nikoli.Vsak je porihtal vse lepo in prav tistih par dni in je bilo vse vredu a danes pa si že napol terorist če samo omeniš petarde itd.Nevem no
Asus ROG B650E|Ryzen 7800X3D|DDR5 32GB|NVMe SSD 3TB|EKWB AIO 360|RTX 4080
Dell Alienware 27" 1440p GSYNC Ultimate|CAN-AM Renegade 1000cc 2022

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Seba22 ()

ziga1990 ::

Mare2 je izjavil:

ziga1990 je izjavil:

Ti nisi tak?

no sedaj pa prevedi to mi v slovenščino
Ryzen 1700, 16gb RAM, GTX1070, NH-D15, Bequiet Darkbase pro 900

poweroff ::

To se da enostavno rešit. Par strelov s solzivcem, pa je zabave konec.
sudo poweroff

krneki0001 ::

Zdele peljem psa ven in greva ob gozdu, nekje 200m od Brnčičeve pa gledava, kako 4 mulci v avtu vozijo počasi in iz avta mečejo petarde in izstreljujejo rakete proti ljudem, ki hodijo po pločniku na Brnčičevi.
Asrock X99 Extreme 4 | Intel E5-2683V4 ES | 64GB DDR4 2400MHz ECC |
Samsung 250GB M.2 | Asus 1070 TI | 850W Antec | LC Tank Buster

Mehmed ::

080 1200 je anonimni telefon od policije, ce ti 113 iz kakega razloga ne ustreza.

Nisem imel telefona s sabo.

Bom pa za naslednjič ene dve granitni kocki 5x5x5cm v žep spravil. Če bo kdo kaj proti meni vrgel, ustrelil..., bom pa jaz nazaj kako kocko vrgel.

poweroff ::

Ne bodi malenkosten no. Kar dvocevko vzemi. Pa da vsaj trije obležijo. Raje še kakšnega pešca kolateralno zraven, da bo bolj zaleglo.

Kake imate, no. Za take zadeve je policija.
sudo poweroff

louser ::

A se res teh naših petard bojite? Te lahko na koncu držite in pustite, da poči, pa vam ne bo nič.

poweroff je izjavil:

Ne bodi malenkosten no. Kar dvocevko vzemi. Pa da vsaj trije obležijo. Raje še kakšnega pešca kolateralno zraven, da bo bolj zaleglo.

Kake imate, no. Za take zadeve je policija.

Sej bi, samo bi potem odgovarjal kot da sem človeku kaj naredil.

gendale2018 ::

Kdaj bojo že enkrat prepovedali to sranje mačka mi je čist boga okoli vsakega novega leta.
ja sam mali poštar, kurac mi je oštar
čuvajte se žene, bit ćete jebene

scipascapa ::

Moram rečt, da je letos veliko many pokanja....Pohvalno!!!!!!

TOP ::

gendale2018 je izjavil:

Kdaj bojo že enkrat prepovedali to sranje mačka mi je čist boga okoli vsakega novega leta.

Zamaške ji kupi za v ušeso.

Slopek ::

Raje pobirajte kakce, za svojimi gospodarji, zaradi katerih so celo vasi otroci prikrajsani. Pa ne mi zdej, da vsi tukaj to pocnete. Eni pac ne, tko kot jaz ne mečem petard, katere so dovoljene teh par dni, kakci so pa na sporedu vsak dan.

V Avstriji umrl mladoletnik, dve smrtni žrtvi na Nizozemskem:
https://www.24ur.com/novice/crna-kronik...
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Še ena, Otrok zaradi uporabe pirotehnike ostal brez prsta:
Quack !

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LeQuack ()

Ja, ampak kot je rekla Allbrightova : it was worth it!
Motiti se je človeško.

Mehmed je izjavil:

080 1200 je anonimni telefon od policije, ce ti 113 iz kakega razloga ne ustreza.

Ja, nakar bo sledilo 15 minut jamranja, a naj res pridejo na teren, a ste prepričani, sigurno? Pa če vseeno nebi? Mislim, če res res vztrajate...

Kot da jim ne bi dejansko podaril zastonj 1000-2000 EUR (pa tako radi kadirajo sicer), ki jih lahko zaračunajo.
Motiti se je človeško.

Še kr ni konec, Pri izdelavi pirotehničnega sredstva 17-letnik z Rakeka utrpel poškodbe:
Quack !

nekikr ::

To zbiraš podatke za kakšno knjigo? Če te zanimajo poškodbe mladine na splošno na novega leta dan, potem povprašaj na urgenci kolikim so morali izpirati želodce, koliko je bilo recimo nesreč z avtomobili in podobno, boš imel vsaj konkretno dolg spisek, ne pa tri nesreče, pa ena iz Avstrije....

Meiniken ::

Žalostno. Še danes se spomnim letakov iz OŠ izpred 10+ let. Še kakšna razredna ura je bila namenjena o poučevanju nevarnosti pirotehnike (z zelo nazornimi slikami).

Ampak nekaterim očitno nič ne zaleže. Bi bilo zanimivo vidit kakšno statistiko koliko primerov obravnavajo vsako leto, ki se smatrajo kot poškodba s pirotehniko.

https://www.24ur.com/novice/slovenija/1...
Če ljudi še tole ne prepriča izpred dveh let pol pa res ne vem. Pa če gre sam za eno navadno petardo al pa za predelano. Je res vredn riskirat izgubo prsta (oz. vida, sluha,...) po res nepotebnem?

Če je pa res tau UAU slišat kako petarda poč pa vseeno če vzameš en papuč pa po tleh orng lopneš. Same shit :)

kazarmilker ::

Petarde so nevarnost za demokracijo in jih je treba prepovedati!

Swedish Police Union calls fireworks 'a threat to democracy'

Machete ::

Švedi majo prepovedan vse te pizdarije, sicer pa hvala za članek v švedščini :D
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+
««
7 / 7
»
»»

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Uporabljate zabavno pirotehniko? (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
5712777 (9143) jest10
»

Kam silvestrovat - brez pokanja?

477446 (5097) scipascapa

Petarde (strani: 1 2 3 4 5 6 7 8 9 )

40175331 (57097) dzinks63
»

Pirotehnika (strani: 1 2 )