Forum » Izdelava spletišč » Cloud hosting v ZDA
Cloud hosting v ZDA
huve ::
Imam pekarno in postavljam spletno prodajo tako da se uporabnki včlanijo s svojimi osebnimi podatki - standardna stvar.
Zanima me ali lahko v sloveniji uporabljamo ameriške ponudnike gostovanj, ki imajo svoje serverje locirane v ZDA?
Na umu imam namreč nek eu/slo zakon, ki pravi, da morajo biti osebni podatki shranjeni na evropskih serverjih? A je to res?
V tem primeru bi Moja rešitev enostavno bila, da uporabnike obvestim preden se registrirajo, da bodo njihovi osebni podatki hranjeni na ssl varovanih serverji v ZDA. Ali je tu sploh problem s tem gostovanjem?
In zakaj ZDA, ker fašeš cloud za 15€/mesec s 151ms load time pa ssl zraven, 6gb rama pa seveda unmetered storage pa ban... V glavnem... We get the point.
Hvala za odgovore
Zanima me ali lahko v sloveniji uporabljamo ameriške ponudnike gostovanj, ki imajo svoje serverje locirane v ZDA?
Na umu imam namreč nek eu/slo zakon, ki pravi, da morajo biti osebni podatki shranjeni na evropskih serverjih? A je to res?
V tem primeru bi Moja rešitev enostavno bila, da uporabnike obvestim preden se registrirajo, da bodo njihovi osebni podatki hranjeni na ssl varovanih serverji v ZDA. Ali je tu sploh problem s tem gostovanjem?
In zakaj ZDA, ker fašeš cloud za 15€/mesec s 151ms load time pa ssl zraven, 6gb rama pa seveda unmetered storage pa ban... V glavnem... We get the point.
Hvala za odgovore
blackbfm ::
nic in nikjer ni unmetered.. rajs preberi drobni tisk
pa 150ms pinga je prevec za spletno trgovino
Lonsarg ::
Če ga prav razumem ni ping 151ms ampak je to "obljubljeni" čas nalaganja njegove spletne strani;)
Unlimited ima vedno nek drobni tisk z nekimi limiti zadaj, je pa res da tam do par tisoč obiskovalcev na mesec ti ziher vsak "unlimited" paket dovoli.
Kar se osebnih podatkov tiče se to samo na veliko govori a še nič ni v te smeri narejeno, tako da brez skrbi. Si pa dolžan varovati jih, to je pa samoumevno.
Unlimited ima vedno nek drobni tisk z nekimi limiti zadaj, je pa res da tam do par tisoč obiskovalcev na mesec ti ziher vsak "unlimited" paket dovoli.
Kar se osebnih podatkov tiče se to samo na veliko govori a še nič ni v te smeri narejeno, tako da brez skrbi. Si pa dolžan varovati jih, to je pa samoumevno.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Lonsarg ()
huve ::
Tako ja, nalaganje..., in res je drobni tisk - načeloma je problem edino če uporabljaš gostovanje za shranjevanje velikih multimedia filsov, oziroma file sharing.
Super za osebne podatke @Azgard. Hvala za info.
Bo pa na gostovanju Spletna trgovina in bodoči WBS (Web based pos). Cca 6 blagajn. Zato je nalaganje problem, če ni optimalno.
Še sem v dvomih ali Cloud ali VPS?
Super za osebne podatke @Azgard. Hvala za info.
Bo pa na gostovanju Spletna trgovina in bodoči WBS (Web based pos). Cca 6 blagajn. Zato je nalaganje problem, če ni optimalno.
Še sem v dvomih ali Cloud ali VPS?
c3p0 ::
Kaj pa je to Cloud? (razen brezvezni buzzword, ki se povsod pojavlja zadnja leta) Misliš shared hosting "v cloudu"?
Miha 333 ::
Kaj pa je to Cloud? (razen brezvezni buzzword, ki se povsod pojavlja zadnja leta) Misliš shared hosting "v cloudu"?
Cloud hosting pomeni virtualno inštanco serverja, ki teče na združenih resursih (kar vključuje npr. diskovna polja, procesorske gradnike, tipično to pomeni resurse večih fizičnih mašin združenih v celoto, od katere ti nato dodelijo delež teh resursov v obliki virtualnega strežnika). VPS pomeni, da si deliš fizični strežnik.
urosc ::
Je lahko potencialni problem. Pred časom je izvoz podatkov urejal sporazum Safe harbour, ki je padel pred evropskimi sodišči. Evropska komisija in ZDA so sklenile nov sporazum Privacy shield, ki mu tudi napovedujejo, da bo padel, ampak zaenkrat velja.
Trenutno ameriška podjetja, ki se certificirajo, lahko upravljajo z evropskimi osebnimi podatki brez dodatne birokracije.
Tu se nahaja seznam ameriških podjetij vključenih v Privacy shield.. Če je tvoj ponudnik na seznamu, potem si s stališča naše zakonodaje varen.
Hvala za odgovore
Tako kot so ti ostali že povedali, gostovanje v ZDA pride skupaj s fizičnimi omejitvami hitrosti prenosa podatkov na tako daljavo. Verjetno ti ne bo zadostovalo za POS sistem.
Domovanje.com: Najboljša ponudba za spletne profesionalce in agencije
Domenca.com: Spletno gostovanje z brezplačnimi SSL certifikati, cPanel in SSD
Domenca.com: Spletno gostovanje z brezplačnimi SSL certifikati, cPanel in SSD
Red_Mamba ::
sej Amazon ima 2 centra tudi v EU. Zakaj moras glih v ZDA rinit?
[st.slika https://img.shields.io/badge/Slo-Tech-green.svg test]
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Linkedin >> http://goo.gl/839Aua
Mamba's Crypto & ICO's: https://t.me/joinchat/AAAAAExTkO4P4UDy0fIZdg
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Nemške šole ne smejo uporabljati oblaka Office 365Oddelek: Novice / Zasebnost | 10579 (7759) | MrStein |
» | V ZDA neopazno potrdili nov zakon o čezmejnem dostopu do podatkov o uporabnikih (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Zasebnost | 25732 (20445) | PaX_MaN |
» | Avstrijci pred sodiščem EU prosijo, naj jih reši retencijske direktiveOddelek: Novice / NWO | 13740 (11085) | AndrejO |
» | Dropbox priznal izgubo e-poštnih naslovov, zanimive implikacijeOddelek: Novice / Zasebnost | 6613 (4586) | Ashrack |
» | Gostovanje PHP, MySQLOddelek: Izdelava spletišč | 8675 (8007) | _Dejan_ |