Forum » Omrežja in internet » Problemi z domačo mrežo v WinXP
Problemi z domačo mrežo v WinXP
Jux ::
Pozdravljeni
Zadnje čase imam težave z mrežo v WinXP.
Najprej postavitev doma:
3je compi >ethernet100> Wifi-Router (DHCP dodeljevanje IPjev)
Notebook >802.11b> Wifi-Router
Zdej, v win XP sem uspešno nastavil (in uporabljal) mrežo, vsi računalniki so imel dostop do datotek drugih računalnikov (vse sharing finte pomoje vem). Pač vsi računalniki so v istem workgroupu, na vsakmu računalniku so usernami+paswordi isti (da lahka dostopam do vseh stvari).
Problem:
Kr na enkrat (NE sovpada z inšalacijo kakšnega programa, da se razumemo) z mojim notebookom ne morem več dostopa v moj Workgroup in posledično ne morem več brskat po mojmu lanu. (drugače seveda lahko dostopam preko WiFi-ja na internet!)
A se komu sanja kaj naj ščekiram, kako nja to zrihtam?
Lp, jux
Zadnje čase imam težave z mrežo v WinXP.
Najprej postavitev doma:
3je compi >ethernet100> Wifi-Router (DHCP dodeljevanje IPjev)
Notebook >802.11b> Wifi-Router
Zdej, v win XP sem uspešno nastavil (in uporabljal) mrežo, vsi računalniki so imel dostop do datotek drugih računalnikov (vse sharing finte pomoje vem). Pač vsi računalniki so v istem workgroupu, na vsakmu računalniku so usernami+paswordi isti (da lahka dostopam do vseh stvari).
Problem:
Kr na enkrat (NE sovpada z inšalacijo kakšnega programa, da se razumemo) z mojim notebookom ne morem več dostopa v moj Workgroup in posledično ne morem več brskat po mojmu lanu. (drugače seveda lahko dostopam preko WiFi-ja na internet!)
A se komu sanja kaj naj ščekiram, kako nja to zrihtam?
Lp, jux
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
DMouse ::
Če te prav razumem, v Network Neighbourhood ne najdeš več domene WORKGROUP in računalnikov v njej, sicer pa ti mreža deluje?
Najbolj očiten problem bi lahko bil firewall, vendar ti praviš da nisi nič spreminjal (vendar če ga maš vseeno poskus izklopit). Sicer se je pa tudi meni že zgodilo, da so se Windowsi sprdnili in niso več znal poiskat drugih računalnikov v isti domeni. V takem primeru si pomagam na "hard way" z ukazom net use. Sicer praviš da poznaš vse v zvezi s sharingom, pa bom vseeno povedal (mogoče pa komu drugemu prav pride):
net use x: \\COMPUTERNAME\sharename
Recimo da imaš na računalniku z imenom prenosnik disk c sharan kot "cdisk", potem z ukazom "net use x: \\prenosnik\cdisk" na poljubnem računalniku v mreži pod diskovno oznako x: dodaš sharan disk.
Hope this helps...
Najbolj očiten problem bi lahko bil firewall, vendar ti praviš da nisi nič spreminjal (vendar če ga maš vseeno poskus izklopit). Sicer se je pa tudi meni že zgodilo, da so se Windowsi sprdnili in niso več znal poiskat drugih računalnikov v isti domeni. V takem primeru si pomagam na "hard way" z ukazom net use. Sicer praviš da poznaš vse v zvezi s sharingom, pa bom vseeno povedal (mogoče pa komu drugemu prav pride):
net use x: \\COMPUTERNAME\sharename
Recimo da imaš na računalniku z imenom prenosnik disk c sharan kot "cdisk", potem z ukazom "net use x: \\prenosnik\cdisk" na poljubnem računalniku v mreži pod diskovno oznako x: dodaš sharan disk.
Hope this helps...
Jux ::
1. Še od prej mam recimo mappane network drive, pa ne delajo. (sej ukaz map network drive nardi isto)
2. Firewalla nimam nikjer postavljenga (ker mi itak router prek nat-a dela in sem še kar varen uzadi :))
3. Zakaj je ta mreža takšna uganka! Upam da bodo v longhornu to popravl, zdej je pa itak plan da si kupm še en računalnik in si postavim mini server, tko da bom mel domain server postavljen in da bodo usernami pravilno delal na računalnikih.
Dodatek k prejšnemu postu:
notebook iz ostalih računalikov vidim (vidim ikonco, ne pusti mi browsat po njemu), na notebooku pa ko pogledam na \\my network places\entire network\windows network\ je vse uredu, ko pa kliknem na moj workgroup mi pa pravi da nimam dostopa. Tema.
Do pred enim mescem je še vse delal!
2. Firewalla nimam nikjer postavljenga (ker mi itak router prek nat-a dela in sem še kar varen uzadi :))
3. Zakaj je ta mreža takšna uganka! Upam da bodo v longhornu to popravl, zdej je pa itak plan da si kupm še en računalnik in si postavim mini server, tko da bom mel domain server postavljen in da bodo usernami pravilno delal na računalnikih.
Dodatek k prejšnemu postu:
notebook iz ostalih računalikov vidim (vidim ikonco, ne pusti mi browsat po njemu), na notebooku pa ko pogledam na \\my network places\entire network\windows network\ je vse uredu, ko pa kliknem na moj workgroup mi pa pravi da nimam dostopa. Tema.
Do pred enim mescem je še vse delal!
web&blog&etc: http://lukabirsa.com
Zgodovina sprememb…
- polepsalo: OwcA ()
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | WD TV Live - kako ga dodati v PC?Oddelek: Zvok in slika | 2210 (2005) | ziu |
» | Povezava dveh računalnikovOddelek: Omrežja in internet | 3520 (3168) | glinik |
» | Domače omrežje ne DELA - prosim za pomočOddelek: Omrežja in internet | 1627 (1449) | hruske |
» | Dostop do omrežja dela in ne dela?!Oddelek: Omrežja in internet | 1070 (989) | TallCezar |
» | (LAN) Moj racunalnik zahteva geslo za seznam sheranih mapOddelek: Operacijski sistemi | 1688 (1348) | jlpktnst |