» »

Kako čistiti Razer podlago za miš?

Kako čistiti Razer podlago za miš?

Jst ::

Kupil sem Razer Goliathus Speed Edition (največjo edit: ne tisto metersko, extended, ampak "Large", ~50 EUR).

http://www.razerzone.com/gaming-mouse-m...

Ker je iz čudnega materiala, ne vem, kako bi jo čistil.

Kako vi čistite podlage, ki so neka mešanica blaga in umetnega materiala?
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|
  • spremenil: Jst ()

Evolve ::

pod vodo. lahko z šamponom.

Seljak ::

Razer speed podlago čistim z vlažno krpico in še to poredko,ker ravnam z temi stvarmi spoštljivo in ne svinjam vse okrog z hrano. Dosti bolj pa sem zadovoljen z Razer Control ker ta pa se dejansko ne umaže,enako kot tipkovnica in miška ne. Je iz takšnega materiala na katerega se zelo težko primer svinjarija. Jo imam že eno leto in je še nisem čistil z vlažno krpo. Tu pa tam jo le malce posesam.

Kaj pa prah? Jaz sem alergičen* (tako, resno, rabim tablete) na prah (sploh cvetni) in mizo, kjer imam to podlago, ene dvakrat na teden čistim s Pronto čistilom in vedno je kuhinjska papirnata krpa umazana. Ko je polno cvetnega prahu, čistim na dva dni in je krpa čisto rumena od cvetnega prahu. Tako da ne mi z hrano in svinjarijo...

*Roomba mi enako 2krat na teden pometa, jaz pa za njo z mokro (tisto modro) metlo pobrišem.

Ne jem na tej podlagi. Googlanje ni obrodilo nekih koristnih sadov, zato sprašujem tu.

Rippy ::

Osebno kar gel za tusiranje, potem pa v brisaco zavijem in ozamem, da se boljse posusi.

Jst je izjavil:

Kaj pa prah? Jaz sem alergičen* (tako, resno, rabim tablete) na prah (sploh cvetni) in mizo, kjer imam to podlago, ene dvakrat na teden čistim s Pronto čistilom in vedno je kuhinjska papirnata krpa umazana. Ko je polno cvetnega prahu, čistim na dva dni in je krpa čisto rumena od cvetnega prahu. Tako da ne mi z hrano in svinjarijo...

*Roomba mi enako 2krat na teden pometa, jaz pa za njo z mokro (tisto modro) metlo pobrišem.

Ne jem na tej podlagi. Googlanje ni obrodilo nekih koristnih sadov, zato sprašujem tu.

Ne razumem kako se ti v tem letnem času nabere tako veliko cvetnega prahu? Kaj imaš zraven mize ali na njej kakšno rožo8-O Prah posesaj z sesalcem. Jaka umetnost. Pa,če si alergičen na vso to svinjarijo obišči zdravnika,da ti predpiše anti alergik. Tudi moja žena je alergična na cvetni prah in pri računalniški podlagi nima problemov,ker se nima časa prah nabirati, pa še tablete ji je doktor predpisal.

radmannsdorf ::

Jaz enako kot Rippy, gel ali milo + brisača.

Heavy ::

Krpa, malo zmočim pod vodo in malo razmaščevalca gor.
#TeamFelix

Assass1n ::

Jaz sem jo dal pa kar v pralni stroj med cunje na 40 ze ene 3x .
še ko je na tv-ju moder ekran me `pr src stisne

Ta letni čas se mi pač ne nabira toliko prahu. (Jaz tudi žrem tablete.) Ampak to ni point.

---

Torej, lahko dam pod navadno vodo, počakam, da se posuši in to je to?

Iz kakšnega materiala pa je ta podloga sploh? Nikjer nisem zasledil.

No super,za nekaj časa si rešen cvetnega prahu. Med tem časom pa si preberi kako si lahko očistiš to tvojo podlago:
http://www.razersupport.com/gaming-mous...

Q:How can I clean my Goliathus mouse mat? Is it safe to machine wash?
A:When cleaning your Razer Goliathus use a soft wet cloth with a bit of warm water. Slowly clean with the gradient to prevent dirt buildup. Do not use soap or harsh cleaning agents. Also, do not clean it under running water or place it in the washing machine.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Seljak ()

BorutK-73 ::

Kupiš lasersko miš pa te b.k. za podlogo.

Kaj si mislil,da bom po podlagi od razerja gonil miško na kolico :))

vrtec ::

Jst mam svojo že par let, vsak mesec jo nesem v umivalnik poln vode, pred tem jo pa dobro zdrgnem z gelom za tuširanje. Sperem, ožamem in dam sušit za par ur. Še vedno kot nova. Nič bat, sej ni iz papirja

Ti kar ;)

Eni komplicirate za brezveze, to da piše da je nevem kok tehnološka napredna zadeva, bla bla bla ne pomeni nič. Še vedno je to podloga za miš, opereš in šibaš naprej. Ne razumem zakaj bi jo brisal, ker z tem samo svinjarijo bašeš v podlogo v tiste majhne luknjice. Ja vrhnja plast je obrisana to je vse, očistil jo nisi. Če meni po 30+ pranjih zgleda kot nova potem res ni nič za bat. Če lahko navadne pereš, potem lohka tudi te ki so narejene iz bolj trpežnih materjalov.

Ta podlaga je bila fakin' 50 EUR, miš lepo dela na njej in ker je zmes materialov, za katere ne vem, kako se obnašajo pod raznimi detergenti ali z vodo, sprašujem tu, kaj vi delate.

PROSIM, če nimate te podlage, se ne delajte norca. Raje prispevajte kaj konstruktivnega.

Tu imajo ljudje tudi različna mnenja: https://insider.razerzone.com/index.php...

---

Nekdo je omenil, da jo pere v pralnem stroju? A je spodnja gumijasta stran še vedno lepo zlepljena z zgornjo?

Jaz sem ti napisal da jo imam in kaj delam znjo. V pralni stroj je pa nebi dajal zaradi tega kar si omenil, lahko lepil popusti.

Jst je izjavil:

Ta podlaga je bila fakin' 50 EUR, miš lepo dela na njej in ker je zmes materialov, za katere ne vem, kako se obnašajo pod raznimi detergenti ali z vodo, sprašujem tu, kaj vi delate.

PROSIM, če nimate te podlage, se ne delajte norca. Raje prispevajte kaj konstruktivnega.

Tu imajo ljudje tudi različna mnenja: https://insider.razerzone.com/index.php...

---

Nekdo je omenil, da jo pere v pralnem stroju? A je spodnja gumijasta stran še vedno lepo zlepljena z zgornjo?

Ne sprašuj kaj drugi delajo ampak naredi 1x tako,kot veleva proizvajalec.

>soft wet cloth with a bit of warm water.

To ne dela. Probal sem tudi z tisto krpico, ki je za očala in je tako kot nekdo omenil: svinjarija gre še bolj notri. Verjetno bi bilo bolje, če bi jo posesal. Samo sesalec imava za po tleh...

Hmm, ja, to bom pa res probal: Uporabil bom samo cev, brez nastavkov. To bi pa mogoče šlo. Potem pa z krpo in toplo vodo.

The Player ::

Sam imam 8 let staro podlogo Razer Mantis control edition.

Razen tega, da jo posesam na vsake toliko časa je to to.

Še zmeraj lepo ohranjena, razen malo je že zbledela in začela dobivat rdečkaste odtenke, ker imam prostor za PC poleg okna in zaradi sonca, posledično UV svetloba stvari malo obrabi.

Me pa moti, ker se mi je po 8 letih že malo začela zgornja podlaga odlimati od spodnje podlage z gumo.

Drgač pa speed ediion, ki jo imaš ti ima zgornjo podlago gladko brez grobe tkanine in luknjic, ki jo ima control edition. Tako, da lepo obrišeš z vlažno krpo in je to to, razen, če so ta nove serije že kaj drugačne, ker moja je ja 8 let stara in je možno, da so nove že drugačne in modernejše.

imagodei ::

Jst je izjavil:

Ta podlaga je bila fakin' 50 EUR,

Dobr so vas nategnili... :\
- Hoc est qui sumus -

BorutK-73 ::

Sam imam kar samolepilno folijo ki ima na zgornji strani bolj kosmat materijal, cena je pa par evrov za 1/2 m2

Kolega me je vprašal, kako jaz čistim podlago za miš in se spomnil na to temo.

Jaz delam tako: prvo podlago posesam samo z cevjo od sesalca, potem jo stuširam s toplo vodo, na koncu pa pobrišem z papirnato kuhinjsko brisačo. Potem pa še počakam ene pol ure, da se čisto posuši.

Treba je pa uporabiti takšne papirnate brisače, ki se težje trgajo in ne "muckajo".

Recimo papirnati robčki za nos niso dobri ravno zaradi tega razloga.

To je moj način, ki zgleda, da dobro deluje...

next3steps ::

50evričov je preveč za to podlago. Še bigbang jo je imel za 30.
Pod vodo, malo pralnega prahu, na roke umiješ, ožameš, pustiš posušiti.
Gre pa taka podlaga 3-4 leta adijo, če jo fajn z miško maltretiraš. Včasih še prej.

RegulusDraco ::

ni razloga da bi šla po 3-4 letih v smeti, če imaš vsaj približno spodobno miško.

Seveda pa jo uničiš če ima tvoja miška slabe ali poškodovane nogice ja.

Jst je izjavil:

Kolega me je vprašal, kako jaz čistim podlago za miš in se spomnil na to temo.

Jaz delam tako: prvo podlago posesam samo z cevjo od sesalca, potem jo stuširam s toplo vodo, na koncu pa pobrišem z papirnato kuhinjsko brisačo. Potem pa še počakam ene pol ure, da se čisto posuši.

Treba je pa uporabiti takšne papirnate brisače, ki se težje trgajo in ne "muckajo".

Recimo papirnati robčki za nos niso dobri ravno zaradi tega razloga.

To je moj način, ki zgleda, da dobro deluje...

Z mokro krpo iz mikrovlaken zdrgnem podlogo 1x na mesec ali dva, to je več ali manj to.

next3steps je izjavil:

50evričov je preveč za to podlago. Še bigbang jo je imel za 30.

jaz sem dal za mojo Razer Goliathus nekje med 20 in 30 eur v Comshopu pred mogoče 3 leti. Je pa bila vredna svojega denarja ker je še vedno v dobrem stanju.
A coding sequence cannot be revised once it's been established.

Zgodovina sprememb…

Jaz sem kupoval hladilnik v Mercator Tehniki, pa so imeli manjšo in večjo podlago. Ena je bila 30, druga 50EUR. Pa sem poleg hladilnika kupil še to podlago.

V bistvu sem jo dolgo imel spravljeno, ker mi miška, ki sem jo imel takrat, ni lepo "tekla". Ene pol leta nazaj sem pa kupil ASUS Gladius. Z to miško sem preživel eno popoldne in mi je bila všeč. Dosti bolj mi paše, kot Razerjeve, ki jih prodajajo. In ko sem pogledal kakšne specifikacije ima, sem jo kupil. A na tisti podlagi ni lepo delala, na tej Razerjevi podlagi, je pa "pesem" delati z njo.

(Za igre sem pa to kombinacijo uporabljal samo ene 20 ur, Rise of the Tomb Raiderm pa mi je tudi zelo ustrezala.)

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

podloga za miško

Oddelek: Kaj kupiti
425080 (2560) smacker
»

Podloga za miško