Forum » Loža » padla plomba
padla plomba
mulc007 ::
Odpadla je plomba, boli me ne, do zobarja pa še ne bom uspel priti zato me zanima če lahko dam v luknjo vato ali kaj drugega da se zob medtem ne bo uničeval
MIHAc27 ::
Vam raje ne povem, koliko časa sem bil jaz brez plombe v zobu preden sem dal popravit. Se je zobozdravnik kar namatral, da je rešil zob.
V glavnem čim prej pojdi, da ti da vsaj začasno plombo (5 minut dela), v zob pa ne tlači ničesar.
V glavnem čim prej pojdi, da ti da vsaj začasno plombo (5 minut dela), v zob pa ne tlači ničesar.
fikus_ ::
Bjork, pod nujno spada boleč zob! Pa še tistega ti zobar samo odpre, brez zdravljenja!
Pišeš, da ga morajo po zakonu sprejet! Vir, zakon?!
Pišeš, da ga morajo po zakonu sprejet! Vir, zakon?!
737 ::
Živa pulpa lahko zdrži nekaj časa na "svežem zraku." Do prvega padca imunskega sistema, ko se bo poslovila. Odprt zob v vsakem primeru počasi propada.
Sam grem v takem primeru k zasebniku in plačam nekaj deset eur za popravilo, kar ni veliko v primerjavi s ceno implantata.
Sam grem v takem primeru k zasebniku in plačam nekaj deset eur za popravilo, kar ni veliko v primerjavi s ceno implantata.
ingeniero ::
bjoork: Kot je že fikus omenil izpadla zalivka ni nujna zadeva. Nujne so samo bolečine. Nekateri zobozdravniki ob izpadu zalivke svetujejo čiščenje z več zobne paste in izpiranje z ustno vodico, ampak edina prava rešitev je sanacija zoba ...
GupeM ::
Če te ne misli sprejeti, se probaj vsaj zmeniti za začasno plombo oz. cement kot mu pravijo zobozdravniki. 5 minut dela, zadeva je pa mehka in lahko ob grizenju kakšne trše ali lepljive hrane odpade sama. Pogosto se delci kar sami odkrušijo, dokler ne ostane samo tisti del, ki zapira luknjo. Se pravi vse izbokline odpadejo, tako da je na koncu že povsem gladka. To ponavadi dajo čez, kadar ti v zob dajo zdravilo. Če te začne boleti, z zobotrebcem enostavno odstraniš to "plombo" in neha boleti. Sam nisem nikoli imel problemov z njo, mi je pa zobarica vedno rekla da naj se vrnem če odpade. Res se ne zamudi več kot 5 minut. Poskusiti ni greh.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: GupeM ()
Spajky ::
.. ma kaj odpadlo plombo zalepit nazaj s Cianokolom ne bi šlo?
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Odprt zob- čakat 6 mesecev ali dat 120 evrov in bo takoj popravljeno (strani: 1 2 3 )Oddelek: Loža | 28767 (9277) | mat xxl |
» | Zobobol po plombiranju (strani: 1 2 )Oddelek: Loža | 8497 (7008) | mahoni |
» | ko plačaš za zalivko dvakratOddelek: Loža | 4932 (2939) | umexteacher |
» | Vprašanje zobozdravnikOddelek: Loža | 3923 (2842) | Sveder1 |
» | pocen zob ne boliOddelek: Loža | 8884 (7633) | Nagi Bator |