» »

Dilema: Honor 7 lite ali Huawei P9 lite

Dilema: Honor 7 lite ali Huawei P9 lite

huaweihonor ::

Telefona sta praktično enaka in razliko opazim le v ceni. Katerega vzeti?

P9 lite: http://www.gsmarena.com/huawei_p9_lite-...
7 lite(5c): http://www.gsmarena.com/huawei_honor_5c...

Primerjava: http://www.gsmarena.com/compare.php3?id...

D3m ::

huaweihonor
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kokosvilek ::

obstajajo p9 lite ki imajo 3gb rama, za razliko od 2g rama na ostalih p9 lite in honor 7 lite. V sloveniji majo kolko jaz vem samo 2gb p9 lite tak da je cena po mojem edini odločilni faktor(glede na to da sta v notranjosti dobesedno enaka-isto sr**je drugo pakovanje). Sam imam honor 7 lite in sem nad telefonom navdušen! za to ceno skoraj ni boljšega, pa še dobra firma je. Poganja celo zahtevnejše igre kkot asphalt 8, tudi gaming ni problem. Za klicanje in sms-anje pa je tako ali tako overkill.

Notification led in samodejno prilagajanje svetlobe zaslona ima tvoj? Kakšne fotografije dela?

Bil sem v Telekomovem centru in sem si ogledoval P9 lite kot bodoči telefon in je pristopil prodajalec do mene in mi predstavil Honorja, ki je po njegovem mnenju svetlobna lepa boljši od Huaweia ter občutno cenejši. Jaz po pregledanih milijon testih tudi ne opazim razlike neke razlike, ki bi opravičilo veliko razliko v ceni. Če bom kupoval telefon(Honor) ga bom itak vzel pri drugem trgovcu, ki je še cenejši od Telekoma. Edino Nova Laucher gre takoj ob nakupu gor :D

Hvala ti za odgovor.

next3steps ::

Grobo gledano (http://www.gsmarena.com/compare.php3?id... 5c samo cenejša verzija P9 Lite. Razlik nekih bistvenih ni, nima pa 5c napram Honor 7 Lite fingerprint senzorja.

Tole te bo moralo zadovoljiti:
http://www.gsmarena.com/huawei_honor_7_...

Ključni faktor IMO je cena. Če dobiš 5C konkretno ceneje in ti manjka fingerprint senzorja ne škodi, razlika v kontrastu in še par manjših pizdarij, vzameš Honorja.

Kolikor razumem politiko Huaweija je P9 Lite mišljen kot cenejša verzija njihovega premium razreda, Honor 7 Lite pa kot telefon v višjem srednjem ranku.
v praksi pa vsaj na papirju bistvenih razlik ni. (med 5c/Honor7Lite in P9 Lite)

puginho ::

huaweihonor je izjavil:

Notification led in samodejno prilagajanje svetlobe zaslona ima tvoj? Kakšne fotografije dela?

Bil sem v Telekomovem centru in sem si ogledoval P9 lite kot bodoči telefon in je pristopil prodajalec do mene in mi predstavil Honorja, ki je po njegovem mnenju svetlobna lepa boljši od Huaweia ter občutno cenejši. Jaz po pregledanih milijon testih tudi ne opazim razlike neke razlike, ki bi opravičilo veliko razliko v ceni. Če bom kupoval telefon(Honor) ga bom itak vzel pri drugem trgovcu, ki je še cenejši od Telekoma. Edino Nova Laucher gre takoj ob nakupu gor :D

Hvala ti za odgovor.

Da te razsvetlim, Huawei in Honor je ista firma, Honor je "budget" znamka Huaweja, tak da prodajalec nima blage veze...

mikhaair ::

Moja je vzela Honor 8 na telemahu, mislim da pride v 2 letih 235 Eur. Telefon je super za ta denar. Edino bi prosil koga ce pove kaj vec o tem, da se da gor nova launcher. Kaj to je, zakaj?

vilonja ::

Predvsem zaradi app drawerja.

Mato989 ::

Imam p9 lite, in moram rečt, za to ceno (dobil sem ga za 269,99€ menim da ni boljšega telefona, z lepšo sliko, 424 DPI itd...

Edino kar me moti je velikost, ko bi le bil 2,7 al pa MAX 5 inč zaslon :)

next3steps je izjavil:

Ključni faktor IMO je cena. Če dobiš 5C konkretno ceneje in ti manjka fingerprint senzorja ne škodi, razlika v kontrastu in še par manjših pizdarij, vzameš Honorja.

Kolikor razumem politiko Huaweija je P9 Lite mišljen kot cenejša verzija njihovega premium razreda, Honor 7 Lite pa kot telefon v višjem srednjem ranku.
v praksi pa vsaj na papirju bistvenih razlik ni. (med 5c/Honor7Lite in P9 Lite)

Honor ima isto fingerprint :) To mi je že prodajalec obrazložil glede povezave firme Huawei in Honor. Mimovrste je danes dobil zalogo Honorjev za 209eur. Rad bi imel telefon za par let ne da se mi zabaše s posodobitvami po enem letu. Zdaj imam Samsunga z Androidom 6, ki za mojo uporabo leti z 1.5gb rama in vstavljeno 32gb spominsko, samo telefon ima 8gb prostora in je s parimi aplikacijami nafilan dokonca in imam trenutno 300mb še.

klinker ::

mikhaair je izjavil:

Moja je vzela Honor 8 na telemahu, mislim da pride v 2 letih 235 Eur. Telefon je super za ta denar. Edino bi prosil koga ce pove kaj vec o tem, da se da gor nova launcher. Kaj to je, zakaj?

To je Launcher ki ti omogoca customizirat UI. Jst ga ze leta uporabljam, saj povozi vse stock in custom launcherje. Placljiva omogoca se zagon raznih zadev z gestami.

Še to of fingerprint senzorjih, p9 lite ga ma, honor 7 lite ga ma, honor 5c pa ga nima(tisti v evropi ga nima, ponekod na kitajskem pa še kje drugje pa ma-tam ko je 5c z fingerprintom tam ne obstaja 7 lite)

BlackCaiman ::

Poglej še malo SAR vrednosti telefonov, ker so kar visoke.

Ki so pa nepomembne.

Sem vzel prek Bolhe P9lite za 200€ novega zapakiranega ter kaljeno steklo in silikonski ovitev v akciji za 12€ prek spleta. Če nebi danes prišel gor bi konec tedna Honorja vzel. Škoda, ker Huawei in Honor nimata gorilla glassa.

Hvala še enkrat za pomoč.

Gorila glass je samo marketinški nateg. Maš samsunge z gorila glass ki se ob vsakem padcu zlomijo al pa huawei brez gorila glassa pa preživijo marsikaj več...

Domobrancek ::

Kokosvilek je izjavil:

Gorila glass je samo marketinški nateg. Maš samsunge z gorila glass ki se ob vsakem padcu zlomijo al pa huawei brez gorila glassa pa preživijo marsikaj več...

No ja čist samo marketinški nateg tud ni. Gorilla glass usaj pri praskah malo pomaga :). Imam Honor-ja 8 in moram reči, da so se praske na ekranu pokazale ze po približno 14 dneh uporabe..sicer zelo majhne in tanke ampak bile pa so tako, da sem raje namestil steklo. Tako ali tako ti nobeno steklo ne bo pomagalo, če telefon res dobro oz nesrečno pade.

Gorilla Glass je samo marketinška znamka za ojačano steklo, kar pa ne pomeni, da non-gorilla glass stekla jajca.

Kot zanimivost, pri hisi je P9 in Honor 8. Usb c kabel od Honorja je le polnilni, brez data.

Moj honor 7 lite je prišel z podatkovnim in polnilnim micro usb... sem pa na začetku skoraj mislil da je samo polnilni, to ni moj prvi huawei, prej sem imel honor 4x, pa pri hiši je že en čas p6, pa se vse do honor 7 lite tega ni zgodilo,na začetku malo je zakomlicirano prenest slike na comp, moreš prav tak nastavit, nena te kuj sam vpraša ali polnjenje ali podatki ali oboje... ko pa enkrat nastaviš pa dalje ni problemov

sicer ne zastopim, kaj si hotel povedat z nastavitvijo...domnevam, da v telefonu? Jaz sem, kabel poskusil z L950 in racunalnik tečefona ni zaznal. Polnil pa je.

mikhaair je izjavil:

Kot zanimivost, pri hisi je P9 in Honor 8. Usb c kabel od Honorja je le polnilni, brez data.

Ne bo držalo. Imam tudi sam Honorja 8 in z prenosom podatkov iz računalnika ni bilo problemov tako, da ni samo polnilni.

Poskusil se enkrat. Kot omenjeno z L950, trenutno edini pri roki. Na vseh 4 usb-jih le polni. Medtem ko vizuelno in po oznakah identicni kabel P9 deluje tudi data.

Pogledal malo bolj natancno in na Honorjevem polnilcu vidim, da ima usb-c oz. nima, manjka, od leve in desne 3 pin, spodaj in zgoraj.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: mikhaair ()

mikhaair je izjavil:

Poskusil se enkrat. Kot omenjeno z L950, trenutno edini pri roki. Na vseh 4 usb-jih le polni. Medtem ko vizuelno in po oznakah identicni kabel P9 deluje tudi data.

Pogledal malo bolj natancno in na Honorjevem polnilcu vidim, da ima usb-c oz. nima, manjka, od leve in desne 3 pin, spodaj in zgoraj.

Jaz z mojim Honor 8 nisem imel težav. Priklopil sem ga na računalnik in brez problema iz telefona (oz sd kartice v telefonu) prenesel slike na računalnik. Je pa res, da na telefonu pisalo "samo polnjenje", ko sem ga priklopil na PC. Ampak, ko sem tam spremenil na mass storage (al nekaj takega) je stvar delovala normalno in slike so se brez problema prenesle.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

ID za Huawei - in drugo okoli EMUI

Oddelek: Mobilne tehnologije
93724 (3425) mojster_joni
»

Kater poceni telefon?

Oddelek: Kaj kupiti
102042 (1456) maestrog
»

Kateri telefon priporočate? (strani: 1 2 )

7420744 (14019) sift
»

Kateri telefon kupiti?

162739 (2350) Dimnik

Več podobnih tem