» »

Kvaliteta zaščitnih stekel

Kvaliteta zaščitnih stekel

SkyEye90 ::

Zanima me, kako ste zadovoljni z zaščitnimi stekli na sprednji strani čez zaslonom (tisti, kateri ste ga kupili).
Kje ste ga kupili, kakšna je bila cena, kako ste zadovoljni?

Sam imam steklo kupljeno prek eBaya s kitajske, cene so od evra naprej do 3 EUR (za poceni stekla). So ok, a na njih se prstni odtisi in umazanija gledano proti svetlobi poznajo takoj.
V primerjavi s stekli, katere prodajajo pri nas v mobilnih trgovinah po cenah 15 - 20+ EUR, je kvaliteta poceni kitajskih praktično zanič.

Zanima me, kje kupiti kvalitetno steklo, katero pri nas stane 20EUR in več za ceno do 10 EUR? Tudi na eBayu je cel kup dražjih, vendar kako vedeti, ali so res boljši od tistih za 2 EUR?

KraitPay ::

v 90% cena odraža kvaliteto. Pri nas je seveda še malo marže.

Razmišljati, da boš za 4€ dobil kvalitetno steklo je malo neumno. Mogoče kakšno kvalitetno folijo, ne pa stekla.

Machete ::

Zakaj tlačite sploh te kondome čez zaslone?
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Machete ()

Siddh ::

Nillkin je dobra firma in dokaj poceni, če iščeš iz ebaya.


klemenSLO ::

Jst na noben zaslon nisem dal teh stekel ali folij pa več od mikro mikro praskic ni videti. Te praskice so take narave da ko ekran spucaš moraš pogledati pod pravilnim kotom da jih sploh opaziš, tako da v nobenem primeru niso moteče pri uporabi telefona.
Life is not measured in minutes, but in MOMENTS...

shmandi ::

Zaščitno steklo rabiš zato, da bo telefon lep in brez praskice, ko ga boš vrgel v smeti, ko bo star 2-3 leta.
Ko človeka dajo v krsto, ga tudi lepo oblečejo in očedijo...

WarpedGone ::

Zaščita gorilla stekla s čipšit plastiko?
En problem steklenih GSMov je, da ful drsijo. Iz miz, iz rok, iz žepov.
Moja DIY rešitev sta dve črni gumici okrog GSM (SA5), ki preprečita drsenje in ropot pri polaganju na mizo, hkrati pa omogočata enostaven in dober prijem.
V vsej dobi lastništva, mi je GSM enkrat spolzel iz rok - ko še ni bilo gumic na njemu.

Da bi zadevo tlačil v kondome al pa lederjakne mi ne pade na pamet.
Zbogom in hvala za vse ribe

KTr1sk ::

Kaj pa glede padca telefona zaščiti steklo ali ne, meni je padel že nekajkrat in se je zgodil da je kitjaski "steklo" počil, spodaj je bilo pa brez praske, kaj bi v primeru da ne bi bilo "stekla" je vprašanje, do zdaj še nisem noben telefon razbil, oz ni noben še poknil
i7-11700kf,32gb-3200mhz,6700xt,nvme2x,hdd4x

avtek ::

Meni je zaščitno steklo (iz eBaya - cena cca 2-3€) počil ob padcu + počil je tudi sam ekran in je bil neuporaben. Sicer "barva" se ni razlila, samo ekran je bil počen in touch ni deloval NIKJER. Tako, da sem po tem dogodku postal malo skeptičen glede teh zadev.

Je pa res da je to neko ceneno steklo - čeprav je pisalo trdota 9H. Pa še padec je bil res "neposrečen", saj je telefon padel direkt z ekranom na železno ogrodje oz. štango (na rob), ki je za šankom, da daš noge gor :D

Je pa res, da imam tudi zdaj praske po novem zaščitnem steklu, ampak glede tega nimam kaj naredit, pač zamenjam na cca mesec-dva to steklo in to je to.

Mislim pa da tisti "tadražji" kot so PanzerGlass itd so kar zdržljivi - nekaj je tudi YouTube reviewev, ki so legitimni...

mat11 ::

Nillkin H+ stekla so odlična, tudi umazanija se ne prime tako hitro.
mat

klinker ::

mat11 je izjavil:

Nillkin H+ stekla so odlična, tudi umazanija se ne prime tako hitro.


+1

N0t0ri0us ::

sam imam telefon brez stekla, sicer ga ima doma za svoj telefon ampak ga nisem dal gor. Se mi ne zdi potrebno, da bom tako kot so že omenili vrgel lep telefon v smeti.. Zaščite pa ni nikakršne razen proti padcem. Imam pa silikonski etui, prozoren in tanek, saj je telefon težak in kovinsko ohišje kliče da zdrsne iz rok. Jebeš flipe, denarnice in nevem kakšne še vse okvirčke, saj je neuporabno. Imam vsak dan fizična dela in se zgodi, da mi kdaj telefon pade na tla. od asfalta do ploščic, parketa itd.. Sicer se gre za kitajski telefon za 150EUR ampak vseeno. Tudi kak facedown je že preživel, medtem ko bi brez ovitka verjetno počilo steklo. Prej sem imel nota 2 - 2 leti in pol in sem ga po dveh letih razbil. Bil je brez ovitka in vsega. padel iz dveh metrov na porfido.

on: Sem naročil že ogromno teh stekel kolegom. Izkušnje so takšne, da to steklo mnogo hitreje poči, je pa res da se je šlo za kitajska stekla v rangu ~1EUR. enemu se je zgodilo, da so se mu zvrnile klasične klešče na telefon.. nič posebnega.. in je pod steklom dobil pajkovo mrežo. Popolnoma zdrobljen gorilla glas (s5 active), medtem ko je zunanje steklo ostalo celo. Nimam pojma kkako je do tega prišlo.

Zgodovina sprememb…

SkyEye90 ::

Brskam za Nillkin H+, vendar najdem le Nillkin H (za Z5). Kakšna pa je razlika v kvaliteti če kdo ve? H nima zaobljenih robov po podatkih, ampak kaj, oster rob?
Zanima me predvsem zaradi umazanije in prstnih odtisov, ali je kaj razlike. Glede trdote me ne zanima, ker je vse odvisno od padca in ni rečeno, da bo katerokoli steklo pomagalo.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: SkyEye90 ()

klinker ::

H+ se res lepse vsede na zaslon, nima pa H nobenih ostrih robov in je tudi ok. Mel oba H in H+ pa overall je enako, s to izjemo da se H+ lazje ocisti.
Bistvo je da ne vzames teh cheap za 2-3€, ker so res cheap in ni to to, od Nillkina pa so vsi ok.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nov telefon za cca 200€ (strani: 1 2 3 )

Oddelek: Mobilne tehnologije
10021530 (2499) kanarin
»

Katero kaljeno steklo za telefon?

Oddelek: Kaj kupiti
61556 (1390) Furbo
»

LG V30 in zaščitno steklo

Oddelek: Mobilne tehnologije
6598 (476) mat11
»

So zaščitna stekla smiselna?

Oddelek: Mobilne tehnologije
4212159 (10713) tomaz-
»

Samsung note 4 zaščitno steklo

Oddelek: Mobilne tehnologije
81099 (976) car100

Več podobnih tem