Forum » Operacijski sistemi » OS na SD kartici
OS na SD kartici
radmannsdorf ::
Imam nek star HP Compaq 7010(Intel Centrino 1.6Ghz, 512Mb RAM), kjer je crknil IDE disk. Ker nebi rad vlagal v nakup IDE diska in glede na to da ima laptop režo za sd kartico, bi rad namestil sistem na sd kartico. Ali je sploh možno? Potrebujem USB ključ, v katerega se vtakne sd kartica, ali lahko naložim direktno na sd kartico v mojem pc-ju?
Laptop je drugače kot nov, ga nebi rad vrgel stran :)
Laptop je drugače kot nov, ga nebi rad vrgel stran :)
hojnikb ::
just dont. sd kartice so grooozno pocasne za taksen namen, tko da dont bother.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
Niti za 300mb Win XP(neomax 2016), ki sicer super hitro dela na Sempromu 1,6Ghz? Komp bi rad usposobil kot neke sorte music player za žurke.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
jukoz ::
Vprašanje če se bo zbootal iz SD kartice.
Na isti kišti sem vzel 16GB hitro CF kartico (ene 20 EUR) ter CF2IDE konverter (ene 5 EUR iz amazona) in ga priklopil namesto IDE diska.
Windows XP je delal porazno počasi, Lubuntu pa dela povsem OK - rabil sosedov mulc za programiranje arduinota - prej je to delal na RPi2 in enem starem netbooku (ko kompajla kodo netbook skoraj zagori), pa je takle PC veliko hitrejši + youtube dela tekoče. Res pa je da ima 1GB RAMa.
Na isti kišti sem vzel 16GB hitro CF kartico (ene 20 EUR) ter CF2IDE konverter (ene 5 EUR iz amazona) in ga priklopil namesto IDE diska.
Windows XP je delal porazno počasi, Lubuntu pa dela povsem OK - rabil sosedov mulc za programiranje arduinota - prej je to delal na RPi2 in enem starem netbooku (ko kompajla kodo netbook skoraj zagori), pa je takle PC veliko hitrejši + youtube dela tekoče. Res pa je da ima 1GB RAMa.
SumTingWong ::
Se lahko še jaz malo zrinem vmes? Imam 10+ let star laptop, brez diska. Imam 16GB 3.0 ključ. Kako bi naložil WIndows XP/Linux na ključ? Vedno ko probam z Rufus ali WintoUSB mi samo naloži gor Windowse, da jih lahko inštaliram potem ... Jaz bi rad portable Windows.
Riff ::
no zame ni preveč 10e za ide disk ali pa pač je za nekoga:
http://www.bolha.com/racunalnistvo/shra...
http://www.bolha.com/racunalnistvo/shra...
janezvalva ::
SumTingWong je izjavil:
Se lahko še jaz malo zrinem vmes? Imam 10+ let star laptop, brez diska. Imam 16GB 3.0 ključ. Kako bi naložil WIndows XP/Linux na ključ? Vedno ko probam z Rufus ali WintoUSB mi samo naloži gor Windowse, da jih lahko inštaliram potem ... Jaz bi rad portable Windows.
http://download.cnet.com/WinToUSB/3000-...
SumTingWong je izjavil:
Če boš nalagal XP, ti priporočam "Windows XP NeoMAX Edition 2016". Torrent najdeš na najbolj znanem slovenskem travniku. Zadeva je velika 326Mb in leti ko sneta skira. Sem inšaliral včeraj na nek drug, prav taki enojedrni 1,6Ghz prenosnik z 1Gb ram in je noro.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: radmannsdorf ()
SumTingWong ::
Sprobal sem 3 različne XP, pa Kubuntu. Windows 7 ne vem če spravim gor. Vsakič mi z programom WinToUSB napiše "cannot find bootable image 0x000....). Sem čekiral Google za tem problemom, pa nič pametnega ne najdem.
hojnikb ::
na 1gb rama instaliras lepo tiny7 ali kaksen drug oskubljen win7.
xp pa lepo na smetisce zgodovine
xp pa lepo na smetisce zgodovine
#brezpodpisa
maš prav. sem dal na isto mašino win 7 tiny rev.2 pa dela enako hitro kot xp :)
s tem da je veliko lepši hehe..
s tem da je veliko lepši hehe..
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | kako naložiti W10 z USB-ja?Oddelek: Pomoč in nasveti | 4645 (3946) | solatko |
» | bootanje usb-ključaOddelek: Operacijski sistemi | 1323 (1042) | konspirator |
» | Windows to Go (strani: 1 2 )Oddelek: Operacijski sistemi | 11260 (7406) | Pesimist |
» | 32-64 bitOddelek: Pomoč in nasveti | 3251 (2543) | 4ever |
» | samsung 840 250gb -problem z nalaganjem windows 8Oddelek: Pomoč in nasveti | 2028 (1762) | MrStein |