» »

Namestitev operacijskih sistemov

Namestitev operacijskih sistemov

Nocloud ::

Pozdravljeni!

Preselil sem se v Ljubljano in sem trenutno brezposeln. Dobil sem idejo, da bi lahko v prostem času nameščal operacijske sisteme ljudem, ki bi to rabili. (npr. starejši ljudje, itd.) Naredil bi nekaj flajerjev in jih raznesel okoli.
Zanima me ali bi moral to dejavnost kjerkoli prijaviti? Ali lahko to opravljam zgolj kot hobi?

Hvala vnaprej.

Lep pozdrav

hojnikb ::

seveda mors prijavit dejavnost..
#brezpodpisa

Machete ::

In seveda moraš nameščat legalno opremo.
LC1000|Asrock-H470PG|i7-10700K|2x16GB|RTX-3080 EAGLE|W10Pro
new Nintendo 2DS & 3DS XL|Galaxy S24+

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Machete ()

hojnikb ::

pa na davčno blagajno ne pozabit :)
#brezpodpisa

smacker ::

Pa garancijo, ko kaj ne bo delalo ;) Bognedaj da ti kak disk umre md nalaganjem, bojo hotli da jim pol bajte zamenjaš.

Phantomeye ::

heh, starejsim ljudem... generaciji, ki verjame v to, da če delo ni fizično, ni delo. Boš zaračunal 20EUR pa bo 15 preveč.

p.s. jaz nikoli ne bi zaupal neznanemu človeku, da bi mi karkoli nalagal na racunalnik. Razen, če ni podjetnik.

Zgodovina sprememb…

poweroff ::

Rabiš registrirat s.p. Z ustrezno dejavnostjo. Izdajat račune. Plačevat prispevke (fiksni strošek cca. 300 EUR mesečno). Nalagat legalno programsko opremo. Nudit vsaj osnovno garancijo.

Če eni stranki računaš 30 EUR za namestitev... ki recimo traja do 2 uri (nalaganje posodobitev,...), rabiš imeti vsaj ene 15 strank na mesec, da si na nuli (stroški prevoza!). Z dodatnimi 15 strankami pa boš nekje na 400 EUR plusa. To pomenii eno namestitev na dan.

In ta računica se ti mora iziti vsak mesec. Si prepričan, da imaš vsaj 90 strank?
sudo poweroff

poweroff je izjavil:

Rabiš registrirat s.p. Z ustrezno dejavnostjo. Izdajat račune. Plačevat prispevke (fiksni strošek cca. 300 EUR mesečno). Nalagat legalno programsko opremo. Nudit vsaj osnovno garancijo.

Če eni stranki računaš 30 EUR za namestitev... ki recimo traja do 2 uri (nalaganje posodobitev,...), rabiš imeti vsaj ene 15 strank na mesec, da si na nuli (stroški prevoza!). Z dodatnimi 15 strankami pa boš nekje na 400 EUR plusa. To pomenii eno namestitev na dan.

In ta računica se ti mora iziti vsak mesec. Si prepričan, da imaš vsaj 90 strank?

plus stranka potem ni več stranka nekaj mesecev, če sploh.

Nocloud ::

ja res se mi ne izplača... Hvala vsem za odgovore!
Bo treba najti službo:)

next3steps ::

Če znaš programirati in imaš voljo botati v MMORPGjih, ter si se pripravljen učiti kitajščine, se spustiš v profesionalne botterske vode. Profit seveda komaj čez nekaj časa.

next3steps je izjavil:

Če znaš programirati in imaš voljo botati v MMORPGjih, ter si se pripravljen učiti kitajščine, se spustiš v profesionalne botterske vode. Profit seveda komaj čez nekaj časa.

verjetno, če bi znal programirat, verjetno ne bi bila prva misel inštalacija OSov.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Inšpekcija

Oddelek: Loža
234908 (3815) Mare2
»

Legalno prodajati brez podjetja

Oddelek: Loža
135339 (4662) Mare2
»