Forum » Šola » Teorija za tem kondenzatorskim vezjem?
Teorija za tem kondenzatorskim vezjem?
mateo97 ::
Torej končno sem se res dobro naučil vso teorijo o uporovnih vezjih, da jih znam lepo reševati, sedaj pa sem prišel do
čisto enostavnih kondenzatorskih, ki mi povzročajo probleme, ker ne poznam teorije...
Če je v vezju vir, znam izračunati, če ga ni, pa mrknem...
Podana naloga:
Rešitev:
Prvo kot prvo, zakaj računa samo nadomestno kapacitivnost nenaelektrenih kondenzatorjev?
A ni tako, da je pri zaporedni vezavi kondenzatorjev vsepovsod enak naboj?
Potem, ko govori o zakonu o ohranitvi naboja in rece da je Q0=Q1+Q2... kaj pa Q3?
V cem je poanta tukaj? Mi lahko nekdo prosim razlozi teorijo v ozadju? Ja, predavanje sem prešprical ker faksa nisem jemal resno in mam zdej probleme glede teh vezij.
čisto enostavnih kondenzatorskih, ki mi povzročajo probleme, ker ne poznam teorije...
Če je v vezju vir, znam izračunati, če ga ni, pa mrknem...
Podana naloga:
Rešitev:
Prvo kot prvo, zakaj računa samo nadomestno kapacitivnost nenaelektrenih kondenzatorjev?
A ni tako, da je pri zaporedni vezavi kondenzatorjev vsepovsod enak naboj?
Potem, ko govori o zakonu o ohranitvi naboja in rece da je Q0=Q1+Q2... kaj pa Q3?
V cem je poanta tukaj? Mi lahko nekdo prosim razlozi teorijo v ozadju? Ja, predavanje sem prešprical ker faksa nisem jemal resno in mam zdej probleme glede teh vezij.
- spremenilo: mateo97 ()
mateo97 ::
Tema se lahko zapre, naredu sm eno banalno napako (niso zaporedno vezani, desna dva sta samo).
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Vprašanje glede kondenzatorjevOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 6804 (4137) | mirator |
» | Keramični kondenzatorOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 1376 (954) | Brane22 |
» | toplota na uporuOddelek: Elektrotehnika in elektronika | 5546 (4094) | A. Smith |
» | ElektrotehnikaOddelek: Šola | 2265 (1371) | friteza |
» | Fizikalna nalogaOddelek: Šola | 969 (871) | T0RN4D0 |