Forum » Pomoč in nasveti » NAS dodajanje še enega diska
NAS dodajanje še enega diska
helo ::
Živjo,
imam NAS, notri en disk 4TB, prostor je še za enega, pa me zanima ali mora biti enake velikosti (še enkrat 4TB), torej rad bi razširil prostor za hranjenje podatkov. Ampak obstoječi podatki na NASu se ne smejo "zbrisati".
ali lahko dodam npr 6TB in imam potem vse skupaj 10TB.? verjetno bi moral potem nastaviti na RAID 0- a če sem pravilno razumel če potem en disk crkne, izgubim VSE podatke???? kakšna boljša alternativa??
hvala
imam NAS, notri en disk 4TB, prostor je še za enega, pa me zanima ali mora biti enake velikosti (še enkrat 4TB), torej rad bi razširil prostor za hranjenje podatkov. Ampak obstoječi podatki na NASu se ne smejo "zbrisati".
ali lahko dodam npr 6TB in imam potem vse skupaj 10TB.? verjetno bi moral potem nastaviti na RAID 0- a če sem pravilno razumel če potem en disk crkne, izgubim VSE podatke???? kakšna boljša alternativa??
hvala
dripac ::
Boš moral najprej povedat kateri NAS imaš, da ti lahko predlagamo rešitev.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: dripac ()
hvala
thecus N2520, trenutno je notri 1 disk 4TB (raid level: J) oz. trenutno je JBOD.ext4.
torej bi lahko notri dal še en disk za 6TB, NAS jih bo zaznal ločeno in oba bo ločeno prikazoval.... dodajanje drugega ne bo vplivalo na prvega, če pustim JBOD? Sprašujem ker se nikoli nisem dodajal diska pa ne bi rad obstoječih podatkov zbrisal.. Ne vem pa koliko ima omenjen NAS omejitev, koliko TB lahko max sprejme?(vsota vseh diskov, in ločenih ?)...
thecus N2520, trenutno je notri 1 disk 4TB (raid level: J) oz. trenutno je JBOD.ext4.
torej bi lahko notri dal še en disk za 6TB, NAS jih bo zaznal ločeno in oba bo ločeno prikazoval.... dodajanje drugega ne bo vplivalo na prvega, če pustim JBOD? Sprašujem ker se nikoli nisem dodajal diska pa ne bi rad obstoječih podatkov zbrisal.. Ne vem pa koliko ima omenjen NAS omejitev, koliko TB lahko max sprejme?(vsota vseh diskov, in ločenih ?)...
dripac ::
trenutno je notri TOSHIBA MD04ACA4. 3,726GB. a ko sem gledal na seznamu kompatibilnih diskov ga nisem zasledil na njem..
http://www.thecus.com/download/compatib...
http://www.thecus.com/download/compatib...
dj_uro ::
meni smiseln NAS je v RAID 1 ;
nevem zakaj bi dajal jbod, če imaš samo dva slota za diske...
4 sloti, 4x 2TB, 4TB varnega diskovja...
pa še to bi kupoval po 2 in 2, da slučajno ne bi bili vsi iste linije fehlerjev...
nevem zakaj bi dajal jbod, če imaš samo dva slota za diske...
4 sloti, 4x 2TB, 4TB varnega diskovja...
pa še to bi kupoval po 2 in 2, da slučajno ne bi bili vsi iste linije fehlerjev...
vw-klub.si
če dam jbod imam takoj še 4TB dodatnega prostora.
če dam RAID 1, imam le teh 4TB, in vprašanje kaj se bo zgodilo z obstoječimi podatki če dodam še en disk notri, bo začelo kopiirati podatke še na drugi? malo me skrbi da ne bi kaj zbrisalo... kaj 2 in 2? različni znamki mislis?
če dam RAID 1, imam le teh 4TB, in vprašanje kaj se bo zgodilo z obstoječimi podatki če dodam še en disk notri, bo začelo kopiirati podatke še na drugi? malo me skrbi da ne bi kaj zbrisalo... kaj 2 in 2? različni znamki mislis?
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | NAS RAID 0 1 ipd..Oddelek: Pomoč in nasveti | 1997 (1486) | c3p0 |
» | kje do čim cenejših wd red 6 ali več tb diskovOddelek: Kaj kupiti | 3339 (2313) | mojster_joni |
» | Synology - kako naštimat ne-Raid diska?Oddelek: Pomoč in nasveti | 2630 (1977) | PandaFlow2 |
» | Kateri zanesljiv HDD za v NAS za backup?Oddelek: Kaj kupiti | 5653 (4945) | Red_Mamba |