» »

AMD Navi - GPU

AMD Navi - GPU

Temo vidijo: vsi
««
42 / 177
»»

mahone ::

Torej za $200 dobis Rx 480 performance izpred 3 let, ki se je takrat dobila za $200-250 :))

Where the pitchforks at?

DarwiN ::

Tko je, ker še naprej velika večina gamerjev ostaja na 1080p resoluciji, igre pa tudi napredujejo prepočasi v grafični zahtevnosti. In dokler bo temu tako, 1080p kartice enostavno ne boš dobil za 100€. Teh 1080p mainstream kartic se namreč proda z naskokom največ in tega kolačka se proizvajalci GPUjev ne bodo odrekli.

Ampak se počasi zadeve pomikajo na bolje. Če ne druga so se high-res monitorji občutno pocenili.
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

Cange ::

Se pravi, ko zmanka rx 570 se bo entry lvl podražil za 33%.

D3m ::

mahone je izjavil:

Torej za $200 dobis Rx 480 performance izpred 3 let, ki se je takrat dobila za $200-250 :))

Where the pitchforks at?

RX 480?

Misliš RX 590.
|HP EliteBook|R5 6650U|

FlyingBee ::

D3m je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Tiki se ne zna obnašat. Drugače pa bo verjetno imel Turing s dx12 1.1 spomladi prednost, tako da je rdna1 slepa ulica, 5500xt pa sploh, saj je tudi cenovno na ravni 1650s.

Kaj spet nakladaš?

Nisi na tekočem?

Cange je izjavil:

Se pravi, ko zmanka rx 570 se bo entry lvl podražil za 33%.

RX 570 se je izjemoma prodajal pod ceno, ker brez teh znižanj iz obupa bi AMD (RTG) crknil oz. bi imeli danes 3% tržni delež. In ja, tega bo zdaj konec, ko enkrat zalaufa proizvodnja low end Navi kartic. Sicer so pa cene Polarisov že zrasle. Pred letom dni si dobil RX570 za 100€ (najnižje v akciji 89€).

FlyingBee je izjavil:

D3m je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Tiki se ne zna obnašat. Drugače pa bo verjetno imel Turing s dx12 1.1 spomladi prednost, tako da je rdna1 slepa ulica, 5500xt pa sploh, saj je tudi cenovno na ravni 1650s.

Kaj spet nakladaš?

Nisi na tekočem?

Sem. Ti prilepim ugotovitev?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Kdo zdaj bluzi, lol. Preveri, preberi si glede 1.1 posodobitve dx12, ne biti len pa samo trolat.

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

mahone ::

D3m je izjavil:

mahone je izjavil:

Where the pitchforks at?

RX 480?

Misliš RX 590.

Manj kot 10fps je razlike med rx480 ter 5500xt
4gb varianta je dobesedno rx480 performance

Pa znaš brati graf?

FlyingBee je izjavil:

Kdo zdaj bluzi, lol. Preveri, preberi si glede 1.1 posodobitve dx12, ne biti len pa samo trolat.

Sem ja.

None of these features specifically require new hardware. Existing DXR Tier 1.0 capable devices can support Tier 1.1 if the GPU vendor implements driver support.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: D3m ()

Keywords:Mesh, Amplification, shader

https://devblogs.microsoft.com/directx/...

Zgodovina sprememb…

tikitoki ::

DarwiN je izjavil:

tikitoki je izjavil:

DarwiN je izjavil:

5500 reviewi so zunaj. Slabše od 1650S. AMD šaljivci bi radi prodajali manj za več. Tolk neumni pa spet niso AMDtardi, še posebej, ker so le-ti siromaki brez denarja. :)

Zdaj, ali bo cena padla za ~30EUR, ali pa se bo 1650S podražila.

A si ti retardiran? Tomshardware jo mirno uvedti nad gtx 1650 super, edino za 10 dolarjev bi jo pocenili.
Tko, da nehaj z nvidiotizmi.

Se strinjam, da je predraga in se bo sigurno pocenila. Sam zakaj tolk custev in sovrastva?

S cherypickanjem testov lahko marsikaj prikažeš. Moraš vzet neko grobo povprečje. In jaz nisem govoril izključno samo o hitrosti kot takšni, ampak, da je 5500XT slabša od 1650S kot komplet, torej vključno s featuresi, učinkovitostjo, ipd. Kdo pri zdravi pameti bo med tema karticama izbral 5500XT za isti denar?

In mimogrede, po Tomshardware je 1650S hitrejša od 5500XT. Kdo med nama je potemtakem retardiran? :))

Retardiran je tisti, ki ni prebral recenzije. Telefon mi ne kaze grafov in joh nisem videl. Ce naposejo, da je po hitrosti med gtx 1650 s in 1660 je jasno kam jo uvrscajo.

Kvalitetna freesycaa podpora v celoti poseka vse prednosti, ki jih ti lahko pripises gtx 1650 s. Ce bi bil v igri rtx bi blo se kaj za razmisliti.
Lahko pa pozabis svoj priljubljen monitor za 180 eur, k nima uradne podpore.

To da ti ve. Meces tpu je jasno, da cherrypikas ze v osnovi.

Sicer pa je mining craze skisal mozgane tko nvidia, kot amdjevem marketing timu.

TPU je popolnoma legit. Da pa niso popolnoma isto rezultati kot na tomshardware ali anandteh pa je jasno, ampak testi so legit.

Tudi to je fake news. Jaz nisem niti omenil TPU. Kaj ti si potice preveč pojedel danes? :8)

Telefon mi ne kaze grafov in joh nisem videl. Ce naposejo, da je po hitrosti med gtx 1650 s in 1660 je jasno kam jo uvrscajo.

Niso tega napisali... and I quote:
When compared to the Nvidia's current competing cards, performance of the 4GB RX 5500 XT lands between a GTX 1650 Super and GTX 1660, when VRAM doesn't get in the way. In titles where it does, the AMD card then tends to trade blows with the GTX 1650 Super and sometimes even the GTX 1650.

Zaključek pa tak:
Overall, the card generally performs faster than the GTX 1650, trades punches with the GTX 1650 Super and falls well short of the GTX 1660 in all titles, save for Gears of War.

FlyingBee je izjavil:

TPU je popolnoma legit. Da pa niso popolnoma isto rezultati kot na tomshardware ali anandteh pa je jasno, ampak testi so legit.

Testi luzerjev, ki max peak porabo amdja uvrstijo v povprecno porabo, me ne ganejo.
Ce vi to opazil pri nvidijinih grafih bi jih tudi crtal.
Konc koncev, ker rabim realno sliko za odlocitev pri nakupu.

Anantech 8 gb verzijo primerja z gtx 1660. Verjetno so nesposobno, a ne?
Sej gtx 1660 Zmaga, sam ob takih primerjavah cislanih recenzistov so trditve, da gtx 1650 s poseka rx 5500 pateticni nvdiatizmi.

FlyingBee je izjavil:

ŠE ENKRAT!

None of these features specifically require new hardware. Existing DXR Tier 1.0 capable devices can support Tier 1.1 if the GPU vendor implements driver support.

P.S.

RX 5600XT bo v 6 in 8GB izvedbi.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

DarwiN je izjavil:

Tudi to je fake news. Jaz nisem niti omenil TPU. Kaj ti si potice preveč pojedel danes? :8)

Telefon mi ne kaze grafov in joh nisem videl. Ce naposejo, da je po hitrosti med gtx 1650 s in 1660 je jasno kam jo uvrscajo.

Niso tega napisali... and I quote:
When compared to the Nvidia's current competing cards, performance of the 4GB RX 5500 XT lands between a GTX 1650 Super and GTX 1660, when VRAM doesn't get in the way. In titles where it does, the AMD card then tends to trade blows with the GTX 1650 Super and sometimes even the GTX 1650.

Zaključek pa tak:
Overall, the card generally performs faster than the GTX 1650, trades punches with the GTX 1650 Super and falls well short of the GTX 1660 in all titles, save for Gears of War.

Cheripikas izjave za primere kjer rx 5500 zmanjka rama. Seveda nisi kppiral zakljucka clanka, kjer napisejo tocno, kar sem napisal.
Vidim zakaj tako ljubis tpu.

Tiki, kje lahko vidim tvoje meritve in rezultate? Dokaži, da TPU ni legit! Imajo pri porabi lepo vse razporejeno.

D3m, še enkrat, mesh shaderji bodo pri klasični rasterizaciji novost in Turing bo podpiral. Rdna1 tudi?

Zgodovina sprememb…

FlyingBee je izjavil:

Tiki, kje lahko vidim tvoje meritve in rezultate? Dokaži, da TPU ni legit! Imajo pri porabi lepo vse razporejeno.

D3m, še enkrat, mesh shaderji bodo pri klasični rasterizaciji novost in Turing bo podpiral. Rdna1 tudi?

Seveda.
|HP EliteBook|R5 6650U|

FlyingBee je izjavil:

Sem to ze naredil. Za vsazga trola pa si ne bom jemal casa.

Nope, samo bluziš in trolaš.

Zgodovina sprememb…

Ej Bee.

A veš kaj.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Horas ::

D3m je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

ŠE ENKRAT!

P.S.

RX 5600XT bo v 6 in 8GB izvedbi.

a ni amd kao dober do svojih consumwrjev?? čemu je treeba 6gb? haha, 5500xt pod rx 580-590?? groza!

Pretiravaš.
|HP EliteBook|R5 6650U|

FlyingBee je izjavil:

Nope, samo bluziš in trolaš.

To delas ti.

Mislim, da se ni težko odločiti med TPU in Tikitoki, ko se gre za teste novega HWja, se strinjaš?

Ej Bee.

Moj PS2 ima mesh shaderje. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tvoj PMS pa res.
Navi pa Primitive shaders.

Zgodovina sprememb…

Ne verjameš? :)

PS2 ima mesh shaderje...nvidia je pa predstavila hardware T&L.

Po 20 letih se pa vračajo nazaj.

clap clap clap.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

FlyingBee je izjavil:

Mislim, da se ni težko odločiti med TPU in Tikitoki, ko se gre za teste novega HWja, se strinjaš?

Ce si cepec, ki ni preveril cifer. Potem ja. Kam ti spadas, ni skrivnost.

Torej vztrajaš, da so rezultati testov na TPU netočni. Boš argumentiral ali naj verjamem tvoji avtoriteti na tem področju. Eh, Tiki, Tiki.

D3m, si prebral, bravo. Stručkoti so se razpisali o tem, še vedno pa nisem zasledil, da bo Navi tudi podpiral mesh shaderje kot Turing. Glede DXR iz 1.0 na 1.1 pa itak vemo, da Navi ne spada v to debato.

Kaj si ti prebral pa ne vem, ker si trd. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Glede ps2 sem, ampak očitno je bila t&l za pc boljša izbira takrat. Zdaj pa bo to nova stvar na osnovo, ki se je zadnjih 20 let kalila. Linkaj na navi oziroma rdna1 mesh shaders!?

Sem že......dvakrat.
|HP EliteBook|R5 6650U|

FireSnake ::

FlyingBee je izjavil:

Daješ povezavo do vsebin, ki jim nisi dorasel.
Kaj na tem linku ti dejansko razumeš?
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

Senitel ::

D3m je izjavil:

Ej Bee.

Moj PS2 ima mesh shaderje. :)

In? To je tvoj najnovejši gaming hardware? :)

To je moj retro Gaming hardware. Still works. :)
|HP EliteBook|R5 6650U|

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

FlyingBee je izjavil:

Daješ povezavo do vsebin, ki jim nisi dorasel.
Kaj na tem linku ti dejansko razumeš?

Imaš še vedno večvrednostni kompleks?

Zakaj ne prebereš vsebine?
|HP EliteBook|R5 6650U|

D3m je izjavil:

Zakaj ne prebereš vsebine?

Zakaj trdiš, da Navi podpira mesh shader?

Zakaj trdiš, da ne bo?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Najdi mi en link, kjer piše, da bo. Nvidia ima to v divjini od kar je Turing izšel.

A za na WC te mora mami še za roko držati?
|HP EliteBook|R5 6650U|

Tvoj link je bil glede raytracinga 1.1, ne glede mesh shaderja, tako da si precej zmeden.

Na mojem linku glede mesh in amplification piše na koncu:
Finally, because this feature relies on GPU hardware support, you'll need to contact GPU vendors to find out specifics regarding supported hardware and drivers.

Zgodovina sprememb…

Bili živi in videli.
|HP EliteBook|R5 6650U|

Ti je mama pomagala ta odgovor napisati? Sicer pa veš kaj pravijo? Da ti le kobila ne crkne pa boš v redu.

strumf666 ::

Telebajska :D
Member of OC-Lab Team
http://www.oc-lab.si/

FlyingBee je izjavil:

Torej vztrajaš, da so rezultati testov na TPU netočni. Boš argumentiral ali naj verjamem tvoji avtoriteti na tem področju. Eh, Tiki, Tiki.

D3m, si prebral, bravo. Stručkoti so se razpisali o tem, še vedno pa nisem zasledil, da bo Navi tudi podpiral mesh shaderje kot Turing. Glede DXR iz 1.0 na 1.1 pa itak vemo, da Navi ne spada v to debato.

Jaz sem ze argumentiral, ko je do tega prislo. Ne bom pa tebi na ljubo delal sizifovega dela in to pocel za vsakega trola, ki prileze s pod kamna.

Ce zelis, si preberi izjave za nazaj.

In ne, po tistem, se nisem vec ukvarjal z njimi. Je prevec kvalitetnih recenzistov.
Ko pride do odstopanj v rezultatih pa je jasno, komu ne bom zaupal.

Torej nimaš nič, le osebne bedaste preference. Se mi je zdelo. Po tvoje TPU rezultati niso legit?

Zgodovina sprememb…

Rezultat je legit, če ga razumeš.
|HP EliteBook|R5 6650U|
««
42 / 177
»»