Forum » Strojna oprema » AMD Vega GPU
AMD Vega GPU
Temo vidijo: vsi
AapocalypseE ::
Predator, si pa malenkosten. Ni ok, če napišem, da ima 470 malenkost večjo porabo od 1060, ne?
Se ti svet podre...
Se ti svet podre...
Predator X ::
Heh,
navijat procesroje in GPuje potem pa primerjat povprečno stock(light OC) porabo.
Če navijem GTX 1060 na 2050-2100MHz, da drži to frekvenco bom hitro na ~200W, potem še navijem CPU (amd ali intel) in imam 70(+30sistem)W gaming porabe (mogoče kakšen bolj zahteven špil) 100+30W. Na koncu sem na 300W+ učinkovitost napajalnika, matične.
Ti si malenkosten, ker v gamingu sploh to omenjaš. Tudi, če je poraba večja igraš 2-5ur na teden (povprečen uporabnik še manj), pro gamer se pa s takimi stvarmi nikol ne bo ubadal. Važno, je da mašina deluje dokaj tiho, ima normalne temperature...
Konec koncev ti prav nič ne pomaga nižja poraba, če imaš slabo hlajenje (TIM).
Omenjaš pa samo Intela in 5GHz... potem pa bluziš s porabo.
navijat procesroje in GPuje potem pa primerjat povprečno stock(light OC) porabo.
Če navijem GTX 1060 na 2050-2100MHz, da drži to frekvenco bom hitro na ~200W, potem še navijem CPU (amd ali intel) in imam 70(+30sistem)W gaming porabe (mogoče kakšen bolj zahteven špil) 100+30W. Na koncu sem na 300W+ učinkovitost napajalnika, matične.
Ti si malenkosten, ker v gamingu sploh to omenjaš. Tudi, če je poraba večja igraš 2-5ur na teden (povprečen uporabnik še manj), pro gamer se pa s takimi stvarmi nikol ne bo ubadal. Važno, je da mašina deluje dokaj tiho, ima normalne temperature...
Glede porabe si ti prvi komentiral, tako da ne bluzi...
Vprašaj se koliko bi 2700X porabil na 5GHz all core.
Vprašaj se koliko bi 2700X porabil na 5GHz all core.
klinker ::
D3m ::
Saj je isti čip. Dal sem primer, ko firma uporabi boljše materiale za 1$ dražje.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Ne delaj se budalo in najdi link kjer 580ka porabi enako kot 1060ka in ne teh 80-100W vec
m0LN4r ::
Predator X je izjavil:
Heh,
Kaj pa ce navijem 580ko? Aja....
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
Predator X je izjavil:
Heh,
Kaj pa ce navijem 580ko? Aja....
RX 580 je tako ali tako na limitu.
tikitoki ::
res je, "samo" pol manj požre in posledično deluje na vsakem napajalniku in se ustrezno hladi v vsakem ohišju, česar za 580-ke, sploh bolj navite verzije (nitro in podobne) ne moremo reči...
Vidim, da ti ze osnovnoslolska matematika dela tezave. Bi se raje preslil na 24kur, tam bos s to hibo manj izstopal.
Just for you, not that you really deserve the attention though...
Problem z matematiko ostaja, dodajam pa se problem z logiko. Mogoce tudi zato nisi ze dojel ,da je ta stran nezanesljiva. Sam to ni pomembno, ker tvoj argument pade tudi, ce bi bila.
Imas kr nekaj testov ki potrjujejo med 80-100W visjo porabo 580ke napram 1060ki.
Tu ni kaj nasprotovat, ker tako pac je.
Lahko pa sam das kak link, ki pravi drugace.
80 plus 120 je 200. Kar je dvakrat več od 120, kot večina testov trdi, da skuri gtx 1060. Maš ti tudi probleme z matematiko?
In ne, primerjava navite kartice s stock kartico ni ok.
Tpu pa je tko smetišče. Ko sem šel podrobno brat rezultate in trditve, nisem mogel verjet, kolk nesposobni so.
Dej tiki to tvoje bluzenje s kakim linkom dokazi.
Jst nisem nikjer napisal x2, ampak med 80-100W vec, kar je vsaj 60% vec, kar je konkretna razlika. Imas kup testov 1060 vs 580 enak model, obe OC, tako da ne BLUZI!
Mene bk in za teh 200€ je grafa vseeno ok, ne rabis pa BLUZIT kako vsi lazejo, ti pa imas prav, ceprav tu kot vidim lazes in si cel pameten samo ti, nikoli pa da bi dal kak link, ki bi pile tvoje BLUZENJE.
Jst nisem nikjer napisal x2, ampak med 80-100W vec, kar je vsaj 60% vec, kar je konkretna razlika. Imas kup testov 1060 vs 580 enak model, obe OC, tako da ne BLUZI!
Mene bk in za teh 200€ je grafa vseeno ok, ne rabis pa BLUZIT kako vsi lazejo, ti pa imas prav, ceprav tu kot vidim lazes in si cel pameten samo ti, nikoli pa da bi dal kak link, ki bi pile tvoje BLUZENJE.
Dej tiki to tvoje bluzenje s kakim linkom dokazi.
Mene bk in za teh 200EUR je grafa vseeno ok, ne rabis pa BLUZIT kako vsi lazejo, ti pa imas prav, ceprav tu kot vidim lazes in si cel pameten samo ti, nikoli pa da bi dal kak link, ki bi pile tvoje BLUZENJE.
Ne morem pomagati, ce se vtikas v moj odgovor na bluzenje, kjer je bilo tocno to zapisano. Prvo preveri post na katerega se nanasa, potem komentiraj. Ce nisi sposoben predelati nekaj postov istocasno in komentirati na celotno, potem je boljse, da ne bluzis.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: tikitoki ()
Sicer pa je source ze sam podal, ker se ne sklada z njegovim bluzenjem, sem pac to izpostavil. Tko, da sploh ne vem kaksen dodaten vir bi ti potreboval?
Pa ne lazi, da nisem svojih trditev nikoli s cem podprl. Sem jih. Sam, ko imas opravka s fanboji in fanatiki, je to nesmiselno.
Pa ne lazi, da nisem svojih trditev nikoli s cem podprl. Sem jih. Sam, ko imas opravka s fanboji in fanatiki, je to nesmiselno.
Dober sponzor za AMD, kot MS in Sony
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
pegasus ::
Sedaj na voljo: https://globenewswire.com/news-release/...
Prosto programsko okolje, ki vam omogoča standardno c/c++/fortran kodo poganjati na multicore in heterogenih okoljih z uporabo OpenMP in OpenACC.
Prosto programsko okolje, ki vam omogoča standardno c/c++/fortran kodo poganjati na multicore in heterogenih okoljih z uporabo OpenMP in OpenACC.
XKEKAX ::
Torej razmišljam o nakupu AMD RX Vega 64 (ASUS STRIX) in me zanima kaj vi pravite... ali bo 550W napajalnik dovolj? Sem gledal tudi po drugih forumih in so mnenja deljena...
Uporabljam EVGA G2 Supernova 550W in seveda bi tudi Vego 64 undervoltal :)
Ostale komponente:
i7 4790 3,6Ghz (+cooler master hyper 212 evo)
16GB RAM DDR3 2400Mhz
2x WD 2TB Blue
SSD CRUCIAL MX100 256GB
Ostale komponente:
16GB RAM DDR3 2400Mhz
2x WD 2TB Blue
SSD CRUCIAL MX100 256GB
Generton ::
Torej razmišljam o nakupu AMD RX Vega 64 (ASUS STRIX) in me zanima kaj vi pravite... ali bo 550W napajalnik dovolj? Sem gledal tudi po drugih forumih in so mnenja deljena...
Ostale komponente:
16GB RAM DDR3 2400Mhz
2x WD 2TB Blue
SSD CRUCIAL MX100 256GB
Kolikor sem se sam pozanimal takrat ko sem svojo kupoval, bi ti odsvetoval strixovo, ker naj bi se precej pregrevala tako vega 56 kot 64, raje kak redpower ali sapphire. Sicer bi ob undervoltu 550w gold moralo biti dovolj. Jaz sem v svojem sistemu r5 1600 16gb 2400mhz in vega 64 sapphire nitro+ imel maksimalen skupen power draw 460w
oo7 ::
AMD Reveals Vega 20 - World's First 7nm GPU with 1TB Per Second Memory Bandwidth
https://www.game-debate.com/news/26039/...
https://www.game-debate.com/news/26039/...
MihaK3 ::
Ostale komponente:
16GB RAM DDR3 2400Mhz
2x WD 2TB Blue
SSD CRUCIAL MX100 256GB
Kolikor sem se sam pozanimal takrat ko sem svojo kupoval, bi ti odsvetoval strixovo, ker naj bi se precej pregrevala tako vega 56 kot 64, raje kak redpower ali sapphire. Sicer bi ob undervoltu 550w gold moralo biti dovolj. Jaz sem v svojem sistemu r5 1600 16gb 2400mhz in vega 64 sapphire nitro+ imel maksimalen skupen power draw 460w
Se strinjam - medtem ko so strix edicije praviloma zelo dobre za Nvidie, je dostikrat precej slabše pri Radeonih, sploh tistih z višjim TDP-jem; se spomnim da je bilo tako že pri 390(x), ki se je bistveno bolj grela od ostalih triple-fan rešitev. Točnega vzroka ne vem, tudi mnenja reviewerjev so bila deljena, kot potencialno težavo so nekateri omenjali, da naj bi ASUS samo prenesel popolnoma isti hladilnik iz Nvidij brez kakih optimizacij. Bottom line - vzmemi raje kako drugo, razmisli pa tudi o 56-ki.
XKEKAX ::
No tega pa nisem vedel, hvala vam za mnenje! :)
kakšen posebej razlog? rad bi nadomestil zdajšnjo gtx 970 da bi bolje izkoristil ultrawide 144hz 1080p monitor, zato se tudi nagibam k Vegi da bi lahko koristil freesync :)
EDIT: ali se splača počakati na black friday 23. novembra? kako je bilo kaj prejšnja leta?
razmisli pa tudi o 56-ki.
kakšen posebej razlog? rad bi nadomestil zdajšnjo gtx 970 da bi bolje izkoristil ultrawide 144hz 1080p monitor, zato se tudi nagibam k Vegi da bi lahko koristil freesync :)
EDIT: ali se splača počakati na black friday 23. novembra? kako je bilo kaj prejšnja leta?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: XKEKAX ()
Dobro hlajena Vega56 (1070) bi znala biti kul, za vec FPS za Vega64 (1080),
druge alternative v bistvu ni.
V evropi na graficne kartice ni bilo nekega blaznega popusta, po BF cenah se dobijo vcasih tudi normalno.
druge alternative v bistvu ni.
V evropi na graficne kartice ni bilo nekega blaznega popusta, po BF cenah se dobijo vcasih tudi normalno.
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
SmotaniJanez ::
SmotaniJanez je izjavil:
Kdo je sedaj govoril o 590? In če smo že ravno pri njej, vse kaže na cca 10-12% višji perf. od 580, se pravi ravno nekje vmes med 1060 in 1070, ampak spet z kdove kako porabo, najbrž spet 200w+
Vprašanje je res kakšna bo poraba. RX 580 je svojo vlogo dobro odigrala, prav tako kot pred njo rx 480.
Ko je prišla ven rx 580, se je na rx 480 pozabilo v tisti minuti. Morda znajo cene rx še malo pasti, ker zgleda prihaja nova grafa.
Debata okoli tega za koliko je Oc rx 580 boljša od stock 1060 je že dolga in se zaključuje, ker postaja preteklost, ki ne zanima več nikogar.
https://wccftech.com/amd-radeon-rx-590-... Third
Polaris GPU Revision on The Upcoming Radeon RX 590 Can Hit Clocks As High As 1680 MHz
V bistvu se sploh nisem zmotil....
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmotaniJanez ()
gddr85 ::
1070 killer? nope..
sicer najbrž tud 1070 rang bolj težko
sicer najbrž tud 1070 rang bolj težko
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
no evo, 1060 killer ;)
1070?
S temi frekvencami, zna biti res blizu 1070. Če bo cena prava, bo pa s ceno res lah 1070 kiler.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: SmotaniJanez ()
Odgovor na 590 je GTX 1060 GDDRX5.
Sanjate pa lahko o 1070.
https://www.guru3d.com/news-story/nvidi...
Sanjate pa lahko o 1070.
https://www.guru3d.com/news-story/nvidi...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: AapocalypseE ()
Gtx 1060 vram ne bo pomagal.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: AapocalypseE ()
Eee gddr bere misli.
Še racerju klikne pa bo.
Še racerju klikne pa bo.
|HP EliteBook|R5 6650U|
Zgodovina sprememb…
- predlagal izbris: AapocalypseE ()
To so kartice od vceraj, move on. Kdaj pride navi in 3080Ti ?
Trade Republic 38MVDVXM
Trade Republic 38MVDVXM
RX 590 bo "kao" polaris 30.
Clocki se pričakujejo od 1500 do 1700MHz. Kaj so točno izboljšal na tem čipu ni še jasn. Bo pa med GTX 1060 GDDR5X in blizu GTX 1070.
Clocki se pričakujejo od 1500 do 1700MHz. Kaj so točno izboljšal na tem čipu ni še jasn. Bo pa med GTX 1060 GDDR5X in blizu GTX 1070.
FlyingBee ::
Tudi za 580 se je tako govorilo pa v marsikateri igri niti ni pd 1060 boljša, tako da 1070 je druga zgodba.
Zanimivo poimenovanje za novo 590.
Poraba verjetno na nivoju 390.
XFX Radeon RX 590 Fatboy Smiles For The Camera
https://www.techpowerup.com/249380/xfx-...
Ce ne druzga, bo cena previsoka. Ce kdo kupuje, je najboljse izkoristiti BLackfriday.
320 EUR je prevec, ce bo sam 10-15% hitrejsa od RX 580.
320 EUR je prevec, ce bo sam 10-15% hitrejsa od RX 580.
gddr85 ::
uh, 2.5 slot, damn, so izgleda moral dodat še mal železa..
gonna be one fat, hot...mutha****er
gonna be one fat, hot...mutha****er
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gddr85 ()
AapocalypseE je izjavil:
Zanimivo poimenovanje za novo 590.
Ce nimas za poloznico, kr nazaj k mamici zivet