» »

AMD Vega GPU

AMD Vega GPU

Temo vidijo: vsi
««
44 / 138
»»

Jst ::

1. 3840x2160 monitor ti nudi toliko večje udobje, kot recimo 3 FHD ali 2 2560x1600, da ko enkrat vidiš, you never look back.

2. Ne bom se opravičeval, da imam 4k monitorje, kaj je to slo-tech fovšarija?

3. Žalostno/Čudno/Nenavadno mi je, da po dveh letih od nakupa prvega 4k monitorja, še vedno ni grafične, na kateri bi lahko komot gejmal.

4. Če je 60FPS na nativni resoluciji monitorja, kateri bo kmalu MAINSTREAM, "full retard", potem OK; priznam sem "Jaz sem Full Retard." Zadovoljni?

5. Če sedaj kupuješ monitor, za katerega veš, da boš vanj gledal vsaj 10 let, boš kupil "prejšnjo generacijo" za drobiž, ali nekaj kar ti bo zanesljivo zadostovalo deset let? Komot vidim in sprejmem argument, da kupiš FullHD za 200 EUR, če je pa daš 700EUR je pa čudno? 300, 700. Hmm, zame ni neke velike razlike. In "sanjas o neumnotih, kot je 60 FPS+ na 4k." Ne razumem te logike.
Islam is not about "I'm right, you're wrong," but "I'm right, you're dead!"
-Wole Soyinka, Literature Nobelist
|-|-|-|-|Proton decay is a tax on existence.|-|-|-|-|

D3m0r4l1z3d ::

Saj s 1080ti oc boš lahko na 4k 60fps igral, pač ne sme biti kakšna funkcija vključena, ki bo še 5 let garfične na kolena spravljala. Na 4k tudi ne rabiš glajenja robov pa še kaj.

Jst, v temah o filmih jendobro brati tvoje poste, tukaj pa dramatiziranje odpade, žal.
ETN Wallet addr.: etnkGuvhDzR7Dh8us4e69VStubGbmQHrh5pe2fnpNDhEhX5
A1nCWrFBMK2NmkycgVN4sAwhvY8YyNNbF6KUSJyFZ99QKU8phCn
Cryptopia ref. link: https://www.cryptopia.co.nz/Register?referrer=Anymalus

Zgodovina sprememb…

SuperVeloce ::

ostalo se strinjam, le tole:
3. Žalostno/Čudno/Nenavadno mi je, da po dveh letih od nakupa prvega 4k monitorja, še vedno ni grafične, na kateri bi lahko komot gejmal.

Ti je ze senitel razlozil, zakaj ti to ne more biti presenecenje. Se v casih, kjer je graficna moc lepo rastla ze zaradi stalnega zmanjsevanja proizvodnega procesa, je dolgo trajalo, preden smo lahko videli tekoce igranje na (takrat) zelo visokih resolucijah. Do kdaj smo cakali, da so bili 1680x1050 ali celo 1920x1200 monitorji v igrah dejansko uporabni? Nekje med 2007-2010? Pa se to pogojno.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Zgodovina sprememb…

Da, ampak razlika je bila, da si lahko znižal detajle, pa si igral 60+FPS.

Kar mi pravijo tudi drugi, je veliko primerov, ki imajo 4K monitor, da igre laufajo čudno, tudi/ko če znižaš detajle. AVG se dvigne, pričakovano, ampak imaš razne hickupe, pojav čudnih barv med igranjem, efekt se pojavi "čudno", včasih te pa kar vrže ven na desktop,... So problemi, ki "niso logični." (Bolje rečeno "niso pričakovani.") Ali je to problem iger, driverjev, WDDM, nevem. Pomoje vsega po malem, ker da toliko ljudi pravi, da opažajo čudne stvari na 4K, more biti kombinacija vsega. Mogoče je problem HDR/10.bit/... ker vsak imenuje po svoje ta "extended range" in se mogoče kaj tepe med seboj. Ne vem. Nimam časa, da bi probal, če bi bilo kaj drugače na 4K monitorju izpred dveh let, ki nima HDR/10bit/...

Tako da nas dosti igra na 1920x1080 z vsemi detajli maxed in damo monitorju upscale. No, vsak si je našel zase, katere kompromise uporablja in mu ustrezajo. Moj BenQ iz FHD naredi res lep upscale, če dam kaj višjega, ne zna opraviti tako dobro. Za moj primer, monitor dela boljši upscale overall, kot nvidia in je tudi bolj *enostavno.*) Če nastaviš višjo resolucijo, pa upscale algoritem ne dela tako lepo. Primer pri meni, kjer se najbolj opazi: dim, megla, led, voda, pa tudi efekti na teksturah. Na FHD, upscaled na monitorju na 4K, pa zgledajo overall OK. (Kot vedno že od prvih Voodojev: raje imam minimalno hickupov z "slašo" grafiko, tako da je FPS vedno nad 60.)

In to je bilo tudi moje prvo razmišljanje/pričakovanje pred leti nazaj. Prvo bom igral na FHD z upscale, potem pa bodo že prišle grafe, sposobne nativne resolucije. A to je že dve leti... Dve fucking leti!!!

Povejte mi "in all honesty": doma imate monitor, ki ni nič posebnega, niti kaj posebno drag ni. Ne obstaja pa grafa, ki bila sposobna "obvladati" ta nič_kaj_posebnega in nič_kaj_dragega monitor. Ali ne bi bili razočarani?

In ker je to Slo Tech, sem upal na malo bolj konstruktivno debato, da bi malo brainstormali, kako bi bilo najbolje narediti "GPU for GAMES".

Če se vam zdi da jokam, mogoče imate prav. Res sem slabe volje, sploh ko vidim, da je lastništvo 4K monitorja "full retard", sanjanje, nerealno pričakovanje. Kot da pišem za monitor za 7000 EUR, ne pa za "bogih" 700 EUR.

Saj na 2 leti prihajajo nove high end grafe.

>Do kdaj smo cakali, da so bili 1680x1050 ali celo 1920x1200 monitorji v igrah dejansko uporabni?
>Nekje med 2007-2010? Pa se to pogojno.

Amm, ne. UT2004 je prav lepo delal na 1680x1050 z več kot 60FPS, z niti ne High end grafo. Spodnji del high enda je zadostoval. In vse igre na Unreal Game Engine tudi, like Gears Of War 1, leta 2006.

FHD monitorja za gaming nisem imel ampak sem iz 1680x1050 šel direkt na 2560x1600.

edit: mali popravek.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Jst ()

Predator X ::

Uf, pro VEGA.
Pa bo gaming vega dovolj hitra za TXP?

gddr85 ::

bo bo, custom pcb, spešl oc 400w+, driver fine_wine in je good to go :P

gddr85 je izjavil:

Eh mal preveč pretiravate s to porabo.

SuperVeloce ::

Jst je izjavil:

>Do kdaj smo cakali, da so bili 1680x1050 ali celo 1920x1200 monitorji v igrah dejansko uporabni?
>Nekje med 2007-2010? Pa se to pogojno.

Amm, ne. UT2004 je prav lepo delal na 1680x1050 z več kot 60FPS, z niti ne High end grafo. Spodnji del high enda je zadostoval. In vse igre na Unreal Game Engine tudi, like Gears Of War 1, leta 2006.

FHD monitorja za gaming nisem imel ampak sem iz 1680x1050 šel direkt na 2560x1600.

edit: mali popravek.

UT2004 sem jaz gonil z radeonom 9000pro. nic cudnega, da si lahko kasneje fural to na 1680x1050. Vsi kolegi, ki imajo 4K monitorje ali ultra wide, pravijo da je povsem mogoče vsako igro nastaviti na igralno raven s pravim HW. Nič drugače, kot na 2560x1440, le za gpu bolj zahtevno. Da bi bilo kaj artefaktov ali čudnega obnašanja, katero se ne prenese tud na nižje resolucije? nope.

moraš tudi vedeti, da je ta nov windows game mode in zadnji večji update precej nagajal in dobesedno sesuval sisteme pod gamingom (sploh ob uporabi alt-tab kombinacije), ne glede na resolucijo. To je sedaj naceloma odpravljeno.

Edini, ki so kaj tarnali, so tisti s 4K tvji in hdmi povezavo. Monitorji za 700eur in DP? Razen večje gpu zahtevnosti v večini nič neobičajnega.
ryzen 5900x, MSI 5700xt Gaming X, 2x16GB 3600CL16, 850evo+860qvo, Fractal Mini C

Predator X je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Res je, ampak če bo 300w tdp, je precej smešno v kolikor ne bo 1080ti povozila v večino igrah.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Predator X je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Res je, ampak če bo 300w tdp, je precej smešno v kolikor ne bo 1080ti povozila v večino igrah.

Heh
RX 580 ma 32ROPov pa tekmuje s R9 390X s polovico bandwitha. Ma ne slučajn je AMD naredil NCU (PCU - previousCU) in so se vrnili v 2012 pred GCN.

Zgodovina sprememb…

DarwiN ::

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Predator X je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Ko oblikuješ oz posodabljaš novo arhitekturo, se lahko osredotočiš na performance ali učinkovitost. Zato vedno beremo, da prehod na manjši proizvodni proces, na primer iz 14nm na 10nm, prinaša ~30% višji performance ali ~40% nižjo porabo. Ali eno ali drugo, ali pač srednja pot, vsakega po malo.

In glede na AMDjev zaostanek, obupanost in nizki R&D budget, na kaj misliš, da so se inženirji osredotočili? Vse v performance, kakopak. Kolikor je pač smiselno. Višja poraba je IMO prej ko slej zagotovljena. S HBM2 bodo sicer privarčevali par wattov, ampak ...
You don't see faith healers working in hospitals
for the same reason you don't see psychics winning the lottery!

DarwiN je izjavil:

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Predator X je izjavil:

gddr85 je izjavil:

Ko oblikuješ oz posodabljaš novo arhitekturo, se lahko osredotočiš na performance ali učinkovitost. Zato vedno beremo, da prehod na manjši proizvodni proces, na primer iz 14nm na 10nm, prinaša ~30% višji performance ali ~40% nižjo porabo. Ali eno ali drugo, ali pač srednja pot, vsakega po malo.

In glede na AMDjev zaostanek, obupanost in nizki R&D budget, na kaj misliš, da so se inženirji osredotočili? Vse v performance, kakopak. Kolikor je pač smiselno. Višja poraba je IMO prej ko slej zagotovljena. S HBM2 bodo sicer privarčevali par wattov, ampak ...

Kaj pa teb ni jasn.;((;((;((;((

Zgodovina sprememb…

• predlagalo izbris: FireSnake ()

Zakaj Predatorx kar z nevmesnimi vletava v pogovor? A res ni drugega načina kot, da se ne strinjaš.

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Zakaj Predatorx kar z nevmesnimi vletava v pogovor? A res ni drugega načina kot, da se ne strinjaš.

LoL, poglej kakšne neumnosti govori Darwin.

Zgodovina sprememb…

Ugiba, vendar dejansko je sprejemnljiva teza.

Misliš, da jim je všeč budale špilat pa 300w gpuje delat?

Obupani socer niso, ker je na 2 leti čist normalno nove high end gpuje izdajat. Pascal je bila anomalija, ampak a good one.

Zgodovina sprememb…

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Ugiba, vendar dejansko je sprejemnljiva teza.

Ko bi tole bilo vsaj podobno ugibanju...:)):))

Itak odločjo se za več performanca al pa manj powerja:)):)):)):)).
Oh, ja kaj pa vi delate? To je noro.

Zgodovina sprememb…

Ne, pri dizajnu se osredotočajo na performance, učinkovitost pa ostaja nekje v podzavesti.. Zakaj misliš, da po zmogljivosti še nekak dohajajo Nvidio, po porabi pa že lep čas ne? V vse je treba vložit čas in denar.

DarwiN je izjavil:

Ne, pri dizajnu se osredotočajo na performance, učinkovitost pa ostaja nekje v podzavesti.. Zakaj misliš, da po zmogljivosti še nekak dohajajo Nvidio, po porabi pa že lep čas ne? V vse je treba vložit čas in denar.

Aja? Arch se itak naredi v enem letu sploh pa, da to izpilijo je potrebno samo nekaj dni... celoten plan je pa za 1 leto in pol :)):)).
Jah, lahko se nakak odločajo po takih logiki v kater market se najbolj osredotočijo...

Glede archov pa ne govorit takih neumnosti, ker že pri 100x bl simpl izdelku ne gre tko. Če ne pa hitr nazaj v šolo.

m0LN4r ::

Umirte se malo no, AMD se trudi z vsemi mocmi,
da vam do trgatve ponudi Ti Xp performance za 699eurov in 65HS.
https://ref.trade.re/38mvdvxm
Trade Republic 38MVDVXM

Zgodovina sprememb…

mojster_joni ::

DarwiN je izjavil:

no no

pri miningu je nvidia smešna kar se tiče učinkovitosti

pri procesrji so pa trenutno ornk boljši od intelovih pečk

m0LN4r je izjavil:

Umirte se malo no, AMD se trudi z vsemi mocmi,
da vam do trgatve ponudi Ti Xp performance za 699eurov in 65HS.

Sam zgleda, da se AMD osredotoča na serverje (ryzena) in console etc.
Sploh se ne trudjo dat ven big čipa 14nm.

Če je slučajn kdo opazil HBM2 (micron)

Zgodovina sprememb…

mahone ::

mojster_joni je izjavil:

DarwiN je izjavil:

no no

gtx 1070 says hello

no no

Jaz govorim o energitski učinkovitosti pri gamingu. Za to, kar so grafične namenjene.

Drgač pa se pri miningu tudi menda dogaja neka anomalija z AMD karticami, vsaj ko govorimo o Ethereumu. Z večanjem "blokov" jim moč pada:

Pri procesorjih pa tudi nisem prepričan, da je Ryzen dejansko bolj energetsko učinkovit od Intela. Podani TDP je ena stvar, ampak ko dejansko primerjaš porabo 4c/8t procesorjev, je Intel še vedno v ospredju (ali pa benchmarki lažejo).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: DarwiN ()

Pravijo, da se bo Polaris pri eth kmalu precej poslabšal, 1070 pa ne

Pri miningu lahko power limit spustiš, pri gamingu ga raje povišaš.

Zgodovina sprememb…

Zanimiv kje je dobil on tele teste.
Res me zanima kaj se bo zgodilo z 8GB RX 580. Poleg tega pa ni 23MH/s ampak je 24-25MH/s. Polaris je tako ali tako bandwith limitana in tud če, daš na 1000MHz core clock boš hashal 24MH/s pri < 100W

Ja, core lahko spustiš in powerlimit, tudi geforcih je tako, mem do daske, core pa dol

mojster_joni je izjavil:

Evo, tole natančneje:

Vsi govorijo, kako je Ryzen oh in sploh učinkovit in pelje scat Intela, ampak dejansko se poraja vprašanje, če ni AMD boljši samo v marketinškem nategovanju? 6 in 8-jedrnike je sicer težko direktno primerjat iz več razlogov, 4c/8t primerjava pa je dost zgovorna. Poleg tega je Intelov I7 še hitrejši.

FireSnake ::

DarwiN je izjavil:

Poleg tega je Intelov I7 še hitrejši.

Tole, preprosto ni res.

Obstajajo scenariji, kjer Ryzen i7 pelje scat. Za manj denarja.
Pod črto je pa i7 trenutno obsolete.

Pa ne mi o gamingu, ker mi je slabo, ko folk samo o igrah govori. Nekateri imamo računalnik za resno delo.
Poglej in se nasmej: vicmaher.si

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Pravijo, da se bo Polaris pri eth kmalu precej poslabšal, 1070 pa ne

Pri miningu lahko power limit spustiš, pri gamingu ga raje povišaš.

Kar ni res.
Govori se za < 4GB

DarwiN je izjavil:

no no

Jaz govorim o energitski učinkovitosti pri gamingu. Za to, kar so grafične namenjene.

Drgač pa se pri miningu tudi menda dogaja neka anomalija z AMD karticami, vsaj ko govorimo o Ethereumu. Z večanjem "blokov" jim moč pada:

Pri procesorjih pa tudi nisem prepričan, da je Ryzen dejansko bolj energetsko učinkovit od Intela. Podani TDP je ena stvar, ampak ko dejansko primerjaš porabo 4c/8t procesorjev, je Intel še vedno v ospredju (ali pa benchmarki lažejo).

No tale hardwareunbox nevem kje je dobil svoje rezultate, ampak... malce mimo seka.

Zgodovina sprememb…

Ja, samo ne moreš govoriti, da ni res, Firesnake, če pa grafe prilima in govori o gamingu. Sploh pa tdp pri Intlu je še igpu vštet. Ryzen pa je dober proc, vendar le konkurenčen in nič več.

Predatorx, seveda je res.

Kako je res? Slučajno mineraš?
Maš slučajn ryzena?

A slučajn pogledamo še kak drug source?

Zgodovina sprememb…

FireSnake je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Tole, preprosto ni res.

Pa ne mi o gamingu, ker mi je slabo, ko folk samo o igrah govori. Nekateri imamo računalnik za resno delo.

i7 6700 vs R5 1400?

FireSnake je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Tole, preprosto ni res.

Eno je cena in p/p in število jeder, kjer Ryzen absolutno kraljuje, ampak a ti hočeš rečt, da je 4c/8t Ryzen za delo hitrejši od 4c/8t Sky/Kaby lake-a?

DarwiN je izjavil:

FireSnake je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Tole, preprosto ni res.

Eno je cena in p/p in število jeder, kjer Ryzen absolutno kraljuje, ampak a ti hočeš rečt, da je 4c/8t Ryzen za delo hitrejši od 4c/8t Sky/Kaby lake-a?

Ja in ne.
Ampak, če pogledamo CBR15 clock per clok potem ja.

Predator X je izjavil:

DarwiN je izjavil:

FireSnake je izjavil:

DarwiN je izjavil:

Tole, preprosto ni res.

Ja in ne.
Ampak, če pogledamo CBR15 clock per clok potem ja.

http://cpu.userbenchmark.com/Compare/In...

+ amater youtube testerji

3 leta star haswell i7 je boljsi kot r5 1400?

Odvisn kaj primerjaš.
Potem dej haswell i7, ki ima porabo podobno kot R5 1400. Pa če smo že pri tem je uporabil počasne rame. Ne pa, da bo R5 1400 kuril manj kot i5 in bil malce za i7.

i7 4790 ma boost 4GHz.

I7 4790k ima boost 4.4

Haswel je na nivoju ryzna core per core, kar pomeni zaostalo tehnologijo amd prodaja, po ugodni ceni, kar je ok. Pri grafičnih tudi. Vega ne bo GCN?

Zgodovina sprememb…

Sej ni K.

Uglavm mal preveč AMD haterjev je na YTju. Zdej ko so fixal RoTR pa noben ne naredi retesta etc, razen random people who actually cares.

ryzen IPC je med - 2-3% broadwell E. Je nekak med Broadwell E in haswellom.

Tol je vega tema.

Zgodovina sprememb…

Predator X je izjavil:

Maš slučajn ryzena?

Saj sam lahko vidiš, powerlimit daj na 80%, core na 1000mhz in rame na max kolikor gre pa primerjaj z default out of the box. Poročaj s hashrate podatki

D3m0r4l1z3d je izjavil:

Predator X je izjavil:

Maš slučajn ryzena?

Saj sam lahko vidiš, powerlimit daj na 80%, core na 1000mhz in rame na max kolikor gre pa primerjaj z default out of the box. Poročaj s hashrate podatki

Sej mam 1050MHz power limit je na 100%, voltaža pa 1050mV
GPU-Z - 85-90W (če bi se malce hecal s voltažo, bi dobil boljši rezultat)= 24.1MH/s.
HWinfo - 85-90W

Zgodovina sprememb…

No, zdaj pa daj powerlimit na 80%

Rame pa navij

Zgodovina sprememb…

Ja, bom za vikend.

Senitel ::

Jst je izjavil:

1. 3840x2160 monitor ti nudi toliko večje udobje, kot recimo 3 FHD ali 2 2560x1600, da ko enkrat vidiš, you never look back.

Jaz sem preklopil iz 2x 1920x1200 na 3440x1440. Happy as a clam. :)

Jst je izjavil:

Povejte mi "in all honesty": doma imate monitor, ki ni nič posebnega, niti kaj posebno drag ni. Ne obstaja pa grafa, ki bila sposobna "obvladati" ta nič_kaj_posebnega in nič_kaj_dragega monitor. Ali ne bi bili razočarani?

Hmm... Kolk let in koliko različnih 19" CRT-jev sem dal skozi preden so grafe dejansko potegnile 1280x1024... Se mi zdi da tudi zadnji CRT tega ni dočakal.

Jst je izjavil:

In ker je to Slo Tech, sem upal na malo bolj konstruktivno debato, da bi malo brainstormali, kako bi bilo najbolje narediti "GPU for GAMES".

Če se vam zdi da jokam, mogoče imate prav. Res sem slabe volje, sploh ko vidim, da je lastništvo 4K monitorja "full retard", sanjanje, nerealno pričakovanje. Kot da pišem za monitor za 7000 EUR, ne pa za "bogih" 700 EUR.

Sorry, če si mislil, da je full retard mode letel nate. Je bilo namenjeno trolanju s strani Grey-ja in RejZoR-ja o FP16...

Ampak glede konstruktivne debate in brainstormanja tudi od tebe ne vidim kakšne fleksibilnosti. Niso problem grafične, problem je kakšne monitorje ima folk. Lahko NV ali AMD zamahneta s čarobno palčko in prideta jutri ven z grafami, ki bodo sposobne 100T flopsov za 100€ ampak, če folk ne bo zraven vzel še 4k monitorja se ne bo nič spremenilo. Developerji bojo "cool more power" in se bo ponucalo 10x več flopsov za pixel in boš na istem kot danes.
Problem je da vas je 4k gamerjev 0.neki%...

2020 za 4K.

Senitel ::

Ta video si postnil v to temo šele petič.

Senitel je izjavil:

Ta video si postnil v to temo šele petič.

24:42

Zgodovina sprememb…

««
44 / 138
»»