Forum » Pomoč in nasveti » iPad štrajka na WiFi
iPad štrajka na WiFi
Zhiga ::
Pozdravljeni!
Povzetek problema: iPad se mi noče povezati na domači wifi.
Podrobneje: Doma imamo internet in telemachov modem (nekaj od ciscota), ki oddaja tudi brezžični signal. iPad air (wifi only model) sem pred kratkim posodobil na najnovejši iOS in od takrat (še bolj) štrajka povezava do spleta. (Zakaj še bolj - že prej je včasih imel probleme s ponovnim povezovanjem (iz spanja), vendar redko, sicer je pa reset modema vedno popravil zadevo za daljši čas). Če sedaj resetiram modem, se iPad poveže, vendar po cca pol ure izgubi povezavo in se ne poveže več. Omrežje sicer zazna, ampak se kolešček zraven povezave vrti v nedogled brez rezultata. Vse ostale naprave (laptop, android telefon in iphone) do omrežja dostopajo brez težav. Na iPadu sem resetiral network settings brez trajnega izboljšanja.
Stric google me prepričuje, da je napaka v mojem omrežju, a nisem prepričan, glede na to, da ostale naprave ne delajo težav.
Ima kdo kakšno idejo/nasvet/izkušnjo?
Hvala in lp,
Zhiga
Povzetek problema: iPad se mi noče povezati na domači wifi.
Podrobneje: Doma imamo internet in telemachov modem (nekaj od ciscota), ki oddaja tudi brezžični signal. iPad air (wifi only model) sem pred kratkim posodobil na najnovejši iOS in od takrat (še bolj) štrajka povezava do spleta. (Zakaj še bolj - že prej je včasih imel probleme s ponovnim povezovanjem (iz spanja), vendar redko, sicer je pa reset modema vedno popravil zadevo za daljši čas). Če sedaj resetiram modem, se iPad poveže, vendar po cca pol ure izgubi povezavo in se ne poveže več. Omrežje sicer zazna, ampak se kolešček zraven povezave vrti v nedogled brez rezultata. Vse ostale naprave (laptop, android telefon in iphone) do omrežja dostopajo brez težav. Na iPadu sem resetiral network settings brez trajnega izboljšanja.
Stric google me prepričuje, da je napaka v mojem omrežju, a nisem prepričan, glede na to, da ostale naprave ne delajo težav.
Ima kdo kakšno idejo/nasvet/izkušnjo?
Hvala in lp,
Zhiga
Compufreek ::
Vrži v smeti pa si kupi kaj kvalitetnega ;)
Seveda se hecam, da ne bo kdo "triggered"
Uhm ali imaš WPA2 zaščito, ker sem imel take vrste službo sem opazil vzorec, da so starejši androidi kot tudi appli imeli takšne težave kot si jih ti opisal kadar je omrežje bilo zaščiteno z WPA2 , če je bila navadna WPA ali pa brez gesla pa je delalo brez problema.
Edino kar bi ti lahko priporočal je da poskusiš izključiti geslo pa videti če se težava ponovi, in če se je edina druga opcija, ki bi jo jaz poskusil, da ponastaviš na tovarniške.
http://www.hardreset.info/devices/apple...
Najbrž bo kdo drug mel še kak predlog ampak te 2 stvari sta bulletprof, ker ko narediš to dvoje še poskusiš pri kolegu z drugačnim ruterjem in potem če je težava še vedno prisotna veš da nekaj ni vredu s čipom.
lp
Uhm ali imaš WPA2 zaščito, ker sem imel take vrste službo sem opazil vzorec, da so starejši androidi kot tudi appli imeli takšne težave kot si jih ti opisal kadar je omrežje bilo zaščiteno z WPA2 , če je bila navadna WPA ali pa brez gesla pa je delalo brez problema.
Edino kar bi ti lahko priporočal je da poskusiš izključiti geslo pa videti če se težava ponovi, in če se je edina druga opcija, ki bi jo jaz poskusil, da ponastaviš na tovarniške.
Najbrž bo kdo drug mel še kak predlog ampak te 2 stvari sta bulletprof, ker ko narediš to dvoje še poskusiš pri kolegu z drugačnim ruterjem in potem če je težava še vedno prisotna veš da nekaj ni vredu s čipom.
lp
Zhiga ::
Compufreek je izjavil:
Vrži v smeti pa si kupi kaj kvalitetnega ;)
lp
Hvala za info. Bom probal doma prek routerja vzpostaviti svoje omrežje, do katerega bom dejansko imel dostop, pa se bom z nastavitvami zaščite poigral, če bo kaj pomagalo. Hard reset je pa last resort, ker če to naredim, pa se mi noče potem povezat nazaj, bo pa tablica res useless, ker ne bom mogel nazaj namestiti ničesar xD
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Apple z rekordnimi prihodki in dobičkom, iOS 8.1 z Apple Pay izšel (strani: 1 2 3 )Oddelek: Novice / Rezultati | 36740 (31733) | AnWar |
» | iPad (prve generacije) nakupOddelek: Pomoč in nasveti | 1690 (1390) | MasterKiD |
» | Kronično vdiranje v router - problem. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 17872 (15366) | Vanadium |
» | internet wired v wirelessOddelek: Omrežja in internet | 1765 (1425) | F22raptor |
» | Apple priznal težave iPada z internetom (strani: 1 2 )Oddelek: Novice / Apple iPhone/iPad/iPod | 11379 (9448) | zee |