» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
287 / 364
»»

XS!D3 ::

Ganon je izjavil:

Telemach uporablja lastno optično omrežje? Polagajo svoje kable? Mi lahko nekdo to pojasni? Vprašal sem jih, preko katere tehnologije mi lahko ponudijo svoje storitve in odgovorili so mi, da preko koaksialnega kabelskega omrežja, da optika pri meni ni možna. V bloku imamo Telekomovo in T2 optiko, ter Telemachove kable. Kabelskega interneta ne bi vzel, ker ima obupen upload. Optika ali nič!

Seveda. Imajo kar nekaj lastne optike predvsem na hrbtenitčnem omrežju, zadnje čase pa vedno več tudi na last mile. Je pa res, da je marsikje last mile še vedno coax. Očitno tudi pri tebi, saj so ti razložili. Če želiš optiko, pač vzameš alternativo. Bodi srečen, da sploh imaš takšno izbiro. Zdaj če ti optika od Telekoma in T-2 ni všeč pa ne moreš pričakovat, da bo samo za tebe še tretji operater potegnil optiko :)

Ganon ::

Sem mislil, da ponujajo svoje storitve tudi preko Telekomove optike.

MadMen ::

Tudi to ponujajo, poglej si D3i pakete(kolikor vem niso ravno kompetitivni, zato se jih malo sklene).

Ganon je izjavil:

Sem mislil, da ponujajo svoje storitve tudi preko Telekomove optike.

Sej sem napisal (že 2x), da je tudi to možno, tam kjer nimajo svojega omrežja (pri tebi ga očitno imajo) in da je ponudba drugačna. Konkretno nimaš DVB-C ampak IPTV, shema je drugačna, hitrosti so nižje pa tudi cena je višja. No kar se tiče TV ponudbe bo vrjetno boljše, ko bodo še boxi na EON platformi, kjer so itak na voljo vsi kanali. Sicer pa lahko sam preveriš. Ampak še enkrat. Ta ponudba načeloma pri tebi ne pride v upoštev, ker imajo itak svoje (coax) omrežje. Mogoče jih sicer prepričaš, da ti vseeno priklopijo enega izmed paketov D3i na Telekomovi optiki, ampak se po moje niti ne splača.

dejanslo ::

Zakaj se mu ne bi splačalo? Izpostavil je obupen upload na coaxu. Tudi jaz menjam 25/1 za 20/20 in a heart beat.
There`s More Than One Way To Do It

dejanslo je izjavil:

Zakaj se mu ne bi splačalo? Izpostavil je obupen upload na coaxu. Tudi jaz menjam 25/1 za 20/20 in a heart beat.

Samo da tvoj paket 25/1 in 20/20 od Telemacha na TK optiki nista cenovno primerjliva. Vseeno bi raje menjal na 20/20 kot na 100/20 od A1 ali TK za isto oziroma nižjo ceno (ali pa 100/40 za kak € več)? Hotel sem samo povedat, da uradno te paketi ne pridejo v upoštev, ker ima Telemach na njegovi lokaciji svoje (sicer coax) omrežje. Pa tudi, če bi že lahko dobil paket na TK optiki, so glede na trenutne akcije pri konkurenci morda boljše opcije. Pač po mojem mnenju. Je pa res, da te zna Telekom zafrnkit še parimi podražitvami v času vezave. Lahko pa tudi, da komu teli D3i paketi ustrezajo.

Paketi na njihovem lastnem omrežju so pa bistveno bolj konkurenči. Še posebaj na optiki, ampak če je ni, ti to nič ne pomaga. No tudi na coaxu je ta Gold Trojka Extra za 36€ dober p/p, če ti upload ni deal breaker. Za nas, ki nimamo ne ene ne druge optike, pa še vedno dosti boljše 150/4 oz. 220/6 (ali 120/10, če si pripravljen plačat) kot pa to kar dobimo na DSL.

FMinus ::

Ima kdo kaj več informacij kaj se dogaja na Rotovžu, odkar je krepnil Trafo Elektro Maribor RUŠE ob 00:20 danes ponoči je celi Telemach padel v območju Kamnice (Rotovž) in še zdaj ni ne piska o kakšnem signalu, skoraj 12 ur po okvari. Kličem pa ne znajo nič povedat, razn da so tehniki na terenu, ob 5ih zjutraj mi je reku, da je za izpad kriv Elektro Maribor in da urejajo z njimi, elektriko imamo, sklepam, da jim je skurlo hardware, ker drugega ne vidim, kaj bi lahko bilo pri 2cm snega. Če kdo ve kaj več...

Spc ::

Verjetno je CMTS zgubil napajanje zatem pa sami problemi.

Han ::

Prijatelju je Telesmeh pred več kot dvema tednoma v sklopu rutinske menjave namesto starega modema in TP-Link routerja priklopil Ubee EVW327N, ki združuje obe napravi v eno. Tehniku se je "mudilo", zato ni počakal in preveril, če vse deluje, ampak je po 5 minutah mrknil. Na vprašanje, če ga lahko pokliče, je odgovoril, da se na telefon ne oglaša... Internet seveda ne deluje, lahko zgolj kličeš s stacionarnim telefonom.

Ko sem se želel povezat v vmesnik (192.168.0.1, poskusil sem tudi 192.168.1.1), se Ubee ni odzval, čeprav je pravilno priklopljen na računalnik. WiFi do predvčerajšnjim (sobota), ko so napravo na daljavo "posodobili in resetirali", sploh ni bil vklopljen. Pametni telefon se ne more povezat, ker mu Ubee ni zmožen dodelit IP naslova. Za geslo sploh ne vpraša, čeprav naj bi bilo nastavljeno... Skratka, KATASTROFA!

Telesmeh (klicni center) je zato odprl servisni nalog za menjavo Ubee "sranja" za Cisco EPC3212, router pa bo ali stari TP-Link (začasno) ali ASUS RT-AC58U (naročen). Prijatelj zdaj pravi, da mu je Boris (Telemachov tehnik) pravkar sporočil, da se bo danes oglasil in usposobil Ubee, ker kombinacija Cisco modem + router ni več možna. Halo?!?

Boris se je z Ubee menda mučil podolgem in počez, a mu ga nikakor ni uspelo povezat. Pri tem je najbolj krivil "mrežno kartico" v računalniku, ki je do menjave starega modema in ločenega routerja delovala brezhibno. Ko je končno "priznal poraz", je Ubee zamenjal za Cisco EPC3208 in nanj priklopil star router. Servisni nalog je sicer predvideval novejši EPC3212, a očitno dobiš kar je pač trenutno v prtljažniku... :|

MadMen ::

Ja ti revež ti.

Posredno tudi jaz, ker zaradi nesposobnosti Telesmeha zapravljam svoj čas... ;(

Višek kretenizma je bil pa današnji klic na moj GSM, ko mi je želela Telesmehova referentka, kot dolgoletnemu naročnika trojčka, prodat še njihove "ultra poceni" mobilne storitve, katere prav tako že dolgo koristimo. Niti toliko niso, da bi prej preverili, kaj že imaš naročeno... Jao!!! ;((

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Han ()

Han je izjavil:

Prijatelju je Telesmeh pred več kot dvema tednoma v sklopu rutinske menjave namesto starega modema in TP-Link routerja priklopil Ubee EVW327N, ki združuje obe napravi v eno. Tehniku se je "mudilo", zato ni počakal in preveril, če vse deluje, ampak je po 5 minutah mrknil. Na vprašanje, če ga lahko pokliče, je odgovoril, da se na telefon ne oglaša... Internet seveda ne deluje, lahko zgolj kličeš s stacionarnim telefonom.

Ko sem se želel povezat v vmesnik (192.168.0.1, poskusil sem tudi 192.168.1.1), se Ubee ni odzval, čeprav je pravilno priklopljen na računalnik. WiFi do predvčerajšnjim (sobota), ko so napravo na daljavo "posodobili in resetirali", sploh ni bil vklopljen. Pametni telefon se ne more povezat, ker mu Ubee ni zmožen dodelit IP naslova. Za geslo sploh ne vpraša, čeprav naj bi bilo nastavljeno... Skratka, KATASTROFA!

Telesmeh (klicni center) je zato odprl servisni nalog za menjavo Ubee "sranja" za Cisco EPC3212, router pa bo ali stari TP-Link (začasno) ali ASUS RT-AC58U (naročen). Prijatelj zdaj pravi, da mu je Boris (Telemachov tehnik) pravkar sporočil, da se bo danes oglasil in usposobil Ubee, ker kombinacija Cisco modem + router ni več možna. Halo?!?

Ta modem ima moj sosed in ima res hude težave z njim.
Po mojem mnenju najslabši modem kar sploh lahko dobi stranka.

Še vedno ima to napako (včasih mu deluje par dni potem pa spet ta napaka):
Vendor	Ubee Interactive Corp.
Model	EVW32C-0N
Hardware Version	3.34.1
Firmware Version	2.2.1008-SIP
Boot Version	1.0.03

Ko renewam IP mi napiše sledeče:
Windows IP Configuration

An error occurred while renewing interface Wi-Fi : The name specified in the network control block (NCB) is in use on a remote adapter.
The NCB is the data.

Katere pa ne znam rešiti.

Nekaj se dogaja z tujino.
Packet loss pa naenkrat večji pingi:

Pač ena pot se je nekje spremenila, pa še to vrjetno ne prav blizu. Na globalni ravni to ni ravno redek pojav. Dobro, da ne spremljaš več naslovov, bi lahko cele dneve pisal o tem, kako se nekaj dogaja s tujino (internet is huge).

Ne samo ena pot, dosti strani sploh ni delovalo. Zato sem tudi vprašal.
Če bi bila problem samo ta "pot" ne bi spraševal kaj se dogaja.

Sade ::

VIASAT EPIC DRAMA HD na 194 Mhz 256 QAM!

Lp!

RuskiSnajper ::

Internet res ni delal hitro zadne cajte, odzivnost, tako da je lahko to kaj Spc navaja tudi tako. Definitivno alternativna pot ne zadošča ampak vsaj deluje no tako da jaz se nisem pritoževal.

Zgodovina sprememb…

Če ti internet na sploh deluje počasi, to sigurno nima veze z zadevo, ki je vidna na grafu od SPCja.

Point je bil v tem, da nima smisla govorit o "težavah s tujino" (kot je v tej temi kar stalnica), če se zgodi sprememba v omrežju nekje na drugem koncu sveta, ker se taki dogodki na globalni ravni dogajajo ves čas. Sicer je lahko preko te poti še vedno dosegljivih več (mogoče nekomu bolj zanimivih) strani, s katerimi so takrat težave, vsaj dokler omrežje ne skonvergira, ampak je to še vedno zanemarljiv del globalnega interneta, ne pa tujina na splošno. Ne rečem, če bi dejansko Telemach/UG izgubil komplet povezljivost do VIXa, DE-CIXa ali katere druge podobne točke, čez katero gre lep del prometa z drugimi omrežji.

Tudi jaz pri sebi spremljam nekaj različnih (meni zanimivih) tujih endpointov in so bli vsi v tistem času vsi normalno dosegljivi.

Pa tudi sicer nisem v zadnjih dneh opazil težav z odzivnostjo ali nižjimi hitrostmi, tako da imaš vrjetno problem, ki je bolj lokalne narave.

KuntaKinte ::

Niso za danes obljubljali brezplačen vklop HBO in HBOGo za mesec dni preko portala?
Ne vidim opcije ,za enkrat

predi ::

@KuntaKinte, seveda so. Samo: "Fantje še niso zrihtal, danes tekom dneva naj bi blo, enkrat proti večeru, da ne boste predolgo čakali," kakor mi je povedala nič kriva telefonistka. Ker namesto enkrat prav naredit, so se "fantje" odločili zgubit še tistih par strank, ki so to storitev hotele čez njih uporabljat. Za HBO Go raje pojdi direkt na HBO - imajo zdaj neposredno storitev brez nekih kvazi operaterjev vmes in prvih 30 dni zastonj, podobno kot Netflix in Amazon.

Pa kaki šalabajzerji ste tam na Telemachu, da obljubljate nekaj brez navodil za tega vklop pa še pripravljeni niste na dan D. Resno, majkemi. Te pa imate na kontrolni plošči "HBO GO", vklopi se pa HBO Premium? Aja, ne, se ne vklopi sploh, ker itak nič ne dela. "Proces lahko traja do 10 minut". Že zadnjih par ur. Če se v propagando zapiše, da jih to dobi samo prvih 14.000, se f*#$ng pripravi na takšno številko znotraj prvih par ur (po polnoči, da ne bo pomote), ne pa da vam meče ven internal server errorje že za teh ~20 uporabnikov, ki so trenutno prijavljeni.

Za vklop bo povsem ločena opcija. Ne vklapljat HBO Premium. Ne gre za zavajanje potrošnikov sploh. Ker itak ne dela.

zdaj se lahko prijaviš

predi ::

Nope, je sicer tista nova opcija, ampak še kar meče server errorje.

Dimnik ::

Pri meni je samo hbo premium na voljo kot promo

meni je prijava uspela,hbo od in go ne delata,na tv je hbo in cinemax odklenjen

LapD ::

Je sploh možno dobiti aktivacijsko kodo za HBO GO s to promocijo od Telemacha, ali bodo samo odklenjeni kanali na TV v tem obdobju?
web&motion designer

5pellfire ::

Kako se obenese ta Telemachov Ubee modem/router zadeva
...meni so zamenjali stari Arris modem pred par dnevi.
Zaenkrat dela vse ok.

BorutK-73 ::

FYI, HBO morate aktivirat na portalu Moj telemach, tudi za TV only.
https://moj.telemach.si/

5pellfire je izjavil:

Kako se obenese ta Telemachov Ubee modem/router zadeva
...meni so zamenjali stari Arris modem pred par dnevi.
Zaenkrat dela vse ok.

Ubee modem/router je zelo zelo slab.
Mojemu sosedu non-stop prekinja internet z tem modemom.

Danes je dobil navadni cisco bridge modem EPC3208 na katerega sem mu dal gor TP-Link router z najnovejšim DD-WRTjem.
Od danes naprej ni več nobenih DHCP napak ali problemov, zadeva deluje tako kot mora.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

5pellfire ::

Hvala. Bomo videli, kako se obnese. Ce nebo ok ga bojo pa spet menjali.

Zaenkrat so še vedno najboljša varjanta "bridge" modemi (z enim LAN izhodom) + DD-WRT router.

Zanimiva zadeva se je začela pojavljati:

Topologija:
Cisco EPC3208 > TP-Link Router (192.168.1.1)

Telemach-ov DHCP server je začel ponujat 192.168.0.1 kot primarni DNS server, kar ima za posledico neresolvanje ip naslovov (če ima uporabnik vse nastavljeno na DHCP):

7 options:
     53 (DHCP Message Type): offer
     54 (Server Identifier): 172.16.128.140
      2 (Time Offset): 3600 (1 hour)
      1 (Subnet Mask): 255.255.255.0
      3 (Router Option): 194.152.0.1
      6 (Domain Name Server Option): 192.168.0.1, 31.15.131.11, 217.72.64.222
     51 (IP Address Lease Time): 86400 (1 day)

Čeprav je DD-WRT nastavljen na 192.168.1.1, Telemachov DHCP force-a primarni DNS 192.168.0.1, to je verjetno mišljeno za njihove all in one modeme, ampak nima kaj iskati v DHCP konfiguraciji, saj je povezan bridge modem na router.

8-O

Mariborski sistemci so očitno nekaj posebnega. ;((

Sicer ne vem, kaj ima to veze z all-in-one modemi, ker tudi tam nima ta IP kaj iskat med DNS strežniki. Ta DHCP strežnik tako ali tako ne dodeljuje naslovov lokalnim klientom ampak tisti zadevi, ki je priklopljena direktno v njihovo omrežje, pa naj bo to integriran router ali pa namenska Cisco škatla za par kilo eur. Ne en ne drug si s ten lokalnim naslovom na WANu ne moreta kaj dosti pomagat.

Imate pa v MB izgleda res zanimive težave, ker se niti v LJ niti v SB to ne dogaja.
LJ:
Domain-Name-Server Option 6, length 8: 31.15.131.11,217.72.64.222

SB:
Domain-Name-Server Option 6, length 8: 217.72.64.222,31.15.131.11

XS!D3 je izjavil:

Sicer ne vem, kaj ima to veze z all-in-one modemi, ker tudi tam nima ta IP kaj iskat med DNS strežniki. Ta DHCP strežnik tako ali tako ne dodeljuje naslovov lokalnim klientom ampak tisti zadevi, ki je priklopljena direktno v njihovo omrežje, pa naj bo to integriran router ali pa namenska Cisco škatla za par kilo eur. Ne en ne drug si s ten lokalnim naslovom na WANu ne moreta kaj dosti pomagat.

Res je.

misek ::

Brskam po Telemach spletnih straneh in nekako ne najdem koliko stane dodaten STB. Mi lahko kdo najde cenik, kjer je to napisano? Predpostavljam, da je samo prvi STB vključen v paket, dodatni se plačujejo?

3EUR, na eno naročnino lahko imaš 3 stb/conax, za 4 potrebuješ novo naročnino.

Zgodovina sprememb…

Najlepša hvala za info.

Ravnokar sem sosedu spremenil mac naslov WAN routerja (da je pridobil nov ip naslov) ker mu seveda ni resolvalo ip naslovov..
Sedaj je dobil 213.161.* klaso in magično je 192.168.0.1 izginil.

Kaj lahko gdo prilepi sliko pisma ki ga je telemach posiljal okoli da bo nadgradnja v območju maribor-tabor ? Pomotoma vrgel vstran ali pa ne najdem. Na spletu pa tudi ni nobene omembe o tem.

RuskiSnajper je izjavil:

Kaj lahko gdo prilepi sliko pisma ki ga je telemach posiljal okoli da bo nadgradnja v območju maribor-tabor ? Pomotoma vrgel vstran ali pa ne najdem. Na spletu pa tudi ni nobene omembe o tem.

Jaz nisem dobil nobenega pisma, tudi na e-mail ni bilo nič poslano.

CMTSje so na taboru že zamenjali in nadgradili sistem, novica je bila drugi dan po menjavi CMTSja na spletu:
https://telemach.si/Pomoc/Novosti-in-Ob...
15. nov 2017.
Obvestilo o prekinitvi storitev zaradi posodobitve omrežja [Maribor - Tabor]

Pozdravljeni,
obveščamo vas, da bomo v sredo, 15. 11. 2017 izvajali posodobitev omrežja in sistemske opreme, zaradi česar bo prišlo do izpada storitev interneta, televizije in telefonije.
Z deli bomo pričeli ob 0.01, storitve pa bodo predvidoma ponovno delovale do 8.00 zjutraj.

V primeru nedelovanja storitev po posodobitvi omrežja vam predlagamo, da svoje naprave izključite in ponovno priključite na električno napajanje, 
za več informacij pa nas lahko kontaktirate na številko 059 188 608 ali preko elektronske pošte b2b-support@telemach.si.  

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Zgodovina sprememb…

RuskiSnajper je izjavil:

Pred kratkim nam je Telemach zamenjal opremo - modem in settopbox. Dobili smo Cisco PDS2100, s katerim smo prec bolj zadovoljni kot s prejšnjim, vendar ima zelo nadležnega "črička". Cvili intermitentno, prižgan ali v standby. Je to dovolj za menjavo? Je kak trik, ki ga lahko poskusim sam?

LP

dejanslo je izjavil:

Pred kratkim nam je Telemach zamenjal opremo - modem in settopbox. Dobili smo Cisco PDS2100, s katerim smo prec bolj zadovoljni kot s prejšnjim, vendar ima zelo nadležnega "črička". Cvili intermitentno, prižgan ali v standby. Je to dovolj za menjavo? Je kak trik, ki ga lahko poskusim sam?

LP

Cvili napajalnik ali modem ?
Če je napajalnik jim reči, da ti naj samo napajalnik menjajo...

zgleda, da je napajalnik že v sami napravi, torej ga ne moreš menjat..

:8)

Zgodovina sprememb…

Gre za settopbox, le-ta pa ima napajalnik očitno vgrajen.

edit: Tako je :)

edit2: Torej, reklamacija na Telemach?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

Ja vgrajen je pretvornik iz 220V na 12V.
Verjetno ti kakšna tuljava / kondenzator cvili v samem "napajalnem delu"..

Vprašaj če ti ga lahko zamenjajo.

BorutK-73 je izjavil:

RuskiSnajper je izjavil:

Jah, jaz pa gledal na "novostih", nisem videl kolešček-gumba za obvestila.

Spc je izjavil:

RuskiSnajper je izjavil:

Jaz nisem dobil nobenega pisma, tudi na e-mail ni bilo nič poslano.

CMTSje so na taboru že zamenjali in nadgradili sistem, novica je bila drugi dan po menjavi CMTSja na spletu:

15. nov 2017.

Obvestilo o prekinitvi storitev zaradi posodobitve omrežja [Maribor - Tabor]

Pozdravljeni,
obveščamo vas, da bomo v sredo, 15. 11. 2017 izvajali posodobitev omrežja in sistemske opreme, zaradi česar bo prišlo do izpada storitev interneta, televizije in telefonije.
Z deli bomo pričeli ob 0.01, storitve pa bodo predvidoma ponovno delovale do 8.00 zjutraj.

V primeru nedelovanja storitev po posodobitvi omrežja vam predlagamo, da svoje naprave izključite in ponovno priključite na električno napajanje,
za več informacij pa nas lahko kontaktirate na številko 059 188 608 ali preko elektronske pošte b2b-support@telemach.si.đ

Zahvaljujemo se za razumevanje.

Ja, to je bilo v pismu. (quote in code ne dela vredu pod večimi citati ?)

Zgodovina sprememb…

FMinus ::

Zdaj sem se 15 minut kregal s "tehnikom", da mi modem ne merga downstream kanalov, in da je samo en kanal za downstream in en za upstream aktiven, nakar je trdil, da moj modem več kanalov tako ali tako ne podpira .... CISCO EPC3212, in pol je bil tako besen že, da je reku "dobro no bom pa vam naročil nov modem", nakar sem mu reku, da modem dela tako kot treba dokler danes niso vaši tehniki genialno popravili napako na omrežju... to je že katastofa res. Pol sem mu rekel naj remote resetira modem, in pol se je začuda postavil na 4ih down in 3eh up kanalih, nakar je gospod tehnik tako mimogrede probal ignorirat njegove trditve, da več kot enega kanala nimam, ter mi dopovedoval da več kot 4ih tako ali tako ne rabim (se mi ni dalo več kregat). Klical sem pa zaradi random resetov modema po današnjih izpadih v Kamnici, ki naj bi bili urejeni in vse dela brez problema, in zadnji reset ni bil reset ampak sem ga jaz izklopil/vklopil - tako tehnik, torej me je verjetno luna nosla.

Skratka žalost, umap da uredijo to do jutri.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FMinus ()

Telemach draži pakete za 1 ojro po 2.,v extra dodaja HD programe

Vse se draži :)

Morda kdo ve katere programe bodo ukinili v analogni shemi? Verjetno bom res moral dokupiti STB :(
««
287 / 364
»»