» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
218 / 363
»»

kronik ::

Če ponujaš pakete 20/1, potem res ni problem star CMTS in Arris modem. Ko pa ponudiš 200+ Mbit na slabem omrežju pa hitro pride do težav.

berlusconi ::

DarwiN je izjavil:

V svoji "karieri" bil 6 let pri T-2 in 6 let pri Telemachu.. Pri T-2 niti enega samega izpada interneta, pri Telemachu pa ne vem, če je sploh bil kak mesec brez prekinitev..

In če se uzreš po različnih forumih, mislim da je official: Telemach SUX!

Dokler svojih uporabnikov ne preklopijo na optiko, that is... Torej čez 10 let. :D

Morda so takšne tvoje izkušnje. Zase lahko trdim, sem nekje 8 let na telemachu (pred tem triera), da so prekinitve, vsaj na območju centra MB, izjemno redke oz. jih jaz sploh še nisem opazil, vsaj podnevi ne.

Takšna je moja izkušnja.

Sade ::

kronik je izjavil:

Če ponujaš pakete 20/1, potem res ni problem star CMTS in Arris modem. Ko pa ponudiš 200+ Mbit na slabem omrežju pa hitro pride do težav.

Ponujal so se paketi 100 / 10 , oz. 120/10 Eurodocsis 3 seveda, pa Ul je bil višji, kot ti ga zdej ponuja TM BTW!!!!!!!!!!!! Takrat tut TM še ni ponujo hitrosti višjih od 120 Mbps !!!!!

CMTS ni bil star bil je ARRiso-v NOV, modemi ruterji so pa kot že omenjeno bli TG862s, pa so s taprvim Firmware-om delal BP cel čas, CISCO-ti se lahko skrijejo proti temu ARRis-u!!!!

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

techfreak :) ::

Sade je izjavil:

Tut , ti bodo povedal vsi Turnškovi uporabniki, da izpadov ni bilo, pa tut peering s tujino je bil top....
3 leta sem bil pri Turnsku in so bili izpadi zelo redki, definitivno precej manj kot sedaj na Telemachu.

So pa bile pri Turnsku vmes nekaj mesecev precejsnje tezave s predvajanjem videa preko YouTube/Vimeo in podobni portalov, se na 360p si moral cakati da se je nabufferalo. Ostalo je sicer delalo, VPN do Nizozemske je bil na 20mbps na 25mbps liniji.

Zgodovina sprememb…

Orias ::

Jaz sem bil pri Turnšku še najbolj zadovoljen. Nikdar nobenih večjih problemov. Če pa so že kdaj bili je pa bila podpora dosti boljša kot sedaj pri Telemachu. Na žalost živim v rovtah ( 1,5 km iz Celja) in ne morem imeti druga kot Telemacha. Nekaj se mečejo ven, kako super duper so. Dejansko pa niso sposobni ponudit več uploada. Imaš dobro omrežje, dobro opremo. Potem pa STBju nek firmware, ki je počasen da traja preklop kanala 10 sekund in več. Še tak čudno da niso spet kake akcije ven dali, ko bi spet povečali download, upload pa tak še čudež da ga ne znižajo.

hojnikb ::

tisti v okolici celja smo lahko veseli, da imamo sploh kablsko, ker so predeli, kjer še vedno druga kot DSLja ni !!
#brezpodpisa

chucki ::

Ja? In kje točno to je?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Recimo Gaji ( Trnovlje pri Celju). Do Gajev 32 je optika napeljana in možen priklop. Mi ko pa živimo v neposredni okolici, pa ne moremo imeti VDSLa več kot 1/256, kaj šele optike. Odgovor je vedno NE. Pa baje spadamo pod ICCV (industrijsko cono Celje vzhod) Pa je optika dejansko speljana ob Bežigrajski cesti, tako da imajo potem lahko nekateri v Začretu optiko, kaj kmalu še pride na vrsto Ljubečna.

MrStein ::

Če si dovolj blizu, se lahko s kom zmeniš za deljenje (povezave in stroškov).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

BorutK-73 ::

Še kdo od polnoči do 12h danes ni imel interneta, digitalna tv je pa bila. Okolica Žalca.

bizi12 ::

Tudi pri meni ni povezave z internetom, dtv pa dela. Lj-črnuče.

M.B. ::

Kaj se dogaja v MB že par dni? package loss spet 30-50% do Telemachovega DNSja v istem kraju in vsega drugega tudi. Posledično vse deluje počasi za poj nekam.

Edino telemach.si se pa naloži v trenutku. Edina stran od vsega. Če grem z wireshark gledat je ogromno RST paketov pa ponovnih prenosov paketkov, pa paketkov v napačnem vrstnem redu.

Zanimivo da šifrirane strani (https) delajo počasneje od normalnih.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Spc ::

M.B. je izjavil:

Kaj se dogaja v MB že par dni? package loss spet 30-50% do Telemachovega DNSja

Pri meni deluje vse vredu, je pa res, da uporabljam svoj DNS strežnik, ker so drugi "rouge dns" strežniki in ne resolvajo pravilnih ip naslovov.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Meni je zanivo to na speedtest.net je download porazen 7/20. Kar je logično glede na package loss. Upload je čisto OK 1/1.

Traceroute pokaže da se paketki zgubljajo že na poti do prvega hopa (10.147.0.1). Kolega z mesta lahko pinga ta IP z 2% package lossom. Jaz mam 30-60%. OK torej je problem od mene do tam.

Ampak če se pingam z mojega ameriškega strežnika je vse OK. 0% package loss. Traceroute tudi nič ne odkrije od zunaj noter. Kar zgleda kot da upload dela relativno OK pa gredo paketki VEN.
Download dela zanič ker se paketki zgubljajo čepraj gredo NOTER. Ping od zunaj dela OK pa gredo paketki NOTER. Ni neke logike.

SSH ven dela tudi porazno.
Download hitrosti so v wgetu v normalni uporabi od 900B to 20 KB. Linija je pa 20/1.

Arnes NDT pravi:
WEB100 Enabled Statistics:
Checking for Middleboxes  . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done.
Checking for firewalls . . . . . . . . . . . . . . . . . . .  Done.
running 10s outbound test (client-to-server [C2S]) . . . . . 873.0kb/s
running 10s inbound test (server-to-client [S2C]) . . . . . . 756.47kb/s
Sending META information . . . . . . . . . . . . . . . . . . . Done.

------  Client System Details------
OS data: Name = Linux, Architecture = amd64, Version = 3.17.1-1-ARCH
Java data: Vendor = Oracle Corporation, Version = 1.8.0_25

------  Web100 Detailed Analysis  ------
Interprocess communications failed, unknown link type.
Link set to Full Duplex mode
Information: throughput is limited by other network traffic.
Good network cable(s) found
Normal duplex operation found.

Web100 reports the Round trip time =  12.52 ms; the Packet size = 1448 Bytes; and 
153 packets retransmitted, 306 duplicate acks received, and 339 SACK blocks received
The connection stalled 29 times due to packet loss
The connection was idle 6.12 seconds (47.07% of the time)
C2S throughput test: Packet queuing detected: 33.38%
S2C throughput test: Packet queuing detected: 38.99%
This connection is network limited 95.83% of the time.
Excessive packet loss is impacting your performance, check the auto-negotiate function on your local PC and network switch

Web100 reports TCP negotiated the optional Performance Settings to: 
RFC 2018 Selective Acknowledgment: ON
RFC 896 Nagle Algorithm: ON
RFC 3168 Explicit Congestion Notification: OFF
RFC 1323 Time Stamping: ON
RFC 1323 Window Scaling: ON; Scaling Factors -  Server=7, Client=11

Restart modema je pomagal. Ampak še vedno mi ni jasno zakaj. :S

Mogoče se je modemu "zmešal". Jaz vedno, ko imam kake težave izklopim in vklopim. Če pa to ne zaleže, potem pa začnem težit :D :D

techfreak :) ::

Ponavadi je restart dovolj ja, samo precej zanimivo da se to dogaja pri (skoraj?) vseh modemih. Ne glede na to ali je ADSL ali kabel, je restart resitev vecine problemov.

yoco ::

Živjo! Ima mogoče še kdo težave z telemachovim TP-Linkom? Meni je začel nagajat po parih mesecih. In sicer izgubim WiFi povezavo in moram ugasnit napravo oz. resetirat. Tehnik je že bil na obisku in je rekel, da se ne da kaj preveč pomagat, ker naj blo preveč povezav (nekaj glede torrentov). Je to res? Kaj pa če bi kupil svojo napravo, bi imel isti problem?

Zmanšaj število povezav v torrentu, naprimer na 200 (največje skupno število povezav), lahko tudi omejiš upload na 90% linje. Tisti vodiči na slovenskih travnikih so fail.

Najprej poizkusi na router naložit drug firmware (npr. DD-WRT), če je na voljo za tvoj router, pa si upam iti staviti, da ti bo delal bolje, kot sedaj. P2P in ceneni routerji ponavadi ne gredo skupaj. Če ni na voljo kakega neuradnega firmwara, boš mogel kupit nov router. Jaz osebno uporabljam Mikrotikovo zverinico RB750G, pa sem z njim več kot zadovoljen. V bistvu se lahko ta router primerja z routerji dosti višjega cenovnega ranga. Pa tudi kak predpotopni linksys wrt54gl z kakim DD-WRT ali Tomato firmwarom se obnese zelo dobro, če veliko uporabljaš p2p programe. Za kake novejše routerje, ti bo pa mogel kdo drug svetovati tukaj, ker nisem več na tekočem.

Gre za TP-Link TL-WR741ND ?
Znancu je tudi skoz štekal, po namestitvi OpenWRT dela kot urica.

PS: Kaj mutijo na uradnih FW mi ni jasno, že prastari Asus WL-500g Deluxe mi je brez problemov tisoče povezav hendlal (torrent, emule itd.. na kupu PC-jev)
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

MrStein je izjavil:

Gre za TP-Link TL-WR741ND ?
Znancu je tudi skoz štekal, po namestitvi OpenWRT dela kot urica.

PS: Kaj mutijo na uradnih FW mi ni jasno, že prastari Asus WL-500g Deluxe mi je brez problemov tisoče povezav hendlal (torrent, emule itd.. na kupu PC-jev)

Na škatli piše TL-WR740N

yoco je izjavil:

Živjo! Ima mogoče še kdo težave z telemachovim TP-Linkom? Meni je začel nagajat po parih mesecih. In sicer izgubim WiFi povezavo in moram ugasnit napravo oz. resetirat. Tehnik je že bil na obisku in je rekel, da se ne da kaj preveč pomagat, ker naj blo preveč povezav (nekaj glede torrentov). Je to res? Kaj pa če bi kupil svojo napravo, bi imel isti problem?

Si sprobal DD-WRT ali OpenWRT ?

Ne nisem nič probal. Nisem glih najbolj bister za take stvari. Mejbi kakšn link, da pogledam?

Denos ::

Ta router je last Telemacha (reverz) - ste prepričani, da lahko brez posledic (plačilo polne cene routerja) nalagate neuraden FW?

ombre ::

Bah, zaradi 17,9 € kolikor stane nov router je res hudo....
OmbreMan - Galaxy of knowledge

Denos je izjavil:

Ta router je last Telemacha (reverz) - ste prepričani, da lahko brez posledic (plačilo polne cene routerja) nalagate neuraden FW?

Še vedno lahko nazaj inštaliraš originalen firmware, plus tega zakaj bi bile posledice ?
To je čisto enako kot da bi recimo imel od telemacha prenosnik in bi si namesto original windows 8.1 inštaliral gor linux.

Denos ::

Zato, ker na Telemachu kupiš prenosnik, router pa je na reverz (vsak poseg izniči garancijo).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Denos ()

Denos je izjavil:

Zato, ker na Telemachu kupiš prenosnik, router pa je na reverz (vsak poseg izniči garancijo).

Tudi če inštaliraš linux na prenosnika ?
Nevem če to ravno izniči garancijo.
Se pravi če si v avto v garanciji dam druge tepihe za sedeže ni več garancije ?

Verjetno v sloveniji je vse možno.

Denos je izjavil:

Kakšno garancijo? Če pa ne deluje pravilno.
Motiti se je človeško.

Gapi ::

Router ti ostane po dveh letih. Če ne crkne prej. Ko je sosed menjal paket ga je monter vprašali če mu pusti stari router ali ga odnese.

Ali ima kdo doma router od sam knows ki meri hitrost interneta.

SamKnows.eu
No person is rich enough,to buy back his past.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Silck ::

Gapi je izjavil:

Ali ima kdo doma router od sam knows ki meri hitrost interneta.

SamKnows.eu

Imam SamKnows TL-WDR3600. Kaj te pa zanima?

Lp
Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

Jaz tud.

Imate še vedno originalni FW gor. Se pravi SamKnows. In koliko kaj spremljate svoje hitrosti?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Gapi ()

Anney ::

Ask Sam, he Knows. :)

Silck ::

Še vedno imam original FW saj sem sem se prijavil, ker sem hotel sodelovati v raziskavi in ne zato da bi dobil zastonj router.
Hitrosti pa spremljam enkrat tedensko.
Zgleda pa takole (linija 80/4):

Danas je teško biti lud... Velika je konkurencija!

Torej sranje od ponudnika oz. ISP-ja

s1m0n ::

Pri meni ti trije meseci od kar sem pri njih kažejo kar solidno sliko.
Upload je vedno bil kot deklarirano niti en dan preveč odstopanja.
Download pa imam par dni, ko je bilo na polovici.
Drugače se drži ali presega za malenkost, linija 80/4.

Še komu zmanjkala kabelska (Tv, telefon, internet) nekje 9 minut pred koncem tekme MB:Chelsea to je nekje ob 23?
Modem ni našo več nič.

Nazaj je prišla pred par minutami. Kolega klical da baje cela Slovenija brez. Kar mi ni jasno kako?!?

Če pade link med MB ljubljano bi kabelska še vedno delala, pa tudi na lokalne strani bi prišo. Nevem kak lahko kabelska pade v celi Sloveniji.

Spajky ::

Zadnje dneve ima Telemach kot vidim težave z DNS serverji ... KP : analogna kabelska NE pade, net če greš z direkt ip adreso na stran, tudi ne ... če pa vpisuješ "frendly adress" domene v naslovno vrstico, pa "štek" ... včasih pomaga release/renew ... ne vedno ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

in zakaj si ne nastaviš kakih tujih dnsjev ?
#brezpodpisa

Ping do njih je dolg. :)
Jaz sem mel dolgo arnes DNSje na telemachu. Nevem če še to deluje.

Kak to ne znajo DNS serverjev porihtati?
Tudi za SiOL je bil pogost nasvet, da uporabiš druge DNS strežnike.
Motiti se je človeško.

Jaz sem si naredil svoj dns strežnik, ping do njega je 0.017ms ( 1GbE ), nikoli ne štekne in vse deluje.
Uporabljam pa tega:
http://www.isc.org/downloads/bind/

M.B. je izjavil:

Še komu zmanjkala kabelska (Tv, telefon, internet) nekje 9 minut pred koncem tekme MB:Chelsea to je nekje ob 23?
Modem ni našo več nič.

Nazaj je prišla pred par minutami. Kolega klical da baje cela Slovenija brez. Kar mi ni jasno kako?!?

Če pade link med MB ljubljano bi kabelska še vedno delala, pa tudi na lokalne strani bi prišo. Nevem kak lahko kabelska pade v celi Sloveniji.

Pri meni ni bilo izpada.

flisko ::

prišel novi ruter ccr1009 ,prej mel crs125 pa je net šel sam http://www.speedtest.net/my-result/3808... ,zdaj s tem pa http://www.speedtest.net/my-result/3890... ,razlika je kar opazna.

To pa je razlika. Imaš 1Gb/s paket?

nisn vedu, da ma telesmeh tut 1/1Gbit paket...
#brezpodpisa

flisko ::

to je blo testno za probat,drgač mam 200/200 pa ni šlo več ko 170.

Torej ko si naredu test, si prakticno oropo celo vas za downstream bandwidth :)
#brezpodpisa
««
218 / 363
»»