Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
hojnikb ::
Če ti nagaja povezava, jim pač tako dolgo težiš, da porihtajo. Afterall, le plačuješ za to.
Da bi pa zaradi tega šel na inferiorno tehnologijo (kar adsl je) je pa mal bosa, razn če se pričakuje polletni izpad storitev na vasi
In tudi nimajo(/mo) vsi težav z telemachom. Meni recimo deluje brez problema tukaj v Celju. Edino kar je blo v zadnjem času, je bil en manjši izpad zaradi nadgradenj upload kanalov.
Da bi pa zaradi tega šel na inferiorno tehnologijo (kar adsl je) je pa mal bosa, razn če se pričakuje polletni izpad storitev na vasi
In tudi nimajo(/mo) vsi težav z telemachom. Meni recimo deluje brez problema tukaj v Celju. Edino kar je blo v zadnjem času, je bil en manjši izpad zaradi nadgradenj upload kanalov.
#brezpodpisa
Zgodovina sprememb…
- spremenil: hojnikb ()
MrStein ::
Eni težijo tu že celo leto.
In nasvet je namenjen tistim, ki imajo težave, ne za tiste, ki težav nimajo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Fair enough. Če je stvar _res_ tako problematična z telemachovimi storitvami, je po svoje last resort rešitev preklop na Amisov adsl res edina rešitev. Seveda ob pogoju, da ni centrala in kvaliteta telefonskega kabla v kurcu, ker potem je šele lahko veselica
#brezpodpisa
BorutK-73 ::
Eni težijo tu že celo leto.
Po mojih izkušnjah imajo probleme pri vseh operaterjih, je pa TM bolj izpostavljen ker imajo največje kabelsko omrežje v SLO.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Telekom in T-2 imata vsak več uporabnikov kot Telemach: http://www.akos-rs.si/files/Telekomunik...
Po tej logiki bi tu zraven morala biti tema "T-2 sux" in "SiLOL sux" z veliko več sporočili kot v tej temi.
Po tej logiki bi tu zraven morala biti tema "T-2 sux" in "SiLOL sux" z veliko več sporočili kot v tej temi.
Motiti se je človeško.
kljukec87 ::
kvaliteta storitev ni pogojena z oddaljenostjo od centra mest :) jaz sem v centru MB. Isti blok kot kibla, narodni dom, ipd. pa je edini telemach sposoben nekako spravit koliko toliko spodobne storitve. ostali so bogi. da ne omenim t-2, ki ima čez cesto svoj center, pa niso sposobni ponudit niti 15mbit downloada, ker dejansko nimajo svoje centrale ampak so zakupili od ne vem koga. ena velika žalost da imam čez cesto skb, v isti stavbi Kiblo, 50m stran večer, 100m stran nkbm, in trgovski center city in ne vem kaj vse, pa o optiki ni ne duha in ne sluha. :D če koga zanima kje točno. ulica vita kraigherja 14-26 :) infrasktuktura je poden od podna. meni docsis 3.0 modem dela lih tolk da se poveže in kolk tolk stabilno dela.
chucki ::
Nimata več, kaj pa elektro turnšek, telemach rotovž, tabor.... To spada pod telemach
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
SmeskoSnezak ::
Ja, saj to pravim. Število WLAN naprav je (lahko) ozko grlo. Bandwidth-a je toliko, kot ga plačuješ*, število TCP povezav pa tudi ni problem, če le nimaš ruterja za 20 EUR.
* - no, ne vedno pri Telemach, kot berem...
Bandwith ni problem, routerji so kot že rečeno TP-Link z dd-wrt.
@ Pusti soncu v srce... @
Glede tega še:
sem malo guglal in našel:
- proizvajalci testirajo WLAN ruterje s 12-13 klienti
- na http://www.smallnetbuilder.com/ so pred nekaj leti naredili test s simulatorjem klientov na nekje 6 takrat aktualnih WLAN ruterjih. 64 klientov ni delalo (vzrok ni čisto jasne), 32 pa je delalo Ok. (točen link: http://forums.smallnetbuilder.com/showt... v četrtem sporočilu)
sem malo guglal in našel:
- proizvajalci testirajo WLAN ruterje s 12-13 klienti
- na http://www.smallnetbuilder.com/ so pred nekaj leti naredili test s simulatorjem klientov na nekje 6 takrat aktualnih WLAN ruterjih. 64 klientov ni delalo (vzrok ni čisto jasne), 32 pa je delalo Ok. (točen link: http://forums.smallnetbuilder.com/showt... v četrtem sporočilu)
Motiti se je človeško.
Spc ::
466MHz, 538MHz, celotna DVB-C frekvenca ne deluje.
Torej Discovery HDji, NGC itd itd..
Black screen.
Torej Discovery HDji, NGC itd itd..
Black screen.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
Spc ::
Pri meni dela Discovery HD in NGC HD (Žalec)
Pri nas prekinja vmes.
Black screen 6 minut potem pa 4 minute deluje in potem spet black screen.
s1m0n ::
Tak prvi večji izpad! (celoten izpad vseh storitev)
Čas: od 12h do 20h (približno)
Kje: občina Kidričevo
Kaj: prekinjen glavni optični kabel ob železnici
Zakaj: butli še vedno ne znajo brat načrtov, ko kopajo :)
Čas: od 12h do 20h (približno)
Kje: občina Kidričevo
Kaj: prekinjen glavni optični kabel ob železnici
Zakaj: butli še vedno ne znajo brat načrtov, ko kopajo :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: s1m0n ()
KuntaKinte ::
Verjetno zato, ker so ti paketi manj popularni...
Bo treba njih enmal odj...po domač povedan.Da te izklopijo iz omrežja po pomoti, ter kličeš na njihov support, nakar ti začne govoriti da je problem z kabli, itd.Vsekakor pošlje tehnika in ugotovi da me je nekdo po nalogu izklopil, a ta nalog je bil namenjen za drugo osebo.Kaj storiti v tem primeru?
meni so to naredili v času evropskega prvenstva v fuzbalu par let nazaj,namesto soseda so odklopili mene,po 2 dneh ni bilo na spregled še nobenega tehnika,3 dan sem vtrgal gor telemach omarico in se priklopil nazaj,4 dan so klicali,če še rabim tehnika,ne hvala,urejeno
Zdajle vlečem dol Mass Effect 2 preko origina in mi kaže hitrost tudi do 2MB/sec, linija je pa 1MB/s (ali po telemachovo: 8Mb/s). Pa tudi nekam hitro gre dol teh 11GB.
Edit/
Izmeril hitrost preko speedtest.si in je takšna ko jo plačujem (8dl/1up). Origin ne kaže pravilno hitrosti.
Edit/
Izmeril hitrost preko speedtest.si in je takšna ko jo plačujem (8dl/1up). Origin ne kaže pravilno hitrosti.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()
Saintek ::
s1m0n iz izkušenj vem, da ni nujno kriv načrt ampak sam polagalec, ki v 90% OPOZORILNEGA TRAKA sploh ne položi ali pa ga da čisto na kabel. :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Saintek ()
V tem primeru jim nobeden opozorilni trak ne bi pomagal saj so delali preboj pod tiri tu so načrti pomembni kje kaj poteka.
barocco ::
Danes prešaltu iz MIX L(potekla pogodba) za leto dni na gold trojček extra.
.Samo imam stari modem Tompson in ŽAL ne more prenašat take hitrosti 120/6.
Trenutno mam 30/2 več ne gre.
Klicu telemach ,kjer so rekli ,da bodo zamenjali Modem ,pol bo pa delovalo.
Presenetili me je ,da bom lahko kljub temu ,da imam HD READY tv 1366x768 ,da bom gledu HD kanale.
Samo bodo morali zamenjati obstoječi cisco,straega pa moram vrniti na Telemach.
.Samo imam stari modem Tompson in ŽAL ne more prenašat take hitrosti 120/6.
Trenutno mam 30/2 več ne gre.
Klicu telemach ,kjer so rekli ,da bodo zamenjali Modem ,pol bo pa delovalo.
Presenetili me je ,da bom lahko kljub temu ,da imam HD READY tv 1366x768 ,da bom gledu HD kanale.
Samo bodo morali zamenjati obstoječi cisco,straega pa moram vrniti na Telemach.
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
Seveda boš lahko, saj je TV pripravljen (ready) na HD vsebine.
Motiti se je človeško.
4k lahko gledaš tudi na 320x240 ekranu, če je le elektronika sposobna downscalat :)
#brezpodpisa
Če že dlakocepimo, na 320x240 lahko gledaš 320x240 izluščen iz 4K originala.
Motiti se je človeško.
bastadu ::
Ker sem prešel na višje hitrosti (iz 30/2mbit na 40/4mbit) mi je serviser danes (ob moji odsotnosti) menjal Arris modem za Cisco EPC3925. Ko pridem domov ugotovim, da ta Cisco modem deluje v router načinu in v nastavitvah ni možnosti za bridge način, kar zame ni sprejemljivo, saj imam svoj zmogljiv router, katerega hočem obdržati. Kličem Telemach naj mi spremenijo način delovanja v bridge, ampak je rekel, da ima ta modem s tem težave in da mi bodo zamenjali modem z drugim ... kar malo razočaran, da ponujajo neko napol delujočo robo ...
Jaz sem jim iz prve rekel, da mi dajo le modem pa ni bilo problemov sem jim pač razložil, da imam svoj router.
techfreak :) ::
... kar malo razočaran, da ponujajo neko napol delujočo robo ...Vecina in dejansko mislim VECINO ljudi, pricakuje da bo serviser uredil skatlo pri televiziji/telefonu ki bo skrbela da TV/telefon brezhibno deluje, prav tako pa da se lahko s prenosnikom/tablico/telefon brez tezav povezejo na internet.
Vecina nima ne potrebe in ne razloga za nabavo dodatne "skatle" ki bi opravljala isto nalogo in zaradi tega nima smisla ponujati samo modem, za katerega ljudje naceloma tako ne vedo kaj dela.
Meni so sicer pri menjavi paketa zamenjati modem+router (mislim da je bil ravno EPC3925) za Cisco modem in TP-Link router ... zaenkrat imam s to kombinacijo manj tezav kot pa prej z all-in-one zadevo.
techfreak :) je izjavil:
... kar malo razočaran, da ponujajo neko napol delujočo robo ...Vecina in dejansko mislim VECINO ljudi, pricakuje da bo serviser uredil skatlo pri televiziji/telefonu ki bo skrbela da TV/telefon brezhibno deluje, prav tako pa da se lahko s prenosnikom/tablico/telefon brez tezav povezejo na internet.
Vecina nima ne potrebe in ne razloga za nabavo dodatne "skatle" ki bi opravljala isto nalogo in zaradi tega nima smisla ponujati samo modem, za katerega ljudje naceloma tako ne vedo kaj dela.
Meni so sicer pri menjavi paketa zamenjati modem+router (mislim da je bil ravno EPC3925) za Cisco modem in TP-Link router ... zaenkrat imam s to kombinacijo manj tezav kot pa prej z all-in-one zadevo.
Velika večina ljudi sploh ne potrebuje linije 40/4mbit, ali celo več ... ;)
delfinus ::
Dobis modem Cisco EPC3212. Je pa manjsi problem, saj se restira na vsakih 6 dni (firmware: Jun 27 10:07:44 2013).
Han ::
Hmm, potem je verjetno bolje vzet EPC3925 in obstoječ router (TL-WR1043ND) uporabljati kot switch + AP.
dejanslo ::
Ko priklopim coax na Ciscotov SD STB, se pojavi moteč šum v zvoku. Poskusil sem s priklopom na druge vtičnice, pa ni sprememb. Kaj mi je storiti? TV ne podpira DVB-C.
There`s More Than One Way To Do It
yogy ::
Ker sem prešel na višje hitrosti (iz 30/2mbit na 40/4mbit) mi je serviser danes (ob moji odsotnosti) menjal Arris modem za Cisco EPC3925. Ko pridem domov ugotovim, da ta Cisco modem deluje v router načinu in v nastavitvah ni možnosti za bridge način, kar zame ni sprejemljivo, saj imam svoj zmogljiv router, katerega hočem obdržati. Kličem Telemach naj mi spremenijo način delovanja v bridge, ampak je rekel, da ima ta modem s tem težave in da mi bodo zamenjali modem z drugim ... kar malo razočaran, da ponujajo neko napol delujočo robo ...
Zahtevaj Cisco EPC3208, dela brez problema. Tega imam tudi sam za 50/4 in svoj router in ni problemov.
@flisko: Poskusi tale ndt.arnes.si test (ali pa tole http://file.siol.net/TEST_DOWNLOAD.zip za download), ker speedtest.net mi ni ravno najbolj verodostojen meni mnogokrat pokaze nerealne hitrosti (veckratnik narocenega uploada, ki ga zagotovo nimam, ker sem na koaks. kablu). Ping 2ms? Kaj sotoris poleg testnega streznika, toliko verjetno se moj monitor nima osvezitve. :D
Sicer pa se menda suslja, da naj bi v bliznji prihodnosti tudi na koaksu dobili upload pohitritve -drzim fige
Nekdo je nekaj strani nazaj omenjal ponudbe za pravne osebe - lahko kdo sporoci ce pozna vsaj okvirne zneske/hitrosti/ponudbo ki velja za pravne osebe (lahko na ZS ce je prevelika skirivnost, zanima me res le okvirno, da motiviram soseda obrtnika ).
Tega se veselim tudi jaz (seveda če se uresniči), bi bilo zeloooooooooooo dobrodošlo vsaj 10MB uploada. Ampak naj dajo (če sploh) tudi za fizične osebe :-)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: yogy ()
Mi mamo na firmi 120/10 in plačujemo 45 EUR + DDV, dela odlično ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
shadow7 ::
Dobis modem Cisco EPC3212. Je pa manjsi problem, saj se restira na vsakih 6 dni (firmware: Jun 27 10:07:44 2013).
Načeloma bi moral FW update ta problem rešiti. Kliči na TM, če ga ne naredi avtomatsko ob vklopu.
lahko kdo sporoci ce pozna vsaj okvirne zneske/hitrosti/ponudbo ki velja za pravne osebe
10/1 Mbps 20,00 EUR+DDV
25/2 Mbps 25,00 EUR+DDV
50/5 Mbps 35,00 EUR+DDV
120/10 Mbps 45,00 EUR+DDV
Zgodovina sprememb…
- spremenil: shadow7 ()
To je končna cena ali se prišteje cena priključka?
Motiti se je človeško.
Načeloma bi moral FW update ta problem rešiti. Kliči na TM, če ga ne naredi avtomatsko ob vklopu.
Sem iskal resitev za Cisco modem EPC3212 in je na Telemachu ni. Niso naredili popravka firmwara za zgolj modem. Na tehnicni podpori so vedno malce zmedeni glede tega problema. Je pa resitev za modem/router Cisco EPC3925, ki je na voljo ze od nekje februarja/marca letos. Ce ves slucajno za resitev, da obstaja tudi za EPC3212 sporoci.
Problem je na modemu EPC3212 se vedno prisoten (reset na 150 ur), ni pa toliko kritecen kot prej z EPC3925, ki se je resetiral na vsake 36 ur.
lp, d.
Danes so mi zamenjali modem in sem dobil Cisco EPC3208, zgleda ni ravno med novejšimi, ampak dokler dela ok potem več ne rabim ...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: bastadu ()
So mi pa te cene bile posredovane predno sem videl oglase za gold trojka. Mogoče so vmes že kaj spremenili. Ker 120 Mbps (s počasnejšim UL) je v trojčku cenejših kot solo.
Han ::
15.9. poteče akcija trojnih hitrosti. Jo bodo podaljšali in ponudili še kaj zraven? Je na obzorju boljša akcija - se splača počakat?
Sem iskal resitev za Cisco modem EPC3212 in je na Telemachu ni. Niso naredili popravka firmwara za zgolj modem. Na tehnicni podpori so vedno malce zmedeni glede tega problema. Je pa resitev za modem/router Cisco EPC3925, ki je na voljo ze od nekje februarja/marca letos. Ce ves slucajno za resitev, da obstaja tudi za EPC3212 sporoci.
Sem preveril in problematični modem je (bil) EPC3212. Nadgradnja FW je bila pred cca. 3-4 mes. Verzija nepoznana.
Tenks za vspodbuden info. Sedaj pa vprasanje. Kaj oz. kdo je referenca za zgornji firmware, da lahko citiram to resitev, ko jih kontaktiram? Sam sem jih nazadnje kontaktiral konec junija preko telefona in elektronsko in so zatrjevali, da za EPC3212 ni na voljo posodobitve.
Tudi verzija in datum firmwara za EPC 3212 ni poznana?
lp, d.
Tudi verzija in datum firmwara za EPC 3212 ni poznana?
lp, d.