» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
211 / 363
»»

MrStein ::

Po kablu komot 250, WLAN pa je drugo vprašanje.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

SmeskoSnezak ::

Wireless me zanima. In nikakor ne vem ali naj iščem koliko je lahk max povezav na modem ali po routerjih, čeprav vse ureja modem, tak kot smo s kolegi nastavli prek dd-wrtja.
@ Pusti soncu v srce... @

flisko ::

ponavad en ap zdrži do max 20 klijentov,to govorim če uporabniki intenzivno uporabljajo net,jaz mam na enim ap-ju ki je malo boljši http://www.ubnt.com/airmax/rocketm/ cca 8 uporabnikov in vsakemu gre 20/20 brez problema istočasno

Ja, ozko grlo je AP (vsaki zase, v WDS pa mogoče še dodatne omejitve).
Ruting in ostalo zmore veliko več.
Motiti se je človeško.

s1m0n ::

Kaj D3GO je brezplačen za uporabo?

hojnikb ::

odvisno od paketa afaik
#brezpodpisa

s1m0n ::

Gold Extra, nikjer ne zasledim teh informacij!

Spletna televizija D3 GO - Televizija na računalniku, tablici, prenosniku in mobilnem telefonu.

mas zram
#brezpodpisa

SmeskoSnezak ::

MrStein in flisko,

vecinoma se gre za smartfone, torej whatsapp, browsing, fb in ostale mobilne aplikacije. Dvomim da to zasede ogromno bandwitha... bolj je stevilo uporabnikov problem.
@ Pusti soncu v srce... @

Ja, saj to pravim. Število WLAN naprav je (lahko) ozko grlo. Bandwidth-a je toliko, kot ga plačuješ*, število TCP povezav pa tudi ni problem, če le nimaš ruterja za 20 EUR.

* - no, ne vedno pri Telemach, kot berem...
Motiti se je človeško.

potem je pa najbolše da si zmontiraš tole http://www.interprojekt.com.pl/ubiquiti... ,odlična zadeva za take stvari,pa še controler je vrhunski.

danes mal testiral nov modem pri telemachu,pa začuda nekam hitro leti za 200/200
 speedtest

speedtest

,sem mislu da je pomota ,pa ni looool http://www.speedtest.net/my-result/3653...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: flisko ()

andy2k13 ::

flisko je izjavil:

danes mal testiral nov modem pri telemachu,pa začuda nekam hitro leti za 200/200
 speedtest

speedtest

,sem mislu da je pomota ,pa ni looool http://www.speedtest.net/my-result/3653...

Pusti še kaj za nas ;)

Drugač pa predvidevam, da nimaš modem, ampak optični switch?

chucki ::

Pri njih? 200/200 ? Malce bolj podrobno povej :)
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

BorutK-73 ::

flisko je izjavil:

speedtest ,sem mislu da je pomota ,pa ni looool http://www.speedtest.net/my-result/3653...

A smo že dobil Google fiber v Sloveniji? Ker tole je wau!

PS
Malo sem ti link popravil

Zgodovina sprememb…

krispe ::

:O
MSI Z97 MPower/i7 4790K + H110/GTX 970/8GB 1866Mhz/SSD 830/760T/LG 34"

Spc ::

Tak nekak ?

Optiko pa ima 0.001% vseh naročnikov pri telemachu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Anney ::

Majo oni svojo optiko, ali koristijo tudi telekomovo? Oz na kak način gre to preko optike pri njih.

dobil sem nov genesix modem,ja naročeno imam optiko 200/200 pa leti brez omejitev,sam bolš da sem tiho,ker bodo hitro poštimal :d

Očitno ni upload problem, da so takšne hitrosti... Nam pa nudiju bogih 6 mbit

chucki je izjavil:

Očitno ni upload problem, da so takšne hitrosti... Nam pa nudiju bogih 6 mbit

Optika mudel...kabl ma še vedno poraz upload.
#brezpodpisa

Če so glavne žile optika, vsaj tukaj pri nas na vasi. Vsaj pri nas so to naredili 2 leti nazaj :/

kaj ti nucajo glavne žile, če je lastmile kabl..
#brezpodpisa

No pri nas je čisto do omaric

Optika more bit do tebe (do modema), da so take hitrosti relavantne...
#brezpodpisa

speedtest

speedtest

danes dopoldne,noro

me jelly.

Dat upload tho 8-O
#brezpodpisa

elKaktus ::

@flisko: Poskusi tale ndt.arnes.si test (ali pa tole http://file.siol.net/TEST_DOWNLOAD.zip za download), ker speedtest.net mi ni ravno najbolj verodostojen meni mnogokrat pokaze nerealne hitrosti (veckratnik narocenega uploada, ki ga zagotovo nimam, ker sem na koaks. kablu). Ping 2ms? Kaj sotoris poleg testnega streznika, toliko verjetno se moj monitor nima osvezitve. :D

Sicer pa se menda suslja, da naj bi v bliznji prihodnosti tudi na koaksu dobili upload pohitritve -drzim fige ;)

Nekdo je nekaj strani nazaj omenjal ponudbe za pravne osebe - lahko kdo sporoci ce pozna vsaj okvirne zneske/hitrosti/ponudbo ki velja za pravne osebe (lahko na ZS ce je prevelika skirivnost, zanima me res le okvirno, da motiviram soseda obrtnika >:D).

Spc ::

Telemach je kupil novo domeno:

http://www.hiterinternet.si/

:)

rahlo ironično ime :))
#brezpodpisa

techfreak :) ::

Niti ne, ker so na kablu precej visje hitrosti kot pri xDSL, ki verjetno se vedno pokriva vecino prikljuckov interneta pri nas.

so pa upload hitrosti smešne.
In te hitrosti so itk samo akcije, "redna" ponudba pa nima nič boljših hitrosti glede na ceno kot adsl.
#brezpodpisa

techfreak :) ::

Upload hitrosti na kablu so res smesne, ja. Se vseeno pa download hitrosti naceloma presegajo tiste iz xDSL, poleg tega je pa vecja pokritost z visjo hitrostjo.

Glede akcij pa imam tako obcutek (naj pove nekdo ki je dlje na Telemachu) da imajo kar naprej neke akcije glede TV+internet+telefon paketov.

Sam teh 200mbit je max na 4 kanalih. V prihodnosti pa verjamem, da bo višji upload, ker bo 8 kanalov?

chucki je izjavil:

Sam teh 200mbit je max na 4 kanalih. V prihodnosti pa verjamem, da bo višji upload, ker bo 8 kanalov?

Upload bo višji ko bodo ukinili analogni radio.

voltaren ::

BorutK-73 je izjavil:

chucki je izjavil:

Upload bo višji ko bodo ukinili analogni radio.

Tole glede analognih radijev sicer drzi toda to ni edini pogoj za visje hitrosti. V sedanjem spektru je sedaj maksimalno moznih 5 upstrema kanalov sirine 6,4 MHz. En kanal je okoli 30 Mbit/s kar znese okoli 150 Mbit/s za vse uporabnike na eni veji. Ce so pogoji idealni!

Druga moznost je razvoj tehnologije, ki bi omogocala modulacij, ki imajo visjo gostoto zapisa podatkov. To sicer ze obstaja saj se uporabljajo v downstreamu, toda v povratnem pasu (upstreamu) je veliko vec suma kot v downstreamu. En vzrok je ta da so v tem frekvencnem podrocju radioamaterji in podobno in te motnje ob nestrokovno izvedeni instalaciji prihajajo v kabel. Za vecino suma so krivi uporabniki sami, ko sami priklapljajo TV-je in sami delajo instalacijo doma. Nekaj suma pa delajo tudi stari/pokvarjeni/... TV-ji sami. En uporabnik pokvari signal vsem drugim uporabnikom na veji na kateri se nahaja. Torej glede tehnologije ... ko bo razvita boljsa tehnologija filtriranja tega suma ali pa bo omrezje kvalitetnejse (ne samo Telemacohv del ampak tudi pri uporabnikih doma) bojo mozne modulacije, ki bojo omogocale visje hitrosti. Torej tudi brez ukinjanja analognih radijev bojo slej ko prej v upstreamu visje hitrosti. Toda zal gre to zelo pocasi ...

DOCSIS 3.1 standard, ki bo zunaj naslednji in se bo (ce se bo) uveljavil v prihodnjih letih naj bi omogocal visje hitrosti. Toda z analognimi radiji v omrezju je neuporaben in tudi drugace je z mojega vidika to bolj nateg kot pa res uporabna stvar. Verjetno bo treba pocakat na naslednji standard ... :)

darkolord ::

A pri osnovnem digitalnem TV paketu dobiš zdaj kaj drugega kot Cisco Z3375 (glede na to, da je vključenih nekaj HD programov, STB je pa SD)?

Ta jajca so tako zanič, da bi že samo zaradi tega najraje zamenjal ponudnika ...

darkolord je izjavil:

A pri osnovnem digitalnem TV paketu dobiš zdaj kaj drugega kot Cisco Z3375 (glede na to, da je vključenih nekaj HD programov, STB je pa SD)?

Ta jajca so tako zanič, da bi že samo zaradi tega najraje zamenjal ponudnika ...

Če imaš nov TV z conax slotom in ne rabiš Video na zahtevo je Conax modul dovolj (nobene dodatne škatle in dalinjca)

darkolord ::

TV sicer ima ta slot, a žal podpira le DVB-S namesto DVB-C.

elKaktus ::

@voltaren : Nekaj se suslja(od zaposlenih) o pohitritvi tudi upload v 'bliznji prihodnosti' (predvidevam, da ne prej kot je akcija za trenutne pakete - ali pa sele za dedka mraza :))).
Glede na tvoje pisanje (ne vem ali si zaposlen v TM ali zgolj bolj poznas podrocje) in tole sliko
 telemach projekcija razvoja

telemach projekcija razvoja

bi rekel, da je telemach sedaj se vedno na drugi stopnji od leve? Torej le 'optimizacija'. TM je analogno tv ze skoraj ukinil- so sicer se obstojeci narocniki, ki jo imajo v starejsih pogodbah a novega paketa ni mogoce narociti ze lep cas. Je pa na racun oskubljanja analognih programov pridobil predvsem digitalna tv in down. interneta. Verjetno se pa TM ne namerava ze v kratkem znebiti analog. radia? A kako bo sicer z obstojeco tehnologijo izvedel kaksne resne pohitritve uploada? Ali misli narediti ponovno zgolj malo marketinske akrobacije v smislu osnovna hitrost najnizjega paketa 512kbps up, dvakratna pohitritev 1Mbps up in tako dalje. Pri najvisjih paketih pa zgolj nekaj odstoten dvig do neke zgornje kapice npr. 10Mbps(taka je bila dozdajsnja praksa za download).

Ce si zaposlen na TM ne pricakujem konkretnih stevilk, bi me pa zelo zanimala zgolj realna oceno glede na obstojeco situacijo na terenu in tehnologije/kapacitet, do kod bi v tem trenutku lahko sel TM. Bi bil ze sposoben ponuditi konkretne pohitritve npr. na kolicnik 20/1, ali celo 10/1(dl/up) tudi za najvisje pakete ali je bolj realno pricakovati zgolj tisto kar je navedeno v odstavku visje?

V primeru, da ne bos odgovoril (ali pa le nisi zaposlen tam) bom razumel, kot da se v tem trenutku bistveno ne more spremeniti in za odgovor prevzel 'Verjetno bo treba pocakat na naslednji standard ...' :)) (malo za salo, malo zares) lp

edit:popravljena slikca

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: elKaktus ()

ETI3n ::

Pa zakaj nimajo teh akcij kakšnih za 4MIX pakete? Ah ja bela cesta...

Verjetno zato, ker so ti paketi manj popularni...
#brezpodpisa

ETI3n ::

hojnikb je izjavil:

Verjetno zato, ker so ti paketi manj popularni...

Bo treba njih enmal odj...po domač povedan.Da te izklopijo iz omrežja po pomoti, ter kličeš na njihov support, nakar ti začne govoriti da je problem z kabli, itd.Vsekakor pošlje tehnika in ugotovi da me je nekdo po nalogu izklopil, a ta nalog je bil namenjen za drugo osebo.Kaj storiti v tem primeru?

Nic?

CaqKa ::

(MB) do 213.161.xxx.1 imam trenutno ful skakajoč ping, vse od 5 ms do 2s...
nea vem kaj jim dogaja, ampak zadeva je trenutno neuporabna. sploh ne uspem ene datoteke na wetransfer naložit, dropboxu pa kr špila eta time sinhronizacije...

Amis ima telefonijo+internet 15 Mega za 25,90 EUR (nekje na nivoju razlike cene med trojčkom Telemach in Telemach "samo TV").

(drugi ponudniku so kakih 5-10 EUR dražji, je pa vprašanje, na koliko cenite svoje živce)
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Amis ima telefonijo+internet 15 Mega za 25,90 EUR (nekje na nivoju razlike cene med trojčkom Telemach in Telemach "samo TV").

(drugi ponudniku so kakih 5-10 EUR dražji, je pa vprašanje, na koliko cenite svoje živce)

Ja, sam če pa želiš zram še TV, je pa Amis inferior ponudnik (tako z ponudbo, kot z ceno).

In tudi vprašanje, če lahko dobiš teh 15Mbitov...
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

TV že imaš od Telemacha. Zakaj bi imel dvojno?

30 km od centrale res ne. V Mariboru pa ne bi smel biti problem.
Motiti se je človeško.

Hmm. Torej bi ti vzel tv od telemacha in net+fon od amisa ? :))

Pa poglejmo
Telemach začetni paket 18,50 €
dvojka TEL L 25,90€
Skupaj = 44.4€

Zakaj točno bi nekdo uporabo tak kombo ?

Če pa dobiš tak kombo pri telemachu za isto ceno z precej več kanali, 4x hitrejšim netom..
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

A temi kaj preprečuje pogled na prejšnje poste? 8-O
Motiti se je človeško.
««
211 / 363
»»