» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
206 / 364
»»

bond007 ::

Meni ja, iz kod pa si?

dejanslo ::

Ima še kdo občasne random izpade (ponavadi) tujih, pa tudi slovenskih (npr .gov.si) serverjev? Izgleda kot težava v DNS. Browser javlja .. cannot find address. Večkrat tedensko najprej dela bp, nato ne resolva za minuto dve, tri, potem pa spet deluje. Po več različnih naslovov hkrati. Zelo frustrirajoče, ko si sredi dela.. Bi lahko bila težava pri meni? To se pojavlja zadnjih nekaj tednov (odkar redno uporabljam Telemach).
There`s More Than One Way To Do It

Calaway ::

bond007 je izjavil:

Meni ja, iz kod pa si?

Okolica Litije, ti?

andy2k13 ::

dejanslo je izjavil:

Ima še kdo občasne random izpade (ponavadi) tujih, pa tudi slovenskih (npr .gov.si) serverjev? Izgleda kot težava v DNS. Browser javlja .. cannot find address. Večkrat tedensko najprej dela bp, nato ne resolva za minuto dve, tri, potem pa spet deluje. Po več različnih naslovov hkrati. Zelo frustrirajoče, ko si sredi dela.. Bi lahko bila težava pri meni? To se pojavlja zadnjih nekaj tednov (odkar redno uporabljam Telemach).

Poskusi zamenjat DNS ali pa rocno vpisi v hosts file za tistih par URLjev, kjer mas tezave. Ce je bil problem DNS, bi to moral pomagat. Mozno pa, da mas tezave s packet lossom?!

Osebno z DNSom nism mel prakticno nikoli tezav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

Han ::

Kdo ve kaj čara Telemach na celjskem z radijskim signalom? Že dva dni več kot polovica postaj ne dela.

Frekvenco najde, izpiše celo RDS, slišiš pa nič...

Calaway ::

Meni že več kot 4 dni zvečer meče internet dol na vsake 3 minute.
Ne vem kakšne probleme imajo že spet...

hojnikb ::

Tule v celju dela ok vse..
#brezpodpisa

Radio ne dela ok...

BorutK-73 ::

Han je izjavil:

Radio ne dela ok...

Okolica Žalca vse peachy. Za radio mi je pa vseeno če je ali ni na kabelski.
Kdo ve zakaj so zbrisal Celje in Savinjska TV iz analogne sheme?

No, meni je pa za analogno shemo vseeno. :P

Touchee.

Spc ::

dejanslo je izjavil:

Izgleda kot težava v DNS. Browser javlja .. cannot find address.

Nevem, jaz uporabljam svoj lasten dns strežnik in teh napak ne opazim, pri meni deluje vse ok (Maribor - Tabor).

Han je izjavil:

Kdo ve kaj čara Telemach na celjskem z radijskim signalom? Že dva dni več kot polovica postaj ne dela.
Frekvenco najde, izpiše celo RDS, slišiš pa nič...

To je že stara napaka, recimo Sky Radio še vedno imajo vklopljen, vse je ampak ni zvoka, zato ker je Sky radio šel na drug satelit, oni pa imajo krožnike še vedno usmerjene na 19.2°E.

2012-12-06

Astra 1M, 19.2°E
Canal Digitaal: Sky Radio has left 12343.50MHz, pol.H (DVB-S SID:2064 APID:414 Dutch)
Canal Digitaal: Radio Veronica has left 12343.50MHz, pol.H (DVB-S SID:2068 APID:418 Dutch)
Canal Digitaal: Classic FM has left 12343.50MHz, pol.H (DVB-S SID:2069 APID:419 Dutch)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Nwm zakaj analogn radio ne skenclajo in dajo rajš hitrejši upload...
#brezpodpisa

MrStein ::

Verjetno, ker imajo kockanje slike in prekinitve interneta višjo prioriteto na TODO listi.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

techfreak :) ::

hojnikb je izjavil:

Verjetno ker so nekje nasli nekaj uporabnikov analognega radia. Mogoce ni najbolj kul ukiniti storitve ki je prisotna ze od zacetka, je pa vprasanje koliko je sploh uporabnikov.

če lahko konstantno režejo analogne tv programe, nwm zakaj nemorejo isto nardit z radiem :)
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

če lahko konstantno režejo analogne tv programe, nwm zakaj nemorejo isto nardit z radiem :)

A obstajajo digitalni receverji ali so digitalne radijske postaje namenjene samo za TV-je?

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Ker je FM radio vse skupaj tam 20 MHz pasovne širine in rezanje posameznih postaj ne bi prineslo ničesar.
V celoti pa ne bodo rezali enako kot v celoti ne režejo analogni TV.
Motiti se je človeško.

kronik ::

hojnikb je izjavil:

Zato ker je standard do 65 Mhz. Danes bi na odprtem modemu dosegel speed na cisco modemu okoli 390/95 Mbit/s. Ni nobene potrebe po frekvencah zaenkrat.

voltaren ::

kronik je izjavil:

Zato ker je standard do 65 Mhz. Danes bi na odprtem modemu dosegel speed na cisco modemu okoli 390/95 Mbit/s. Ni nobene potrebe po frekvencah zaenkrat.

To kar si napisal je skupna prepustnost ene veje, na kateri je doloceno stevilo uporabnikov. Ce bi bil na eni veji samo en uporabnik bi tvoja trditev drzala. Tako pa si morajo to deliti vsi uporabniki na eni veji.

Drugace ni problem. Standard obstaja tudi ze do 200 MHz in kmalu bo v downstreamu omogoceno do 800 Mbps. Toda problem z analognimi radiji ostaja in niti slucajno ni lahko resljiv. Vecina narocnikov je navajena da so analogni radiji prisotni v kablu. Ce bi se analogni radiji ukinili po zraku tako kot se je analogna TV bi bilo potem vse lazje, ker bi na trgu obstajali enostavni digitalni radijski sprejemniki ...

Če pridejo 800Mbit hitrosti v ponudbo, se bo potem tudi bottomend ponudba dvignala ?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Če pridejo 800Mbit hitrosti v ponudbo, se bo potem tudi bottomend ponudba dvignala ?

Kdo je omenil, da pridejo hitrosti do 800Mbit v ponudbo?
Raje malo pogooglaj kako tehnologija deluje ce imas toliko znanja, da bos razumel ali pa ...
Ne velja samo za tebe! Ce se o necem pogovarjate se probajte o tem se malo izobrazit, da se boste razumeli in morda celo kaj dogovorili ;)

Sami potencialni odvisniki od interneta, ki pa ne znajo uporabljati googla ...
Seveda to ne velja za vse!

Nikjer nisem trdil, da si reku da pride, rekel sem samo
Če pridejo 800Mbit hitrosti v ponudbo

In ja, zakaj je tako napačno sklepat, da če bo topend paket 800Mbit, 1.2Gbit, kolker se hvalijo telemachovci oz. karkoli višjega od 120Mbit, zakaj bi potem bottomend mogu začet z 8mbit (in ne recimo z 20Mbit)...

In ja, meni je kristalno jasno, da te teoretične omejive veljajo za več ljudi in ne samo za enega..

Sami potencialni odvisniki od interneta, ki pa ne znajo uporabljati googla ...
Seveda to ne velja za vse!

chillax, no ;((
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

techfreak :) ::

voltaren je izjavil:

Vecina narocnikov je navajena da so analogni radiji prisotni v kablu.

Kje si nasel to fiktivno vecino? Analogna TV obstaja ker ima verjetno vecina narocnikov vsaj 1 analogni TV in pac tega ne mores narediti, medtem pa je vprasanje koliko ljudi dejansko uporablja radio.

Me prav zanima, kolk naročnikov dejansko uporablja radio preko kablske
#brezpodpisa

voltaren je izjavil:

To kar si napisal je skupna prepustnost ene veje, na kateri je doloceno stevilo uporabnikov. Ce bi bil na eni veji samo en uporabnik bi tvoja trditev drzala. Tako pa si morajo to deliti vsi uporabniki na eni veji.

Ja zato se dela optična segmentacija in ko bo zadeva dovolj segmentirana, boš lahko vsem ponudil te nazivne hitrosti. Glede na to, da večina uporabnikov uporablja paket M, bi lahko že danes ponudili upload vsaj do 50 Mega. Problem je seveda v tem, da to ni možno po celi državi ker se pač ni vlagalo v omrežje. Osebno mi je vseeno ker sem na FTTH :P

hojnikb je izjavil:

Me prav zanima, kolk naročnikov dejansko uporablja radio preko kablske

Vsaj 10%.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kronik ()

techfreak :) je izjavil:

Kje si nasel to fiktivno vecino? Analogna TV obstaja ker ima verjetno vecina narocnikov vsaj 1 analogni TV in pac tega ne mores narediti, medtem pa je vprasanje koliko ljudi dejansko uporablja radio.

Vecina narocnikov, ki ima naroceno samo kabelsko TV uporablja tudi analogni radio. Takih narocnikov je malo manj kot polovica. In tudi kar nekaj narocnikov, ki ima tudi internet uporablja analogni radio preko kabla. Zakaj pa bi nekdo ki poslusa radio se zafrkaval s postavitvijo radia in antene pa bi mu se tako sumelo in lovilo samo omejeno stevilo radijev ce lahko kabel vtakne v vticnico in ima na voljo "vse" radijske postaje?!?

hojnikb je izjavil:

In ja, zakaj je tako napačno sklepat, da če bo topend paket 800Mbit, 1.2Gbit, kolker se hvalijo telemachovci oz. karkoli višjega od 120Mbit, zakaj bi potem bottomend mogu začet z 8mbit (in ne recimo z 20Mbit)...

Zaradi vseh tistih, ki uporabljajo torrente (verjetno tudi ti?) in podobno in s tem konstantno zabijajo upload. Ceprav je nesorazmerje med DL in UL hitrostjo pri uporabniku tako nesorazmerno je skupnega prometa v uploadu ze toliko kot v downloadu na nekaterih podrocjih pa je uploada celo ze vec! Ti to kaj razlozi zakaj?

A res ne obstaja kaka elegantna rešitev, da se te postaje premakne na kako drugo frekvenco oz. še bolje... Da se jih prenaša digitalno in potem modem pretvori to nazaj v analogni FM.. tko kot se dela z telefonom ?

voltaren je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Zaradi vseh tistih, ki uporabljajo torrente (verjetno tudi ti?) in podobno in s tem konstantno zabijajo upload. Ceprav je nesorazmerje med DL in UL hitrostjo pri uporabniku tako nesorazmerno je skupnega prometa v uploadu ze toliko kot v downloadu na nekaterih podrocjih pa je uploada celo ze vec! Ti to kaj razlozi zakaj?

In kje sem rekel, da rabim tak _download_ za torrente ?
Posploševanje much ?

Pač, rad bi, da imajo tudi vstopni paketi nek spodobn download (da potem ni muka, ko se cela familja obesi na net) za normalno ceno. Nobenih torrentov. Obstaja še cel kup drugih stvari, ki so zelo bandwidth hungry, pa so čisto legalne.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

A res ne obstaja kaka elegantna rešitev, da se te postaje premakne na kako drugo frekvenco

A pišem kitajsko?

N-tič: premik frekvenc se lahko naredi že z eno samo ušivo elektronko.

oz. še bolje... Da se jih prenaša digitalno in potem modem pretvori to nazaj v analogni FM.. tko kot se dela z telefonom ?

Tudi možno (in bi še manj bandwidth-a zasedalo), le zadnji korak je vprašljiv, predvsem, ker ni veliko take opreme, (torej ni poceni, izvedljivo seveda je, saj set top box za TV je točno to - pa še 10 krat bolj kompliciran)
Motiti se je človeško.

Ali se pa stvar enostavno skencla, ko je nujna potreba po teh frekvencah. Radio se pa še vedno lahko posluša preko zraka :)
#brezpodpisa

Ne more obstajati nujna potreba po 20 Mhz, posebej, če se digitalizia ter komprimira v kakih 1 MHz.
Motiti se je človeško.

hojnikb: kaj ma download veze z spektrom 85-108 Mhz mi ni jasno, downstream je na višjih frekvencah.

Če hočete višji upload je potrebno uvesti omejitev prenosa mesečne količine podatkov in s tem odstraniti tisti 1% abuserjev, ki onemogočajo višji upload vsem ostalim. Ali pa kr plačilo po kilobajtih kot imajo mobilci.

hojnikb: kaj ma download veze z spektrom 85-108 Mhz mi ni jasno, downstream je na višjih frekvencah.

A sploh bereš celotno debato ?
Kdo je karkoli rekel o downloadu na teh frekvencah ?

Če hočete višji upload je potrebno uvesti omejitev prenosa mesečne količine podatkov in s tem odstraniti tisti 1% abuserjev, ki onemogočajo višji upload vsem ostalim. Ali pa kr plačilo po kilobajtih kot imajo mobilci.

Verjami da je precej več kot 1%. In zakaj bi bli abuserji ? Če si kupo tako linijo, jo pač koristiš.

Sicer pa ja. Kr mej 10GB mesečnega prenosa :))
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

hojnikb je izjavil:

Pač, rad bi, da imajo tudi vstopni paketi nek spodobn download (

Malo dnarja, malo muzike.

kronik je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Pač, rad bi, da imajo tudi vstopni paketi nek spodobn download (

Malo dnarja, malo muzike.

Ni potrebno, da je tako :)
#brezpodpisa

DognerDJ ::

Več bi naredili, če bi ukinili analogno TV ( kot pa analogni radio ).
Je pa trenutno še vedno veliko število starejših uporabnikov s CRT-ji ki nočejo uporabljat dodatne škatle.

Za trenutne potrebe je frekvenc namenjenih internetu prek zadosti. Če bi imel primeren modem, bi na 16 kanalov spravil 1 Gbit/s .. kanalov pa je še malo morje...

hojnikb je izjavil:

Verjami da je precej več kot 1%. In zakaj bi bli abuserji ? Če si kupo tako linijo, jo pač koristiš.

Sicer pa ja. Kr mej 10GB mesečnega prenosa :))

Ja pri telemachu imajo v glavi idejo, da če kupiš 120mbit/s paket, jih lahko samo uporabljaš 3mbit/s da nisi abuser.
Mesečni prenos podatkov pa verjetno nebi vžgal, bi dosti ljudi odpovedalo pogodbo, saj če samo pogledaš driver za grafično kartico recimo od nvidije z CUDA supportom vzame 1.2GB prostora, in to je samo EN DRIVER, gonilnik za X-Fi zvočno pa je tudi 650MB velik paket, da drugih driverjev ne omenjam.

Torej če formatiraš kišto in hočeš up to date driverje boš porabil vsaj 4GB samo za driverje, ostalih 7GB pa za popravke in service pack-e.

Razni špili so tudi že 21-30GB, recimo star wars online, pa eve online ... itd itd..
Ko na novo inštaliraš špil ti downloada celih 30GB podatkov.

Zgodovina sprememb…

Ja lahko bi bil paket 100/10 za 10€ na mesec z omejitvijo recimo 100 GB/mes. S tem bi omogočil hitri internet nekomu, ki ga potrebuje samo za surfanje in poslat kak mail, obenem pa ti nebi 24 ur na dan kuril 100/10 s torrenti.

DognerDJ ::

Kaj pa D3GO ?

Malcolm_Y ::

Meni vleče D3GO 2,5 Mbit/sekundo, kar je dosti za solidno sliko (ne HD), hkrati pa miš pušča še dovolj linije za nemoteno delo.

kronik je izjavil:

Ja lahko bi bil paket 100/10 za 10EUR na mesec z omejitvijo recimo 100 GB/mes. S tem bi omogočil hitri internet nekomu, ki ga potrebuje samo za surfanje in poslat kak mail, obenem pa ti nebi 24 ur na dan kuril 100/10 s torrenti.

Za e-mail ne rabiš 100mbit.

In ne jaz ne kurim 100/10 24 ur na dan ampak 70% majn, tukaj so statistike v živo:

Average In: 301.8 kB/s (1.7%)
Average Out: 549.3 kB/s (3.1%)

http://www.netsky.org/online/iNET.html

Zgodovina sprememb…

uglavnem, data capi so no go, ker jih že z legalnimi zadevami takoj zafilaš, kaj šele z ilegalnimi...
#brezpodpisa

kronik je izjavil:

Ja lahko bi bil paket 100/10 za 10€ na mesec z omejitvijo recimo 100 GB/mes. S tem bi omogočil hitri internet nekomu, ki ga potrebuje samo za surfanje in poslat kak mail, obenem pa ti nebi 24 ur na dan kuril 100/10 s torrenti.

Kot da obstajajo samo torrenti na internetu! Backup na oblak ali odaljeno lokacijo...

Še nekaj mi ni jasno.
Ko recimo grem na www.microsoft.com ali www.asus.com oz. so še druge strani, mi vse vedno piše v srbščini.
Včasih mi celo prešalta na Cirílico.

Misli to telemach popravit ?

to je neki pr teb, ni to problem telemacha, ker men dela ok :)
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

to je neki pr teb, ni to problem telemacha, ker men dela ok :)

Zbriši vse cookije in z firefoxom ali z IEjem stestiraj, jaz dobim to (zbrisani vsi cookiji):

IE, FIREFOX, SAFARI (iOS):

(iOS):

(Os X):

Zgodovina sprememb…

Enako je, dobim slovenščino al pa angleščino...
Zgleda, da je problem pr teb..
#brezpodpisa

Jaz dobim na vseh napravah srbščino, razen če grem na odprt wi-fi (T-2) od soseda dobim slovenščino.

««
206 / 364
»»