» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
136 / 367
»»

Gost ::

Reddmen je izjavil:

Sam hitro vprašanje glede telefonije pri Telemachu (paket trojček) a se zadeva splača s financ/stabilnosti napram Telekomu?

Sicer imam že digi TV in internet pri Telemachu in glede na to da nimam težav z kvaliteto/padanjem linije razmišljam da bi prešaltal kar na trojčka.

Telefonija je porazna na Telemachu. Močno odsvetujem, če potrebuješ stabilno kakovostno linijo. Za klicat privatno malo sem pa tja je pa v redu.

Kami ::

Sam imam podobne izkušnje.

Pri nas na srečŤo internet deluje v redu ampak težave z ne delovanjem ali slabim delovanjem telefonije (in televizije) pa so zelo pogoste.

ne_kdo ::

pozdravljeni

jaz imam ta modul link čeprav so na telemachu dejali da so kartico aktivirali jaz še zmeraj nimam programa.
ne vem kaj bi bilo to narobe.

lep pozdrav

JK007 ::

Če maš res ta modul si malo mimo vsekal - Telemach uporablja Conax in ne Viaccess !
....... www.kabelska.net .........

kakšna pa je razlika?

lp

Spc ::

PaJo je izjavil:

Tale TM v MB je res pravo sranje. Ta njihov DHCP preneha delat kadar sem mu pač zamisli in seveda link do gatewaya pade. Stranka imela Triero dolga leta pred tem, delalo zelo stabilno in s samim linkom nikoli problemov, od starta te nove DHCP politike pa ena sama velika žalost. Stvar crkne čisto naključno in še dobro da ima stranka backup t-2 link, da lahko restartam dhcp zahtevo. Bomo pač počasi prešli totalno na t-2 in bo mir, škoda samo da ni še optike.
V glavnem tale DHCP politika je prava žalost, naj dajo na voljo nazaj vsaj fixni vnos ip-jev za te poslovne stranke, ne vidim pri tem ravno neke hude ovire, če je to bilo možno pred tem.

Se 100% strinjam.
Danes sem klical kaj je narobe in študentek mi je povedal, da je res bil izpad DHCP strežnika za par ur pred 2. dnevoma.
Povedal je tudi, da oni ne morejo nič naredit in da pač tako je.
Dokler pa stranka ne resetira modema in routerja tako dolgo pač nima internta, to so mi tudi danes povedali.. a žal če stranke ni doma ali pa tega ne zna naredit oz. ne ve zakaj bi to delala pa lahko traja do več mesecev.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

RuskiSnajper ::

Sem dolgi uporabnik tirera interneta (ampak po KKSju) , in sedaj so nadgradili omrezje (pred 3 mesci) na "DOCSIS 3.0" in dobil sem novi IP , in so rekli da je to dinamični IP sistem in da morem dat "samodejno pridobi ip naslov" v ruteru , ampak to ni res, IP imam še vedno statičen kar pa je tudi HVALABOGU KER NOČEM MET DINAMIČNEGA, amapk hitrosti so zelo dobre , takoj imam 10.000kbps brez nekih zavor oz nihanj , tudi upload je stabilen , ping se je tudi zelo izbolšal na samo 6-12ms (prej je blo 40-50ms)

Ampak zdaj ker sem v omrezju ARNES , so mi rekli da ne morem met UPGREJDANE visje hitrosti ker naj bi bil ARNES "kriv" za to , tako da so rekli da se morem odjavit od arnesa da sem potem polni uporabnik pri njih kar pa mi ne diši najbolše, arnes sem klical že prej in so rekli da samo OPERATER ima vso kontrolo nad hitrostjo in ARNES pri tem nima nič, lahko da je to samo finta v telemachu.

Jutri grem na TELEMACH v MB , in nesem zraven modem ki je itak zjeban od upgrejda na novi sistem , gumbek nedela , lučke se čundo vklaplajo in rabi bol doglo da se poveze ko ga resetiraš , TOMPSON TCM420 je. Pred upgrejdom

Glede docsisa , oni pravijo da je DOCSIS 3.0 , kar pa ni res , tale modem je DOCSIS 2.0 in zelo stari so že, kake 6 let. Tole podjetje se je preimenovalo v tehicolor (Thomson SA je kupil ameriski technicolor) in tale modem je zadnji model še v izdelavi pod imenom Technicolor TCM420 , je pa telemach reko da nič neve o tem podjetu , itak grem tja pa bom tam dost bol resno slišal ker po telefonu ITAK bluzijo 500 na uro.

Ma kdo informacije kaj je z Arnesom , ali je bolše imet arnes in telemach , ali grem k telemachu za bolše hitrosti (te hitrosti so zdaj za

Lahko na arnes poklicem pa se izpovem mogoce jih bo arnes mal brcno v rit , nevem komu bi zaupal da bi na koncu bil na bolšem , uglavnem odkar je bil UPC in telemach se je začelo sranje.

EDIT: ja sem dobil PDFje z neta , neke arhive , 2.0 je ja , ko je še TOMPSON obstajal pod svojim imenom sem našel PDF iz leta 2004.

Ko pokličeš telemach na 0801151 , ti TAJNICA reče da majo "DOCSIS TRI PIKA NIČ", tudi operaterji izjavli dost krat da je 3.0 , ga kličem včeraj ker net ni delal celo nedeljo , je omeno 3.0, sem mu reko da ni : ENE 20 sekund je rabo da si je zmislo kaj naj odgovori , je reko " ne ne to je 3.0 ... pa prej je blo vse 2.0 al kaj te jas vem" lol. Pa tudi kao da jas niam tistega paketa , da ce kupim net za 50 evrov potem mam docsis 3.0 lolwtf. Mogoce je res, ampak standard ni samo za hitrost, ampak vse, kar pomeni da bi 3.0 bil bolši tudi ce imas iste hitrosti (ping,kvaliteta,signal). Ampkak potem ne bi oglaševali Internet 3.0 na teh paketih ki jih imam jas.

Zgodovina sprememb…

Ni šans, da je thompson ali arris 3.0.
Samo cisco system modem je 3.0, drug noben.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

So 3.0 od Technicolora tudi http://www.technicolor.com/en/lo/home-e...

Praktično nadaljevanje Thomsona , fora je, da je Thomson skoraj propadel.

Zgodovina sprememb…

RuskiSnajper je izjavil:

So 3.0 od Technicolora tudi http://www.technicolor.com/en/lo/home-e...

Praktično nadaljevanje Thomsona , fora je, da je Thomson skoraj propadel.

Govorim o modemih, ki smo jih imeli par let nazaj, ne zdaj teh novih..

"Internet paketi 3.0 so možni le na območjih kjer je omrežje nadgrajeno na standard EuroDocsis 3.0 in je priklop tehnično izvedljiv."

So rabli 3 mesce da so nadgradili pri meni , pomoje je bila nadgradnja na 2.0 , malo verjetno da bi nadgradili na 2.0 (to kar so zdaj meni) cez par mescov pa na 3.0 kot bi "naj" bilo spet nekje rečeno.

Ali morejo zamenjat kable po cesti al je isti kablski kabl?

RuskiSnajper je izjavil:

"Internet paketi 3.0 so možni le na območjih kjer je omrežje nadgrajeno na standard EuroDocsis 3.0 in je priklop tehnično izvedljiv."

So rabli 3 mesce da so nadgradili pri meni , pomoje je bila nadgradnja na 2.0 , malo verjetno da bi nadgradili na 2.0 (to kar so zdaj meni) cez par mescov pa na 3.0 kot bi "naj" bilo spet nekje rečeno.

Ali morejo zamenjat kable po cesti al je isti kablski kabl?

Menjajo samo CMTS, kabli ostanejo.

Aja , kak pa pogledam recimo modem , da se povezem v njega kot hardware , da bi kake podatke dol dobu , ima USB sem probalampak niam nobenga CDja z drajveri , torej use kaj so naredli so upgrejdali softwer na modemu na docsis 2.0 in pri tem pokvarli lučke in gumb.

Lahko pa da je ze bil docsis 2.0 gor ker sem ta modem dobil drugo polovico 2009 prej sem imel TCM410 ,in so oni dali neki zjeban docsis 2.0 update al kaj.

Vidim kak je kar nekaj threadov o telemachu preko 50 strani , in skoraj same pritozbe. hah.

THOMPSON 420 ima chipset Broadcom BCM3348.
Broadcom BCM3348 je DOCSIS/EuroDOCSIS 2.0 in ga ne moreš nadgradit na 3.0 ker hardware ni 3.0 ampak 2.0.

Tukaj imaš še pdf če te zanima:
http://pdf1.alldatasheet.com/datasheet-pdf/view/175986/BOARDCOM/BCM3348.html

Ok kul , no sej sem vido da ma samo "upgradeability for 2.0"

Torej prej ko sem imel 2 leti 10/0.7 povezavo je bil po vsej verjetnosti docsis 1.1 , zato pa je bilo zadnja pol leta vedno slabše, in hitrosti do 3/0.6 , tudi prekinitve in visok ping.

Ko sem reko da bom prišel tja z modemom, je reko " ne ne ne hodite sej zdaj dela ce bo se kaj pa sam poklicte pa bomo to tu prek rešli". yeah right.

JK007 ::

ne_kdo je izjavil:

kakšna pa je razlika?

lp

Telemach za zaklepanje uporablja Conax sistem in ne Viaccess - tvoj modul ne zna prebrat ključev iz tvoje naročniške kartice ( po domače povedano ).
....... www.kabelska.net .........

torej moram kupit takšen modul?

lp

Tilen ::

Tako je.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

tabasco ::

Sprememba cenika s 1.7.2010

Digitalizacija je prihodnost in v Telemachu želimo stopati v koraku z njo. Naš cilj je, da vam še naprej nenehno zagotavljamo najboljše storitve in televizijske vsebine, hkrati pa ohranjamo optimalno razmerje med ponujeno vsebino in ceno.

S 1.7.2010 se bo spremenil cenik storitev podjetja Telemach.

Spremenile se bodo cene za naslednje storitve:

DIGITALNA TELEVIZIJA

* Paket digitalna televizija (začetni paket) SE POCENI: NOVA CENA 15,50 EUR

Izkoristite največji prihranek do sedaj in preklopite na digitalno!
15,50 EUR je znesek, ki zamenja (če se odločite za prehod) vašo obstoječo naročnino ZA ANALOGNO KABELSKO TELEVIZIJO.
Ne gre za dodatek k že obstoječi naročnini.

* Paketi digitalna televizija (osnovni, razširjeni, premium) za +1 EUR
* Paketi digitalni trojček za +3 EUR
* Paketi digitalni dvojček za +1 EUR

ANALOGNA KABELSKA TELEVIZIJA

* Analogna kabelska televizija: NOVA CENA 17,00 EUR
* Paketi analogni trojček za +3 EUR

LASTOVKA KRIM

* Paketi digitalna televizija Lastovka Krim za +1 EUR
* Paketi trojček Lastovka Krim za +3 EUR

LASTOVKA TV (KRVAVEC, TRDINOV VRH)

* Paket Lastovka TV osnovni: NOVA CENA 15,50 EUR
* Paket Lastovka TV razširjeni: NOVA CENA 18,00 EUR

A to, da sem že plačal 6EUR več za to, da sem na digitalnem paketu obdržal enako hitrost ni bilo dovolj? Sedaj še dodatnih 3EUR bonusa, se pravi sem s prehodom na digitalno na letni ravni brez dveh digitalnih sprejemnikov in doplačam 108EUR glede na predhodno leto. Bravo. Telemach moj svet udobja in NOVE DOBE.

Plačaj več, dobiš majn.
>:D

NoBody- ::

super, komaj čakam da jim dam 3EUR več za to pocarijo od telesmeha

mayne ::

internet mi dela brez nekih problemov, je pa res katastrofa upload speed. Za 30EUR kolikor plačujem za 15/1.5Mb bi lahk na t2 dobil 100/10 pa bi mi še za par piv ostalo.

PARTyZAN ::

Zato ker se da optiko primerjat z bakrom, pa take fore.

Drugače pa ja, se strinjam, da je tale podražitev svinjarija.

SmeskoSnezak ::

A zdaj se bodo paketi podražli al zakaj tiste +3 eure?
@ Pusti soncu v srce... @

Saj ti vse piše kaj bo dražje.

Je pa res, da to voida vezavo. Če prekineš pogodbo ni kazni.

V-i-p ::

Vešda je kazen. Brez sankcij smeš odstopit od pogodbe, če nisi bil o podražitvi obveščen mesec dni prej.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

PrimozR ::

Torej če jih en mesec prej obvestim da se bom razvezal, ni kazni? :D

Hočem jasen odgovor. Bodo digitalni 3.0 paketi dražji za 3 eure? Torej 63, 73, recimo?

Kaj točno tukaj ni jasnega?

Vip: Torej, če nas mesec prej obvestite, da bo nova cena najcenejšega digitalnega trojčka 500EUR na mesec jaz od tega ne morem odstopiti brez sankcij?

Bo treba koga tožit? :)

PARTyZAN je izjavil:

Eh, telemach je imun na tožbe.

PARTyZAN je izjavil:

Kaj točno tukaj ni jasnega?

Vip: Torej, če nas mesec prej obvestite, da bo nova cena najcenejšega digitalnega trojčka 500EUR na mesec jaz od tega ne morem odstopiti brez sankcij?

Mogoče jaz nisem bil jasen? Pričakoval sem odgovor da ali ne! Ker cenik je še kar isti. Česa ti ne razumeš?

Jaz? Jaz nimam težav z "razumevanjem" te objave.

No, da dobiš svoje: da. Bo v redu?

mayne je izjavil:

internet mi dela brez nekih problemov, je pa res katastrofa upload speed. Za 30EUR kolikor plačujem za 15/1.5Mb bi lahk na t2 dobil 100/10 pa bi mi še za par piv ostalo.

A maš ti preko arnesa ?

V-i-p je izjavil:

Vešda je kazen. Brez sankcij smeš odstopit od pogodbe, če nisi bil o podražitvi obveščen mesec dni prej.

Jaz potem nisem dobil nobenega uradnega obvestila o tem mesec dni prej.

Matheeew ::

Če se prav spomnim je bil v primeru Telekoma zaključek s strani APEKA sledeč - operater mora o spremembi pogojev obvestiti naročnika 1 mesec pred spremembo. V tem času ima naročnik možnost odpovedati pogodbo brez pogodbene kazni.

In kako je naročnik kateri ima samo razširjeno digitalno shemo brez interneta obveščen o tej spremembi (podražitvi)?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Nagi Bator ::

KAJ??? 8-O
Za to polovicno delovanje TV-ja jim naj zdaj se vec placam?? ADIJO TELESMEH!
Izpadi signala (vcasih veckrat v minuti), zaklenjeni naroceni paketi, kockanje...
Pa ne mislim placevat penalov.
Tehnika pa ni blizu po celem mesecu klicarjenj in ne vem koliko izpolnjenih nalogih!
PODN!

ja besen sem

Namesto da bi znizali cene digitalnih paketov, ker se analogna počasi ukinja, grejo cepci višat... mislim, da bom počasi začel razmisljati o alternativah!!

plavko61 ::

Mislim da bom plačal samo polovico položnice ker jim ne delajo elektronski sporedi.
A ima kdo info koliko lahko zmanjšaš položnico zaradi pomanjkljivosti v storitvi?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Hardstyle ::

Ne moreš. =)

sinalko ::

Kaj bi naj bil to "digitalni dvojček"? Digitalna televizija + internet 3.0?

plavko61 je izjavil:

Mislim da bom plačal samo polovico položnice ker jim ne delajo elektronski sporedi.
A ima kdo info koliko lahko zmanjšaš položnico zaradi pomanjkljivosti v storitvi?

Nič ne prosi. Zahtevaj, kar ti pripada. Telemach je potrebno naučiti ustreznega poslovnega odnosa. Pošlji argumentiran mail, drugače pa preko dopisa.

Hardstyle je izjavil:

Ne moreš. =)

Meni so odobrili 50% majn.
Plačal sem 35€ namesto 70€.

Hardstyle ::

No potem takem bom tudi jaz ju3 sestavil dopis ter jim poslal.

Mislim, da bi jim moral vsak poslati dopis o tem, kaj mu ne dela. Bi se mogoče mal zrajtali, pa začeli delat, bemo!! :)

EdoK ::

Z digitalno tv je ista zgodba kot takrat ko so prišli na svet CD-ji. Bili so dosti dražji od vinilk, ko so postali masovni medij, se niso nič pocenili. Digitalna tv pa je itak cenejša od klasične, ker potrebuje manj energije na oddajnikih, manj pasovne širine, digitalno je danes itak vse...

Kaj pa je to danes ?
Na analogni mi piše: Program je zaklenjen
Kar nekaj programov je na Analogni zaklenjenjih RAIUNO, POPTV , ... itd itd..
Še slika:

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

NoBody- ::

plavko61 je izjavil:

Zavrnil račun in so mi dali 40% popusta na celotni račun, tako da bom tudi ta mesec reklamiral ker dela vse skup v 3pm :)

lp

PaJo ::

Evo danes 20:32 link meni nič tebi nič enostavno nehal delat na TM Tabor, to niso več resni, druga kakor nov dhcp request ne pomaga, s tem da zadnji dhcp request bil poslan 24.5. ob 10h. V glavnem, sami ne vedo kaj bi radi:(
Pred to novo politiko pa box laufal več kakor 5 let komot, v glavnem skrajni čas da dobijo nekaj odpovedi in gre folk drugam, ker to ni več resnost podjetja.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)
««
136 / 367
»»