Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

V-i-p ::
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- zavaroval slike: Tilen ()

Spc ::
Evo danes 20:32 link meni nič tebi nič enostavno nehal delat na TM Tabor, to niso več resni, druga kakor nov dhcp request ne pomaga, s tem da zadnji dhcp request bil poslan 24.5. ob 10h. V glavnem, sami ne vedo kaj bi radi:(
Pred to novo politiko pa box laufal več kakor 5 let komot, v glavnem skrajni čas da dobijo nekaj odpovedi in gre folk drugam, ker to ni več resnost podjetja.
Sej to vsi vemo.
Morali bodo naredit nazaj na statične ipje, da jih uporabnik sam vpiše, da bo delovalo tako kot je in opustit DHCP serverje, sem že napisal tudi zakaj se to zgodi.
Poglej sem: http://slo-tech.com/forum/t67849/p2743603#p2743603
Spc, pozabil sem ti prilepit še fotografijo od debate zadnjič ;).
VIP pozabljaš.
Jaz nisem nič postavljal, jaz sem ŽE IMEL postavljene vse serverje od kar imam triero.
To je nekje 10 let, vi ste me prisilili v nov ip, starega več nimam.
Torej ti mi hočeš povedat, da na starem ipju je bilo to dovoljeno, na novem ni, ste pa mi ip sami menjali brez opozorila in vprašanja če lahko.
Tehnično pa sem še vedno na trieri in ne telemachu.
Dokaz: 82.149.31.58 resolves to cpe2-31-58.cable.triera.net
Če ni dovoljeno postavljanje bilokakšnih strežnikov kako naj uporabniki uporabljajo:
p2p, skype, octoshape, špile, quake3, VNC, Remote desktop, MSN Messenger (desktop help) ... itd itd itd.
Ta pogodba je tako napisana, da vbistvu uporanik ne sme vklopit interneta, ker je v prekršku, verjetno jo je lepa brena pisala.
Zgodovina sprememb…

RuskiSnajper ::
Evo danes 20:32 link meni nič tebi nič enostavno nehal delat na TM Tabor, to niso več resni, druga kakor nov dhcp request ne pomaga, s tem da zadnji dhcp request bil poslan 24.5. ob 10h. V glavnem, sami ne vedo kaj bi radi:(
Pred to novo politiko pa box laufal več kakor 5 let komot, v glavnem skrajni čas da dobijo nekaj odpovedi in gre folk drugam, ker to ni več resnost podjetja.
Ti mas dinamicen IP al kak ? , kater modem maš in ali tebi tudi prekinja zadna 2 tedna , mene je zadno nedeljo vrglo ven za cel dan, enostavno zgine singal in se ne poveze nazaj oni pa govorijo da majo z modemom povezavo, sam smešno kr sem drugic poklical pa sem izklopo iz elektrike modem in je reku da je signal lol , pol pa je zacel bluzit da je neko omarco na ulici voda zalila , kak pa je internet bil ko je dezevalo? pa tudi , so bli minutni ali 10 minuti dojemi tak da , kako bi voda izhlapela v roku pol ure uro , nebi izhlapela 1 teden imo.
Še nekaj drugega glede mojih problemov , zamenjali so mi ruter in sem dobo v kompletu novega Arris TM602B/202 in glede na informacije bi naj bil novejše izdelave ampak še vedno 2.0 docsis ampak s tem da je 2.0 docsis ze gori, to je uredu saj tudi nerabim 3.0 ker imam 13/1.5 , ampak niamm , imam ZMEREJ 10/0.7 , in to se dogaja ze 6 mesecev od novemra 2009 , takrat so oglaševali nadgradnjo , in meni so komaj nadgradili po taboru in rotovžu enega Februarja 2010, in seveda sem klical , sej drugac ga nebi , internet je bil za totalen nič takrat zmes med nov in feb , 3 do 4 dl , 0.5 ul , ulgavnem dl je ful nihal.
Po upgrejdu z 1.1 na docsis 2.0 je ping uredu , z arrisom 8ms , hitrost pa konstantna 10/.07 in se drži , ampak problem je da ko so mi upgrejdali modem na 2.0 mi ob tem niso zvišali NOVIH hitrosti saj TUDI če oni oglašujejo Internet M 3.0 MENE BOLI K , hočem met 13/1.5 in me resno ze boli glava od izgovarjanja da je arnes kriv (kar ni res) in vse ostalo in 3.0 in da niam paketa in da mam stari paket itd, se foter jih je klical, V PONUDBI imate PAKET M , in paket M mi plačujemo 30 EUR in mora bit 13/1.5 , a oni me pomoje ze napizdujejo za njihov ku*cev trojcek ze 5 mescov.
V ljubljani so rekli , TOČNO JE ŠEL GLEDAT na minimapo in majo TABOR ROTOVZ IN STUDENCE ze nadgrajene , jas spadam pod tabor in TOREJ imam nadgrajeno , kar mi je pozneje spet pravo da niso nadgradili na 3.0 , jeboti pas i 3 pika nula , sej nerabim 3.0 . 2.0 je dovol za 13 , sej niti ne zahtevam 3.0 , 3.0 dobis ko imas vec kot 50 mbit AFAIK.
Ko sem bil tam se je taki frajer pederski smejal, pa pravo da so njihovi serveri 3.0 in da je vse 3.0 ko sem mu pokazal za modem PDF je takoj požr besede in reko da je 2.0 pri meni in je reko da to nima veze da imam jas neglede na modem vseeno 3.0 ROFLMAO (kako pa je bilo ko sem mel 1.1 hah). (to je blo takrat ko sem dobo od zenske novi modem ampak tista ni nič zajbavala , takoj mi je dala nov ruter, še testitat nism mogo ker je oni idiot reko da ne morem modema testirat pri njih tele eno, sem ga uprašal kje so pa tehniki ki jim lahko razložim stvar je reko da so nedosegljivi na neki drugi lokaciji ki je ni hotel razkriti) Ulgavnem servere oni lahko majo docsis "8.2" pa nebo direktne razlike pri meni.
En drug problem ko nima direktne veze z modemom in hitrostjo je pa da prekinja ze zadna 2 tedna kot sem prej omenil , sedaj ko imam nov modem , je ze prekinlo enkrat za 10 min , in tako vem da ni bol prejšni modem kriv , tale arrisov modem ima lučke Power, DS, US, Online, Link, Telephone 1, Telephone 2: In stvar je taka sem že po enem dnevu razvidel, Ko sem ga prvič povezal je bilo podobno kot pri Tompsonu so se lučke posebaj pržigale in ob tem utripale , se je povezal in je delovalo , in gorele so use lučke uredu , razen Telephone 2 ki je bil izkloplen , Telephone 1 pa je utripal nonstop , delalo je tako do večera , bil sem veliko zraven saj sem nastavlaj nov ruter Linksys WRT320N, ko je prekinilo je bilo enako kot prej, na racunalniku se pokaze klicaj, ampak nisem pogruntal takoj , saj ko ni blo interneta je UTRIPALA lučka "Telephone 2" in namesto tega je bil sedaj "Telephone 1" izkloplen , uglavnem , vse ostale lučke so delovale enako kot prej , vseh 5 taglavnih je bilo zmeraj ukloplenih, potem sem takoj poklical operatera, je reko da je signal ampak nevem nekaj je zmutil je reko probaj resetirat , sem ga , modem se je zagnal normalno , (Tompsonov se ni hotel zagnati ko je bla prekinitev) zagorelo je vseh prvih 5 lučk , in utripat je začela "Telephone 2" kar mi je povedalo da pač ni neta, (prekinitev) tale je zdaj "nova" indikacija kdaj dela in kdaj ne , no vsaj to , potem se je čez par sekund prekloplo utripanje na Telephone 1 in tako nazaj kako je bilo v stanju ko je internet delal , sem šel na računalnik preverit in je delalo; Nakoncu mi je še razlozil kaj ene lučke pomenijo , in mi reko da tale telephone naj nebi imel totalno nič pri internetu , sej tudi niam nobenih kablov v telephone portih , s tem telemachom je nekaj zelo narobe , ko je bila triera je vse delalo. Jutri pa pride serviser zaradi hitrosti smo jim zabičali prijavitev na rabo potrošnikov pa so se ustrašli, kaj bo pa serviser naredo glede hitrosti tukaj (prvic bo kdo prisel od kar so prvic priklopli pred 5 leti) , modema pa nista bila kriva za totalno nič. (mogoče pa oba pokvarjena lol ?)
A gre preko USBja kakšne drajvere ali softwer za diagnostiko inštalirat ko majo ISPji al kaj podobnega, da bi lahko meril stanj , led , frekvence , signal itd preko kompa , ... pa bi videl kaj se spremeni ko se preklopi oz ko izpade internet. Sem videl ma neke stvari tale arris da lahko troubleshootajo ISPji. Ali pa so spet zjebali lučke z njihovim docsisom , sej je bil tompsonov tut pokvarjen , gumbek ni delal on/off tisti 2 LED luči sta utripali čudno (počasneje in neenakomerno)
Uglavnem če bo serviser to rešo (dvomim), bo tak rešo da se bota zmenla kdaj naj operater nastavi hitrost na več , samo da krivdo z sebe stresejo , nakoncu bojo še kje KABLI krivi. Ja, miš na podstrešju jih je glodala, MOJ KURAC.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: RuskiSnajper ()

RuskiSnajper je izjavil:
pol pa je zacel bluzit da je neko omarco na ulici voda zalila , kak pa je internet bil ko je dezevalo? pa tudi , so bli minutni ali 10 minuti dojemi tak da , kako bi voda izhlapela v roku pol ure uro , nebi izhlapela 1 teden imo.
Meni so rekli, da se je en pijanec v omarico zabil z avtom.
Čisto resno, brez šale. To so bile njegove besede.
RuskiSnajper je izjavil:
Še nekaj drugega glede mojih problemov , zamenjali so mi ruter in sem dobo v kompletu novega Arris TM602B/202 in glede na informacije bi naj bil novejše izdelave ampak še vedno 2.0 docsis ampak s tem da je 2.0 docsis ze gori, to je uredu saj tudi nerabim 3.0 ker imam 13/1.5 , ampak niamm , imam ZMEREJ 10/0.7 , in to se dogaja ze 6 mesecev od novemra 2009
Jaz imam paket 120 / 10 a več kot 100.84 / 9.98 nisem dosegel.
Meni torej ponujajo 20mbit/s majn pri downloadu, ja mam gigabitno mrežo brez ene 10/100 enote.
RuskiSnajper je izjavil:
na racunalniku se pokaze klicaj, ampak nisem pogruntal takoj , saj ko ni blo interneta je UTRIPALA lučka "Telephone 2" in namesto tega je bil sedaj "Telephone 1" izkloplen , uglavnem , vse ostale lučke so delovale enako kot prej
Ja DHCP strežnik jim je spet padel oz. nehal delovati, zato tvoj pc ni mogel pridobiti ip naslova in prikazal se je klicaj.
Drugič ko kličem na telemach bom pogovor snemal tako kot oni mene, da boste crkovali od smeha kake ven mečejo.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()

RuskiSnajper je izjavil:
pol pa je zacel bluzit da je neko omarco na ulici voda zalila , kak pa je internet bil ko je dezevalo? pa tudi , so bli minutni ali 10 minuti dojemi tak da , kako bi voda izhlapela v roku pol ure uro , nebi izhlapela 1 teden imo.
Meni so rekli, da se je en pijanec v omarico zabil z avtom.
LMAO
Arris diagnostic tool
Zadetek v polno , bom jutri(danes) sprobal :D
Zgodovina sprememb…

Idi v loge gledat.
Sem 100% da bo pisalo nekaj z zvezi z DHCP serverji, da so nedosegljivi, in da time-out-a.
Sem 100% da bo pisalo nekaj z zvezi z DHCP serverji, da so nedosegljivi, in da time-out-a.

Downstream -22 dBmV ni ravno odličen parameter.
ne ne to je example na netu najdo slikco (zaj vem da sploh kaj takega obstaja) , nisem še primeni nič testal , to bom jutri , zaj rem spat , kaj delate sploh ob 3 ponoci gori lol hah , later...
Zgodovina sprememb…

HoNdEk ::
RuskiSnajper sicer kolko gledam na spletni strani oni ti zagotavljajo do 13mb povezave ampak ne točno 13..samo ce pravis da mas 10/7 torej se vedno mas star paket..
..:: M - Power ::..

RuskiSnajper sicer kolko gledam na spletni strani oni ti zagotavljajo do 13mb povezave ampak ne točno 13..samo ce pravis da mas 10/7 torej se vedno mas star paket..
Ampak je ze nadgrajen , na 2.0 , z 1.1 , torej 2.0 supporta do 45-50 MBIT , zakaj mi pol pravijo da ne morem met, ni neke logike, lahko se naredim norega da me bk za pakete , to kar majo na strani , to kar je v ponudbi , to kar je more bit kot pise , ne pa da majo neke skrite stare pakete v obtoku , za to mi enostavo dol visi.
Evo report Arrisa , kaj narobe ?
Kakšen je password za Advanced ?
Zgodovina sprememb…

upokojenc ::
Odvisno od dneva, ker se vsak dan spreminja...
Acer TimelineX 3820TG
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650

Kje so zaj oni ko vejo ali modem kaze dobro ali ne , ne spoznam se na te frekvence itd...
Malo me pa zanima zakaj pice CM: Telephone TFTP, in glede Telephone LED ?
Malo me pa zanima zakaj pice CM: Telephone TFTP, in glede Telephone LED ?

RuskiSnajper: povratno maš mal slabo. Če ti internet dela potem je ok, drugače pokliči, da ti pošljejo tehnika. Ni pa nič tragičnega, brez skrbi. Geslo za modem je vedno enako :).
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Zgodovina sprememb…
- spremenil: V-i-p ()

V-i-p: a res? Na mojem arrisu že ne. Geslo s katerim sem imel včeraj dostop mi danes ne dela več.
Acer TimelineX 3820TG

zakaj je sploh geslo za advanced , itak ne moreš nič kaj pomenbnega spremenit, pa niti nerabim , malo bzv da folku nekaj omejujejo da si svojga modmema ne mores pogleat kak laufa.
External Watchdog , zgleda zanimivo , kaj pa v resici je pa je vprašanje , pise mi pa not_present
pa mojga IPja ne morem resolvat , prav da ni backward DNSja , čeprav mam statični.
whois pa je triera.
External Watchdog , zgleda zanimivo , kaj pa v resici je pa je vprašanje , pise mi pa not_present
pa mojga IPja ne morem resolvat , prav da ni backward DNSja , čeprav mam statični.
whois pa je triera.
Zgodovina sprememb…

No pa gremo znova :
Glej MPEG2 in MPEG4 poslabšata izvor tako, da poskušata izpustiti stvari, ki so manj moteče za človeško oko. NPR človeško oko je za barve manj dovzetno kot za svetlobo. Torej ker si delal z že zakodiranim videom v MPEG2 in si ga spravil v RAW teh izvirnih lastnosti nisi mogle več dobiti. In ko zopet kodiraš v MPEG dejansko ne odstraniš več dosti podrobnosti, saj jih navsezadnje nisi imel. Drugače pa se MPEG4 osredotoča in daje povdarek na nekatere druge lastnosti. Te so recimo v RAW zapisu še prisotne in se jih odstrani z konverzijo v MPEG4.
Poskusi za osnovo vzet MPEG4, ALI pa RAW.
Tako, da mi ne zaj tu neke pametne ludi špilat.
Presenečen boš, če ti povem, da sem pri tebi doma že bil in videl v aluminij-folijo ovit modem.
Evo dokaz, da se motite vsiskupaj.
MPEG-4 v MPEG-4 v MPEG-4 ......
In pa tudi dokaz kako slab je H.264 ko ga vsi tako zagovarjate kako dobra kvaliteta je.
http://gizmodo.com/5555359/the-weirdness-of-a-youtube-video-re+uploaded-1000-times
Zgodovina sprememb…

Evo danes enako.
Naenkrat neha delat internet, pred tem pa še malo packet loss-a ( 50% ).
Drugo kot DHCP request ni pomagalo.
Predlagam, da sprogramiramo DHCP requester za windows, ki vsako minuto pošlje reqest..
Našel sem programe:
http://blogs.technet.com/b/teamdhcp/archive/2009/07/03/rogue-dhcp-server-detection.aspx
http://www.softpedia.com/get/Network-Tools/Network-IP-Scanner/DHCP-Find.shtml
Rahli Problem je to, da DHCP Find ne zna najt DHCP strežnikov, ki so pred DHCP relay-i.
Rogue DHCP pa se ne zažene sam in ne shrani intervala (1min recimo)...
Torej nekaj podobnega bi moral nekdo spisat za windows, linux, da se program sam zažene če ga user da noter v startup in da reqest pošlje vsako sekundo ali minuto tudi preko DHCP relay-ev.
Zgodovina sprememb…

Spc: kdaj se ti je danes to zgodilo, veš (točno) uro?

PaJo ::
Jaz pa danes zanimivo nisem imel težav, link stabilno stoji od zadnjega dhcp zahtevka. Bi mi pa koristil kakšen podoben tool za linux, tako da če kdo kaj spiše oz. najde naj pride kar na plan z njim.
Ne se preveč sekirat, rajši uživat:)

Spc: kdaj se ti je danes to zgodilo, veš (točno) uro?
Izvoli:
http://xi-networks.net:8005/cgi-bin/smokeping.cgi?displaymode=n;start=2010-06-07%2012:06;end=2010-06-07%2013:46;target=Triera.Gateway
Prvo packet loss potem pa padel link.
Pomagal ni niti hard reset modema, samo DHCP reqest je pomagal.
Čas bi že bil, da caso ven vržete in namesto nje uporabite ciscota (CMTS).
Nato pa zadevo tako sprogramirate, da DHCP requesti niso nujni oz. promet je dovoljen vedno tudi če ni DHCP requesta.
Tako bo delalo normalno, tudi če DHCP server pade.
Malo bolj advanced uporabniki pa bodo lahko spet uporabljali prave statične ipje.
Je pa moj sistem že up 121 dni, brez napake na moji strani:
Internet port povezan direktno v modem:
0 errors.
Zgodovina sprememb…

Sam sem tudi imel izpad danes ob tej uri, ampak včeraj pa sem ga imel kar 2x. Okrog 20h in polnoči...In hard reset res nič ne pomaga, tako da sploh ne počnem tega, ker je brezveze.
Acer TimelineX 3820TG

Lep dokaz, da nisem edini.
Torej ima kdo dovolj znanja, da bi nam sprogramiral DHCP requester ? ki deluje tudi za DHCP relay-i ?
Torej ima kdo dovolj znanja, da bi nam sprogramiral DHCP requester ? ki deluje tudi za DHCP relay-i ?
Zgodovina sprememb…

EdoK ::
Juhu! S 1.7. se telemach draži! Pakat L za 3 EUR. Če niste opazili, glejte prilogo k računu!

||pSyCh0| ::
@Spc Brez skrbi, da nisi edini.
Tudi jaz in moja mama sva imela izpad; jaz na taboru in ona na pobrežju (oboje pod nekdanjim KKS Tabor)
Kaj pa poskus naročitve digitalnega trojčka pri telemach-u, kateremu je sledil odgovor: "Gospa, ne morete imet trojčka, ker nimate naročene digitalne tv."
Včasih sem strankam svetoval KKS > Triero, sedaj pa... sigurno ne Telemach
Tudi jaz in moja mama sva imela izpad; jaz na taboru in ona na pobrežju (oboje pod nekdanjim KKS Tabor)
Kaj pa poskus naročitve digitalnega trojčka pri telemach-u, kateremu je sledil odgovor: "Gospa, ne morete imet trojčka, ker nimate naročene digitalne tv."
Včasih sem strankam svetoval KKS > Triero, sedaj pa... sigurno ne Telemach

No danes pa je terotu zmajnkalo lease time-a ker mi je povedal.
Drugo kot DHCP request ni pomagal.
Še graf:
http://xi-networks.net:8005/cgi-bin/smokeping.cgi?displaymode=n;start=2010-06-08%2011:00;end=2010-06-08%2012:20;target=Users.Tero
Drugo kot DHCP request ni pomagal.
Še graf:
http://xi-networks.net:8005/cgi-bin/smokeping.cgi?displaymode=n;start=2010-06-08%2011:00;end=2010-06-08%2012:20;target=Users.Tero
Zgodovina sprememb…

NoBody- ::
še komu ne dela hd discovery? sicer mi prikaže kanal vendar je samo black screen, ostali HD programi delajo normalno
lp
lp

še komu ne dela hd discovery? sicer mi prikaže kanal vendar je samo black screen, ostali HD programi delajo normalno
lp
Mojemu kolegu, me je ravnokar klical.
Žal mu nisem mogel pomagati.

No na analogni pa trenutno na SLO-2 slika stoji na miru, zvok pa gre dalje.
Res full profesionalno od telemacha.
Ta slika stoji že kakih 40minut.
Res full profesionalno od telemacha.
Ta slika stoji že kakih 40minut.

Nagi Bator je izjavil:
Ima se kdo kar naenkrat zaklenjen National Geographic ?
Ja.
Na analogni in digitalni (Stanard Definition).
Ista slika kot zgoraj, tokrat ne za rai uno ampak za NGC.
Zgodovina sprememb…

mit3k ::
Evo zopet izpad interneta (Hoče), DHCP povezano s.ranje.
Nimam več besed... Bo treba začet razmišljat o zamenjavi ponudnika, ker to pa več ni normalno.
Nimam več besed... Bo treba začet razmišljat o zamenjavi ponudnika, ker to pa več ni normalno.

Meni pa je to včeraj zafrkavalo.
Lease time naenkrat ni bil več veljaven.
Če mi še enkrat poteče lease time pred 1. mesecem zahtevam nazaj svoj star ip in grem na star ip z statiko, če to več ni možno grem na t-2.
Zgodovina sprememb…

Hardstyle ::
Kake so opcije in cene za dvojčka pri telemachu? TV zaradi oddaljenosti od centrale moram imeti kabelsko, ker xdsl ne "potegne" 3xIPTV.

Kak to nareite DHCP request ?
Danes ob nekje 16.00 je izpadel spet net za 20min , ampak ni otripal Telephone1 , ampak Online.
Rečeno je blo da Telephone 2 LED otripa pač vedno ker je neki butast frimware gori ker ni telefonskih linij ampak jih išče al kaj te jas vem , če bi mel trojčka bi tisto prav delovalo , kar pa seveda nočem imeti.
Trojček jah , potem si pa res v 3pm.
Sem mel servisera zaj končno tukaj , sem dal fotra na telefon pa jih je tak spucal , uglavnem vse kaj je serviser naredo je vklopo leptop na modem , povezal na 192.168.100.1 in naredil okoli 10 klicev , da so me dali na 3.0 ker so nekaj mešalo da mam paket S , in arnes M , zgleda da jim sploh softwer ne piše keri paket , potem pa je blo 12.8 DL , in 1.51 UL , eto , 3 mesce sem placeval prevec.
Nevem lahko bi zahtevat 1 mesec zastojn :) Pa še 1 mesec za laganje po telefonu 20 krat.
Danes ob nekje 16.00 je izpadel spet net za 20min , ampak ni otripal Telephone1 , ampak Online.
Rečeno je blo da Telephone 2 LED otripa pač vedno ker je neki butast frimware gori ker ni telefonskih linij ampak jih išče al kaj te jas vem , če bi mel trojčka bi tisto prav delovalo , kar pa seveda nočem imeti.
Trojček jah , potem si pa res v 3pm.
Sem mel servisera zaj končno tukaj , sem dal fotra na telefon pa jih je tak spucal , uglavnem vse kaj je serviser naredo je vklopo leptop na modem , povezal na 192.168.100.1 in naredil okoli 10 klicev , da so me dali na 3.0 ker so nekaj mešalo da mam paket S , in arnes M , zgleda da jim sploh softwer ne piše keri paket , potem pa je blo 12.8 DL , in 1.51 UL , eto , 3 mesce sem placeval prevec.
Nevem lahko bi zahtevat 1 mesec zastojn :) Pa še 1 mesec za laganje po telefonu 20 krat.

RuskiSnajper je izjavil:
Keri modem maš , pa kak so lučke delale ko je bil izpad ?
Vseeno kateri modem imaš.
Zgodi se vedno enako, drugo kot DHCP request ne pomaga, za telefonijo pa moraš resetirati vseskupaj, da modem sploh pošlje DHCP request za ip za telefonijo.

Slabe pol ure je bil šum in ne, ne šumi Casi ampak drugje :). A brez neta drugače ti ne znaš živet ali te vsaka najmanjša prekinitev pizdi zaradi drugih interesov?

aha opažam, da ste začeli to delat nalašč !
Če pošiljam slike ljudem, ki sem jih slikal v italiji.
5.8GB je velik file.. kako jim naj pošljem če non-stop pada link ?
Opažam, da bom moral menjal operaterja interneta.
In NE ne bom plačal nobenih penalov kajti vi se ne držite pogodbe - ne ponujate internteta non-stop sami izpadi.
Enako je bilo pred 2. dnevoma tudi packet loss.
Če pošiljam slike ljudem, ki sem jih slikal v italiji.
5.8GB je velik file.. kako jim naj pošljem če non-stop pada link ?
Opažam, da bom moral menjal operaterja interneta.
In NE ne bom plačal nobenih penalov kajti vi se ne držite pogodbe - ne ponujate internteta non-stop sami izpadi.
Enako je bilo pred 2. dnevoma tudi packet loss.
Zgodovina sprememb…

Imaš prav. Enega fanta imamo zaposlenega, ki dela šum :). Drugače je bila pa napaka na območju dveh ulic, toliko...

NoBody- ::

lp
V-I-P kdaj naj bi zečelo delovat? Namreč še vedno ne dela :)
Nikoli.
Če bo bo če ne bo ne bo.
Sej je vseeno.