» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
110 / 364
»»

V-i-p ::

Yaqwsx: ne boš verjel. Samo modemi so docsis 2.0, oprema je pa docsis 1.1
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

KuntaKinte ::

Hecni ste eni. Prilimate neke slikce in ostali ravno vemo, kateri paket imate. Chucki, tole je odličen rezultat za tvoj paket 10/768.

saj je napisal da ima 15/1.5 paket

kljukec87 ::

osebno opažam da mi čez dans speedtesti kažejo po 10.5mbit downloada cez noc pa 11.5mbit, medtem ko je upload konstanten :) (12/1) se vrjetno res pozna dnevna aktivnost ljudi =)

PrimozR ::

25/2

Gost ::

Aja, zgoraj je bilo nekje zabeleženo. Se opravičujem, sem mislil, da ni bilo napisano.

SmeskoSnezak ::

Človek bi res mislo, da so eni tu mal prtišjeni :))

VI IMATE SKLENJENO POGODBO, V KATERI VAM PIŠE IP. NOBEDEN VAM GA NE BO ZAMENJAL, RAZEN ČE PODPIŠETE NOVO POGODBO, V KATERI BO NAPISAN DRUG IP!!

Tak da nehajte pisat bedarije. Preberite si sploh prvo pogodbo!

Pa še stvar okoli DHCP. To so dali, ker menjavajo opremo in ne dodajajo! Hkrati, ko opremo menjavajo, morajo tudi na tej opremi VSEM UPORABNIKOM dodati nastavitve. In če imaš to ti za delat, ni lih fajn. Še nobedn od vas ni nikoli ročno podatke(spremembe) vnašal?!? Nestrpni ste, ko satan, ej.

Lepo so napisali, kdaj bo kaj, kje in kako. Vi pa še kar gnjavite.

ČE VAM NE DELA INTERNET, KER STE V TISTEM OBMOČJU, KJER TRENUTNO MENJAVAJO OPREMO, KJER SO VAM NAPISALI, DA BO PRIHAJALO DO MOTENJ, POTRPITE!!

Nisn še nobenga človeka slišal tečnarit, ko ELEKTRO MB obvešča za dan vnaprej, kje bodo izpadi elektrike zaradi tega pa tistega.

Mi smo pa bili obveščeni EN MESEC (al celo več) VNAPREJ, in dodatno nas še obveščajo, kdaj točno bo kje kaj. Malo strpnosti, no!
@ Pusti soncu v srce... @

Pesimist ::

A so problemi (ozko grlo) od uporabnika do Telemacha ali potem naprej po svetu?

Po logiki bo vsekakor nastal problem, če prepustnosti povezave Telemach-a naprej v internet ne bodo sledile povečanju prepustnosti pipic od nas do njih (in se bo s povečanjem hirosti dol vlačlo še več).

Tocno tako. Sicer niso nevem kaksnih hudi problemi v svet, vedar samo zato sej se vecina p2p prometa izmenjuje prav lokalno torej v sloveniji od T2/Siol do Telemach preko povezav Arnes/SŽ in se tako posledicno slovenski promet zafila do kraja zvecer. To vas nebo Docsis 10 rešo.

Potem se pa bedaki grejo 50Mbit+ a ze prej niso imeli dovolj kapacitet. Pravi heroji. DOCSIS 3! Muhahahah

FeniksX ::

Mjah so problemi zadnje cajte, upam da bojo zrihtal čimprej -.-

Zgodovina sprememb…

• spremenil: FeniksX ()

HoNdEk ::

haha :) avto vam tud ne gre kolko vam kaze na stevcu.. :)
..:: M - Power ::..

mayne ::

Prej 10/768, zdej 13/1.5

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

mit3k ::

Super!

Celotna digitalna tv shema je odklenjena (razen pr0na) :D

PrimozR ::

haha :) avto vam tud ne gre kolko vam kaze na stevcu.. :)

In proizvajalci ti ne trdijo, da gre.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: PrimozR ()

slatncan ::

Prej 10/768, zdej 13/1.5

hm zanimivo da mama enak paket...čeprav ne vem če so men dvignal hitrost(videt ni)

je možno da je za tako poooočasno hitrost kriv moj predpotopni Thompson modem ki sem ga dobil ko sem se pred 4 leti naročil na Arnes preko triere?

Zgodovina sprememb…

LUTi ::

SmeskoSnezak, ne se zaj še ti smešit, no... Za to, kar si ti nakracal, je pa res škoda cajta pa placa! ;((

Sam to (del tvojega umotvora) si poglej:
Pa še stvar okoli DHCP. To so dali, ker menjavajo opremo in ne dodajajo! Hkrati, ko opremo menjavajo, morajo tudi na tej opremi VSEM UPORABNIKOM dodati nastavitve. In če imaš to ti za delat, ni lih fajn. Še nobedn od vas ni nikoli ročno podatke(spremembe) vnašal?!? Nestrpni ste, ko satan, ej.

Če IP nastavitev ne bodo menjali, kaj bi bilo potem pri nas potrebno spremeniti (in kar bo DHCP rešil, če pa hkrati trdiš, bo vse še naprej tak, ko je)?! Al si še edn k ne ve kaj je DHCP pa čemu je namenjen pa kak dela?! ;(

Razen če si njihov, pa nas maš že pun kufer, tečnob, ki samo terjajo dostojen servis za svoje plačilo... ;)

mayne ::

je možno da je za tako poooočasno hitrost kriv moj predpotopni Thompson modem ki sem ga dobil ko sem se pred 4 leti naročil na Arnes preko triere?

Ne verjamem, jaz imam Thomson TCM420 že 4 leta odkar sem na Telemachu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mayne ()

slatncan ::

Prej 10/768, zdej 13/1.5

hm zanimivo da mama enak paket...čeprav ne vem če so men dvignal hitrost(videt ni)

Ne verjamem, jaz imam Thomson TCM420 že 4 leta odkar sem na Telemachu.

ja sj js mam enakega...potem pa nekje drugje tiči problem :D ma ni važno, itak šaltam na t2...telemach me ne vidi več dokler nebo mel normalnih cen in normalne hitrosti katero plačujem.

Zgodovina sprememb…

ElviS ::

Super!

Celotna digitalna tv shema je odklenjena (razen pr0na) :D

Hehe, samo res :))

time is only the question
sicer pa ne vem zakaj so po novem zaklenili večino radijskih kanalov. Ene par jih je bilo kar OK (80', 90',...)
i'm still in the building...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: ElviS ()

Razen če si njihov, pa nas maš že pun kufer, tečnob, ki samo terjajo dostojen servis za svoje plačilo...

Ne laskaj si, OK? Nisem njihov, sam mam pa vas že dosti, da spammate temo za prazn nič. RAZUMEŠ TI TO? :P In sploh nisi dojel bistva mojga posta. Samo zate. NE JAMRAJ, AMPAK BODI STRPEN!! ;)

LUTi: no daj, zdaj pa že malo pretiravaš. Če že rabiš vedet, se bo to v Mariboru zgodilo zaradi poenotenja z ostalimi konci Slovenije. Torej DHCP ti dodeli vedno isti ip in to je to. Ne se zdaj ven metat, zakaj bi to in zakaj bi ono pa kako bi ti pa kako kaj deluje. Pač povsod je tako skonfigurirano in tudi tu bo. Problem v tem vidiš pa itak samo ti.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

mtosev ::

prej ko sem imel Gama TF je bilo hitreje. zalost od neta res in to za 40E.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Zgodovina sprememb…

Saintek ::

Koliko imate nastavljeno signal aqqured freqency v cable modemu ? Meni je nastavljena na 410 000 mhz, čeprav se mi zdi da je bila 506 000 mhz včasih. In sem jih že enkrat opozoril da je drugačna in so jo nastavili nazaj na 506 000 mhz . A jo lahko sam prenastavim nazaj na višjo vrednost ali moram čakat, da to stori podpora. Pisal sem jim mail, da so se pojavili packet lossi (selnica-ruše) danes in še nobenega odgovora.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

flipflop ::

speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 222.56Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 5.15Mb/s

Pinging www.triera.net [82.149.22.42] with 32 bytes of data:
Reply from 82.149.22.42: bytes=32 time=11ms TTL=61
Reply from 82.149.22.42: bytes=32 time=16ms TTL=61
Reply from 82.149.22.42: bytes=32 time=15ms TTL=61
Reply from 82.149.22.42: bytes=32 time=10ms TTL=61

Ping statistics for 82.149.22.42:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 10ms, Maximum = 16ms, Average = 13ms

C:\Users\Simon>ping www.google.com

Pinging www.l.google.com [209.85.129.103] with 32 bytes of data:
Reply from 209.85.129.103: bytes=32 time=30ms TTL=53
Reply from 209.85.129.103: bytes=32 time=33ms TTL=53
Reply from 209.85.129.103: bytes=32 time=33ms TTL=53
Reply from 209.85.129.103: bytes=32 time=34ms TTL=53

Ping statistics for 209.85.129.103:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 30ms, Maximum = 34ms, Average = 32ms

Paket GamaTF.

Če bi vsaj tkole delalo, ne pa da na trenutke tud strani ne odpre, tak packet loss mam. Bom v bližnji prihodnosti nove kable dal, da vidim če je kaj v tem. Koaksialni od omarce do modema mi je malo sumljiv...

Zgodovina sprememb…

SmeskoSnezak:
Ne laskaj si, OK? Nisem njihov, sam mam pa vas že dosti, da spammate temo za prazn nič. RAZUMEŠ TI TO? :P In sploh nisi dojel bistva mojga posta. Samo zate. NE JAMRAJ, AMPAK BODI STRPEN!! ;)

Valjda da bomo "jamrali", če nas nategujejo! Jaz sem imel do 1.11. dvakrat večjo hitrost (BETA TF) in sem na osnovi njihove reklame menjal paket, da bi imel višjo hitrost, ne pa POL MANJŠO (pa me nihče ni opozoril, da bo to nekoč v prihodnosti, ne pa s 1.11. Če so me že NAP***LI bi mi lahko do takrat pustli vsaj BETA TF hitrost ali pa me opozorili, da naj zamenjam, ko bodo spoštimali! Tak da NE JAMRAM, ampak SEM OPOZORIL vse na DEJSTVA glede korektnosti Telemacha (in sposobnosti njihove "tehnične podpore"). Potem se je vmešal V-i-p z nekimi svojimi NEARGUMENTIRANIMI trditvami in sem samo želel razčistiti, ali kaj od tega res VE ali samo MISLI DA VE - in še kar ponavlja isto (o poenotenju in podobne puhlice...), kaj da bo, čeprav tega ne ve zanesljivo, kar je par postov nazaj tudi priznal:
na vprašanja zakaj je tako, zakaj bo tako, zakaj ne kot je bilo pa težko odgovorim, ker ne poznam podrobnosti odločitev

Jaz bi torej rekel, da ta forum SPAM-ata bolj vidva (nobeden ni nič odgovoril ali česa uporabnega napisal, ampak se le obregujeta ob poste drugih...). Sicer pa, bomo videli, kaj bo (in kdaj)... ;-)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LUTi ()

Jaz sem imel do 1.11. dvakrat večjo hitrost

Ubogi LUTi, ki ima že celih dvanajst dni manjšo hitrost, ki je pač posledica nadgradenj. Imaš vso pravico reklamirat račun in zahtevat zmanjšanje zneska, ne pa pametovat po forumu in se delat boga in pol. Tle lajaš v luno, sorry.

LUTi, če si sam sebe našel v mojem postu,pol si res bogi. Moj "izpad jeze" je bil bolj na vse, ki dejansko v zadnih dneh pišejo tu gor konstantno neke bedarije in se za prazn nič kregajo okol DHCP-ja ali pa okol nadgradenj. Sicer pa ti pravim, da se mal umiri. Brezveze se živcirat. Škoda zdravja ;)

A je tak težko razumeti, da nadgrajujejo omrežje in da so s tem povezane težave? :)

Še enkrat, nobenega ne slišim jamrat, ko elektro MB izklopi elektriko in to oni počnejo dnevno! :)

Umirte se pa bejžte martinovat, bo vam lepše :P

TensorTensor ::

Baje da se pri Telemachu da spremljat digitalno tv po
analogni napeljavi. Sam imam sprejemnik-monitor Samsung 220hd,
ki ima ze vgrajen digitalni sprejemnik, vendar mi vedno pri
DTV signalu izpise No signal. Zanima me, ce je potrebno
vklopit oz. presedlat na digitalni paket za spremljanje dtv-a.
/

V-i-p, če bi prebral moje poste bi vido, da ni posledica nadgradenj, ampak da so me lepo po domače NAP***LI. O nadgradnjah zaenkrat ne duha ne sluha tu pr meni (Rotovž). Da bi se pa delal boga in pol pa?! 8-O A zato ker sn ti probau razložit s čim me DHCP vezo pa s čim je nima al kak si do tega prišo? :|

SmeskoSnezak, če ti tak praviš sn si pa najbrž res... 8-)

Ne vem kje ti to živiš da te vsaki dan izklapljajo (očitno nekje bogu zad za ritjo, če še Martinovanje pride do tebe z enodneno zamudo...), ampak jaz izklopov takorekoč ne opazim (če so, so ponavadi ponoči, sicer po minutko ali dve...). Pa kar nardijo je zgleda kolkrtolko OK nareto ponavadi, ker se pol ne ponavlja vnedogled. Pa razlika je, tam tupatam morš štrom odklopit, če nočeš, da se ti ornk posveti (al se jim pa ti javi da boš na živo tam šaro...)! Tile mojstri bi pa lahko marsikaj nadgradili dosti manj neopazno, če bi točno vedli, kaj delajo, ne pa da skos eksperimentirajo na nas! ;((

Sicer pa, a ni lažje ne čitat tistega kar te ne zanima? A se je res treba ob vse obregnit?! Mater ste eni hecni... :(

JK007 ::

TensorTensor, digitalni programi si delijo frekvenčno območje z analognimi, internetom in radijem ter so prisotni nonstop v omrežju !

Sem preveril - tvoj LCD Monitor ima vgrajena tako DVB-T kot tudi DVB-C kanalnik in bi ti po logiki morali delovat ( če ne drugega ) vsaj odkofirani digitalni programi.

Čist možno je, da imaš narobe nastavljene kakšne nastavitve.
Na tem linku imaš frekvence in podatke omrežja:
http://www.kabelska.net/viewtopic.php?f...

Probaj tudi z ročnim iskanjem !
....... www.kabelska.net .........

Zgodovina sprememb…

• spremenil: JK007 ()

Gost ::

Ljudje, pišite brez zadržkov, brez oziranja na Telemachove ljudi tukaj. Tudi če pade hitrost za 0,1%, ker namreč nameravam vzeti enkrat Telemach in spremljam, kdaj se bodo te težave nehale. Za ostale ponudnike trenutno ne vidim nikjer po forumih tako masovnih izpadov kot ravno pri Telamachu.

@Smeško, Vip: če vaju moti ta ena, edina tema o Telemachu na forumu, je ne glejta. Popolnoma preprosto.

j3rn3jk ::

Popizdo bom !!!!!!!!
Download hitrost mi meri v b/s :S
Na speedtest.si, mi sploh ne izmeri downlaoda, tako je počasno vse skup ://
Nobenega internet radia nemorem poslušat, vse šteka u 3 PM ! :S

borki ::

Problem v teh izpadih je trenutno nadgradnja omrežja, ki še poteka in bo do naslednjega leta. Tako da če komu kaj ne dela je najbolje če pokliče na upc(telemach) in jim pove svoje težave. Jaz sem jih poklical in povedal da nimam takšne hitrosti kot bi morala bit pa so mi porihtali in zdaj dela, včasih še res pride do kakšnih manjših padcev hitrosti ampak zelo redko. Saj oni so zato tam da rešujejo probleme glede interneta/tv/telefonije zato so tudi plačani.

j3rn3jk: iz kod pa si?

j3rn3jk ::

MB, kočevarjeva ulica,
trenutno je stanje malo boljše...
pridejo pa časi ko je kriza :S

j3rn3jk: notranji promet znajo razni Partisi precej zafilat, se bo pa v naslednjih dneh ravno zaradi takih problemov nadgradilo še link do six-a.

kak eni gnjavite glede totega dhcpa.. kaj ni boljse dhcp?? sao prikljucis modem pa ze dela..ni se treba mucit iskat lista kjer mas napisane ip-e pa nastavljanje.. glede totih speedtestov pa no comment.. prevec hitro so se hitrosti nadgrajevala ampak samo nadgrajevanja omrezja pa prevec pocasi gre..samo omrezje ne premore take hitrosti v enem sistemu..itd itd :)

HoNdEk,

DHCP je krasn dok vse dela tak ko bi naj. Je pa vsekakor dosti bolj fail-safe če imaš fiksno vpisane nastavitve. Meni ni težko enkrat vpisati nečesa, pa sem potem ziher, kaj imam. Če bi naj vsakokrat nekaj dobil od drugod, je pa možnosti kolkr hočeš, da gre kdaj pa kdaj tut kaj narobe.

Sicer pa me ne moti sam DHCP, moti me:
1. Da so Telemach-ovci poslali sporočilo, da naj naredimo nekaj TAKOJ (torej spremenimo svoje nastavitve v DHP), in če to tudi narediš, stvar pri nas (MB Rotovž) ne dela več. Kar se mene tiče je to skrajno NEPROFESIONALNO in NERESNO! ;(( Nakar moraš znova vpisati vse nastavitve - torej točno tisto, kar si že mel, in kar tebe, hoNdEk, tako moti... ;)
2. Da Telemach-ovci argumentirajo nujnost spremembe uporabnikovih nastavitev (v DHCP) z nadgradnjo v "novo dobo", kar je, kolikor vem o delvanju podatkovnih komunikacij, popoln nonsens (kaj je DHP in zakaj sem že pisal, ne bom ponavljal) in torej ZAVAJANJE (na tem forumu sem prosil za argumentacijo oz. obrazložitev in tako je nastal ves ta halo, ker eni ne poznajo odgovora, jih pa tako neugodno vprašanje očitno neznansko moti...)
3. Da sem prepričan, da ni nobene realne potrebe po DHCP (kar je le dinamično spreminjanje IP nastavitev in nima veze z nižjim nivojem, na katerem se bo izvedlo povečanje hitrosti...) in da imam zato Telemach na sumu, da rinejo v to zato, da bodo lahko manipulirali z našimi IP naslovi (po moje edini možni razlog, če kdo meni drugače, naj to tehnično argumentira, ampak ne samo da to mora biti tako zaradi "posodobitve" ali "poenotenja", prosim); akršnokoli spreminjanje IP pa zna biti problem, ker so nekatere nastavitve vpisane še drugje (firewall, VPN...) in tega DHCP ne reši.

To je vse. Upam, da se ne bo zdaj spet vsulo, da nam bodo naši IP-ji ostali. Menda lahko ima o vsem tem vsak svoje mnenje in ga pove. Jaz sem ga, nekateri drugi pa tudi. Odgovorov (z argumenti oz. tehnično obrazložitvijo) pa mi ni ponudil še nihče...

Sicer pa, če je to za koga gnjavaža, menda ni taki problem preskočit tupatam kakšnega posta, al?! ;)

Kami ::

Ne vem zakaj se za brez veze kregate glede DHCP-ja, ki je čisto irelevanten.

Pogovarjajmo se rajši o (slabi) kvaliteti storitev in bedni politiki (brez, da omenjam telefonsko podporo, ki je čisti obup - do sedaj sem naletel samo na enega, ki je bil korekten in je vedel kako in kaj).

Tilen ::

Državo spremeni na Finsko in skeniraj.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

amater007 ::

Nastavi za državo Finsko nato izberi CABLE in za symbol rate vnesi 6875 pa bo delalo.

Koliko imate nastavljeno signal aqqured freqency v cable modemu ? Meni je nastavljena na 410 000 mhz, čeprav se mi zdi da je bila 506 000 mhz včasih. In sem jih že enkrat opozoril da je drugačna in so jo nastavili nazaj na 506 000 mhz . A jo lahko sam prenastavim nazaj na višjo vrednost ali moram čakat, da to stori podpora. Pisal sem jim mail, da so se pojavili packet lossi (selnica-ruše) danes in še nobenega odgovora.

Ta frekvenca nima nobene povezave z hitrostjo interneta, pove le kje v frekvenčnem spektru je downstream nosilec.

Zgodovina sprememb…

luti..mislim da je ta napis na poloznici bla pomota ali pa sama priprava narocnikov da se pripravijo na dhcp..kolko pa jaz vem da na taboru mozno uporabljat dhcp in staticen ip..naj bi bilo tudi pocasi to mozno na rotovzu.. zdaj pa nevem zakaj ni potrebe po dhcp-u? mislim da je 20% uporabnikov ki se spozna kako je s temi nastavitvami ip-ov in drugih zadev.. pol pa 80% folku pa ni jasno kje se to sploh vpisuje..zato pa je pol dhcp da samo vsteka modem v elektriko pa poveze z netom in kompom in da mu stvar spila..drugac pa mislim da ne velja da mas ti pol skoz drugacn ip..ko ti streznik 1x dodeli ip ga mas skoz enakega.. zdaj nevem na kolko cajta se osvezuje streznik..recimo da se na 6h.. in streznik pol samo preverja ce je modem aktiven..ce je aktiven normalno deluje vse naprej.. ce pa ni pa pol ta ip katerega je dodelil tvojemu modemu ga shrani v svojo bazo..ko pa je aktiven pa normalno zacne vse delovat..

Vsak ma pravico do svojega mislenja :)

Spc ::

Vse lepo in prav.
DHCP je res dobra rešitev - vtakneš in dela.
Problem nastane pri trenutnih uporabnikih, ki ne znajo izklopit statičnega ipja in nastaviti na DHCP.
Tako, da bi bilo najboljše, da pustijo oboje.
Tisti, ki ne znajo vklopit DHCPja ostanejo na statiki, drugi pridejo na DHCP.

Ampak to ni razlog za DHCP.
Pravi razlog je, da 213.161.*.* niso več routeable na DOCSIS 3.0 platformi in tako DHCP pobere nov ip 86.*.*.*
To olajša telemachu pošiljanje pisem oz. podatkov vsakemu uporabniku extra (ip nastavitve, gateway itd itd)..
To je moja logika zakaj DHCP.
Seveda pa v teh vseh reklamah kaj smo jih dobili domov ni nikjer pisalo, da dobimo uporabniki nove ipje (verjetno statične) ampak nove in to mene malo moti, saj niso tega nikjer povedali.
Rekli so nam samo, da moramo na DHCP preklopit ( 95% uporabnikov tako in tako ne ve kaj to pomeni in kako to nastaviti ).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

psychoshorty ::

@SPC

se popolnoma strinjam. V racunih normalnim uporabnikom nabijajo o nekem DHCP -ju, za katerega verjetno slisijo eni cisto prvic. A ko pa mi, malce bolj advanced userji potrebujemo kaksno pomoc od helpdeska, pa je najbolje resetirati modem, router, racunalnik, zamenjati kompletno mrezno opremo in se kaj. :>

Gapi ::

Mene pa zanima kdaj bo IPV6 kej pršou na vrsto tuki v naših rovtah ???

Od kdaj pa več ni "Trierin" brezplačni support 24ur available? Dobil sem namreč odzivnik na telefonski 0801151 z odgovorom, da nujna tehnična pomoč na X cifri.

Btw, kak zgledajo VOX, ŠTV1, Romantica, Reality Zone in Čarli TV pri vas? Pri meni obupno...

CaqKa ::

ja luti sitn si in ne morem preskočit tvojih postov, ker mi slotech tega ne omogoča.
se spomnite telekoma in zbrke s tem da lahko imaš adsl, samo če ti analogno linijo izklopijo? in če se spomnimo kaj je bilo takrat v ozadju, bo nam tudi kaj hitro jasno kaj je danes v ozadju pri telemachu in dhcpju. ekonomija in stroški. telekom je takrat kupil take naprave ki pač tehnično zadeve niso zmogle drugače in je zato bil tak pogoj. in kolkor sem razbral nekje višje ko se je prvič začelo omenjat dhcp je tukaj verjetno podobno.
novo opremo ki so jo nabavli za docsis 3.0, je očitno bila cenejša varianta taka, ki je imela samo dhcp ne pa tudi statike. iz česar sledi da iz ekonomskih razlogov nimajo tehnične zmožnosti da bi jim laufal docsis 3 na statiki. IP še vedno ostane enak, ker ti tak v pogodbi piše.

LUTi glej ko te še ni blo v debati, je V-i-p to na zlo tehničen način razložil:

Sprememba internet nastavitev zaradi nadgrajenega omrežja (Štajerska - 29. Julij)

Spoštovani!

V avgustu 2009 bomo na štajerskem območju (Tabor) začeli posodabljati opremo kabelskega internet omrežja, zato bo občasno prihajalo do krajših prekinitev.

Nova, sodobnejša oprema bo še naprej zagotavljala brezhibno delovanje kabelskega interneta, hkrati pa bo omogočala višje internetne hitrosti, ki vam bodo v paketih na voljo jeseni 2009 s prehodom na platformo Doscis 3.0.

Zaradi prehoda pa se vam bodo spremenile nastavitve protokola TCP/IP, ki jih bo treba zamenjati iz zdaj »statično« nastavljenih v »samodejne« (DHCP).

Zamenjati jih morate do 11. avgusta 2009.

V primeru, da tega ne uredite do omenjenega datuma, boste še vedno lahko nemoteno dostopali do interneta, vendar bo delovanje le-tega oslabljeno in ne bo doseglo polne hitrosti.

Vse, kar morate storiti za nemoteno delovanje interneta, je, da sledite navodilom za spremembo internetnih nastavitev, ki smo jih za vas pripravili.

lol kaj te to majo zaj neke finte.
Če mam DHCP mi bo delal hitreje internet ??
Od kod so te to pobrali.

nakar je VIP odgovoril:
No, da ti na hitro razložim te "neke finte". Fora je v tem, da bosta tam zdaj dva UBRja vzporedno, novi docsis 3.0 in stari. V kolikor boš imel še vedno vpisane ipje boš šel preko starega, ki ne bo več tako zmogljiv in ti bo net delal, ampak počasi. V kolikor boš pa dal na DHCP, pa boš dobil nove ipje in posledično greš čez novi UBR. Tako na hitro...

Spc ::

IP še vedno ostane enak, ker ti tak v pogodbi piše.

To bi bilo res lepo če bi to držalo.
Bomo vidli kako bo ko pride DOCSIS 3.0.

Imel pa sem že 5 novih ipjev ker "stari" ni bil routable.
Sedaj sem pa spet nazaj na starem in Docsis 2.0 in vse deluje kot mora.

Vdam se, očitno na tem forumu večina al ne razume slovensko al pa bere sam vsak 3 post in še tam samo pol vsebine, pol se pa obregnejo ob tisto, kar so pač v stanju kolkrtolko razumet (ostalo pa ko da ni blo zapisano)... V-i-p in druščina, zmagali ste! Ampak v kratkem bojo pr Telemach-u moji ojrčki manj za vašo plačo... ;)

Yaqwsx ::

luti, to ni uradni telelemah forum. tak da nevem kaj pricakujes pol, da bo kdo dal kaksno uradno izjavo zakaj je potrebni dhcp. jaz ti priporocam, da posles kak mail na triero/telemach oz. poklices in njih povprasas zakaj ti nemores obdrzati sticnih nastavitev in ce se ti bo ip zamenjal. pol pa se nas tu razvsetvlis z njihovim odgovorom.

LUTi: mislim, da si fant, ki se spozna kaj na te zadeve. Torej najbrž veš, kako deluje dodeljevanje IP naslova preko DHCP-ja? Ko se tvoj modem prvič poveže, se ti dodeli prvi prosti ip naslov. Shrani se MAC tvojega modema in tvoj modem dobi lokalni ip naslov. Posledično preko lokalnega ipja dobiš zunanji ip naslov in ta dva se za tebe shranita in boš vedno in vselej dobil istega. Res ne razumem, zakaj imaš toliko proti DHCPju? Konec koncev imam sam v Ljubljani že šest ali sedem let Telemach pa sem do sedaj še vedno imel en in isti ip naslov. Ne more priti do problemov, od kar pa ni več zaklepanja na MAC računalnika, pa sploh.

CaqKa ::

pa sej nima tolko proti, samo pač pizdi se. zakaj? ker se lahko...

luti, lej razložli smo ti zakaj tehnično zadeva laufa prek dhcpja. zato ker novi URB (al kakorkoli se tem zadevam reče) nimajo tehnično druge možnosti. če boš v bencinca nalil dizel, ga natočiš lahko, ampak delal pa nebo.
kar se tiče tvojih bojazni da boš ob svoj ip, smo ti že večkrat povedali, da je zadeva vezana na pogodbo in se lahko pritožiš zaradi kršenja pogodbe. poleg tega si se tudi sam strinjal s tem da je tehnično možno MAC in IP povezat in je tehnična možnost, da imaš preko DHCP še vedno, vedno isti IP. izkušnje uporabnikov pa kažejo, da si lahko IP porihtajo da imajo spet enakega.

torej kaj te še matra?
««
110 / 364
»»