» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
17 / 363
»»

Uros!no ::

Ni ne vem kako veliko, nekaj pa le je :D

pumaxx ::

A že kdo ve z čim smo si zaslužili to izenačenje UL z ADSL-om. Je zato mogoče zaslužen amis?

l.p. pumaxx

CaqKa ::

kaj spet sanjate nekaj? na trierini strani še ni prišlo do nobenih uradnih sprememb v paketih!

Saj ni prišlo do spremembe paketov. Upload so dvignili iz 25 na 30k.

amis novica

v temi o trieri ti napišeš da je amis povečal upload?

Ne znaš čitat ali pa se delaš neumnega? Na trieri so dvignili UL iz 25 na 30k. Sprašujem se če je to posledica tega ker amis prihaja aktivo na trg ADSL-a tudi za fizične osebe. Naročnina bo predvideno cca 7700 sit za 1M/256.

pokaži mi na trieri novico na kateri piše da so dvignili ul.

chucki ::

Verjetno so dvignal upload, ker berejo kle po forumu kok jokate zarad tega, ker imate premali upload? :\

Strinjam pa se ,da so neki porihtal ker men je vedno letel 37k/s od vciraj naprej pa 44k/s.

če imajjo nekateri večji ul to še ne pomeni da imajo vsi. v bistvu to pomeni samo, da jim sistem nagaja ali pa da spet kaj "testirajo"

Ja saj to, nikjer ni nobenega pojasnila, večina pa nas je opazila pohitritev UL.

l.p. pumaxx

10-20 userjev na slotechu je zate večina?

Ok nimam se namena prepirat, zanimivo pa je vseno ker jaz sem opazil pred štirimi dnevi eni drugi pred dvema nekater pa včeraj. Izgleda zelo sistemsko kot pri povišanju hitrosti prejšnjo zimo.

Gandalfar ::

CaqKa: chill no :)

flipflop ::

Ampak meni tudi uploada na trierin FTP 29-30 kB/s, prej je blo 26. No nekaj je:D

Tilen ::

Meni se ni Ul nic spremenil. Se vedno mam borih 128K
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Soprano ::

@pumaxx: težka bo, glede na to, da si o boljšem uploadu govoril nekaj dni pred Amisovo objavo novice 8-)

Poleg tega imam raje 1.5M/256 za 8.2k kot 1M/256 za 7.8k, tako da to ziher ni vzrok.. Bi prej rekel, da so mogoče kako opremo zamenjali ali nadgradili.

Sem srcno upal da bomo do konc leta dobili kaksno povisanje ali kaj pa ni blo nic.

Zdaj pa bo ze skor leto pa pol brez sprememb. ;(

Bedno.

Spc ::

Mislim, da bomo dobili pohitritev kar hitro.

:)

Ja to ze poslusam od novembra/decembra prej pa niti pricakoval nisem. Sam zdaj pa ze res 8-O, brez besed. Kar hitro bi pa naj pomenilo? Pol leta še?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Denos ::

Nevem kaj jamrate glede pohitritev. Na siolu ostajajo enake linije ze nevem kolk casa pa se podrazi se vsako leto tak da...

Ce bi meni nudli 1024/256 za 5200 se tudi nebi pritozeval, pa cetudi potem na 5700 dvignejo drugo leto.

Denos ti pa sam ne prbiji, ko mas zasunjan ovi net :]

Zgodovina sprememb…

Jaz se nič ne pritožujem.

:))

Saj taki kot ti SPC pa Denos se res ne rabite ne. :8) :D

a se komu dogaja ki ima paket 3mbit/386kbit da deluje prehitro :\ ...men ze 2 dni deluje z 3.84mbit / 512kbit :\

>>> Nevem kaj jamrate glede pohitritev. Na siolu ostajajo enake linije ze nevem kolk casa pa se podrazi se vsako leto tak da...

tale tvoj 'nevem kolk casa' je pa zelo kratek.

>>> a se komu dogaja ki ima paket 3mbit/386kbit da deluje prehitro ...men ze 2 dni deluje z 3.84mbit / 512kbit

glede na to da zgoraj spc nekaj šušlja.. bi reko da ima podobne simptome.. tudi moja linija ima simptome poviševanja.. tako da se mogoče celo res kaj pripravlja. ampak NE BOMO spet špekulirali!

Ja sj naivni hitro zagrabijo :>

Kami ::

Hitreje vam vlece? hm? Jaz mam 3mbit pa iscem kaki mirror vredi da bi testiral, pa nena najdem nic kaj pametnega da bi blo pa bi vleklo kaj vec kot z 100... Ma kdo kaki mirror za kr veliki fajl pa da je hiter, da probam download (ne omejat speed testov kr sux noben mi nena prav pokaze :D ) Aja lepse pa bi se blo da bi nehali blokirat porte pod 1024 :))

Myth ::

Namest da se bunite glede ugprejda, se rajš bunite za cene. Sicer pa vem, da bo poletje še vroče. :P
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Dzonson ::

zaprti porti do 1024 pa naj kr ostanejo

Trierin speedtest je cisto kul. Mi vedno prav pokaze.

Zgodovina sprememb…

Hitreje vam vlece? hm? Jaz mam 3mbit pa iscem kaki mirror vredi da bi testiral, pa nena najdem nic kaj pametnega da bi blo pa bi vleklo kaj vec kot z 100... Ma kdo kaki mirror za kr veliki fajl pa da je hiter, da probam download (ne omejat speed testov kr sux noben mi nena prav pokaze ) Aja lepse pa bi se blo da bi nehali blokirat porte pod 1024

ftp.triera.net pa imaš linux isoje gor

a se komu dogaja ki ima paket 3mbit/386kbit da deluje prehitro ...men ze 2 dni deluje z 3.84mbit / 512kbit

aha.
Točno meni se to dogaja.
Te dni testiram max download in upload.

Trenutni rekordi te dni "3072kbit / 384kbit"
Download: 525.9kB/s
Upload: 90.3 kB/s

http://netsky.org/online/iNET.html

*glejte sammo kB/s ... procentov ne glejte ker ne kažejo pravilno

Drugače pa ste vsi vabljeni na mojo Vremensko postajo

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

net se kar dela prehitro :)) al testirajo al pa so povecal brez da bi kej sporocil >:D

TyKee ::

Nevem ce so tako radodarni :>

Meni to "disi" po napaki na opremi, za lockanje speeda.

Tudi meni se je dogajalo podobno. Pred casom ...

:( :( pa sem ze mislu da bo skos tak.......se kr pozna ce ti prej uploada 43k/s zej pa 60k/s >:D

eh,
To sigurno ni napaka na omrežju .. pač verjetno bodo povišali ker konkurenca ne počiva in vsako leto so še povišali.

Hja poglej. Jaz ne vem ce je to res kaj sem napisal.

Ampak glede na to kar vi pravite in kar se je meni ze zgodilo,
druge ideje nimam kaj bi lahko bilo.

Lahko gre res za kaksna testiranja, lahko se res kaj pripravlja... nevem.

SPC: Takrat, ko se je to meni dogajalo je bila napaka v tem,
da se določenih modemov ni dalo lockat oz. so se kar sami od sebe
unlockali in podobno. Nekako tako je bilo. Kasneje so nadgradili verzijo
opreme in stvar je spet delovala normalno. Bili pa so speedi NAD 600KB/s down,
pa tudi upload se je kar solidno povečal. Sicer pa sem malo že pozabil,
kaj točno je takrat bilo, ko sva se pogovarjala z RedBullom glede tega,
saj je že kar nekaj časa minlo od takrat.

Drugače pa meni zadošča POPOLNOMA paket 1.5Mbps / 256kbps. Mogoče, ampak res
mogoče bi (če bi obstajal paket, za kakih 500SIT dražje:P) vzel 1.5Mbps / 384kbps.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Od "tahitrih" je mogoče kdo na Anesu, ali ste vsi na Trieri in paketu 3M.

pumaxx: Spc in chucki imata oba Trierin fizicni paket, 3Mbps / 384kbps.

Drugi userji pa tako ali tako (ce nisem katerega posta zgresil) niso
opazili nobene spremembe.

flipflop ::

Meni je zdaj tudi čisto dovolj to kar je, se pa ne branim nobenih pospešitev.:D

Ko sem si jaz nabavil 3072kbit / 384kbit mi je dočno tolko delovalo.
Sedaj pa že nekaj tednov dela hitreje.

Torej če je prej delovalo normalno potem pomeni, da so zvišali.
Jaz pač rabim 3mbit zaradi tega, ker smo trije userji na netu in 1mbit ne bi bil dovolj (govorim iz prakse).

jaz imam 1,5/256 upload pa je šel za ene 5 kilo gor.

Kami ::

Tudi jaz sem opazil spremembe. Vleče mi z okoli 490kB/s :))
Je pa res, da kablska menjave kable in glih včeraj so delali pred našim blokom. Mogoče kaj upgrejdajo me prav zanima, al pa samo menjavajo kable :D

Btw, čas je že da povečajo ja... Za taki dnar...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

Myth ::

Lepo bi bilo. Še posebej za takšne denarje. Očitno so iz Akcije kjer se lahk priključiš za jurja, dobili veliko novih uporabnikov. Kolikor vem gradijo/bodo gradili počasi omrežje že v Slivnici /Orehovi vasi. Kak že pravijo? Čakamo na lepše čase. :D
¤ Space is Mystery. And Myth is on Earth. ¤

Se nekaj me zanima (ker vem da nekateri poznate tukaj "visje" organe pri Trieri) in sicer me zanima, kdaj oz. ce sploh bo kdaj kaksen CS:S server od Triere?

Na publicu srecamo SIOL CS:S server (ze v navadi) imajo celo 2 serverja - Public. Potem smo ze dolgo tega srecali CS:S public server od VOLJE in zdaj pred kratkim se AMIS CS:S Server.

A pri Trieri ni interesa za kaj takega? Pingi uporabnikov Triere so itk ze odlicni, povsod. Ce bi pa se meli kak "nas" server pa bi blo to pomoje iber ultra noro super.

Lp.

Ja fajn bi bilo tudi če bi triera postavla quake3 efreeze server.
efreeze pa je mod, ki ga je naredil moj bruder in ga še dela.

Lepo bi bilo. Še posebej za takšne denarje. Očitno so iz Akcije kjer se lahk priključiš za jurja, dobili veliko novih uporabnikov. Kolikor vem gradijo/bodo gradili počasi omrežje že v Slivnici /Orehovi vasi. Kak že pravijo? Čakamo na lepše čase.

Za Slivnico / Orehovo vas sem slisal od sosolca, da se stvari pripravljajo.
Upajmo da bo tudi tisti konec dobil povezavo v svet se na tehnologiji kabla.

---

E-Mail naslov, za online igre pri Trieri je: games [at] triera.net :)

[at] zamenjaj z @ in pobrisi presledke.

Se bolj fajn pa je ce se da kdo kak server :D :\ :P

---
Edit @ 22.50: Blah, zdaj je se kr neky crkno net :P
Pa tak lepo je delal od 1.4.2005 brez tezav... zgleda je neka magicna meja malo za tem, ko presezes 6wks in 1 dan uptimea na ircu. Ze drugic se je enako mi zgodilo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

a upa kdo mail poslat na triero pa vprasat zakaj dela hitreje kot bi moglo? >:D >:D dam za pir >:D

zakaj bi blo pa koga strah, a znajo tepst prek maila? :D
««
17 / 363
»»