Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
psychoshorty ::
Hehe, dober predlog Tilen. Podpiram! :)
Študent ne zna dodati...
Študent ne zna dodati...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: psychoshorty ()
revvs ::
Telemach ima toliko pravic kot varuh človekovih pravic oz. predsednik naše države, se pravi da samo lahko opozarja in predava oz. v telemachovem primeru nosi ime telemach, vse ostalo pa upravljajo američani.
http://www.worldlingo.com/ma/enwiki/en/...
Iz te strani in podobnih je razvidno da je lastnik USA (Liberty Global in UGC) in sploh ni pomembno kako bodo naše ovce(telemach) speljale njihovo nestabilno, probremenjeno, lažnivo, staro povezavo.
Iz te strani in podobnih je razvidno da je lastnik USA (Liberty Global in UGC) in sploh ni pomembno kako bodo naše ovce(telemach) speljale njihovo nestabilno, probremenjeno, lažnivo, staro povezavo.
Spc ::
So zdej pofixal zadevo?
Sem poglej:
SmokePing graf do italije
SmokePing graf za 10GbE optični link
Še moja hitrost:
Torej odgovor je: NE
In meni deluje internet za 119.8mbit/s majn kot bi mi moral za 70EUR na mesec.
Telemach ima toliko pravic kot varuh človekovih pravic oz. predsednik naše države, se pravi da samo lahko opozarja in predava oz. v telemachovem primeru nosi ime telemach, vse ostalo pa upravljajo američani.
To je bilo res, sedaj pa ni več.
Lastnik je sedaj lepa brena.
Lepa Brena - Wikipedia, the free encyclopedia
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
FMinus ::
Ne vem no, če je to normalno :), vsak ponedeljek jim nekaj crkne. Pravi frajerji so, in predno bo jih spet kdo branil, naj na vsahih 100m voda postavijo stražarno utico, kjer bodo dežurali Telemachovci, če slučajno pride mimo kak bager.
Mene bolj moti njihov mizerabilen odnos do stranke... to, da delajo neki studenteki na helpdesku, ki se ne znajo obnasati in nimajo pojma, do tega, da niti ne dajo obvestila na sajt.
FMinus ::
psychoshorty je izjavil:
Mene bolj moti njihov mizerabilen odnos do stranke... to, da delajo neki studenteki na helpdesku, ki se ne znajo obnasati in nimajo pojma, do tega, da niti ne dajo obvestila na sajt.
Na to bi se moral že navadit, tako pač je na sončni strani alp, stranke so zadnje na spisku pa ne samo pri Telemachu, čeprav imam največ kontakta prav z njimi saj imajo konstantno napake zaradi katerih je potrebno klicarit.
Z 1. oktobrom sem naredil prepis naročnine in premik zadeve iz ene lokacije na drugo. Sprehodim se do Telemacha 20. septembra in uredim vse potrebno. Serviserjev do moje nove lokacije ni bilo do 15. oktobra. Seveda mi je položnica priletela za cel oktober - neglede na to da mi 15. dni ni delovalo tako rekoč nič.
Sem klicaru in so mi vedno zagotovili, da bo serviser že drugi dan pri meni, pa ga ni bilo do 15. Potem je prišu, porihtal tako kot je treba (serviser še iz KKS časov, mlašji s šild kapo), nakar drugi dan prileti še eden z istim nalogom, in čez dan še eden. Bili so tako tečni, ko sem jim povedal, daj je že vse urejeno, da se je kar kadilo z njihovih glav :).
No preden so mi odobrili prenos, so mi trdili, da jim morem garantirat dostop do podstrešja na stari lokaciji, da odklopijo v se kable, ampak tega nisem bil zmožen nardit, ker je podstrešje tiste bajte v lasti študentskega servisa, in nimam dostopa do tja. Bolj sem govoril tisti tajnici tam, da ne morem tega zagotovit, lahko jim pa dam telefonsko, da se sami zmenijo, bolj mi je govorila, da bom potem takem moral plačevati dve položnici, dokler ji nisem rekel, če se ji zdi normalno kaj zahteva, da tam gori ni moja omarica ampak njihova, da tam gori ni moje stanovanje ampak prostori od ŠSja, in če
bi slučajno tam gori imela stanovanje ona, če bi mi pustila ključe, da lahko jaz pošljem v nejno stanovanje tehnike od Telemacha - nakar je bila tiho in ni omenila tega problema več.
Se strinjam. In se sedaj so tezave, da jim j.... mamicu. Ta mesec poloznice pac ne bom placal.
DOOM_er ::
vsi ki se spravlate nad študente. Dejstvo je da tudi oni najbrž ne dobivajo informacij pravočasno in da tudi njihovi šefi ne dobivajo v doglednem času info kaj in kako. To je vprašanje za tiste nad študenti in njihovimi šefi kaj se grejo to ene igrce.
Robots will steal your job. But that's OK
vsi ki se spravlate nad študente. Dejstvo je da tudi oni najbrž ne dobivajo informacij pravočasno in da tudi njihovi šefi ne dobivajo v doglednem času info kaj in kako. To je vprašanje za tiste nad študenti in njihovimi šefi kaj se grejo to ene igrce.
Glej poklical sem študenta na 080 22 88.
Povedal sem mu točno kaj je narobe, še sedaj ni objavljeno na spletni strani - torej so študenti tudi krivi ker ne dajo nobene informacije naprej in me gledajo debelo in nevejo kaj je narobe ko jim direktno povem, da je 10GbE kabl presekan.
Windows XP SP3 mi downloada z 0.1KB/s.
Zgodovina sprememb…
JK007 ::
Povsej verjetnosti študentje dajo te informacije naprej in nekdo od nadrejenih to štopa !
Pa je ziher spet kabl presekan ? Al obstaja kakšna druga možnost, zakaj je povezava s tujino padla ?
Pa je ziher spet kabl presekan ? Al obstaja kakšna druga možnost, zakaj je povezava s tujino padla ?
....... www.kabelska.net .........
Povsej verjetnosti študentje dajo te informacije naprej in nekdo od nadrejenih to štopa !
Sigurno.
Če je 100% packet loss do 213.161.2.218
SmeskoSnezak je izjavil:
Številka za Maribor je 080 11 51, Spc.
Ta številka že dolgo več ne dela.
Če kličeš to številko te preusmeri v ljubljano.
Zgodovina sprememb…
Zakaj pa potem Facebook dela bp - imajo kakšen server v SLO ?
Tilen ::
Saj tujina ni popolnoma off, le zelo počasi deluje, ker je na backup povezavi.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Nevem kje si to videl, da facebook dela ok.
Meni odpira facebook 5 minut.
SmeskoSnezak ::
SmeskoSnezak je izjavil:
Številka za Maribor je 080 11 51, Spc.
Ta številka že dolgo več ne dela.
Če kličeš to številko te preusmeri v ljubljano.
Ta številka še kako obstaja... Link in meni se vedno javijo tu iz Maribora. Mogoče imajo tvojo številko že vneseno, da te kar route-a do Ljubljane, ker so te tu že siti:D
@ Pusti soncu v srce... @
KuntaKinte je izjavil:
zdaj so porihtali zgleda
Ja so pa niso.
Sedaj je ping višji za točno 22ms kot je bil zjutraj na 10GbE.
Primarni AORTA 10GbE še vedno ne deluje:
10GbE link AORTA
Nevem kje si to videl, da facebook dela ok.
Meni odpira facebook 5 minut.
Če nebi tu bral, da so neki problemi sploh nebi vedel - meni je vse strani kolkotolko lepo odpiralo ( mogoče pa sem jaz na kaki specialni liniji ) :)
Nevem no.
Mogoče si routean preko česa drugega.
Nam vsem je zelo zelo počasi delalo tudi facebook, da o ebay-u ne govorim.
Mogoče si routean preko česa drugega.
Nam vsem je zelo zelo počasi delalo tudi facebook, da o ebay-u ne govorim.
Zgodovina sprememb…
Kak pa je zdaj stanje - sem dal nekaj dol vlečt ( iz tujine ) in mi dela na polno !
Kak pa je zdaj stanje - sem dal nekaj dol vlečt ( iz tujine ) in mi dela na polno !
Ja 10 GbE link je končno začel delat:
SmokePing Latency Page for Triera Aorta 10GbE Link (213.161.2.218), 10ge-e1-1.vie.ip.triera.net, Vienna.
Evo sedaj pa končno dela tako kot mora.
Obvestila pa še sedaj ni na njihovi spletni strani.
Statistika:
Prva Prekinitev: 12:13.32
Odprava Napake: 19:12.11
Trajanje napake: 6ur 58min 39sekund
Graf:
GRAF Tujine, 13.12.2010
GRAF Prekinitve 10GbE Linka, 13.12.2010
Zgodovina sprememb…
OttoParts ::
Zdravo!
Doma imamo Telemachov internet (še iz časov kabelskega sistema KRS) nadgrajenega z digitalnim TV in telefonom.
Danes je internet dostop prenehal delovati (TV in tel sta delala dalje), ko sem na ruterju prestavil s fiksnega IP na variabilnega je spet začel delovati.(Mislim, da je bilo nekje sporočeno, da bodo oktobra prestavili delovanje interneta s fiksinih IP na določenega s strani Telemacha - ampak zakaj je potem delalo do sedaj na fiksnem?)
Je to O.K.? S tem mislim ali ne "kradem" interneta komu drugemu, sem zato ker sem ostal brez fiksnega IP kaj na slabšem glede varnosti in hitrosti?
Hvala!
Doma imamo Telemachov internet (še iz časov kabelskega sistema KRS) nadgrajenega z digitalnim TV in telefonom.
Danes je internet dostop prenehal delovati (TV in tel sta delala dalje), ko sem na ruterju prestavil s fiksnega IP na variabilnega je spet začel delovati.(Mislim, da je bilo nekje sporočeno, da bodo oktobra prestavili delovanje interneta s fiksinih IP na določenega s strani Telemacha - ampak zakaj je potem delalo do sedaj na fiksnem?)
Je to O.K.? S tem mislim ali ne "kradem" interneta komu drugemu, sem zato ker sem ostal brez fiksnega IP kaj na slabšem glede varnosti in hitrosti?
Hvala!
Zdravo!
Hvala!
Internet potuje preko različnih organizacij, ki vsaka po svoje limitira internet, tako da lahko po delih prodaja. Tiste glavne organizacije oz. backbone internet so povezane z podmorskimi internetnimi medkontinentalni kabli. ISPji si nato zmislijo koliko bo ta del odkupljenega interneta od teh organizacij imel max. hitrost in koliko ljudi bo maksimalno na tem odseku. Če je preveč ljudi na enem odseku naenkrat online, ki ima npr. 1000 Mbit max možnost potem se določenim uporabnikom zmanjša hitrost ali pa vsem naenkrat. In tukaj nategujejo ljudi, ker preveč ljudi dajejo na isto linijo. ISP nato tudi določi kje se bo to omejevalo, lahko samo na posebnem serverju, ki ga več ljudi uporablja, tam kjer je največji promet. Ti nisi nikoli sam na eni liniji. Poleg tega pa se ti statični IP dodeli vedno isto iz bazena IPjev. Statični bi naj bil manj varen zaradi tege če v primeru da heker napade tvoj računalnik ne rabi nič spreminjati da se ti vedno znova poveže na pc, če imaš vedno isti IP.
@revvs:
Ja, vem da so oglaševane hitrosti internetnih paketov teoretični maksimum, ne pa zagotovljena pretočnost.
Kar me zanima je ali je s tem, da sem sam spremenil statični IP v dinamičnega kaj narobe (mi bodo s Telemacha kaj "težili")? Ima kdo iz MB in Telemachovo naročnino podobne težave?
Ja, vem da so oglaševane hitrosti internetnih paketov teoretični maksimum, ne pa zagotovljena pretočnost.
Kar me zanima je ali je s tem, da sem sam spremenil statični IP v dinamičnega kaj narobe (mi bodo s Telemacha kaj "težili")? Ima kdo iz MB in Telemachovo naročnino podobne težave?
@revvs:
Če si ti na routerju spremenil, zakaj bi naj to motilo telemach, to lahko samo vpliva nate če imaš kaj drugo vezano na static in si potem telemach zmisli da kaj spremeni.
@revvs:
Če si ti na routerju spremenil, zakaj bi naj to motilo telemach, to lahko samo vpliva nate če imaš kaj drugo vezano na static in si potem telemach zmisli da kaj spremeni.
Na naslov nimam vezano ničesar, hotel sem se samo prepričati, da ne šarim po njihovem sistemu.... Hvala.
voltaren ::
Zdravo!
Vsi uporabniki bodo morali slej ko prej nastaviti pridobivaje IP naslova preko DHCP streznika.
Kdor ne bo mu bo tako kot tebi prenehal delovati internet. Dejansko so bili uporabniki o tem
obvesceni in bi to ze morali urediti. Telemach pa to vklaplja postopno, ker ce bi povsod
blokirali tiste upora s fiksimi IP naslovi naenkrat bi to pomenilo, da bojo pregoreli telefoni
na helpdesku.
Varnost pa je preko DHCP-ja vecja, ker ti IP naslov dodeli DHCP streznik in ti tega naslova
"nihce" ne more ukrasti, ker ce doma nekdo sam vpise tvoj IP naslov mu internet preprosto ne
deluje. Vedno pa dobis isti IP naslov, tako da tu ne vidim problema. IP naslove pa se menja
ob vecjih nadgradnjah v sistemu, ki pa so redke.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: voltaren ()
plavko61 ::
Jaz nisem najbolj navdušen nad DHCP, ker moram vsakih par dni internet pade in moram resetnit router ali pognati DHCP renew. Torej vse lučke utripajo normalno, ampak paketnega prometa pa ni, kljub temu da imam DHCP lease time še 27dni.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
voltaren ::
Jaz nisem najbolj navdušen nad DHCP, ker moram vsakih par dni internet pade in moram resetnit router ali pognati DHCP renew. Torej vse lučke utripajo normalno, ampak paketnega prometa pa ni, kljub temu da imam DHCP lease time še 27dni.
Zakaj ti router dropne povezavo bi blo treba mal pogledat. Lahko da je kej v nastavitvah.
Morda ni routerju ok, ker dobi na leasequery vedno isti cas nazaj ...
Ne vem ... meni so se vedno vsi routerji delal ok in povezava zaradi tega ni padla.
Zdaj pa mi res ni nič jasno - Še komu ne delajo programi na 522 MHz al samo meni ? So pa tu noter MTV Dance, Hits, Classic, ...
Višje in nižje frekvence delujejo bp, le na tej imam signal 0 % !
Zdaj pa mi res ni nič jasno - Še komu ne delajo programi na 522 MHz al samo meni ? So pa tu noter MTV Dance, Hits, Classic, ...
Kaj se tiče dvb-c frekvenc je vse zmrdano.
Mi tukaj na taboru sploh ne moremo gledat: poptv, akanal, tv3, sport tv 1
Kajti imamo repeaterje, ki delujejo na 433MHz in so na pohorju, baje da naj bi bil to packet radio.
Vsakič ko se packet radio zadere slika zmrzne in se več ne premakne.
To se je začelo dogajat sedaj ko so sprostili analogne band-e in so sedaj prišli v te bande radio amaterji.
Edina možna rešitev je, da se telemach začne izogibat 430-435MHz frekvenčnega pasa.
Še signal v zvoku in sliki:
http://www.netsky.org/signal.wav
Ta signal je na 433.96MHz, vedno oddaja z posebnimi paketki.
Ko se signal "zadere" zašteka slika.
Zgodovina sprememb…
Ja, mene pa mantra 522 MHz - kaj bi lahko to frekvenco motlo ?
Ja, mene pa mantra 522 MHz - kaj bi lahko to frekvenco motlo ?
Maš mogoče radio scanner doma ?
Poišči če kaj moti na 522MHz
V-i-p ::
Daj ti rajši prilimaj kakšen printscrn tracea v tujino :). Jaz sem zdajle čez Vienno prišel čisto normalno.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Daj ti rajši prilimaj kakšen printscrn tracea v tujino :). Jaz sem zdajle čez Vienno prišel čisto normalno.
Ne rabiš print screena, lahko kar sam executaš trace route iz mojega serverja:
http://xi-networks.net:8005/smokeping/tr.html#213.161.2.218
hamurabi ::
Pozdravljeni fantje, dajte mi nekaj povedat.
Kako je s prenosljivostjo kodirnih kartic za digitalno kabelsko TV? V glavnem, prijatelj je naročen na enakega kabelskega operaterja kakor jaz in sicer s polnim dostopom do vseh digitalnih kanalov. Ima dve kodirni kartici. Eno kartico bi lahko jaz dobi. Katere kanale lahko torej gledam, tiste na katere sem dejansko naročen, ali tiste, ki jih odklepa prijateljeva kartica, torej vse.
Kako je s prenosljivostjo kodirnih kartic za digitalno kabelsko TV? V glavnem, prijatelj je naročen na enakega kabelskega operaterja kakor jaz in sicer s polnim dostopom do vseh digitalnih kanalov. Ima dve kodirni kartici. Eno kartico bi lahko jaz dobi. Katere kanale lahko torej gledam, tiste na katere sem dejansko naročen, ali tiste, ki jih odklepa prijateljeva kartica, torej vse.