Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
Tero ::
Kakšna ideja kdaj bi naj delalo normalno?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Spc ::
Ali lahko gradbena podjetja pogledajo kje so sploh napeljani 10GbE linki od triere/telemacha ?
Če ja potem bi moralo gradbeno podjetje res bolj pazit kaj delajo, če pa se te informacije ne more dobiti pa nimamo kaj obsojat gradbenega podjetja, saj niso vedeli in niti niso mogli izvedeti kje je link napeljan.
Če ja potem bi moralo gradbeno podjetje res bolj pazit kaj delajo, če pa se te informacije ne more dobiti pa nimamo kaj obsojat gradbenega podjetja, saj niso vedeli in niti niso mogli izvedeti kje je link napeljan.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()
V-i-p ::
Najbolj sveže informacije: izkop in gradbena dela so končana, sledi varjenje in preverba delovanja, potem pa je link nazaj v delovanju. Še cca. pol ure.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
Evo zgleda, da je popravljena optika:
SmokePing Latency Page for Triera Aorta 10GbE Link (213.161.2.218), 10ge-e1-1.vie.ip.triera.net, Vienna.
SmokePing Latency Page for Triera Aorta 10GbE Link (213.161.2.218), 10ge-e1-1.vie.ip.triera.net, Vienna.
TechBeats ::
ma nč ne deluje, šteka k pr norcih, da jim j**** vse po spisku..
dele je še slabš kot je pa bilo 1 uro nazaj..
pizdarija mam 20/2 linijo a downloada pa z 0.60mbit fak kje s še to vidu.. klošarji
pizdarija mam 20/2 linijo a downloada pa z 0.60mbit fak kje s še to vidu.. klošarji
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: TechBeats ()
ma nč ne deluje, šteka k pr norcih, da jim j**** vse po spisku..
Ja če boš klical v ljubljano na telemach ti bo študentek ziher rekel, da na strani piše do 20mbit.
To pomeni, da ti lahko tudi z 0.1 dela pa je za njih v ljubljani ok.
me ne bo nč pisku sm jim že dopovedu, da pri meni ni problem...
vsaj enkrat ko sem opazil to njihovo blokado, če kaj uploadam.. vačsih se aktivera in mi zmanjša upload na 1.5 nato pa set nazaj na 2mbit, pač da je agresivna zadevščina in, da ni konstantni upload... in po 5min je končno dojel kaj mislim,.. no malo so popravili to zadevo, da ne blokera tako pogosto vedar se še dogaja..
Potem sem mu še dopovedoval, da je čista štala med 17-22h uro in pravi jah delamo na temu da se nagradi, jao jao amatri prklaplajo tolk folka gor pol pa use šteka, pizda so pa tud...
vsaj enkrat ko sem opazil to njihovo blokado, če kaj uploadam.. vačsih se aktivera in mi zmanjša upload na 1.5 nato pa set nazaj na 2mbit, pač da je agresivna zadevščina in, da ni konstantni upload... in po 5min je končno dojel kaj mislim,.. no malo so popravili to zadevo, da ne blokera tako pogosto vedar se še dogaja..
Potem sem mu še dopovedoval, da je čista štala med 17-22h uro in pravi jah delamo na temu da se nagradi, jao jao amatri prklaplajo tolk folka gor pol pa use šteka, pizda so pa tud...
AciD TriP
Samo še vedno ni tako kot je bilo pred 9. uro, ping je še vedno rahlo višji..
no končn zdele sm testeru speedtest.net in je spet "normalno"..
Graz
11ms
19.5mbit in 2.01mbit
prele 15min nazaj
45ms
6mbit in upload failed..
Graz
11ms
19.5mbit in 2.01mbit
prele 15min nazaj
45ms
6mbit in upload failed..
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
voltaren ::
Nihce ti cisto nic ne blokira! Kanal na katerem si je verjetno prezaseden.
Kanalov je sicer dovolj toda oprema katera je instalirana ne zna sama razporediti
uporabnike glede na zasedenost kanalov. Na stajerskem podrocju je se nekaj te opreme
za zamenjat in potem bojo razmere boljse. To pa bo kar hitro postimano.
Ce bi se pa malo bolj kulturno izraazal bi ps mords dobil se kaksno informacijo :)
Uporabnik ::
Mene zelo moti, da moram info o napakah in izpadih brat na slo-tech. Lahko bi bili tolk kulturni, da bi lepo napisal na njihov page, kaj je bilo in kaj lahko pričakujemo.
Drugo kar pa je je pa tale digitalna tv, ki je malo da ne bolj za v smeti ot kaj drugega. Poznam 3 različne naročnike na treh različnih lokacijah, pa nikjer en dela kot je treba. Vedno neke kockice pa to, pa pol d anaj resetiramo... pa kr neki. Sm naročil tehnika na dom pred ene dvemi tedni, pa ga še do sedaj ni bilo. Pač mal gledam tv pa še takrat me pol jebejo tisti določeni programi ki prekinjajo na X sekund.
Drugo kar pa je je pa tale digitalna tv, ki je malo da ne bolj za v smeti ot kaj drugega. Poznam 3 različne naročnike na treh različnih lokacijah, pa nikjer en dela kot je treba. Vedno neke kockice pa to, pa pol d anaj resetiramo... pa kr neki. Sm naročil tehnika na dom pred ene dvemi tedni, pa ga še do sedaj ni bilo. Pač mal gledam tv pa še takrat me pol jebejo tisti določeni programi ki prekinjajo na X sekund.
Tilen ::
Uporabnik, če bi objavili na strani potem bi imeli več reklamacij.
Včasih, ko so bili še bolj zanesljivi, je bilo mogoče izpolniti online obrazec za reklamacijo na tem naslovu. Danes samo še pisno.
Včasih, ko so bili še bolj zanesljivi, je bilo mogoče izpolniti online obrazec za reklamacijo na tem naslovu. Danes samo še pisno.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()
Nihce ti cisto nic ne blokira! Kanal na katerem si je verjetno prezaseden.
Kanalov je sicer dovolj toda oprema katera je instalirana ne zna sama razporediti
uporabnike glede na zasedenost kanalov. Na stajerskem podrocju je se nekaj te opreme
za zamenjat in potem bojo razmere boljse. To pa bo kar hitro postimano.
Ce bi se pa malo bolj kulturno izraazal bi ps mords dobil se kaksno informacijo :)
ej ne glumi no lol... kadar je pre obremenjeno imam še zmeraj normalen upload, mogoče malenkost slabši.. download je pa porazen, do 5-10mbit zgine u nič, in to je v Lj..naselje ne tako prenaseljeno.
testiraj upload z speedtest.net in boš videl kakšna blokada, pač da mi omeji na 2mbit ane, .. in če prehitro uploada in se prehitro prebliža 2mbit se aktivera ta "blokada", da ne prekorači 2mibt in potem se spet počasi stabliziera nazaj na 2mibt.
In če recimo uploadam video, namesto da bi mi uploada z konstantnim 2mbit, kar na nekrat skoči na 1.5mbit za 2-3 sec in spet nazaj in spet in spet... kot sem že reku od kar sem jim dopovedal za to blokado so to "popravili", sem pa mogu vsaj 2-3 poklicat, da so končno dojel in spremenil.
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
voltaren ::
ej ne glumi no lol... kadar je pre obremenjeno imam še zmeraj normalen upload, mogoče malenkost slabši.. download je pa porazen, do 5-10mbit zgine u nič, in to je v Lj..naselje ne tako prenaseljeno.
testiraj upload z speedtest.net in boš videl kakšna blokada, pač da mi omeji na 2mbit ane, .. in če prehitro uploada in se prehitro prebliža 2mbit se aktivera ta "blokada", da ne prekorači 2mibt in potem se spet počasi stabliziera nazaj na 2mibt.
In če recimo uploadam video, namesto da bi mi uploada z konstantnim 2mbit, kar na nekrat skoči na 1.5mbit za 2-3 sec in spet nazaj in spet in spet... kot sem že reku od kar sem jim dopovedal za to blokado so to "popravili", sem pa mogu vsaj 2-3 poklicat, da so končno dojel in spremenil.
ti kar isci zarote tam, ki jih ni :)
telemach si je izmed vseh izbral ravno tebe, da bo blokiral ... :)
kdo pa si ti, da si zasluzis taksno cast? :)
ocitno obstaja nek problem. cisto tehnicni. lahko bi ti jih nastel kar nekaj.
toda lepa beseda lepo mesto najde.ker tega iz tvoje strani ni pa sva midva zakljucila ...
zlgeda da čist ne razumeš kaj mislm, pa se tud ne mislm poglablat, ker je zadeva porihtana..
AciD TriP
A je porihtano? Kaj si pa naredil? Jih prosil, da dajo "blokado" stran?
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!
lolek :P
ja itak dau sem jim 500EUR pa je blo kul..
Če maš ti linijo z 1.5mbit uploada kako pa misliš, da ti jo omejijo na 1.5 a?? kar tako na lepe oči al kaj..
Oni imajo en filter v centrali, ki ti omeji na 1.5 ane si ti ne zdi, in ta filter/blokada je to to,. pač rekel sem jim da nekam čudno filtera mojo hitrost, da preveč bremza če uploadam na polno in ne nemislm torrentov, in so zadevo pre-kariblirali/ porihtali, da je sejdaj bolj konstanten upload in ne nihta toliko, kaj je kle narobe za razumet??
če se ti to križa s tvojo logiko, bad ti je hehe :)
kar je bistvo je, da je zdej tako kot bi že mogl bit od samega začetka., no kar se pa Download je pa še daleč od tega,.. sploh takrat ko je veliko uporabnikov, čeprou so izpopolnil še zmer ni to to..kao nasledno leto marca-aprila, full zakon..
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
Če maš ti linijo z 1.5mbit uploada kako pa misliš, da ti jo omejijo na 1.5 a?? kar tako na lepe oči al kaj..
Oni imajo en filter v centrali, ki ti omeji na 1.5 ane si ti ne zdi
To je omejeno in določeno v config datoteki modema.
Če pogledaš sem:
http://www.netsky.org/telemach/modem/cisco-DOCSIStatus.png
Boš videl:
UpstreamMaximumSustainedTrafficRate = 122880000 / 1.024 = 120mbit (download)
in:
UpstreamMaximumSustainedTrafficRate = 1024000 / 1.024 = 10mbit (upload)
Tako, da ti oni to ne limitirajo v centrali ampak ti to limitira modem sam, in ne vidim poante zakaj bi ti telemach spreminjal config modema oz. zakaj bi ti limit dajali na majn kot pa plačuješ.
Zgodovina sprememb…
sadc ::
Očitno pozno ponoči ko skoraj noben slovenec ni online dc++ upload deluje štirikrat hitreje, skoraj normalno.
Očitno pozno ponoči ko skoraj noben slovenec ni online dc++ upload deluje štirikrat hitreje, skoraj normalno.
Ja to pa je verjetno zato, ker je link preobremenjen čez dan.
Oni imajo en filter v centrali, ki ti omeji na 1.5 ane si ti ne zdi
To je omejeno in določeno v config datoteki modema.
Če pogledaš sem:
http://www.netsky.org/telemach/modem/cisco-DOCSIStatus.png
Boš videl:
UpstreamMaximumSustainedTrafficRate = 122880000 / 1.024 = 120mbit (download)
in:
UpstreamMaximumSustainedTrafficRate = 1024000 / 1.024 = 10mbit (upload)
Tako, da ti oni to ne limitirajo v centrali ampak ti to limitira modem sam, in ne vidim poante zakaj bi ti telemach spreminjal config modema oz. zakaj bi ti limit dajali na majn kot pa plačuješ.
uno 1.5mbit je bil sam primer,.. in mi niso dobesetno omejevali na 1.5 pač bili so neki padci tam nekje, so bili tudi manjši iz 2 mbit na 1.8mbit za 1-2 sek...
No če pa mi modem omejuje zakaj mi pa ni bilo treba zamenjati modem, ko so mi pa povečali iz 15/1.5 na 20/2 a?, pač so dvignili ta filter ane..
Sploh pa kot sm že reku, je že porihtano tako, da ne niha več tako ko na začetku...
Dej ste pa tud eni pametnjakoviči kle, brezveze sploh debatirat; sem že pozabu zakaj sm nehu pisat tuki, sam sem se že spomnu.. pametni k sto mater en bolj k ta drug..
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
PARTyZAN ::
Ja, pametnjakoviči smo mi, važno da ti veš kako zadeva deluje do potankosti.
Drugače pa lahko operater spreminja konfiguracijo modema. Če bi uporabljal svojo glavo preden pišeš neumnosti bi te mogoče kdo resno jemal.
Drugače pa lahko operater spreminja konfiguracijo modema. Če bi uporabljal svojo glavo preden pišeš neumnosti bi te mogoče kdo resno jemal.
TechBeats: daj ne bluzi in ne smeši se, no. Kot sta predhodnika povedala, tvoja hitrost je odvisna od konfiguracije modema, podatke o konfiguraciji (tudi hitrosti) pa modem dobi iz fajla, ko se poveže na DHCP strežnik in iz tega modem "vidi", katero hitrost ti plačuješ in do kam te bo pustil, ker je tako nastavljeno. Modem dela tisto, kar mu config fajl pove.
plavko61 ::
Sem ravno opazil da so mi zamenjali gateway in subnetmasko. A je to morda kaj povezano z VideoOnDemand novostmi?
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
kabelski modem imam nastavljen na DHCP in je od včeraj naprej menjal subnetmasko in gateway.
prej:
213.161.*.*
255.255.255.0
213.161.*.1
sedaj:
213.161.*.*
255.255.255.192
213.161.*.193
prej:
213.161.*.*
255.255.255.0
213.161.*.1
sedaj:
213.161.*.*
255.255.255.192
213.161.*.193
Super, pojavljajo se mi težave z DHCP. Pridem domov, lučke na modemu utripajo OK, internet ne dela. Torej grem renew DHCP in net spet dela. Lepo sranje, prej ko smo imeli statični IP ni bilo teh problemov.
Ne mislim resetirat routerja vsak tretji dan ali klikat renew DHCP v njegovih nastavitvah...
Ima še kdo podobne težave?
Ne mislim resetirat routerja vsak tretji dan ali klikat renew DHCP v njegovih nastavitvah...
Trenutno se je vse sesulo brez razloga. 2 zaporedna reboota Arrisa.
Modem dela tisto, kar mu config fajl pove.
no pol pa tko, uglavnm popravl so ta config fajl, da je zadeva bolj konstantna,..
in kaj če sm mal po domače povedu.. se nism niti mislu poglabljat u detajle, ker sem vedu da je neki pr njih v eni nastavitvi.. in zgleda da sem ugotovu bistvo kar je blo tud doseženo z to kalibracijo tega "dhcp config".
AciD TriP
Zgodovina sprememb…
Super, pojavljajo se mi težave z DHCP. Pridem domov, lučke na modemu utripajo OK, internet ne dela. Torej grem renew DHCP in net spet dela. Lepo sranje, prej ko smo imeli statični IP ni bilo teh problemov.
To sem imel jaz hude težave z tem.
Najboljše, da uporabiš static ip + DHCP queuer.
Z DHCPjem so same težave, če uporabim auto nastavitve dobivam neke čudne ipje pa 100x krat dol padem itd itd..
Zgodovina sprememb…
Meni zaenkrat na "auto" deluje ok :
Automatic Configuration - DHCP
Connection Uptime
12 days, 20:33:47
IP Address
213.161.*.*
Subnet Mask
255.255.255.0
Gateway
213.161.*.1
DNS 1
213.161.0.10
DNS 2
213.161.0.20
DNS 3
Remaining Lease Time
17 days 03:26:01
Automatic Configuration - DHCP
Connection Uptime
12 days, 20:33:47
IP Address
213.161.*.*
Subnet Mask
255.255.255.0
Gateway
213.161.*.1
DNS 1
213.161.0.10
DNS 2
213.161.0.20
DNS 3
Remaining Lease Time
17 days 03:26:01
Seljak ::
Včeraj zvečer sem imel na Teznu izpad interneta in televizije.Poklical sem brezplačno števiko,kjer mi je prijazen operater dejal,da je prišlo do izpada na centrali in dejal,da bodo napako morda porihtali še isti trenutek in,da bodo poslali serviserja.Jaz sem seveda dvomil v to in glej ga zlomka,nekaj čez 20.h sem slišal na hodniku bloka kako nekdo nekaj dela in bil je serviser,ki je do 21.h zadevo spravil toliko v pogon,da smo lahko gledali TV, internet pa je danes porihtan!
Skratka,moram povedati,da sem z reakcijo zelo zadovoljen in nisem pričakoval takšnega odziva
Če iamjo tudi drugi operaterji oz.ponudniki interneta takšno srečo,potem se brezveze pritožujejo!
Lp
Skratka,moram povedati,da sem z reakcijo zelo zadovoljen in nisem pričakoval takšnega odziva
Če iamjo tudi drugi operaterji oz.ponudniki interneta takšno srečo,potem se brezveze pritožujejo!
Lp
BadB0y ::
Spet je šel 10GbE link al kaj ?
HAha ravno gledam kaj mi je steknilo tak vse skupaj. Zgleda spet nekaj tujina jezi.
psychoshorty ::
Pa jebemti no, casi izpadov so pa tudi "fenomenalni". Ravno takrat, ko se net najbolj rabi.
Ja glej...
SmokePing Latency Page for Milan Italy
Moment, ko se je 10GbE spet presekal danes ?
Obvestila ni še nobenega.
Edit 12:56:
Bom obvestil telemach, da imajo 10GbE presekan, ker zgleda da nevejo sploh.
Zgodovina sprememb…
psychoshorty ::
Mater vam vidim Telemachov -sko. Vsaj obvestite, zakaj je prislo do motenj, ne pa da dobivamo klice, kaj je narobe, ker vas helpdesk rabi 3 tedne, da dobis povratno informacijo.
dejanslo ::
Dajmo vsi skupaj ponovno zagnat modem, mogoče pa bo! Joj!
There`s More Than One Way To Do It
Eh če mamo vsi kable hin.
Moraš it v trgovino po novi kabl.
Kličem na telemach pa jim ne dela linija, dobim obvestilo:
Številka ne obstaja.
To je na številki: 080 22 88
Evo sedaj pa je še tujina padla za 100%.
100% packet loss do vsega kaj je izven six-a.
Zgodovina sprememb…
Ja glej...
Eh če mamo vsi kable hin.
Moraš it v trgovino po novi kabl.
Kličem na telemach pa jim ne dela linija, dobim obvestilo:
Številka ne obstaja.
To je na številki: 080 22 88
Evo sedaj pa je še tujina padla za 100%.
100% packet loss do vsega kaj je izven six-a.
Končno sem jih dobil !
Prvo me je študent čudno gledal kako jaz to vem, da je 10GbE padel in mi ni hotel verjeti..
Seveda ne vejo nič, opazli so neko čudno napako ampak niso vedli, da je padel 10GbE.
Rekel sem jim tudi, da nas naj vsaj preko amisa route-ajo začasno pa mi je rekel, da bo sedaj dal obvestilo na spletno stran.
Telemach ne ve kaj se dogaja z njihovim lastnim omrežjem, nekateri uporabniki vemo več, kar je žalostno.
Zgodovina sprememb…
Proti Dunaju je tema. Predlagam, da se na koncu meseca naredi summary vseh izpadov. Preverimo recimo SPC-jeve ugotovitve in naredimo en univerzalen printable obrazec kjer naročniki samo spreminjajo naročniške podatke in faxirajo na Telemach kot reklamacijo.
Na strani še vedno ni nobenega obvestila.
Na strani še vedno ni nobenega obvestila.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tilen ()