» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
124 / 363
»»

Tilen ::

Sem to tudi naredil, najprej. Kaj druga nam na koncu linije ne preostane.
------
Sreda, 24. februar 2010 ob 09:04 uri

Pozdravljeni!

Izpad telefonije bo še žal kakšno uro, tehnična napaka, jo odpravljamo.

Hvala za razumevanje in lep dan.

Brigita KAISER, TELEMACH ROTOV(R) D.D.

----

10:43. Še vedno ne deluje.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

No Can Do ::

chucki je izjavil:

Vsi, ki ste na KABEL TV , pojdite ta teden po trojčka ali spremembo internet paketa, da vam bo začel veljati z 1. marcem.

Sem danes klical in še nima obrazcev za spremembo oz za trojček (Drešinja vas), je rekla da do konca tedna dobi. Pa da bo na spletni strani objavljeno.
This user may use sarcasm and cynicism
in a way you are not accustomed to.
You might suffer severe mental damage.

chucki ::

Upam, da bo do petka. :D

okulaja ::

Vprašanje za vas
Babi ima kabelsko televizijo preko telemacha že nekaj časa, plačuje 16 eurov naročnine. Pred nekaj dnevi je kupila lcd tv. Jaz sem ji našel okoli 125 digitalnih kanalov(vse HD kanale hbo+ hbo comedi cinemax ...)+radijske in okoli 60 analognih. Zanima me kako je to mogoče saj po ceni ki jo plačuje sklepam da ima osnovni paket (brez hd kanalov in ostalih ki jih je treba doplačat). Se ne pritožujem samo zanima me ali je to samo začasno in jih bodo počasi zakodirali?

Tako je. Počasi. Zaenkrat če imaš kupljeno osnovno analogno shemo lahko spremljaš tudi iste kanale v digitalni shemi. V kolikor imaš še HD reciever lahko gledaš še tiste HD kanale kateri so zaenkrat free. Trenutno tudi jaz preko DVB-C na računalniku dobim vse kanale (tudi HD).

Zgodovina sprememb…

Franz ::

Še komu v MB ne deluje optika?

okulaja ::

Tilen je izjavil:

Tako je. Počasi. Zaenkrat če imaš kupljeno osnovno analogno shemo lahko spremljaš tudi iste kanale v digitalni shemi. V kolikor imaš še HD reciever lahko gledaš še tiste HD kanale kateri so zaenkrat free. Trenutno tudi jaz preko DVB-C na računalniku dobim vse kanale (tudi HD).

hvala za informacijo

Saintek ::

Programska shema KRS Ruše

od 1.3.2010

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

ethelred ::

Trenutno tudi jaz preko DVB-C na računalniku dobim vse kanale (tudi HD).

Kateri tuner/kartico uporabljaš?

"Opinions are like assholes... everyone's got one
and they all stink" (Brandi Kangiser)

ethelred je izjavil:

Trenutno tudi jaz preko DVB-C na računalniku dobim vse kanale (tudi HD).

Kateri tuner/kartico uporabljaš?

Technisat Cablestar HD2.

Zgodovina sprememb…

sprimozs ::

Socketmaster, a mogoče veš kakšne bodo cene za plačljive programe pri KRS.

luli ::

Tilen : A imaš vstavljen Conax modul? Jaz imam namreč z njim težave.

luli je izjavil:

Tilen : A imaš vstavljen Conax modul? Jaz imam namreč z njim težave.

Nimam. Mislil sem vse kanale v osnovni shemi + free HD.

Zgodovina sprememb…

Saintek ::

sprimoz, se mi ne sanja :)

j3rn3jk ::

Mater bom popizdo zaradi Telemacha (rotovž MB), cel dan imam že pol mega linijo pa še to včasih ne, upload pa 0.1Mb.;(;(
Še ima kdo podobne težave ?

Zaenkrat je OK. 13/1.5 KRS Rotovž.

Pritisni START za ponovno meritev

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.49Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 12.73Mb/s

Zgodovina sprememb…

psychoshorty ::

Meni linija tudi dela ok, ga pa serjejo s telefonijo. Od vceraj naprej mi telefonija ne dela, kljub temu, da so mi zatrdili, da bi naj delala. (my ass).

KuntaKinte ::

mislite da se da zmenit da pri 3.0 L + vzameš namesto HBO HD paket?

sprimozs ::

Socketmaster, sem se pozanimal na KRS in bi naj bili prvi mesec vsi programi odklenjeni. Tekom meseca pa bomo naročniki KRS dobili cenike za plačljive pakete.

za popizdit:

speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 56.64Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 83.51kb/s

SmeskoSnezak ::

Čez noč so meni net sporihtali... bomo videli, če bo šibalo kot treba zdaj čez dan. Zdaj še treba samo zahtevat naj sporihtajo TV kanale. Tile so obupni: VOX, SAT1, Eurosport 2, Reality Zone, Romantica in Golica TV.

Kako je pri vas stanje?
@ Pusti soncu v srce... @

Sade ::

SmeskoSnezak je izjavil:

Čez noč so meni net sporihtali... bomo videli, če bo šibalo kot treba zdaj čez dan. Zdaj še treba samo zahtevat naj sporihtajo TV kanale. Tile so obupni: VOX, SAT1, Eurosport 2, Reality Zone, Romantica in Golica TV.

Kako je pri vas stanje?

A mislis da ker je pr dolocenih kanalih slabša slika , da ti telemach kaj dela z njimi, sploh najboljsa za primerjavo sta pa Golica in Romantica.
Kaj ti naj uni nardijo ce dobijo source tak slab, ponavad je razlog pac ta da kanali ful skrtarijo pri stroskih za satelit, pa mas na enem transpoderju nametanih prevec programov.....

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

SmeskoSnezak ::

Če dobijo oni tak švoh source signal kot praviš, zakaj se sploh trudijo nam to "dostavljat"? Nima smisla, Sade. Eurosport 2 so dodali pred štirimi dnevi. Če so vedli, da je švoh signal, zakaj se sploh trudijo... Ne razumem take smotane politike, res ne.
@ Pusti soncu v srce... @

turban ::

j3rn3jk je izjavil:

Mater bom popizdo zaradi Telemacha (rotovž MB), cel dan imam že pol mega linijo pa še to včasih ne, upload pa 0.1Mb.;(;(
Še ima kdo podobne težave ?

Jaz imam enake težave! MB-Center... download imam max 50kbs ... in to se dogaja točno od zadnjega izpada oz. servisa...
Najbolj smešno pa je, da mi na tehnični podpori trdijo da je z linijo vse vredu in da oni ne vidijo težav! aaaaaaaaa... pa 50 eur plačujem samo za net!
Ve kdo slučajno kako pridem na Arrisov modem in kako nastavim frekvenco ?? sumim da zna bit tukaj problem...

HoNdEk ::

Ne mors si sam nastavljat frekvence.. na tehnicni ti lahko.. razn ce nisi ze na docsis 3.0..te si popus
..:: M - Power ::..

Ma j..... jih bog.... Obstaja kakšen dežurni serviser na trieri ??

ne,lahko pa ti jaz pomagam tak ko ti bi oni,prosim če za par minut izklopite modem iz napajanja

Hehehe... hvala!:) Sem ga izklopil že milijonkrat pa ne pomaga!:) Tudi router sem že resetiral, se direktno povezal na modem pa še vedno max.58kbps... Res nevem kje je finta, me pa tolaži to da nisem edini!:)))

plexix ::

Zdravo!

Zgleda, da še Triera oz. Telemach upgrade Rotovž, tako je bilo tudi na Taborju, kar lep teden je trajalo, da se je umirilo, zdaj pa je BP.

Malo potrplenja, pa bo.

Lp,

Spc ::

Pri kolegu sma stestirala nov ip rang.
Porti so končno vsi odprti - tudi pri "trieri".

FeniksX ::

Zdle te dni pri nam optične kable polagajo, kolkr sm zvedu. Cevi so napelal ko so plinovod delal, sedaj pa optične kable.

Gost ::

FeniksX je izjavil:

Zdle te dni pri nam optične kable polagajo, kolkr sm zvedu. Cevi so napelal ko so plinovod delal, sedaj pa optične kable.

Optiko do stanovanj in hiš ali samo do glavnih razdelilnih omaric v naselju?

Gost je izjavil:

FeniksX je izjavil:

Optiko do stanovanj in hiš ali samo do glavnih razdelilnih omaric v naselju?

Do glavnih samo

BmN ::

Iščem drugega ponudnika internetnih storitev, dovolj imam UPC-ja!

Sem njihov zadovoljen naročnik, probljižno 4 leta, do sedaj. Takrat ko so še bili Triera, je bilo vse super, se mi zdi pa, odkar so se reorganizirali s Telemachom, pa gre vse navzdol....

Internet je zadnje čase slab, velikokrat izgubim povezavo, modem se resetira in tako naprej, zadnji teden pa je katastrofa. V bistvu sem brez interneta, trenutno sem povezan preko smartphona.

Na čakalnih linijah njihove tehnične pomoči preživim tudi po 30 minut, preden me povežejo s svetovalcem, ko ga pa že dobim pa me na hitro odpravijo, kot da sem bedak.

Možnost, da je kaj narobe z mojim račuanlnikov (omrežno kartico) sem že davno izključil, tako da je napaka nekje pri njih, saj to me ne jezi, saj razumem da lahko gre kaj narobe in imam veliko tolerance, jezi pa me odnos do nas uporabnikov, ki ponavadi "nimamo pojma" ali si naj poiščemo kakšnega računalničarja če "ne obvladamo računalnika".

Ker sem bil obupan s tehnično pomočjo pri UPCju v MB (glavobol zaradi neskončnega čakanja na liniji na prostega operaterja in tista ogabna muzika) sem poklical v LJ. Operater v LJ me je sprve vprašal če kličem iz MB, kar sem tudi pritrdil, na moje vprašanje namestitve interneta na Visto, pa je odgovoril, da ne ve, ker sam uporablja Mac!

Mislim... pa s koga se delajo norca?
Ali so totalno nekompetentni za opravljanje tega poklica, ali pa me (nas) žigosajo glede na kraj bivanja?

Odkrito povedano... Za 30 evrov ki jih plačujem na mesec, si zaslužim tudi stabilno inet povezavo,nekega operaterja ki mi bo zmožen tudi to zagotovit, nekdo ki mi bo znal tudi svetovat in pomagat z lepo besedo, ne pa s prevzetnostjo in pokroviteljskim odnosom.

isti problem sem mel sam pred kakšnim mesecem dni,kr naenkrat mi ni delalo,računalnik se ni hotel povezat,pri njih je bilo seveda vse v redu,ker sem sumil da je mrežna ali pa modem sem šel po sosedov modem,vnesel njegov mac,dela,odklopim njegov modem,priklopim nazaj svojega,vnesem svoje nastavitve,dela

@BmN

hvala enako, danes sem čakal 45min, da sem prišel na vrsto in ko mi je dvignil slušalko se je naredo kao da me ne čuje samo Halo halo... in je odložil...Za POPIZDIT... Linijo pa man kartastrofa...

Gost ::

bmn, j3rn3jk,

a to imate kakšnega izmed novih docsis3 nadgrajenih paketov?

Spc je izjavil:

Pri kolegu sma stestirala nov ip rang.
Porti so končno vsi odprti - tudi pri "trieri".

Kaj pa reverse DNS uredijo? To bi pa že res bila nova doba!

Longinus ::

Iz speedtest.net
3/1/2010 3:19 PM GMT 0.36 Mb/s 0.04 Mb/s 1006 ms Maribor < 50 mi Open
2/27/2010 12:52 PM GMT 3.98 Mb/s 0.51 Mb/s 6 ms Maribor < 50 mi Open

Danes so me priklopli na nov paket Internet S 3.0 in razlika je več kot očitna ;)
Zgoraj je nov paket Internet S 3.0 spodaj pa star paket beta

Lp
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Spc, kateri pa je ta nov ip rang? A na starih ip rangih, pa bodo porti ostali se kar naprej zaprti?

Gost je izjavil:

bmn, j3rn3jk,

a to imate kakšnega izmed novih docsis3 nadgrajenih paketov?

nevem kaj misliš s docsis3, imam pa S 3.0 paket :)

Ok, danes sem rešil zadevo! Problem je bil Arrisov modem, ki pa kot pravijo serviserji na Telemachu zadnje čase kr redno crkuje!
Dobil novega, priklopil in dela normalno!

Ve kdo, kaj je to za en ip? 213.161.3.1 na portu 67? V Fw logih vidim non-stop tale ip na udp protokolu.

Ze ugotovil. DHCP sedaj deluje tudi na rotovžu. Ip je ostal isti.

Zgodovina sprememb…

C00PER ::

A se komu sanja,a je Telemach (MB-Pobrežje) malce nadgradil svoje hitrosti interneta brez posebnega obvestila javnosti ? Imam namreč paket DTV 3.0 L (13 Mbps / 1,5 Mbps), a zadnji teden opažam da mi dela net na hitrosti 2,5MB/s, kar kolkor vem znese 20Mbps...tut na speedtestu mi je pokazalo podobno, celo 2,54MB/s...

....saj ne da se pritožujem, daleč od tega....le zanima me, kako to :) nisem ravno navajen neke dobrodelnosti s strani Telemacha ;)))

LP
ANd On The Last Day God Created.....SOUND !

djordjevic ::

Prejšnji teden sem naročil nadgradnjo iz kabelskega interneta L na digitalni trojček XL, lokacija Slovenska Bistrica. Od včeraj naprej:

Zaenkrat dela vse ok.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Zgodovina sprememb…

Jst sem v ponedeljek vzel trojček, ampak mi še hitrosti niso nadgradili.

djordjevic ::

Ja, saj tudi pri meni je trajalo slab teden dni.
No grave is deep enough to keep us in chains.

Hvala za info. :D Pri nas optiko polagajo, tako da pomoje bodo kmalu tržili 3.0 pakete.

PrimozR ::

Kdo polaga optiko?

Kabel tv, ampak ne do uporabnika, ampak samo do glavnih omaric.
««
124 / 363
»»