» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
119 / 364
»»

LUTi ::

CaqKa,

jaz nikogar ne "spodjebavam" (ne predstavljam si niti točno, kaj naj bi to sploh pomenilo - poznam izraz spodjedati in podjebavati, za spodjebavati pa priznam, da sem ga tu zdaj prvič srečal...). Očitno ti spet delaš neke zaključke po samo tebi znani "logiki" (v tem si mojster) ;)

Sploh pa - kaj, se ti mešaš v to, kar imava midva z V-i-p-om? Kar se mene tiče, nimam prav nobenega problema z njim osebno! Si se pa ti vmešal v najino (prvo) debato, ki se je vlekla vse od mojega prvega odgovora naprej, in to brez kakšnega uporabnega podatka ali argumenta (in se vpiknil v mene - ali kaj je sicer začetek s "sitn si"?!) - čeprav zdaj javskaš, da sem jaz napadel tebe. Očital sem ti neznanje z določenega področja (ampak ti očitno o tistih zadevah ne veš dovolj, da bi sploh razumel, česa vse ne veš...) in ti tudi navedel protiargumente (in če bi prebral, kar sem ti priporočal, tistega ne bi več pogreval...). Nisem se skliceval na lastno avtoriteto, ampak ne dejstva o določenih stvareh (delovanje podatkovnih omrežij tako, kot pač je - le preberi si tisto...). Jaz sem ves čas pisal, kako kaj deluje in poskušal s primeri ponazarjati, kaj kdo trdi - nazaj pa sem dobival ves čas samo izjave v stilu "tako bo, nehaj gnjavit...". Zdaj mi "nova doba" čisto lepo dela brez DHCP (oz. o kakršnemkoli DHCP serverju v našem subnet-u sploh ni ne duha ne sluha) in z istim IP-jem, kot sem ga imel do sedaj! Toliko o tem, kdo je imel prav (točno to dokazuje vse, kar sem jaz trdil, in pobija vse argumente "nekaterih", zakaj da "mora biti" DHCP in da "se morajo" IP-ji spremeniti...). Samo poglej, kaj si o tem klobasal ti... ;)

Resnično ti priporočam da ne delaš kr nekih zaključkov in se potem razburjaš okoli tega, ampak prebereš napisano in kokretno odgovoriš (na tisto, ne na nekaj, o čemer ti na osnovi napisanega sklepaš...), če se s čim ne strinjaš. Tako bo komunikacija bistveno bolj učinkovita (oz. bo večinoma odpadla).

Zgodovina sprememb…

• spremenil: LUTi ()

JK007 ::

Če koga slučajno zanima, sem testiral osnovni model Cisco-tovega sprejmnika, ki je v ponudbi Telemach-a.

Slike:
http://dognerdj.photovillage.org/galler...

Moje osebno mišljenje:
http://www.kabelska.net/viewtopic.php?f...
....... www.kabelska.net .........

Matheeew ::

Deluje kot precej žalostni polizdelek 8-O

Novinetz ::

http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

To še traja ali so porihtali to?
Na območju Tabora me predvsem zanima če ma kdo še podobne izkušnje kot piše v obvestilu.
The one and only Novinetz

mit3k ::

Še vedno traja, nič še niso porihtali.

HoNdEk ::

kot da bodo kaj porihtali :)
..:: M - Power ::..

bosslipxx ::

Danes sem dočakal povišanje hitrosti interneta v MB - Pobrežje.

upokojenc ::

Danes sem dočakal povišanje hitrosti interneta v MB - Pobrežje.

Sva že dva ^^..no ja vsaj teoretično. Prve tri ure sem imel polno povišanje, zdaj je ravno toliko da ne smem reči da ni povišanja, hvaliti z njim pa se tudi ne morem... Zadeva skače gor in dol da je kar veselje~

Zgodovina sprememb…

plexix ::

Zdravo!

To tudi mene zanima.

Imam Handan CV-6000 DVR. Snemalnik priključim preko USB. Kako instaliram gonilnik za USB device, če nisem dobil nič zraven, nobenega Cd-ja, nič. Na netu se najdejo neki driverji, vendar ne vem če so OK.
Ima kdo kaj, oz. kje se kaj najde?

Pa še to, se da potem sneti iz HD iz snemalnika posnete filme?

Lp,

Amateur0006 ::

Iz Handana na računalnik se lahko snema samo iz programov ki niso zakodirani.

kljukec87 ::

ma jebejo se naj na telemachu. celi tedn dela espn america ko ga ne rabim kak pa pride vikend pa NO AV ko bi gledal collage football človek. hjo očitno bo treba gospodu gregorju na dušo pihat :S

Zdravo!

Saj POPTV ni kodiran.

Lp,

Saintek ::

Hm kdo pa kdaj govoril, da je poptv sploh kdaj bil zaklenjen ? :)

Pozabi ta komentar. :) prebral zgoraj zakaj se šlo.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()

Ni problema.

Sicer pa imam še vedno problem.

Instaliral gonilnike, program USB downloader. Sedaj sem sicer ugotovil, da lahko vidim posnete datoteke. Izberem kaj hočem narediti, vendar mi napiše, da nimam izbranega AV fila.

Ve kdo kaj o tem?

Hvala in Lp,h

kljukec87 ::

mislim da je za prenos lih kontra gumb. ne vem tocno kak se rece. namesto da bi blo download from je upload to . ne spomnim se vec tocno. v glavnem lih kontra kot vrjetno mislis da mors nardit

Zanima me od kod si. Jaz sem na Taboru(MB) in težave so se pojavile ob prehodu na nov paket.

Ali opaziš težave samo pri določen http prometu(spletnih straneh) ali pri vseh?

v bistvu pri vseh bi se morala tezava opazit..

mit3k ::

Zanima me od kod si. Jaz sem na Taboru(MB) in težave so se pojavile ob prehodu na nov paket.

Ali opaziš težave samo pri določen http prometu(spletnih straneh) ali pri vseh?

Hoče. Vsake nekaj časa se zgodi, da zmanjka interneta za kakih 5-10 min.

Spc ::

Kako dolgo še mislijo update-at ta njihov network ? 5 let ?
Spet imam 99% packet loss.

To je zdaj že stotič v tem mesecu.
:\

SmeskoSnezak ::

Od kolegov iz Hoč sem zvedel, da imajo ta mesec kar redne težave kot je čez dan le 1MB downloada (vsi bi naj meli XL paket). Baje bodo napisali pritožbo in zbrali podpise ter sploh ne mislijo plačat položnic.
@ Pusti soncu v srce... @

seminal ::

Jaz bi sem jim lahko tudi pridružil... Prav tako iz Hoč 24/2 oz- po novem 28/2.5 pa ok upload je blizu 2mb, download pa porazen....
Tak da nulla...

Spc ::

Vam vsaj dela meni pa za 2 uri crkne net.

markk1 ::

kaj so vsem že povečali hitrosti? ker na mb-studencih še nisem zaznal novega paketa!

flipflop ::

Na kabel-tv, sem prej klical, pravi da še nič ne vejo kdaj bojo novi paketi. Zaenkrat bom vzel kar L paket, čeprav je kar nekaj razlike napram telemachu, pol pa ma da dela tako kot piše, ker zdaj je ravno 50% naročenega. Za docsis 3.0 oziroma druge pakete se pa menda ne plača več, tko da ne bom nč čakal.

RobertoK ::

Rotovž ravno tako s hitrostjo izpod vsake kritike. 1mb downloada čez dan! Počasi izgubljam potrpljenje...

DMX ::

Jaz bi sem jim lahko tudi pridružil... Prav tako iz Hoč 24/2 oz- po novem 28/2.5 pa ok upload je blizu 2mb, download pa porazen....
Tak da nulla...

evo jaz sem iz Hoč in imam konstantno težave z netom....v zadnjih 2 mesecih sem bil z njimi več na liniji kot pa s punco ;(

katastrofa....če se bo kaj podpisovalo sem zraven

Pesimist ::

Hmja. Vec mesecev so rabli da so fixali povezavo med Arnesom in Telemachom oz neposredno med telemachom in skoraj vsemi drugimi slovenskimi ponudniki razen Amisom, kateri ni imel problemov zaradi direktne povezave.

Sej so menda sami rekli da bodo rabli nekaj mesecev da bodo posodobili omrezje.

Po več kot štirih tednih težav, ki so se začele z nadgradnjo na DOCSIS 3.0 paket
smo danes zadevo skupaj s tehniki rešili. Pa še to po tistem, ko sem dokazal
da sem sprobal http promet z vsemi browserji kar obstajajo in različnimi OS-i
z routerjem in brez routerja. Na koncu so sicer priznali, da so jim težave znane in da se odpravljajo.
Ampak po slabem mesecu čakanja sem vztrajal, da me prestavijo v drug
subnet, oziroma v tistega pred nadgradnjo in glej ga zlomka vse deluje brez težav.

Torej če se nahajate v subnetu 86.58.36.x in imate težave s http prometom,
torej odpiranje spletnih stranih vse ostalo pa deluje brez težav lahko čakate
še naprej, ker odpravljajo napako in to od 14.12.2009 :)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Novinetz ()

kmarjan ::

Hvala za informacije o nedelovanju Triere/Telemacha/UPCja. Jaz sem jih klical, pravijo, da je vse v redu. Sem jim poslal mail, pravijo, da je vse v redu. Sem jim povedal, da so me prestavili z Arnesovega omrežja na Trierino in pravijo, da naj nastavim vse drugače, nastavim, ne deluje.
Internet deluje kot www (wait wait wait). Če sem zelo zloben (in to sem že) lahko rečem, da smo se vrnili v čase modemskega dostopa preko telefona.
Ko sem tako obupaval pa sem naredil poskus in se z VPN-om povezal v omrežje Univerze v Mariboru. Rezultat je presenetljiv - internet deluje, hitro in po njihovih linijah - aleluja! (no tega kar plačujem seveda ne dobim na downloadu).
Ker je to težko razložiti ljudem na "drugi strani", sem naredil posnetek delovanja in jim ga poslal. Jasno, spet sem jaz kriv, ker pri njih vse dela. Server pa lahko pride k meni in požene speed test in mi pokaže, da vse deluje.

Torej, oglejte si to idiotijo.
mms://distance.pfmb.uni-mb.si/network.wmv

P.S. Če dobite željo, da bi nekoga premlatili nisem za to kriv jaz. 8-)

Tudi sam imam že nekaj časa težave z odpiranjem internetnih strani (ne dela mi ne Rolan ne Comtron stran) in danes mi je postalo tega dovolj in kličem na njihov helpdesk, kateri pa je med vikendi prevezan v LJ, kjer mi seveda ne morejo čisto nič pomagat, razen tega, da mi rečejo, če lahko pokličem še 1x v ponedeljek ker bom dobil takrat nekoga iz MBja. Sem probal že vse živo in ene strani mi ne odpre, al pa jih odpira več minut, pri tem pa morem naredit neštetov refreshov. Speedtest mi že celi dan kaže DL med 1.74 in 2.43 mb/s, UL pa je 1mb/s (paket 6/1). Torej, kaj se da tukaj naredit?

Težko je naredit kaj pametnega.
Optike nam ne bo nihče potegnil (preverjeno). Lokalno samoupravo (beri občine) imamo samo zato, da nekateri plače dobijo.
Ko sem prejšnjemu županu rekel, da naj poskrbi za internetno infrastrukturo je rekel, da ne more nič (bil je ravnatelj OŠ). Račune pa mi je znal pošiljat, čeprav nezakonito. Sedanji župan je avtoličar, tega vprašanja najverjetneje niti razume ne.
Če bi občina rekla, da naj pride neka firma (lahko bi jo celo sami ustanovili) in nam "lokalno" potegne optiko do vseh, bi še (pre)plačal (tako kot sem za kabelsko, telefon, ISDN) samo, da se rešim sranja. Nikakor ne more biti dražje kot je priklop telefona ali elektrike (to pa naredijo vsem - čudno čudno).
Kdaj so že nove lokalne volitve? Rabimo enega, ki dobro zna vsaj en tuj jezik (pa ne srbohrvaško), ki zna napisati prijavo za projekt in pridobiti EU sredstva. Nekaj malega doplačamo pa dobimo optiko v vsako hišo, blok, stavbo, šolo, vrtec, ambulanto, kulturni dom ... pasjo uto 8-)

markk1 ::

res je edina slabost ker med vikendom ne deluje klicni center v mb!!! če pa so težave pa oni brez problema pošljejo serviserja, ki traja da vas obišče od istega dne do max 3 dni, seveda odvisno za kakšno težavo gre. Splača se težit :) :)

Yaqwsx ::

katastrofa kak to dela. kaj mate izgube al v cem je tezava? naj kdo pinga rolan s 100 paketeki.

Tilen ::

Ping statistics for 212.18.63.115:
Packets: Sent = 100, Received = 100, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 7ms, Maximum = 44ms, Average = 15ms

13/1.5

speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.42Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 12.88Mb/s

Pritisni START za ponovno meritev

KRS Rotovž.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

res je edina slabost ker med vikendom ne deluje klicni center v mb!!! če pa so težave pa oni brez problema pošljejo serviserja, ki traja da vas obišče od istega dne do max 3 dni, seveda odvisno za kakšno težavo gre. Splača se težit :) :)

Ubogi serviser me je res poklical na gsm in mi povedal, da več kot speed test ne bo naredil.

Ne znam pa si razlagati tega :D
--------
speedtest.si

Pritisnite START

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 5.77Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 7.24Mb/s

---------
Druga meritev na www.speedtest.net pa mi pravi
download (1.86Mb/s)
upload (5.35Mb/s)
---------

Realnost pa je seveda povsem drugačna. Upload ni več kot 112kbyte/s pri malo daljših datotekah.

V čem pa bi lahko bil to problem, da ene strani (Slo-tech, Arso, 24ur, itd.) odpira "normalno", nekatere pa ne odpre pa če se postaviš na trpalnice???

kmarjan malo se pozanimaj kak se izracuna hitrost down/up glede na tvojo povezavo ;)

psychoshorty ::

Pinganje rolana:

Minimum = 13ms, Maximum = 257ms, Average = 63ms

S tem, da sem pingal ob obremenjeni liniji (up and dl).

Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Minimum = 12ms, Maximum = 15ms, Average = 13ms

Minimum = 12ms, Maximum = 14ms, Average = 12ms

;)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: HoNdEk ()

kmarjan malo se pozanimaj kak se izracuna hitrost down/up glede na tvojo povezavo ;)

Povezavo imam 8/1 (bruto), neto izplen je manjši, ker zaradi headerjev dobimo na vsak paket dodatnih nekaj bitov (pri MTU 1500 je neto 1492 bitov). Kar mimogrede pomeni, da bi moral imeti okoli 960kbyte/s downloada (NACK obračunani). Preko ARNESA in Triere sem to tudi imel. Sedaj pa o tem lahko le sanjam.

Danes (nedelja ob 12:45)
-------
speedtest.si

Pritisnite START

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.78Mb/s

kmarjan prek koga pa mas ti 8/1 povezave?

zerox ::

Verjetno še stari gama paketi

plavko61 ::

net res dela zadnje cajte da te kap. Pri liniji 6/1 speed test 4/1.
Web pa odpira če mu je, včasih prvič včasih sploh ne???
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

borki ::

speedtest.si

Pritisnite START

Inicializacija . . . . . . . . . . . . . . . . . . OK
izvajam 10s upload test (v smeri k internetu)1.42Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam)22.68Mb/s

Speedtest.net

Paket digitalni trojček XL.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: bluefish ()

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 1.01Mb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 1.03Mb/s

za bruhat

paket 6/1!

seveda mi tudi 3/4 tujih strani ne dela!

kaj naj rečem jutri onim nesposobnežem na Trieri, da mi bo net delal kot mora???

DMX, da bos nepreklicno sel k drugemu providerju ... se danes, da imas njihove ignorance dovolj + ne placaj poloznic. Ko jih jebe.

Also: se ping rolana ob neobremenjeni liniji:

Minimum = 7ms, Maximum = 31ms, Average = 10ms

Router je low-cost box baziran na m0n0wallu in dveh Intel Pro 1000 karticah.

Sem klical na 080 11 51 in mi je maneken na drugi strani rekel, da se trenutno ne da čisto nič naredit in da bi naj na področju Hoč bila ta zadeva urejena tekom tega tedna.

Jaz bi jim rekel: Dobro, ce pa vi nic ne morete urediti bom pa jaz. Se danes grem k Amisu (npr.). Hvala za vase sodelovanje. :)

ma to sem jim že vse rekel, pa se onemu na drugi strani hladno krvno jebe....bi pa šel takoj drugam, če bi se to dalo naredit iz danes na jutri :'(

SmeskoSnezak ::

Jaz bom zavrnil položnico. Če pa mislijo piskat, pa bo letela skupinska tožba. :)
@ Pusti soncu v srce... @
««
119 / 364
»»