» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
93 / 363
»»

Gapi ::

Kljub temu da je tvoj Ip pridobljen preko dhcp bo vedno enak. Saj ti lahko DHCP serverju poves katera MAC addresa dobi kateri IP. Zdej pa Spc se nehi pizdit. Res da se ti bo sedaj pri prehodu zamenjal, se vedno pa lahko poklices in poves da bi svoj stari IP nazaj.

Spc ::

če dobim čisto enak IP ne vidim poante v DHCPju, saj je vseeno ali je statično nastavljen ali pa po DHCPju.
Kaj je dobro, da je DHCP narejen je to, da se narod ne rabi več hecat z vpisovanjem ipjem.
DHCP je verjetno vezan na mac naslov modema.
Ni mi tudi jasno zakaj bi ip pridobljen iz DHCPja imel večjo hitrost na Docsis 3.0 kot pa statični ip na Docsis 3.0.
To nekaj brezveze bluzijo.
Če bi dinamični IP naj to tudi napišejo ne pa tako bluzenje.

Če pa bodo spreminjali IP naslove (kar se mi zdi totalna bedarija) pa rajši grem kam drugam ali pa bom zahteval da se mi pusti ta ip kot ga imam sedaj.

No sedaj sem probal.
DHCP mi lepo pobere IP naslov in ta naslov je enak kot ga imam trenutno vpisanega.
Sem probal 4 krat release-at in renew-at ip in vedno dobim enakega torej je enak kot imam sedaj manualnega vpisanega.

Tukaj ne vidim nobene logike zakaj bi mi net deloval hitreje če je pridobljen iz DHCP strežnika kot pa če ga user sam noter napiše..
wtf..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

V-i-p ::

Spc: joj no, pa saj ti ves čas pravim. Vzporedno bosta zaenkrat vezana dva CMTS-a. Če imaš na nastavljeno dinamično, padeš na novega, torej Docsis 3.0 če pa imaš vpisan ip, padeš pa na starega. Lahko ti pa narišem: postavi se nov CMTS, standard Docsis 3.0. Veliko večja prepustnost, veliko večje hitrosti. Pusti se (zaenkrat) še en star CMTS za uporabnike, ki ne znajo, ne morejo, nočejo spremenit na avtomatično. Torej, vsi ti bodo padli na star CMTS, ki posledično ne bo prenesel toliko uporabnikov in bo internet delal počasi. Edina rešitev, ker jim bo net vsaj delal, čeprav počasi. Si predtavljaš, da se stari CMTS izključi in vključi samo nov? Super bo delalo nekaj naročnikom, ostali bi fasali mrk. Koliko procentov pa misliš, da je takih uporabnikov, ki to takoj naredijo sami? Verjemi, da ne veliko. Ni tako enostavno vse skupaj. Ti lahko dam samo en smešen primer? Ko Arnes septembra ali oktobra izključi tiste uporabnike, ki ne podaljšajo statusa pade na UPC Ljubljana par tisoč klicev v samo enem tednu. Pa so uporabniki obveščeni trikrat. Dvakrat po pošti domov, enkrat pa po emailu. Potem si pa predstavljal.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

Torej če te jaz zaj prav razumem.

Modem hardware = Docsis 2.0 ( BCM3349 )
----
DHCP = DOCSIS 3.0 (Isti ip)
Statika = DOCSIS 2.0 (Isti ip)

1. Torej kako lahko DOCSIS 3.0 spraviš preko DOCSIS 2.0 hardwareja ?
2. DHCP aktivira DOCSIS 3.0 v modemu ?

DHCP mi vzame čisto enake nastavitve z netmasko in ipjem ter dnsji kot imam vpisane.
Kako je lahko potem to drugače in hitrejše ??

Veron ::

hja ko bojo pa novi paketi in višje hitrosti pa noben več ne bo pizdil :)

pumaxx ::

Glede DOCIS3 je tako da bodo zastavljeni (vsaj v začetku)kot dopolnilo DOCIS2 in bodo "kao" namenjeni naprednim uporabnikom. Ker pa je zaenkrat cena opreme za DOCIS3 neprimerno višja kot za dvojko bodo temu primerne tudi cene (napredne :)) Žal po tem kar sem slišal (zanesljive insajderske) DOCIS3 niti približno ne bo cenovno konkuriral optiki, kot sem najprej razmišljal (čeprav bi po hitrosti lahko).

plavko61 ::

trenutno so še vsi modemi ki so na terenu DOCSIS2. Najbrž postopoma izdajali DOCSIS3 modeme za velike brzine.
Upam da bomo nezahtevni uporabniki tudi dobili kaj več za 20€.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

wishmaster ::

Glede DOCIS3 je tako da bodo zastavljeni (vsaj v začetku)kot dopolnilo DOCIS2 in bodo "kao" namenjeni naprednim uporabnikom. Ker pa je zaenkrat cena opreme za DOCIS3 neprimerno višja kot za dvojko bodo temu primerne tudi cene (napredne :)) Žal po tem kar sem slišal (zanesljive insajderske) DOCIS3 niti približno ne bo cenovno konkuriral optiki, kot sem najprej razmišljal (čeprav bi po hitrosti lahko).

Bmk za ceno. Eni se še moremo zdaj je*ati z ADSLom.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Kami ::

UPC ima že sedaj preveč "napredne" cene zato mi vsekakor ni všeč, če bo tako tudi v prihodnje.

Najbolj pa me še seveda vedno moti blokiranje portov - tako naj bi po njihovih informacijah ostalo tudi pri optiki.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Kami ()

PARTyZAN ::

Kaj pa blokirajo?

Anyways, jaz mislim, da uporabljam DHCP na UPCju (z statičnim IPjem) že celo večnost.

Aja, glede hitrosti. Če so UPC firme po ostalih državah indikator hitrosti, ki ji bomo dobili mi z DOCSIS3 ... ga kar naj imajo. Vrtoglave download hitrosti, pri uploadu se jim pa zatika.

Upam samo, da se bodo gratelovci zmigali tukaj ... ne bo nič več nategovanja z nesimetričnimi linijami.

Tilen ::

Saj če boš hotel DOCSIS 3.0 modem se boš pač moral vezati za 2 leti, tako to gre pri UPC. Ever since. Druga ti pa seveda ne bo preostalo, ker bo povezava preko DOCSIS 2.0 počasna za popizdit.:P

Sem pa dobil malo drugačen spam kot ostali.

UPC

UPC

DOCSIS 3.0 paketi, ki jih imajo v tujini :

DOCSIS 3.0

DOCSIS 3.0

Plan Downstream Upstream
UPC Fiber Power 25 25 Mbps 1.5 Mbps
UPC Fiber Power 30 30 Mbps 3 Mbps
UPC Fiber Power 60 60 Mbps 6 Mbps
UPC Fiber Power 90 90 Mbps 6 Mbps
UPC Fiber Power 120 120 Mbps 10 Mbps
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

lol kaki paketi.
120 / 10
Kje je te tu logika .. te pa res mam rajši 20/20.

seminal ::

Meni pa imajo fajn pakete...
120/10 al pa 90/6 bo mojih, sedaj imam 25/2 pa bi mel rad kako osvežitev.
Za doma je ok, pri babici pa je optika tam pa si server furam za vse stvari 50/50

Ja najboljše, da naredijo 170/0.6

PARTyZAN ::

Patetično.

mtosev ::

a za te nove pakete bo potreben nov hardware aka nov modem?

jaz mam TCM390.
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

Da.

Treba je vedt, da to ni več UPC Telemach, ampak samo Telemach, zato ni niti malo "nujno", da bodo paketi isti k v tujini pri UPCju.
Sicer pa kaj vas moti glede vezave? Če ti bo kak paket ustrezal, da boš vzel in verjetno ne boš takoj razmišljal o menjavi ponudnika? Če je optika tik pred vrati, pač ne boš vzel in to je to...

Saj nihče ne pravi, da bodo isti. Samo priblizno predstavo o tem kar se da dobit se je podalo. Tako da kar simetrijo ponudit, nič se bat tako kot v tujini. :P

gpavlo ::

lp,

imam nekaj vprašanj glede uvedbe docsis 3.0 in DHCP-ja. Trenutno imam modem Thomson (glej sliko), pa me zanima, če ga bo potrebno zamenjati zaradi docsis-a 3.0 in uvedbe DHCP-ja? Ter če bo potrebno kaj nastaviti na samem modemu ali samo spremeniti na ruterju iz "static" na "dynamic"?

Hvala

Thomson modem

Thomson modem

Real Madrid CF

V bistvu (kot smo ze rekli) boš dobil Ipje preko DHCP (static leases) in samo zaradi DHCP-ja ne bi bilo potrebno menjati opreme saj se za te nastavitve odloci provider. Da bi pa koristil Docsis 3.0 storitve bos pa moral zamenjat modem. Boš vrjetno pravočasno zvedel kdaj boš moral podaljšat pogodbo, včasih je bilo celo tako da si moral za nov modem plačat neko simbolično ceno, mislim da je bilo starih 1000 sit + podaljsanje pogodbe. Na routerju pa samo iz STATIC na Automatic configurartion - DHCP. ;)

Zgodovina sprememb…

aha, OK. Ker imam namen v kratkem zamenjat paket iz "S" na "M", me še zanima, če dobim oz. lahko zahtevam pri podaljšanju/spremembi paketa novi modem oz. kateri modemi so trenutno aktualni za UPC oz. Triero?
Real Madrid CF

Trenutno imo še vedno THG 540. Zadeva pomoje še ni tako daleč, da bi lahko ti kar nov (3.0) modem naročil. >:D

OK, glede spremembe paketa, se moram to oglasit na Trieri na Cankarjevi ulici ali je to že vse skupi na Partizanski cesti z UPC-jem?
Real Madrid CF

markk1 ::

vse stvari urediš na partizanski za vse kks pod upc v mb

gpavlo: v kolikor imaš TCM390 ali THG520 bi jaz prosil za menjavo. Če pa imaš TCM420 ali THG540 pa kar počakaj, bodo že javili ko bo potrebno menjat modem. Ti, kolikor vidim, imaš 420ko.
Kar lahko storiš danes, ne odlašaj na jutri. Raje reci, da si naredil že včeraj!

420ko mam ja, ok, bom potem samo spremenil hitrost ter počakal z menjavo na uvedbo docsis 3.0. Ka mi lahko kdo od znalcev8-) pove, če je mogoče že kakšen novejši firmware zuni ter kakšne so karakteristike moje linije?

Hvala
 Thomson

Thomson

Real Madrid CF

Ja valda, da bo treba zamenjat hardware, saj je docsis 3.0 čisto nov standard, ki rabi nov hardware in nov chipset.

Docsis 3.0 je back compatible z 2.0 tako,da če boš ostal na 2.0 ti ni potrebno nič menjat.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

seminal ::

Hei
Jaz pa imam še edno vprašanje glede modemov.
Kako za vraga menjaš frimware, mislim nikjer ni nobene opcije itd., ker bi rad svojega THG 540 nadgradil.

Ne moreš, ker nimaš administrativnega dostopa. Zakaj bi pa nadgradil? If it ain't broke, don't fix it.. ISP bo nadgradil ko bo čas za to.

Novinetz ::

Sem na lokaciji na Taboru imam THG540, danes zjutraj se je zgodilo tole in izgleda kot upgrade samo ne vem česa ker je firmware na modemu še isti:

08/10/2009 01.30 2436694044 03 Resetting the cable modem due to docsDevResetNow

Linija je padla za nekaj minut lučke pa so utripale od desne proti levi kar točno opisuje tole iz manuala:

SW Download Operation
FLASH ON
From Right to Left
A software download and while updating the FLASH memory
The one and only Novinetz

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Novinetz ()

Sem malo gledal cene paketov on raznih ponudnikov v SLO. Za 20€ bi že morali dati 4/1 Mb, če mislijo nove naročnike pridobivat in stare obdržat.

Za 20€ bi že morali dati 4/1 Mb

Pri konkurenci dobiš za 15€ 20/20.

Sem malo gledal cene paketov on raznih ponudnikov v SLO. Za 20€ bi že morali dati 4/1 Mb, če mislijo nove naročnike pridobivat in stare obdržat.

Pri konkurenci dobiš za 15€ 20/20.

Na optiki sredi LJ, med tem ko ostali...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: plavko61 ()

dobr, ni treba pretiravat, 15eur je akcija prve 3 mesce, potem plačuješ "polno" ceno, 26eur T1 20/20 ali T2 28eur 20/20 (oz. še bolje 14eur 10/10).

DMX ::

A ima kdo kakšen info, kakšne pakete in za kakšno ceno bo po novem UPC ponujal kabelski internet? Sedaj imam paket S za 20€ (2mbps/384kbps), kar pa mi je zelo drago in bi bil zelo vesel, da bi mi za to ponudili več ;(...

Jutri, ko boste prestavili na DHCP boste dobili (zaenkrat) isti ip kot ste ga imeli do sedaj.

wishmaster ::

Če bodo na docsis 3.0 ponudili 10 Mbitov uploada, bo že to pravi čudež.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Kako dolgo pa traja ta DHCP, da pridobi IPje, ker jst, ko dam na svojmu WRT54GL (tomato) na DHCP, piše renewing...pa to kar nekaj časa (cca. 2-3min).
Real Madrid CF

Kako dolgo pa traja ta DHCP, da pridobi IPje, ker jst, ko dam na svojmu WRT54GL (tomato) na DHCP, piše renewing...pa to kar nekaj časa (cca. 2-3min).

Hehe, v tem primeru nekaj ni OK v lokalni mreži, ali z opremo ali pa z konfiguracijo. DORA se mora izvesti v sekundi.

DHCP ( D )iscover
DHCP ( O )ffer
DHCP ( R )equest
DHCP ( A )ck

Namesti Wireshark in poglej kje je težava.

Static lease za ta določen računalnik rabi enako dolgo?

Zgodovina sprememb…

Hehe, v tem primeru nekaj ni OK v lokalni mreži, ali z opremo ali pa z konfiguracijo. DORA se mora izvesti v sekundi.

Ali pa je DHCP server zabasan kot se je zgodilo amisu....

Ali pa je DHCP server zabasan kot se je zgodilo amisu....

Kdaj?

meni router (isto wrt54gl) takoj pobere ipje.

Prehitevaš za en dan. Saj še nismo enajstega :D.

eni so dobili da rabijo do 11. zamenjat, eni do konca meseca. kak mamo mi se vec ne spomnim. _;D

Tero ::

Je še komu danes internet crknil?
Danes sem opazil da mi ne dela modem. So samo samo 3 lučke utripale. Resetiram server pred tem pa nastavim da naj dobi od dhcpja ip.
In melje in melje in melje pa se nič ne zgodi. :\
Nato začnejo lučke pravilno utripat ampak ip-ja pa še skoz nimam?!?
Te sem pri vklopljenem modemu statiko spet nastavo in te komaj tak dela. NIč mi ni jasno kaj zdaj to zajebava.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tero ()

Sedaj vas bodo testne zajčke na Taboru prestavili, da vidijo kaj se lahko zgodi. (hec)

Ima še kdo drug težave? Danes je dan D, 11.08.2009, ko je potrebno spremeniti nastavitve.

Na Rotovžu ne duha ne sluha o kakšnem DHCP. :P

spemenil neta pa ni bilo. :D

Jst sm vezan KRS Rotovž, ko sem malo više omenil, da mi ne dela DHCP. Tak, da je mogoče tu razlog?
Real Madrid CF

Seveda, opozorilo je samo za KRS Tabor.
««
93 / 363
»»