» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
88 / 363
»»

chucki ::

Zgodovina sprememb…

• spremenil: chucki ()

Tero ::

Ok danes sem končno dobil trojčka, ampak jebemti mater rekli so mi da paket se mi komaj spremeni 1.1 :(
Telefon in digitalna tv pa sicer delata ja.
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

plavko61 ::

Nekaj sem klical na UPC in jim poskušal razložit da imajo EPG probleme oz. da jim ne dela trenutni info itd. in vprašat kako je z poptv 16:9 itd. Tam sploh nimajo pojma niti interesa, to je res žalostno. Sem upal da se bodo zadeve uredile ko so urejali shemo oktobra. ;(
Dvakrat preberi, nato pa blekni...

Tero ::

:)
In kaj so ti sploh odgovorili na to? Niso ti dali številke kakega tehnika?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

Po 15 min so ugotovili da to ni teletext.;((
Pravzaprav sploh nimajo podpore za TV shemo.
Če je slika je za njih zaključeno.

Nisem imel 2,5 ure cajta da bi jim razložil kaj je 16:9, 4:3.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: plavko61 ()

pumaxx ::

Kaj je to kabelska?:)

kronik ::

Zaupaj nam ime te osebe, s katero si govoril. Da v podpori ne vejo kaj je EPG preprosto ne verjamem.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: kronik ()

Ne spomnim se če je ime povedal.
Sicer pa me kvaliteta podpore za digTV sploh ne preseneča, glede na to kako imajo urejen elektronski spored.

wishmaster ::

Mene zanima naslednja stvar: V Celju že ima Turnšek nekaj optike in na njo so že nekateri priključeni. Zanima me, če še kar blokirajo porte do 1024 ? Zanima me če kdo od vas ve kaj več. Ker pri Turnšku nočejo čisto nič povedat, čeprav se po računih hvalijo da imajo optiko.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

Tilen ::

Sicer ne poznam konkretne situacije na optiki. Glede na to, da se gre tukaj le za politiko podjetja pa dvomim, da ima prenosni medij karkoli veze pri odprtih portih. Tako da bodo pomoje še vedno zaprti.
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Spc ::

plavko61 najboljše, da greš direktno na satelitsko tam vsaj nebo nobenih problemov.
Je pa res, da UPCju nimajo pojma kaj je to anamorphic 16:9 http://en.wikipedia.org/wiki/Anamorphic

djgregec ::

Pred cca 1 letom sem bil priklopljen na arnesov paket 8/1 in je internet deloval brez problema, nato sem se preselil 100m vstran iz bloka v hišo.
Naročil sem paket 15/1.5, katerega so mi priklopili v torek 23.12.
Ob priklopu je speedtest izmeril hitrost 12/1.5, s katero sem bil zadovoljen,
naslednji dan pa do danes pa internet deluje porazno...
Download hitrost je čez dan max 2mb upload deluje normalno 1.5mb,
testiral sem tudi zjutraj ob 3 in deluje download 12mb.
Sumim, da gre za prezasedenost omrežja, je sploh možno da se je v 1 letu triera tako poslabšala?
Je sploh možno na kratki rok odpraviti težave s downloadom (lokacija: okolica Slovenske Bistrice)?
Paketki se zaenkrat ne izgubljajo, je pa ping sredi dneva cca 100ms ponoči pa 10ms.
Kakšne so kaj vaše izkušnje, ali ste podobne izkušnje zasledili tudi pred prazniki?

djordjevic ::

Eh, v Bistrici je obup, vsaj na trieri. S punco sva jo vzela, ker sva imela že od prej triero in sva internet prenesla. Trajalo je eno leto, da so zadevo poštimali, da dela zadovoljivo, ravno zadnje dni pa tako tripa, da nima smisla. Skratka, če imaš srečo, deluje fajn, če pa ves dan delaš za računalnikom, pa vidiš, kako se zadeva obnese v resnici. Zadnje čase (beri nekaj mesecev) sicer dela dobro, kar pa je ziher zgolj slučajnost. :)
No grave is deep enough to keep us in chains.

Triera je prezasedena lokalno.
To pomeni, da gatewayi in switchi več ne morejo prenašat vsega prometa lokalno in zaradi tega šteka.
Po 22. uri ko grejo ljudje spat in vgasnejo PCje pa se zadeva sprosti in dela celo boljše kot pa je pred 3. leti čez dan tako, da je tukaj samo problem v lokalnih linkih, ki so verjetno max 1GbE.
Zgleda, da bo triera morala postavit par 10GbE backbone-ov da bo spet zadeva normalno delovala.
To bi pomojem že naredili ampak jim UPC tega ne dovoli ker hočejo ljubljančani samo šparat z dnarom isto se je tudi zgodilo z AMS-IX kateri imajo Photonic Switch in je zato bil takrat najmajnši ping in najbolj zanesljiv internet pa so ga zaradi "dragega linka" ukinili ker je rekel UPC, da jih AMS-IX preveč stane.
Če bi triera ostala triera (brez UPCja) bi pomojem že zdavnaj updateala lokalne linke in ostali bi na AMS-IXu.

http://www.ams-ix.net/about/photo-gallery/photo-gallery-Pages/Image17.html,

"" With currently over 300 Internet related companies connected to AMS-IX, it makes peering possibilities within the Netherlands and Europe extremely attractive. The Current Aggregated Traffic Volume of all AMS-IX connections amounts to over 100 PetaBytes a month (October 2008) yielding a monthly average maximum load of 560+ Gbps! ""

Torej kaj lahko trenutno reši triero je to, da nabavijo še kak Big Iron in preidejo v Docsis / EuroDocsis 3.0 ali pa direktno v fiber.
Plus tega bi bilo fajn če bi spet naredili routing preko AMS-IXa kajti nizozemska je v sredini evrope zato so tudi pingi zelo nizki ter zelo malo hopov do amerike.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Spc, to glede UPCja in Triera imaš popolnoma prav. Kar se pa tiče preobremenitve so si pa sami krivi. Kaj bi rihtali povezave. Naj blokirajo čisto vse porte, pa bo problem rešen :) :). Ko preobremenitev je samo zaradi p2p. Jih bo ceneje prišlo.

Nevem če je ravno p2p.
Zelo dosti ljudi gleda youtube in podobne strani pri katerih je recimo vsak video vsaj 30MB sploh pa če je kak HD preseže 50MB..
Pomojem je to večji "porabnik" hitrosti celotne mreže.

CaqKa ::

Nevem če je ravno p2p.
Zelo dosti ljudi gleda youtube in podobne strani pri katerih je recimo vsak video vsaj 30MB sploh pa če je kak HD preseže 50MB..
Pomojem je to večji "porabnik" hitrosti celotne mreže.

tole bi pa bilo zanimivo raziskat, se dejansko nebi čudil če bi velika množica oglednikov you tuba dejansko delala večji promet, kot pa predvidevam mnogo manjša p2p grupa.

Danes je pomojem tako, da je video on demand večji porabnik..
Pred 3. leti pa bi ziher p2p zmagal.

Odgovor od trierine podpore:
Pozdravljeni,

informacijo smo posredovali servisni službi, da preverijo nivo signala v
vaši smeri.

Speedtest:

:D

Ping:7ms

A ima kdo kakšne informacije če se na UPC dela kaj na izboljšanju ažurnosti EPG.
Ker par programov kar nekaj brez veze piše, na večini pa "EPG info" ne dela, medtem ko EPG spisek dela.

Včasih smo težili na TELIUS pa se ni nič izboljšalo, zdaj na UPC pa enako vse na pol deluje.

Tom-Cat ::

Mene predvsem zanima ce sploh KDORKOLI na UPC kaj dela ? Stvari se niso spremenile ze kar nekaj mesecev (od kar so presli na "novo" digitalno). Obljubljali so nove HD programe, vec digitalnih programov, boljsi EPG, etc. in od tega do sedaj ni bilo nic (imamo celo manj digitalnih programov, EPG pa je vedno na manj kanalih in slabsi). Kaj imajo samo 5 ljudi zaposlenih od katerih so 3 tajnice dva pa sefa ? Ce lahko na ostalih ponudnikih postimajo zadeve azurno (dodajanje novih programov, EPG, etc.) zakaj na UPC to nihce ne dela ? Imam vezavo se za pol leta, ce do takrat ne bo porihtano bom pac sel drugam... ceprav je kvaliteta slike na UPC se vedno bolje kot T2 (tam so vedno neke majhne napakce v streamih, na vseh kanalih, ne glede na to kako blizu si, pri UPC pa tega ni) da o SIOL sploh ne govorim...

tam so vedno neke majhne napakce v streamih

Ja MPEG-4 naredi svoje.

Alexius Heristalski ::

Ja MPEG-4 naredi svoje.

tam so vedno neke majhne napakce v streamih, na vseh kanalih

Bi rekel, da je težava v načinu distribucije ...
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

Ja finta je v tem, da če je slika statična se pri MPEG-4 slika ne premakne 10 sekund in je tako refresh na 10 sekund.
Torej mora processor držat sliko v bufferju 10 sekund.
Če pride do packet lossa in zgubi processor tisti "still image" potem nima kaj za prikazat in je tema ali pa corruptana slika iz prejšnjih 10. sekund.
Tak je sestavljen MPEG-4 da deluje v slojih in tisto kar je statično ne osveži v 1/25 ampak dosti dosti pozneje.

MPEG-2 pa v vsakem primeru osveži sliko 25x v sekundi (PAL) in 30x v sekundi (NTSC).
Če je pride do packet loss-a pri MPEG-2 slika ne bo vidna 1/25 sekunde nato pa se bo takoj osvežila z novo in uporabnik sploh ne bo videl, da je prišlo do napake.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

s0me0ne ::

Mene zanima naslednja stvar: V Celju že ima Turnšek nekaj optike in na njo so že nekateri priključeni. Zanima me, če še kar blokirajo porte do 1024 ? Zanima me če kdo od vas ve kaj več. Ker pri Turnšku nočejo čisto nič povedat, čeprav se po računih hvalijo da imajo optiko.

Mene so pred kakim mescem preklopl iz Triere na Turnška. Porte do 1024 mam odprte pa nism na optiki

Tom-Cat ::

tam so vedno neke majhne napakce v streamih

Ja MPEG-4 naredi svoje.

Pa saj imamo mi tudi MPEG4 (x.264) na HD National Geographic pa je slika vedno perfektna... do sedaj se nisem opazil nobenih napakic. Edino kar me moti je da vcasih zvok prehiteva ali zaostaja za sliko in da vcasih malo "pokne" v zvoku (mislim da je odvisno od oddaje, tako da mogoce ni glih krivda na UPC :) )

SmeskoSnezak ::

Kaksna je slika na televiziji, tisti ko mate digitalne pakete? Je razlika vidna na starem televizorju ali "moraš" kupiti nek nov televizor?

(je razlika mogoče takšna kot med .avi in .mkv posnetkom?)
@ Pusti soncu v srce... @

Zgodovina sprememb…

Alexius Heristalski ::

Spc, ne razumem, zakaj MPEG-4 AVC vlečeš v to debato. Tip je dejal, da ima motnje na vseh kanalih, velika večina teh je v MPEG-2, kajne. Zato sklepam, da je težava v načinu distribucije, kjer je DVB-C najbrž boljši od IPTV.

A ti povem eno umazano skrivnost? Avi in mkv sta le containerja in je notri lahko povsem enaka vsebina, zakodirana z enakim kodekom in posledično enake kakovosti. Tako da ne vem, kaj točno misliš z razliko v sliki med avi in mkv.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Zgodovina sprememb…

bili_39 ::

Kaksna je slika na televiziji, tisti ko mate digitalne pakete? Je razlika vidna na starem televizorju ali "moraš" kupiti nek nov televizor?

Je tako, kot da bi gledal enake programe na idealnem analognem signalu. Razen, da:
- lahko sprejemaš še HD vsebine, če imaš mpeg4 sprejemnik
- spremljaš EPG (programski vodič, večina programov oddaja spored
- izbiraš jezik podnapisov, če jih za program oddajajo
- izbiraš avdio jezik - zelo redko, vendar ima nekaj programov to možnost

Ne glede na starost sprejemnika je slika lepša. Slabši, ko ima TV analogni sprejemnik , večja je razlika in slabši, ko imaš signal, večja je razlika.

Pri meni je bila neverjetna razlika na starem LCD Gorenje. Na Sonyju bistveno manjša.

Spc, ne razumem, zakaj MPEG-4 AVC vlečeš v to debato

Pač razložim kako deluje MPEG-4 da bodo nekateri bolj razumeli zakaj jim šteka/prehiteva slika in zvok.

Aja... ne, tisto o avi in mkv sn vprašal, ker imam par .mkv zadev, je pa res da piše že v fajlu da je HD, napram pri aviju običajno piše dvdrip. In razlika je kar "ogromna"... zato pa sprašujem o kvaliteti slike, če je torej kakšna razlika?

@s0me0ne, kakšen IP imaš ? Zanimajo me samo xxx.xxx, naprej ne.

wishmaster... IP je 77.38.x.x

EdoK ::

Kolikor vem, je v Mariboru položene nekaj Trierine optike (Koroški veter, Magdalena, naselje pod Pekersko gorco...), ki pa je ne ponujajo javno. Zanimajo me izkušnje na optiki glede vse prejšnje poste.
Še vedno mi ni jasno kako lahko Triera trži svoje pakete, saj so popolnoma nekonkurenčni. Jaz sem se načeloma že odločil za T2, je pa težko zamenjati ponudnika po tolikih (neproblematičnih) letih.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: EdoK ()

billi, torej se splača vzet digitalno tv? Praviš, da je slika torej toliko lepša od analogne in to na istem televizorju?

bili_39 ::

Pri meni je precej lepša, ker imam relativno slab analogen signal!

Če imaš dober signal, slika ne bo kaj dosti drugačna. In niso vsi kanali enaki... poskusi si sposodit en digitalni tuner in sprobaj. Mogoče ti bo tudi ponudnik kabelske šel toliko na roke.

Js pa nisem glih najbol navdušen nad digitalno kabelsko. Neki kanalov ma res bolšo sliko, dost je pa takih ko se mi zdi slika na analogni bolša

seminal ::

Pozdrav
Jaz bi vprašal kako jee že IP da prevreiš kakšen šum in to imaš, od thomsona(modem)...

Zdaj mam XL paket pa komaj 17 mega... Več neja gre

Downstream
Frequency Power -15 dBmV
Signal to Noise Ratio 31 dB Modulation QAM256
Upstream
Frequency Power 57 dBmV
Upstream Data Rate 2560 Ksym/sec Modulation QAM16

To je vredu?

@seminal:
vredu zanič signal imaš. Mečudi da še ti sploh dela internet. Gotovo imaš precejšnje izpade.

Signal to Noise Ratio pod 31 dB ne dela več internet
Frequency Power nad 61 dBmV ne dela več internet

s0me0ne, in kako kaj deluje internet. Ko sam se zanimam za paket 25/2.

plavko61
Ziher... jebemo te bom mogel malo shemo spremenit...
Mam pa 25/2 paket pa slabo download dela.

A pozanš kakšen ojačevalec ko ti ojača signal, pa koliko približno stane

s0me0ne, in kako kaj deluje internet. Ko sam se zanimam za paket 25/2.

Takle dela 10/768 paket:

Približn 2 mesca sm na turnšku prej sm meu prek triere. Stabilnost interneta je kr uredo edino njihova pošta mal čudn dela (xxx@t-1.si). Se mi je že večkrat zgodil da sm dobo mejl šele po 2 dneh ko je biu poslan. Pr turnšku bi lahka mal pakete spremenil pa dal več uplouda ker tak ko majo zdej je čist premal

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

plavko61
Ziher... jebemo te bom mogel malo shemo spremenit...
Mam pa 25/2 paket pa slabo download dela.

A pozanš kakšen ojačevalec ko ti ojača signal, pa koliko približno stane

Lahko da imaš samo slabo instalacijo.
Jaz sem imel enak problem.
Imel sem modem na vtičnici zraven TV in neki 3 klass razdelilec ob prihodu v bajto.

Zamenjali so mi razdelilec v bajto in potegnil sem posebej kabel za modem, zdaj pa imam SNR 37db in power level 48dBmV.

Sam ti pri Turnšku so pa res Carji. Pošlješ 8 mailov iz različnih naslovov, pa ne odgovorijo. Potem greš tja ti ne znajo nič povedat. Zahtevaš splošne pogoje, pa te gleda ko zaklano tele. Sem mislo, da so sam na T-2ju in Telekomu tako razštelani.

Hehe so legende jle :D se bojo mogl še marsikej naučit. T-2 pa Siol mata vsaj 24 urni support, pr Turnšku pa maš od 7ih - 16ih pa še to je bol tak tak

To še gre nekako. Kje so pa kaki splošni pogoji. Ker to mi zveni nekako tako kot je tista afera ORION, ko je folk podpisal prazen list papirja :D

NoBody- ::

Modem

Je to vredu? :)

lp

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

POPtv na UPC dela v 16:9 (anamorphic 16:9 tako kot ORF1 itd). Ne morem verjet, celo serije so včeraj pravilno preklapljale med reklamami na 4:3. Mogoče bodo še celo EPG enkrat skupaj spravili :)
««
88 / 363
»»