» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
84 / 363
»»

djordjevic ::

Sony serije S3000 imajo menda ta tuner - najboljše, da pogledaš temo plazma ali lcd, tam je nekaj omenjeno.

_obby ::

Ja Sony S3000 serija ima ta tuner, je pa zelo zanimiv ta novi model, no na testih se je zelo dobro odrezal, Sony 40W4000...

Spc ::

To je MPEG-2 DVB-C ali MPEG-4 ?
Kajti kablska uporablja MPEG-2 in v tem primeru je ta televizija za RTVSlo ( DVB-T ) neuporabna ker bomo meli MPEG-4.

miki133 ::

Sony 40W4000K ima DVB-T in DVB-C tuner, katera podpirata MPEG-2 in MPEG-4 .
Preko kabelske v DVB-C gre lahko MPEG-2 in MPEG-4(AVC/H.264 part 10).
Lahko gledam Astra HD promo program v 1080i/25 preko DVB-C :)

LP Miro

No to pa je že pošteno če podpira oba formata.
:)

TyKee ::

Zgleda, da še noben ni opazil ne-delovanja AMS-IX? :)

Pfff @ Triera.

MilanZ ::

Em, kdaj bo Triera patchala svoje DNS strežnike?
"Your name server, at 213.161.0.10, appears vulnerable to DNS Cache Poisoning."
Mislim, da bi bil že skrajni čas da to naredi, če se grejo internet ;)

preverite lahko vaše DNSje na http://www.doxpara.com/ ... za T-2 vem da ma porihtano, ostale pa nisem probal... tudi arnesovi so ok.

lp,
MilanZ
| The package said "Requires Windows 98 or better"
| _o)
| _(/) So I installed Linux.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MilanZ ()

Chessman ::

Digitalne TV trenutno nimam doma od triere (sem jo imel od kolega) .. lahko pa povem, da je direktni stream iz satelita še vedno najboljši.

Digitalna kabelska nima nič slabše slike kot satelitska, Gre namreč za isti signal kateri se na sprejemni centrali samo pošlje dalje po kablu do uporabnika, torej kakšno sliko dobiš iz satelita jo imaš tudi na DVB-C-ju.

Vidim da teče tema o DVB-C pa me zanima, katero TV+FM kartico priporočate, da bo sprejemala dig. signal?

CableStar HD 2
Imaš vse kaj potrebuješ, priložen CI slot adapter, podpira HD in SD, deluje po standardu mpeg2 in mpeg4
Conrad v grazu jo ponuja za 100€.

@kronik:
ta kartica ima HW MPEG2 dekoder, kar pomeni da neboš mogel gledati HD kanalov.
Je pa zelo dobra kartica.

Kot rečeno prehaja triera z ostalimi partnerji na mpeg4, tako da ti tudi HW mpeg2 kaj dosti ne bi pomagal pri HD-ju.

Verjetno obstajajo tudi televizije s tem DVB-C tunerjem v sebi. A to je potem podobno, kakor da bi mel ta tuner in televizijo posebej, right? Kabl od kablske pač vtakneš direkt v televizijo? Al so kaki konverterji, posebni kabli?

Ja imaš kakšen TV z vgrajenim DVB-C-jem vendar izbira ravno ni velika (sony ima eno serijo, čeprav ultimativna varijanta je LCD od tehnisata vsebuje analogni tuner in vse tri digitalne DVB-C/T/S)

To je MPEG-2 DVB-C ali MPEG-4 ?
Kajti kablska uporablja MPEG-2 in v tem primeru je ta televizija za RTVSlo ( DVB-T ) neuporabna ker bomo meli MPEG-4.

Točno kateri tip ima nebi vedel, samo kabelska prehaja tudi na MPEG4, vsaj velika večina novih programov kateri se bodo dodajali di naj bili v tem standardu.
Drugače pa se do novega leta ogaša vičeina analognih programov, pri digitalnih bi se pa naj številka ustavila nekje pri 300.

Hardstyle ::

Pozdrav!

Ker smo v hiši nabavli LCD televizor in bi ga radi izkoristli me zanima kako je s digitalno TV. LCD TV ima DVB-T sprejemnik vi pa govorite o DVB-C? In, če prav razumem je DVB-T novejši in bi po moji logiki moral podpirat tudi DVB-C,ali?

No naslednja težava je ta, da imamo tri televizorje od tega je samo eden LCD ostala dva sta navadna (stara cca. 10let) in imamo vse skupaj vezano v eno škatlico na podstrešju. Torej zanima me, če bom lahko (ko nabavim digitalno TV) isto spremljal signal na vseh treh TV ali bom moral za vsako TV plačati naročnino? Naj omenim, da imamo sedaj kabelsko preko triere in plačujemo eno naročnino, če pa vzamem digitalno TV(osnovni paket - brezplačni) moral plačevati tri naročnine?

Ali je za analogno oz. digitalno TV vse enako razen kar se seveda kvalitete tiče? Grem na triero, spremenim pogodbo in vse gre naprej po starem, le da bom doma imel digitalno TV, ki jo bom lahko spremljal na vseh treh TV(na enem digitalno na ostalih dveh pa analogno) za isto ceno kot analogno?

lp

Zgodovina sprememb…

Za brezplačni paket programov se kupi samo sprejemnik za DigiTV.

Ti boš še zmeraj sprejemal ANALOGNI signal, za katerega plačuješ naročnino ter boš lahko ta analogni signal sprejemal oz. gledal na vseh TVjih v hiši.

Digitalni signal boš pa sprejemal samo na tisti TV, na kateri boš imel priklopljen digitalni sprejemnik.

Torej, če hočeš na vseh treh TVjih digitalno, boš rabil tri digitalne sprejemnike, pa še takrat boš zmeraj plačeval samo eno naročnino in ne tri.

Tisto glede LCD TV in DVB-T sprejemnika pa ti ne znam odgovorit.

Lp.

AngelOfDeath ::

DVB - T je zemeljski standard (Terrestrial)
DVB - C je kabelski standard (Cable)
DVB - S je satelitski standard (Sattelite)

DVB - Digital Video Broadcasting

Še kakšno vprašanje ?
edit: Slovnica

Zgodovina sprememb…

Ker smo v hiši nabavli LCD televizor in bi ga radi izkoristli me zanima kako je s digitalno TV. LCD TV ima DVB-T sprejemnik vi pa govorite o DVB-C? In, če prav razumem je DVB-T novejši in bi po moji logiki moral podpirat tudi DVB-C,ali?

Standardi DVB-T, DVB-C in DBV-S med seboj niso združljivi. Vsak je namenjen drugemu načinu sprejemanja signala
- DVB-T - sobna ali hišna antena
- DVB-C - kabelski sistem
- DVB-S - satelitska TV
Tako rabiš za vsak tip signala svoj sprejemnik, razen v primeru ko imaš v TV ali STB vgrajen dva ali vse tri DVB sprejemnike

No naslednja težava je ta, da imamo tri televizorje od tega je samo eden LCD ostala dva sta navadna (stara cca. 10let) in imamo vse skupaj vezano v eno škatlico na podstrešju. Torej zanima me, če bom lahko (ko nabavim digitalno TV) isto spremljal signal na vseh treh TV ali bom moral za vsako TV plačati naročnino? Naj omenim, da imamo sedaj kabelsko preko triere in plačujemo eno naročnino, če pa vzamem digitalno TV(osnovni paket - brezplačni) moral plačevati tri naročnine?

Za sam sprejem digitalne TV pri trieri ne potrebuješ nič drugega kot ustrezen STB. Trenutno se oddaja zraven analognega tudi digitalna TV, tako ne rabiš sklepati nobenega novega naročniškega razmerja, s tem ti na vseh TV-jih deluje analogni sistem, na televizorjih kjer imaš priključen STB pa tudi digitalna TV. Brez dodatne naročnine tako lahko sprejemaš 86 digitalnih programov kateri so vsi brezplačni. V primeru da želiš kakšen dodatno plačljivi paket pa zato potrebuješ kartico katera ti na STB-ju odpre dodatno plačane programe. Seveda zgoraj napisano velja če kupiš STB po polni ceni. V primeru da ga želiš kupiti po znižani (nevem sicer koliko je sedaj, včasih je to pomenilo 1€) se pa moraš zavezati da boš za določeno obdobje imel naročen kakšen plačljivi paket. Žal pri trieri deluje tako da če hočeš na dveh TV-jih spremljati plačljive programe moraš imeti dve kartici kar pomeni dve naročnini, ali pa da kartico pač vtakneš v tisti sprejemnik v katerem želiš gledati plačljive programe

Ali je za analogno oz. digitalno TV vse enako razen kar se seveda kvalitete tiče? Grem na triero, spremenim pogodbo in vse gre naprej po starem, le da bom doma imel digitalno TV, ki jo bom lahko spremljal na vseh treh TV(na enem digitalno na ostalih dveh pa analogno) za isto ceno kot analogno?

Žal vse ni isto. Saj si omejen z snemanjem programov preko digitalne TV. Saj bi za sočasno gledanje in snemanje dveh različnih programov potreboval dva STB (enega za TV drugega za rekorder). Tudi pri snemanju preko timer funkcije se postopek spremeni, saj moraš prvo sprogramirati da se ti STB prižge ob določenem času na določen program, potem pa še moraš nastaviti še timer na rekorderju. Problem se da rešiti z nakupom STB-ja z dvema DVB-C sprejemnikoma in vgrajenim diskom (Media v Grazu po naročilu cena cca 530€).

Drugače ti pa svetujem da počakaš še malo, triera bi naj v mescu dni začela z temeljito prenovo digitalne TV. Tako bodo v ponudbi tudi STB-ji kateri podpirajo HD, mogoče tudi kakšen z diskom. Se pa do novega leta skoraj ukine analogna TV (ostalo bi naj samo nekje med 8-15 programi), zato bi naj po zadnjih informacijah vsi naročniki dobili celo en STB. Se pa bi naj namesto zbrisanih analognih programov dodali novi v digitalno shemo.

Ti boš še zmeraj sprejemal ANALOGNI signal, za katerega plačuješ naročnino ter boš lahko ta analogni signal sprejemal oz. gledal na vseh TVjih v hiši.

Spremljal boš lahko analogno TV vendar z zgoraj napisanimi omejitvami, ker boš imel pač vedno manj programov katere boš lahko spremljal.

Torej, če hočeš na vseh treh TVjih digitalno, boš rabil tri digitalne sprejemnike, pa še takrat boš zmeraj plačeval samo eno naročnino in ne tri.

Za osnovni brezplačni paket to velja, v primeru plačljivih programov pa žal za vsak STB potrebuješ kartico katero pa posebaj plačaš. (Upam da bodo počasi tudi tukaj kaj porihtali, saj recimo na IPTV plačaš en dodatni paket za vse TV-je. Problem pa je v tem da če bi imel dve kartici ne morejo kontrolirati ali imam obe jaz ali sem eno posodil sosedu.

Koliko pa pride ta sprejemnik STB? Namreč, na triera.net piše, da je osnovni paket brezplačen in nikjer ni omenjeno, da je treba kupiti STB.

fl0w ::

bereš pa tudi površno

Za ogled digitalnih programskih paketov potrebujete digitalni kabelski sprejemnik. Informacije o cenah digitalnih sprejemnikov lahko pridobite pri svojem lokalnem kabelskem operaterju, kjer lahko tudi kupite sprejemnik.

http://www.triera.si/tv.php?index=digi (čist na koncu)
Woop-woop! That's the sound of da police!

Kaj se cena od operaterja do operaterja razlikujejo al zakaj ne morejo objavit cifre? :S

Longinus ::

Mislim da sem nekje zasledil da triera ponuja digitalni kabelski sprejemnik za 80 evrov.
Kje bi si lahk na netu pogledal razliko med analognim signalom in digitalnim za tv ?

lp
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

večkrat so zamenjali tip sprejemnika, internetne strani pa še drugače ne popravijo kaj šele da bi imeli gor aktualne cene sprejemnikov.

v tistem Eura2008 sta dva kolega prešaltala iz SIOL TV na kabelsko pa je bil takrat STB cca 80€.

Če ti ni nujno da preklopiš na DVB-C počakaj malo, ker bodo morali zaradi ukinitve analognega signala spremeniti politiko cen za STB-je. Ker če meni nekaj ukinejo hočem za to nekaj drugega, se še niso čisto dogovorili ampak kot kaže bin naj enen STB dobil brezplačno ostale pa po zelo simboličnih cenah.

sidd ::

Na kabelski v mb (krs tabor) bodo zgleda prešaltali na digitalno tv. Ta teden dobli domov obvestilo spremembe osnovnega paketa v digitalnega. Ve kdo kaj več o tem?
Sicer pa koliko mi je jasno je tak vsa kabelska zdaj od telemaha al kako? Ker tudi internet, in sedaj še kabelsko televizijo zgleda da imajo oni.
Sem 100 let pred leseno žlico kaj se tega tiče :))

lp
no idea for signature
signed
I

sidd piše o kakih STBjih? Namreč 80€ pa res ne dam :)

kot sem že večrat napisal, analogna shema se ukinja, rok ukinitve do novega leta potem bi naj ostalo samo par programov.
O STB-jih še nisem uspel zvedeti nič, tako ko kaj zvem pa javim.

Po zadnji insider informaciji bi naj na priključek dobil en stb zastonj. Vsi naslednji pa po zelo niski ceni. Je pa to neuradno. V naslednjih dne se spet kaj dobim z kolegi iz KRS-ja pa da vidim če vejo že kaj novega.

Chessman hvala za info. No do novega leta pa tud nebi čakal z nabavo STBja.

Lp

Buffy ::

Ve kdo kej o razkopavanju v Lokrovcu (Celje)? Sumim namreč kako optiko, al je pa kej čist tretjega :S Uglavnem, pol ceste je zaprte pa razkopane... kake kanalizacije pa dvomim da so se spravli popravlat :D

Chessman si mogoče izvedel kaj novega? Namreč naslednji teden bom verjetno začel testirati T2 IPTV in bom videl, če mi bo linija zdržala 3xIPTV+1x4/1mbit+1xIPfon :) Če pa triera začenja s 1.9 tržiti kako hudo akcijo pa bom na t2 pozabil. :D

Hmmm, huda akcija?

A misliš tole: Večje hitrosti za pol cene?

oz... ne mislo sem: Večje cene za polovične hitrosti? :D

Hehe :D

ne še nisem še zvedel
vedi da ko dobim informacijo bo sigurno tukaj na forumu

Tilen ::

Ja zdaj na jesen bi lahko kaksno akcijo usekali kot konekurenca. >:D
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Tykee interneta se že dolgo več ne splača met pri Trieri! Če pa nimaš drugih možnosti pa je jeba :\

Čakam na pocenitev STBjev.

@Hardstyle
Amen! :´-( sux če si doma bolj v "rovtah" pa lahko imaš samo kablsko ali pa navadni silol adsl, o čem drugem pa lahko samo sanjaš :´-(

Imam pa eno drugo vprašanje, če mi ga lahko kdo razloži lepo prosim...
Na triero sem vprašal zakaj mi ne morajo odpreti porta 80(http) ter 22(ssh), pa so mi odgovorili, da oni zapirajo samo celotni rang (1-1024), ter ne morajo oz. sploh ne gre posameznega porta odpret "kao"... ampak glej ga zlomka port 113(identd) je pa lepo odprt iz dosegljiv od zunaj...
Torej so se mi zlagali in zavajajo svoje stranke?

lp,
Milan
| _o)

ja http porta tak ni problem spremenit, pač daš na 8080 za ssh pa ti nebi znal povedat, če se da kak drugače.

Ja to že, da lahko prestaviš za oba, za ssh je celo fajn če nimaš ravno na 22..
Težava nastopi za http, ker določeni "vrhunski MS" požarni zidi ne pustijo http prometa preko drugih portov kot 80 in zato je malo nerodno, če recimo iz službe ne morem dostopat do domače spletne strani ter moram uporabljat razne CGI-proxije in druge finte, da mi sploh odpre :S
| _o)

Na Windows Server 2008 nisem imel nobenih težav z dostopanjem preko drugih portov, je pa res da nisem uporabljal CGI-proxijev :)

Še komu prekinja tujino ?
Odkar smo prešli iz AMS-IX-a na to drekasto teilo je net v totalni pizdi - ne govorim samo o pingu ampak tudi o hopih.
Meni je tujino prekinlo že 10x .. UPC telemach je res vedno večji drek.. :(

poptv in a kanal s 1.9 preklapljata na digitalno oddajanje, triera pa še z nobeno novo ponudbo...

SmeskoSnezak ::

Ste pa tud vsi neučakani. Đezus...
@ Pusti soncu v srce... @

Ja pardon, ampak hočem spremljati kvalitetnejšo sliko in zato raziskujem vse možne rešitve. Alternativa mi je T2 preko katerega imam že net in fon ampak pri VDSL mi je problem sinhronizacija (rabim 3xIPTV). In nočem pri trieri prekinit pogodbe (čeprav ne plačam penalov)

ja zadnja informacija glede triera je da bo več znano po 15.9.

krs rotovž sicer če pri zadnjih računih pošiljal zraven informacije o novih paketih, stanje isto kot ga ima telemah v LJ, prav zaradi tega ker se ne strinjajo z takšno ponudbo se še dogovarjajo (ker telemah bo ponujal manj programov za več denarja, kot je sedaj osnovni paket pri digitalni ponudbi triere)

Ma, toti telesmeh bi skopal grob trieri s tem. Sploh ne vem, zakaj so se zdruzli. Ce bi radi bli konkurencni, morajo se mal cene znižat pa dat bolšo ponudbo, ne pa obratno delat.

tudi triera je začela z spremembami
od danes v analogni in digitalni shemi Š2

bodo pa do vsaj 15.9 na digitalni shemi motnje zaradi prenove sheme

tako trenutno na dnevni bazi v digitalni shemi ne delujejo določeni programi, ker se obnavlja tudi HW.

kaj več o STB-jih in končni obliki programske sheme bo pa znano po 15.9

BTW: trenutno so v programski shemi dodani tudi 3 HD programi, ker moj TV in STB tega ne omogoča kej več o tem ne morem napisat.

sidd ::

torej počakajmo do 15.9.
samo če se ta triera ala telesmeh ne podziva, kaj kmalu preklopim na t-2. No, televizija mogoče ostane pri trieri.
just wait and we'll see what's gonna be :)
no idea for signature
signed
I

Za TV se ti splača ostat na trieri ali pa vzet siol! T2 svoje osnovne sheme ni updejtal že kar lep čas. Vse boljše kanale pa moraš plačat, kar pri drugih ne rabiš,govorim predvsem za FOX in HBO.

AngelOfDeath ::

Prvič slišim da ima T2 to plačljivo, kolega ga ima in ima zastojn :) Tudi zbirka programov je pri T2 boljša kot na Trieri...
edit: Slovnica

Kaj se meni zdi al je Š2 namestil DSF, ker sedaj nikjer več ne najdem tega programa. Mi lahko kdo sporoči lokacijo?

AngelOfDeath:
http://www.t-2.net/?AUID=4DE66010624508...

Kje pa so kaki FoxLive in FoxCrime? Na T2 dobiš odgovor, da takih kanalov si ne morejo privoščiti dokler nebo vsaj 100k uporabnikov.

Meni osebno pa Al Jazeera English 24 Horas Baby TV Chasse et Peche Europe by Satellite Fashion TV FR 2&3 Mezzo Smile of a Child TL Novelas Europe TV 5 Monde TV Polonia

ne koristijo popolnoma nič. Prvič zato, ker je vsebina zame nezanimiva in kot drugič, ker ni podnapisov in si z francoščino in spanščino ter poljščino (Polonia) ne morem začet NIČ. In to je 13 kanalov!

Tvoj kolega pa lahko HBO gleda zastonj preko računalnika. Vsaj blo je tak, če pa še je pa nevem. Preko TV pa definitivno ne more, zastonj ziher ne!

Zgodovina sprememb…

Sedaj sem opazil, da mi je poleg DSFa zmanjkal še TV1000, ki je res dober program :(

tv1000 je bil baje samo poskusno en mesec. in očitno so namest dsf dali šport2. naj rajš dsf dajo zravn, a pač na drug kanal. dodajat bi mogli kanale, ne pa brisat in spreminjat, muteci :P

Sem našel TV1000 tako, da še ostaja.

fl0w ::

preklopi na digitalno, kjer so vsi programi >:D
Woop-woop! That's the sound of da police!

Čakam na 15.9 da vidim kako bo s cenami STBjev.

Longinus ::

joj zdaj so še vivo zamenjali z sportklubom zgleda da res niso več resni pri trieri
kaj mi te pomagajo 4 sportni kanali :\
wir sind die herscher,wir sind die sklaven
wir sind uber all, wir sind nirgends
wir sind die herscher der purpurnen fluse

Počaki na položnico. Mogoče bodo tam not končno napisali, kaj vse so spremenili. Sicer pa super. Rajš gledam šport, ko pa muziko poslušat pa brat tiste komentare v stilu"O, jonesy, ich liebe dich" :D

Saintek ::

hmnja zdaj sta not š1 š2 sportklub lahko še pride sportklub plus :))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Saintek ()
««
84 / 363
»»