» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
62 / 363
»»

MUC ::

Na Gorenjskem ima Telemach višjo ceno za kabelsko kot v Lj, (cca 200 SIT in je okoli 3.6K), pa tudi okoli 45 programov. Bodite srečni s tako nizko ceno, 3.3K, ki jo boste ŠELE imeli ! :)

Tilen ::

Spc, trenutno se kr 150ms preko smokeping, mogoce imajo oni kaksne tezave?
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

pumaxx ::

Heh. Pa se je začelo.

HD Test

Resolution: 1920 x 1088 !!!!
Bitrate: 2749950 bits/sec !!!!
Aspect Ratio. 16:9
Framerate. 25fps
Audiotype: stereo (48k/II)

Trga gate.

Spc ::

Upam, da je ta HD Signal Progressive scan in ne interlaced.
Samo 2.7Mbit/s ?? 8-O
To je ja premalo :(

:)

Kolko vidim se je PGB popravil in sedaj ni več packet loss-a.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Sorry manjka ena 0. Opažam da se spreminja med 19 in 27 Mbit

Dzonson ::

HD signal? Kje?

Da se boste malo slinili:

slika1

slika2

chucki ::

In kako to da ze imas ti HD?
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Saj ga imate vsi, ne samo jaz.

In kaj rabim da dobim hd? Ker imam LCD+ digitalno kablsko pa nikjer znaka o HD.

Soprano ::

Mislim, da je HD noter testno in še ne v redni ponudbi.
Itak pa v Evropi še ni nič pametnih HD programov (oz. so, razni SKY-ji, samo jih slovenski operaterji sploh ne morejo kupit) :(

marjanX ::

@pumaxx: lahko bi nehal s proviciranjem in omenil, da potrebuješ tudi NOV digitalni sprejemnik, takšnega ki pozna HD format. Da ne bodo vsi cele dneve iskali na svojih digitalnih sprejemnikih tega novega kanala in ga seveda ne bodo našli.

Lahko bi tudi omenil kaj uporabljaš sam, da prideš to teh slikic HD formata. :(
Ajd, Marjan

@MarjanX: zakaj provucira? Hvala bogu, da je nekdo povedal, da ima Triera HDTV, če že oni sami nič ne omenijo :D Aja, naj bi bili že sedaj testno na voljo 3 ali 4 programi.

Bi pa tudi mene zanimalo katero kartico imaš pumaxx?

To je HD ?
Grda slika se mi zdi. :(
Ni neke ostrine....

Evo PAL v polni resoluciji preko ASTRE:

To ni HD ampak navaden PAL WIDESCREEN.
:))

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: jvolk ()

Sliko sem zajel na računalniški DVB-c karti ampak ker imam preslab računalnik "šteka". Drugače pa klik Pa če je tako hudo, vas ne bom več rajcal.

wishmaster ::

pumaxx, katero kartico pa uporabljas ? Ker sam si nameravam kupit eno kartico, da bi lahko sprejemal digitalne programe.
GIGABYTE GA-K8NXP-SLI,AMD ATHLON 64 X2 4200+,4x1024 RAM (GEIL)
5xWD2000JS(200 GB),Gigabyte Radeon 3870 ...

TyKee ::

Danes sem tudi jaz videl v Rušah Jumbo™ Plakat, na katerem so sličice za:
televizija
internet
telefonija

Ter na 'vlko' piše: Multiplay. :)

Bomo videli januarja so rekli slepi :)
Nekaj bomo mogli nabavit bi jaz reko al kak :?

Ali je ze kaj glede Multiplaya znano. Ali bodo tudi kaj internet pakete spremenili.

Mislis rect podrazili.

Mislil sem kaksen paket z vec uploada, ali pa kaksen simetricni paket.

Zgodovina sprememb…

Pri Trieri še nisem videl, da bi se pod kakšno novo ponudbo, karkoli podražilo... tako da ne vem od kod ti informacije chucki?

Kami ::

Spet je net jebal, tujina delala počasi...

To mi že gre na živce že drugič v dveh mescih.

Tud frend je reko da mu enako delalo.

DA. Pa sm mislu da men kej nagaja. Si krajsam cas z 8800gtx >:D

Tujina delala pocasi zaradi nekih posodobitev na VIXu (ne mislim na celem VIXu ampak samo na usmerjevalniku od Triere).

Drugih tezav pa jaz nisem zaznal. Malenkost je edino prejle bil povisan ping.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Ja nekaj se dogaja z vixom in tudi z BGPjem
BGP se je že toliko krat spremenil, da več ne štejem in seveda na slabše.

Počasi bomo vsi postali živčni, če ne bodo kmalu objavili ponudbe.

Zelo me namreč živcira Telekom ter 3kSIT samo naročnine... :(
Pa tudi za DigiTV pričakujem kakšno lepo ponudbico, da ubodem :)

Kaj pa je narobe z zdajšnjo DIGi ponudbo?

S trenutno ponudbo ni prav nič narobe, vendar čakam če bo kakšna akcija. :)

Zgodovina sprememb…

V smislu čega? Da so še bolj zastonj kot so sedaj? Možna je dosegljivost edino HD sprejemnikov.

Cokolesnik ::

Ravno zadnjič smo pri pospravljanju starih papirjev našli pogodbo za kabelsko TV pri Kabel TV Žalec iz leta 1996 in ker je prav letos minilo 10 let in prav letos smo tudi prekinili omenjeno pogodbo (T-2), se mi je zdelo vredno zamisliti, kaj vse smo pravzaprav pridobili in kaj ne v teh letih:

- programska shema je z vidika analognih tv/radijskih postaj praktično nespremenjena - ZADRŽANO, SLABO
- digitalno tv izvajajo precej nekonkurenčno (slabih dvajset tisočakov za en sprejemnik) - ZADRŽANO
- ob klicih jih je nemalokrat nemogoče dobiti (sredi belega dne) - SLABO
- ob prekinitvi 10 letne pogodbe nas niso niti poklicali, niti pisno obvestili (o vsebini ne bom razpravljal) - SLABO
- ponudili so nam internet, ko ADSL še ni bil mogoč v Spodnji Savinjski dolini, pred tem pa seveda omogočili za tiste čase kakovostno spremljanje TV/radijskih programov z novim kabelskim omrežjem - POZITIVNO
- zaskrbljujoče je, da ob povsem preprostih vprašanjih ("ali razmišljate o optičnih povezavah", "se vam ne zdi ne-vezava naročnikov ali način ko dobi uporabnik opremo v posojo v času naročniškega razmerja in ne v odkup konkurenčna prednost") ne znajo odgovoriti niti laično, strokovno, marketinško ipd.

Vsak ima svoje mnenje, marsikdo zagovarja svojo tehnologijo in svojega ponudnika, četudi v primerih, ko mu ne dela najbolje. Spoštujem vse tehnologije, saj sem z izjemo optike uporabljal prav vse. Se pa ne morem strinjati s politiko v podjetjih, ki spi na lovorikah in se ta trenutek mogoče požvižga na konkurenčne prednosti ostalih ponudnikov, a ni vrag, da to lahko postopoma odnese celo firmo s trga. Ko bom velik, bom policaj. Če bom direktor, si takšnih stvari, kot jih omenjam zgoraj, v panogi "tripple play" prav gotovo ne bom dovolil v melanholičnem vzdušju.
Uporabniki naj pred pisanjem sporočil uporabljajo iskalnik www.google.com.
Čokolešnik ne vsebuje nobenih aditivov, konzervansov ali umetnih barvil.

Zgodovina sprememb…

@Čokolešnik: ne poznam sicer podjetja Kabel TV iz Žalca, ampak za mojega operaterja (Rotovž v Mariboru) tvoje navedbe (na srečo) ne držijo =)

Bolj težko pa verjamem, da je imelo katerokoli podjetje v Žalcu kabelski internet že leta 1996, glede na to, da ga je Maribor dobil konec leta 1997 in je bil poleg Gorenjskega kabla praktično prvi.

Edit: sorry, sem spregledal, da si napisal, da si TV dobil 1996 in (verjetno) ne internetne povezave.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

Sade ::

Telefonija verjetno isto kot pri lj-kablu, 0 presenetljivega razen nizke narocnine

http://www.lj-kabel.si/telefonija.php

//link

Zgodovina sprememb…

• spremenil: jvolk ()

Ne vem, če si bo kdo od slovenskih ponudnikov upal ponuditi 3 SIT za klice v Telekom kot to velja za uporabnike T-2. Fizičnega uporabnika prej razveselijo 3 SIT in 1.000 SIT naročnine, kot dražji pogovori in dve številki za malenkost nižjo naročnino od T-2, s katerima marsikdo sploh nima kaj početi (2 številkama namreč). Da o tem, da pri T-2 lahko zakupiš neomejeno št. številk, niti ne govorimo. No, bomo vse skupaj še videli, tudi boj za poslovne uporabnike.

V bistvu se vsa alternativna ponudba Telekomovi fiksni telefoniji in T-2 giblje okoli 4,5 SIT za klice v Telekom, v ostala omrežja pa okoli 10 SIT. Volja se trudi še s 120 minutami popusta, SiOL tudi, Amis prav tako v večernih urah.

Zgodovina sprememb…

maribor113 ::

predvidevam da bo vecina imela ceno tam okoli 0,02€ za minuto v telekom ...

@Čokolešnik: me veseli, da si našel svojo srečo pri T2. Jaz zgodbe moje punce v kombinaciji s T2 raje ne bi dal skozi, nenazadnje pa mi Triera zaenkrat nudi vse kar rabim. Samo še VoIP s poceni klici v Avstrijo in Nemčijo rabim, pa bo =)

Nekaj se dogaja:
www.triera.si (cene, večinoma že tudi v eurih)

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: jvolk ()

CaqKa ::

meni se je modem ravnokar zelo čudno obnašal...
imam thomsona (420), prva lučka - internet je utripala.
pol kasneje sem ugotovil da se postopoma vklapljajo še ostale 4 ledice, vendar je vsakič prišlo nazaj do tega da je spet samo ona za internet gorela... skratka ful počasneje kot pri normalni inicializaciji modema...
je še kdo imel podobno težavo?

bond007 ::

Ko začne triera ponujati še tv, bo ta tv drugačna kot sedaj digitalna tv, ki jo sedaj ponujajo? Predvsem se mi gre za to, da ne bi kupoval za vsak tv receiver za 20k, ker imamo 3 tvje in bi bil vse skupaj prevelik strošek. Torej se bo dalo spremljati na treh tvjih različne programe, brez velikih začetnih investicij?

ŠE link do flesh predstavitve: KLIK

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bond007 ()

Če želijo biti konkurenčni, morajo ponuditi vse 3 storitve (internet, telefonijo, digitalno tv) za okoli 9 tisočakov mesečne naročnine, brez vezave in brez stroškov vzdrževanja/nakupa opreme ne glede na število tv aparatov, računalnikov ali telefonov pri končnemu uporabniku. V nasprotnem primeru bodo ostali v senci.

Zgodovina sprememb…

flipflop ::

Meni se večkrat to dogaja, sploh zadnje dni večkrat ostanem brez linije za miinuto, dve. Pa tudi strani bolj počasi odpira. Sem kar nezadovoljen, bomo videli kaj pravijo na podpori jutri.:|

Digitalna TV bo ostala kar ta, ki se ze ponuja kar nekaj časa, ki pa sicer ne deluje preko Interneta, tako kot pri SiOLu, T2 ...

IP Telefonija, mislim da bo ponudba enaka od LJ-KABEL, saj je tudi tam omenjeno da bodo pogovori med Triero, LJKabel, Telemach (in še nekaj ostalih) brezplačni. To tudi potrjuje naslednje: Enak ponudnik IP Telefonije za te ponudnike, ki pa se je nekaj govorilo da bo De-Tel če se ne motim.

Ponudba interneta pa mislim da bo zaenkrat ostala takšna kot je, čeprav po drugi strani pa upam, da se motim :)

*** Vso zgoraj navedeno besedilo ni preverjeno, zato je velika verjetnost da se motim - ne_me_držat_za_besedo.press! ***

Kar pa se tiče izpadov oz. počasnega delovanja pa jaz nimam težav. Sem pa v CATV sistemu Selnica-Ruše.

Zgodovina sprememb…

danielka84 ::

Glede na to da Arris ponuja modeme, ki omogocajo tud IPTV, se lahko zdgodi da bo to ponudila tud triera. Dokler ne uvedejo docsis3.0 pa verjetno tega ne bo.

Tukaj se mi pojavla eno vrasanje, ce triera ponudi oz ponuja Internet+VoIP+DVB-C(ali IPTV), kaj bo z navadno narocnino? Bodo pa rekli ja da se pa ona narocnina placuje naprej. Me spominja na Telekomovo nategancijo ISDN+ADSL.

Ce prej ne bodo ukinili navadno narocno, jo bodo sele leta 2012 ko naj bi dokoncno izklopili vse analogne oddajnike.

Če bo IP TV jaz ziher ne grem na njo.
Če se bo ukinila analogna televizija bom prešaltal na DVB in nič druga.

dvb-t je že sedaj vključen v obično naročnino..
internet plačuješ posebej.. telefon pa bo verjetno tudi tak..
nevem zakaj bi to spominjalo na isdn+adsl nategancijo..

sicer pa iptv po mojem pri trieri nebo, ker že imajo celotno preverjetno infrastrukturo nareto po dvb standardih...
iptvji so neka jajca ki je večinoma še globoko v razvoju, dočim dvb omogoča hdtv in prostorski zvok že takoj out of the box.

čeprav se nebi pritoževal da bi lahko tv gledal na računalniku preko vlcja.. ampak tega triera nebo naredila zaradi ekonomskih razlogov..

SasoS ::

Iptv so ista "jajca" kot dvb. Video standard je isti (Mpeg TS), le medij prenosa je drug. Kabelski provajderji zagotovo ne bodo ponujali IPTV, enostavno nimajo infrastrukture za to. Kot že rečeno, gre za isto stvar, zakaj bi se sili z nečem kar ni namenjeno tvojemu omrežju.

Cosmo ::

Triera ponuja DVB-C, ne DVB-T.
I am Pentium of Borg. Division is futile. You will be approximated.

če je ista stvar.. zakaj potem enostavno nima vsak digitalni sprejemnik in vsak stb koaksialnega in hkrati še utp vhoda?

Beats me...najbrž da lahka ceneje prodajajo. Tehničnih ovir zagotovo ni.

IPTV sigurno ni isto kot DVB.
IPTV uporablja MPEG-4 medtem ko DVB MPEG-2 (HQ profil).
Pri IPTVju je slaba stran to, da papa bandwidth in z tem tudi latenco in hitrost omrežja pri DVBju pa lahko na en kabel gor obesiš 200 box-ov pa nebo nič narobe....

Tako Siol kot t-2 imata MPEG-2, T-2 celo pošilja enake streame kot dobijo iz satelita (DVB-S).
Siol se nekej trudi v smeri MPEG-4 pa jim (še) ne ratuje, dočim T-2 laufa 3 ali 4 testne kanale z h264.
Tista o latency je stvar prenosnega medija, ne same tehnologije. Na optiki ti IPTV prav nič ne povečuje latenco.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: SasoS ()
««
62 / 363
»»