» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
56 / 364
»»

Soprano ::

@dejanslo: do kod? oz. do katerega ipja?

dejanslo ::

80.82.17.49 (FR). včeraj sem igral, pa mi je 2x pošteno šteknilo (hvalabogu sem bil ravno za grmom ;) ), večkrat pa tud tak po malo, ampak to je lahko posledica marsičesa
There`s More Than One Way To Do It

@dejanslo: res je, razlogov je lahko veliko, med drugim tudi problem na drugi strani =)

Pa imaš Triero ali Arnes?

markk1 ::

vsi kateri ste na trieri ste lahko srceni ja to kaj malo steka toni nic
jaz sem v enem drugem kabelskem omrezju v mb (edini ko ni zdruzen v triero) in ne zelite si vedet kaj vse se tu dogaja od tega da ne dela net po cele dneve do tega da pises klices in pravijo vse vredu kasene ze menjujejo dele in na koncu nimamo dela kr nekaj ne ampak to se pri nas dogaja konstantno ne da bi blo bolj poredko kr pogosto je tak da vsi ki ste na trieri lahko date za maso ;)

mam Arnes, ampak ta težava z nenadnim pingom in prekinitvijo povezav se je pojavla ob istem času, kot uporabnikom triere. pa tud če mi kdaj kaj ni delalo, so me zmeraj napotili z arnesa na triero..

TyKee ::

Ping statistics for 80.82.17.49:
Packets: Sent = 27611, Received = 27600, Lost = 11 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 33ms, Maximum = 132ms, Average = 45ms

Sem pingal zdaj celo popoldne, pa do sedaj skoraj.

Sistem: CATV Selnica-Ruše.

Tilen ::

Pinging kanin.arnes.si [193.2.1.87] with 32 bytes of data:

Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=14ms TTL=249
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=12ms TTL=249
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=11ms TTL=249
Reply from 193.2.1.87: bytes=32 time=13ms TTL=249

Ping statistics for 193.2.1.87:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 11ms, Maximum = 14ms, Average = 12ms

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Bakunin ::

sprijazni se :

ping != tcp ali udp

triera @ 15:30>
PING kanin.arnes.si (193.2.1.87): 56 data bytes
64 bytes from 193.2.1.87: icmp_seq=0 ttl=249 time=11.8 ms
64 bytes from 193.2.1.87: icmp_seq=1 ttl=249 time=11.1 ms
64 bytes from 193.2.1.87: icmp_seq=2 ttl=249 time=10.4 ms
64 bytes from 193.2.1.87: icmp_seq=3 ttl=249 time=13.4 ms

--- kanin.arnes.si ping statistics ---
4 packets transmitted, 4 packets received, 0% packet loss
round-trip min/avg/max = 10.4/11.6/13.4 ms

Triera je očitno že začela s FTTH :D :D

Link

Malkec ::

" Optiko pa so nam potegnili testno ker smo v isti stavbi kot ima Triera sedež i"

Aha. Jaz sem tudi doma v sedežu triere. :\

Koliko že pri trieri stane 20mbit/1? 8-O
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

@Malkec: hočeš povedat, da imaš v Radvanju na kablu 20/1? Zakaj pa pol tam frendi ne morejo dobit več kot 4 / 512 pri Amisu?

Malkec ::

Nisem rekel kabel. Kabel je trenutno največ 4/512. Amis pa ponuja tudi adsl2+. Bomo vidli kaj bo s tem ftth, če bo to res ftth, ne pa fttb (po isti stavbi / soseski kjer je sedež triere ).

Daj gremo prosim vsi pisat na mariborsko občino, naj se zmeni z gratelom. Mam pun kurac kabla.
/* Xaser 3 * 939 dual sata 2 * Opti165 (ccb1e0608mpmw) @2933 MHZ*/
/*TT 120 * X800 XL *1GB Transcend pc 3200 * MAxtor 160 GB SATA II /

@Malkec: če bi dobro prebral poste, bi videl, da Triera dela FTTH - do vsakega stanovanja optična vlakna in nato v vsako stanovanje namestijo komunikator za triple play.

Nekje pa verjetno morajo začet priključevat stranke ali pač? Valda da tam, kjer imajo najmanj dela, da lahko v miru stestirajo. Poleg tega so tam, kjer je sedež Triere, objekti Forum - nekaj 100 stanovanj.

Na kablu ni bilo nič drugače, ko so začeli. Najprej par mesecev testnega obratovanja v bližini centralne postaje, šele nato pa polni zagon.

Po mojih informacijah imata vsaj KRS Rotovž in KRS Tabor svojo kanalizacijo v večini že narejeno. Torej tudi če Gratel začne jutri kopat, boš čakal bolj dolgo kot pa pri Trieri (razen mogoče v vašem zaselku, tam pa ne vem kako je z infrastrukturo).

Bom jutri malo preveril, kdaj bi lahko dobil zadevo =)

Spc ::

Ja tukaj na Taboru imajo baje že vse porihtano kaj se tiče z optiko.
Sedaj še morajo samo do bajt spravit pa je to to.

:)

Na taboru spet ni uplinka.
To lahko potrdim, ker ga tero tudi nima.

Bruder, ki pa je poslušal internetni radio pa je imel radio neprekinjeno to pa zato, ker shoutcast uporablja samo UDP paketke, ki ne pošiljajo nazaj ACK paketkov.
Torej je 700% kriv uplink na eden izmed routerjev.
:))

Marc` ::

A ve mogoče kdo, če bo optika navoljo na vseh območjih, ki jih pokriva triera, ni važno kdaj.
Zanima me predvsem za KRS Selnica-Ruše, če ma kdo okvirno kake podatke, če se kaj gradi, kdaj bi se naj al pa kaj...:))

VASkO ::

to kaj se vam tu zadnje casa dogaja na trieri, se nam v G. Radgoni in M. Soboti ze od zacetka 2006 dalje dogaja na telemachovem kablu. uplinka zmanjka parkrat na dan, potem pa pride do minutne prekinitve v obe smeri. pri nas smo ze veckrat javili to napako (vc kolegov) pa se nicesa ne lotijo, ignoranca 100%. upam, da bo pri vas kaj boljse.

Pozdravljeni,

s strani tehnične službe smo dobili potrdilo, da gre v vašem primeru za na vaš segment izolirano in specifično napako - občasno RF motnjo na vaši liniji, ki se pojavi zgolj za par minut vsakih nekaj dni. Za odpravo napake je bil izdan delovni nalog terenski servisni službi, ki bo vzrok napake odpravila v najkrajšem možnem času.

Da se RF motnja na vaši povratni povezavi kaže kot moteno delovanje podatkovne povezave v povratni smeri je logična posledica, saj se motnja pojavlja na RF upstreamu (torej na komunikaciji med vašim kabelskim modemom in CMTS-om).

Evo problem za katerega sem govoril že teden in pol.
:)

@Spc: recimo.. ti si namreč trdil, da je kriv njihov router :D Zato pa je meni in ostalim delalo normalno, ker je problem kot so ugotovili na tvoji liniji, ne generalno.

No ja, glavno, da zrihtajo.

OmegaBlue ::

Uporabnik Malkec, tole je prvo in zadnje javno opozorilo. Tema teče o KKS Triera in ne Amis, če se bo offtopic in sranje po temi nadaljevalo bo padel naziv.

LP

P.S.
Mala gora postov je izginila ob čiščenju.
Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity.

Zgodovina sprememb…

@Spc: recimo.. ti si namreč trdil, da je kriv njihov router Zato pa je meni in ostalim delalo normalno, ker je problem kot so ugotovili na tvoji liniji, ne generalno.

Uplink je bil kriv to je to kar sem rekel.
Nisem pa vedel, da zajebava RF signal do samega CMTS-a :)

AngelOfDeath ::

Mene dans že celi dan j*be net bo treba kot kaže poklicat malo :)
edit: Slovnica

Sedaj je bilo vse vredu kakšen teden sedaj pa ima POP TV spet samo levi kanal.
:|

Danes sem malo treniral spet CSS pa mi je zopet stekalo obcasno. Ce mi jutri na ESL-ju dela podobno mi bo dekl dvignilo.

mitjaje ::

Malo sem preletel temo in ugotovil da se mnogi pritožujete na prevelike pinge ali zamujene paket občasno z paketi G2. No zadeva je sledeča. Jaz sem imel popolnoma enak problem... kot uporabnik G2 sem bil en iz med prvih in tudi testnih. Po parih dneh, so iz triera (rotovž) prileteli k meni (brez da bi jim jaz kaj sporočil, čeprav sem opažal napake, ampak preprosto nisem imel časa... In sem rekel da jih bom poklical ko bom imel vsaj 5min časa...) No kakor koli, oni so prileteli k meni domov (mene ni bilo doma)... šli do računalnika opravljali meritve in prišli do zaključka, da je za visoki občasni ping kriv brezžični usmerjevalnik (wlan ruter). Zakaj?! Zadeva je dokaj preprosta, z paketi G2, so se povečala ferkvenčna območja, ki so sedaj podobna onim z wlan (torej 2.4Ghz) in tudi wlan mi je občasno zapingal... Rešitev je bila preprosta, ločiti modem od ruterja... in glej ga zlomka, zadeva deluje popolnoma normalno...

Jaz imam pa sicer še eno težavo. Ob slabem vremenu, se oslabi signal in povezava umre. Po končanem slabem vremenu, se več ali manj povezava vspostavi nazaj, vščasih pa je tudi potrebno poklicati na tiero. Takrat oni gredo do soseda, ki ima v svoji kleti "nekaj?!!" in zadevo popravijo.... Tehnična pomoč pa je dejala, da za enkrat ne morejo narediti ničesar...

Da pa preidem še k optiki...to sem zdaj prvič prebral tu, da se je tudi triera začela ukvarjati s tem... In me zanima, če ima kdo zanesljive vire, ali se bodo potrudili in začeli širiti optično omrežje tudi drugod oz na vse lokacije od central?!

LP

Zgodovina sprememb…

• spremenil: mitjaje ()

markk1 ::

kolikor je meni poznano glede optike zaenkrat poteka samo v mb-center vsekakor pa se bodo razsirili tudi izven tega obmocja (vir: vodstvo triere)
lp

SasoS ::

To je buča velika, kabelski sistem ne gre nad 850MHz...sploh uplink je po standardu pod 65MHz...

slo-techek ::

Isti problem sem imel pred dvema tednoma,nikakor ni net delal vredu,skoz so hodli iz kabelske štelat ojačevalce,in zvečer je bilo vredu,zjutraj pa ne.Nakoncu smo si vzeli čas,in ugotovili da je do enega ojačevalca bil premočen signal,nakar se je ustvarjal šum,razlo-net zajebaval.Zdaj smo to porihtal,in od takrat naprej nimam niti enega problema več.G2 je dosti bolj ubčotljiv na nihanja signala kot G1.Zahtevajte od kabelskega operaterja da vam izmeri signal,in preveri šum,in to 2 krat na dan zjutraj pa zvečer.Sigurno bote poštimal.
a64 opteron 170@3000 mhz,x1900xt 512 @790/912,geil one S,seasonic 600w,
X-Fi Fatality,dell 2405FPW,all watercooled,4*WD 36 GB RAID0,wd320 bla.bla

Ja jaz ne morem tehnikov od tam domov vlečt z lisicami. Če meni oni obljubijo meritve pa jih pol ne nardijo, kaj naj? ;((

mitjaje ::

@saso: Jah pol pa ne vem v čem je point... Je pa zadeva rednična... možno tudi zaradi šumov, kot pravijo ostali... Če dam ruter ponovno k modemu, bo frizno internet... In bo delal zelo počasi... Če pa dam vstran, pa dela normalno...

Tako da tisti ki imaste podobne težave in imaste ruter (wlan) in modem skupaj, ju probajte odmakniti vsaj za 1m!!

Nimam routerja.

Trierina zanesljivost je šla v 3pm...

vsak dan nonstop prekinja linijo...

upam da se konkurenca hitro prisanja...

@Angel: zase govori, meni dela bp =)
Kaj pravijo na podpori? V katerem sistemu si (glede na to, da šele pričakuješ konkurenco predvidevam, da v kakšnem malem oddaljenem catv sistemu) ?

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

S signalom nekaj ne štima zgleda da je linija v k...

podpora samo pravi da bodo serviserja poslali tako da bo verjetno v ponedeljek prišel...

Nebo, nebo.

To bomo pa še videli >:D

StratOS ::

Jaz pa po 1 tednu po upgradeu Upstream & Downstream frekvence na modemu sploh nimam problemčkov.
Stvar je stabilna od tedaj naprej.

Down :466000000
Up:60000000

Sicer imam Beta G2
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Spiral ::

Lp

Jaz sem se trenutno na siol adslu in se zanimam za trierin G2 8/1 paket.Zdaj, na mojo zalost obstaja sum, da v nasem kabelskem omrezju se G2 ni mogoc (ce sploh je ponudba triere prisotna:/ ). Ma kdo v sistemu limbuš-pekre-radvanje trierin net po možnosti G2? :). Na uradni strani nasega sistema nisem zasledil v spisku. S tem bi izničil moje dvome (sicer še čakam na odgovor iz triere, ki pa zaradi vikenda nebo prišel prej kot jutri).

Aja pa še to, koliko vrtanja in vlečenja kablovja sploh je pri inštalaciji kabelskega interneta? Doma sm v stanovanju, omarca pa je zunaj na hodniku kakšnih 10m od stanovanja.

Hvala vsem za odgovore:)

StratOS ::

Triera domač internet

Kar se tiče kablovja sploh ni problem, to si lahko odznotraj tudi sam narediš, lahko si narediš tudi razdelilce za več TV-jev.
Modem ti postaviju in aktivirajo, pa je gotovo.

Pozanimaj se pa za možnost G2 storitev pri tebi.
"Multitasking - ability to f##k up several things at once."
"It works better if you plug it in."
"The one who is digging the hole for the other to fall in is allready in it."

Omrežje TRIERA Internet ni prisotno v "Telekomunikacijskem Sistemu Radvanje-Pekre-Limbuš", zaradi tega tam ni mogoče imeti Trierinega interneta.

Obrniti se boš moral na AMIS - www.amis.net oz. 080 20 10.
Glede kabelskega interneta pa imaš pri AMISu na voljo naslednje: http://www.amis.net/home/zasebni_1_2_2_...

Lep pozdrav.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

Spiral ::

Aha tnx za info. :)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Spiral ()

Tero ::

Mogoče ve kdo o čem se gre pri tem?oz. kaj je sploh to?:)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

@Tero: Več o tem, kar si pastal si preberi tukaj - http://european.ch.orsn.net/about.php.

Triera pač ima ORSN server, ter je tudi na tem seznamu.

Podatki o Peeringih / Upstream so bolj kot ne zastareli :).

Pa lep čas je že minil, odkar so namestili ta server (30.12.2002). Tudi na AMS-IX so že lep čas (16.8.2004).

AngelOfDeath, je prisel serviser? >:D

ARRRRRRRRRRRRRRR! ;(( ;((

obveščen je samo zaenkrat še ni nič popravljeno bom zgleda moral dat v 2 prestavo s teženjem :\

Mhm, jaz tut :)

CaqKa ::

>>> Trenutno uporabljam paket 4Mbit/512kbit pa me zanima, ali se mi vendarle ne izplača iti na nižji, 2 tisočaka mesečno cenejši paket, s čimer bi v enem letu prihranil 24 tisočakov. Nekaj dejstev moje uporabe interneta: non-stop deskanje na dveh računalnikih hkrati, MSN kamera na enem računalniku, e-mail (pošiljanje večjih majlov bolj redko), dvakrat tedensko kakšen mp3 ali film z emule.

vzami kalkulator v roke pa si izračunaj.. pa z kakim netlimiterjem in ogledom njegovih grafov boš hitro videl kako zasedeno imaš linijo..

spc:
>>> Kaj pa se pol zgodi ko daš kanal na 27 pa še vedno levi kanal samo špila ?
>>> Evo dokaz:
>>>

imaš vsepovsod rdeč kabl na rdeč vtikač in belega na belega?
ker če se ne motim je neka finta pri določenih napravah.. čeprav nebi smelo bit glede na to da bi naj bila prisotna oba kanala..

Zgodovina sprememb…

• spremenil: CaqKa ()

Trierin glavni gateway ima spet zelo veliki packet loss:

1 Server (192.168.0.1) 0.108 ms 0.114 ms 0.104 ms
2 cnet-102.ac.triera.net (213.161.8.1) 7.573 ms 12.681 ms 8.084 ms
3 cartman.ip.triera.net (213.161.2.1) * * *

Glede tistih rdečih konektorjev pa tega ne rabim ker imam Sony DHR-1000VC direktno povezan na kabeljsko in ima že sam DV recorder noter tuner tako, da tisti VU meter je direktno iz tunerja ven.

Kabeljska > DV Video rekorder DHR-1000
:|

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

trenutno meni štima vse, skrbi me pa temperatura adapterja za modem (tcm420).. moj je über vroč.. pa vaš?
««
56 / 364
»»