» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
42 / 364
»»

CaqKa ::

tero, ja domnevo imaš iz tega foruma..

ne niso odprti porti. oziroma so v LAN paketih ki pa so predragi (za janeza)

triera ima zaprte porte pa fertig

Eagle ::

jih pa maš zato odprte če si pri trieri prek arnesa tak kot jaz, pa jih že mam 5 let odprte :)

Buffy ::

Mam vprašanje. Mam cablski net preko ARNESa. In sm včeri postavu ftp server na portu 21. Res je da sm tut na routerji forwardu porte in naredu kao navidezni server(nevem kok ma to veze). In mi je server noralno deloval( s prjatlom sma si pošiljala daoteke). Mogu sm pa izklopit firewall(software).

Zdej nevem al to pomeni da so porti odprti pri Arnesu al ne. Strokonjaki povejte prosim kako je s tem:|

EDIT: Eagle@ sm prepozn poslal oz. sm mal dolg pisu :P Aha pol so pa res odprti:D Kr dobr. Vsaj ena prednos pri Arnesu:\

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Buffy ()

TyKee ::

V pogodbi ARNES zgleda ne navaja (ali pac) kaksnih prepovedi vzpostavitve serverjev/serverskih servisov.... zato so tudi porti odprti!

Triera pa v pogodbi lepo navaja da prepoveduje postavitev serverjev / serverskih servisov, zato imajo tudi porte zaprte. Saj ce je z pogodbo prepovedano, potem so tudi porti lahko zaprti ker ti itaq porti ne morejo nic pomagat ce necesa "ne smes".

PS: Po eni strani sem celo srecen da imam zaprte porte... se se spomnite, kaksne probleme je imel SiOL zarad enega Virusa? Pa ne samo SiOL, tudi ostali vendar SiOL je bil nekako po mojih ocenah najbolj ranljiv. Mi smo enostavno brez tezav surfali, saj so bili porti po katerih je deloval virus zaprti :)

Buffy ::

Aja sm šou danes podpisat aneks in sm mogu podalšat pogodbo za 12 mescev. Namreč imam še aktivno pogodbo za preostalih okol 14 mescev zdej pa še morm dat 12 mescev. No sam tok da povem kok je s tem podalševanjem. Sej mi je žal da nism reku za no modem, sam ko pa majo arrise in mi niso prevč všeč. mi je moja Motorrola bolša :P

chucki ::

v bistvu sm jst sam sebe z*****. Lahk bi reku da nimam modema in bi vseeno mogu podalsat pa se nov modem bi mel tega bi pa prodal lahko kot novga ker je komaj 2 mesca star. ;(
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

Kami ::

Ja malo majo bedno pogodbo, ker piše da nesmeš postavit nobenih strežniških aplikacij, nekaj v tem smislu.

Potem torej nebi niti smel laufat torrent clienta al pa emule npr., ker se obadva obnašata kot server in oddajata promet.

Spc ::

Evo to je maximum kaj sem lahko iztisnil iz moje povezave več pa negre.

:))

A je to ql ali ne? :\

Download imaš zelo dober
Upload pa imaš rahlo moten kajti imaš kar 45.5dBmV to pomeni, da imaš neko oviro med modemom in kablom mogoče kakšen splitter?
Ampak drugače pa ti verjetno modem deluje normalno.
Zadeva pa ti laufa v EuroDOCSIS 1.0 mode-u.

:)

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Soprano ::

@Spc: to okoli uploada pa ne bo držalo. Ima praktično idealno:

"A value within the range +25 to +55 dBmV is within spec with 40's the most common."

40 dBmB je praktično 0, oziroma optimum. Od 40 pa je dovoljeno +/- 20 dBmV (novejši modemi) in +/- 15 dBmV (starejši modemi). Znotraj teh specifikacij bi moral prenos delati enako, torej med npr. 30 in 50 dBmV ne bo nobene razlike v kvaliteti delovanja.

Skratka, 45 dBmV je odlično =) Vir je Google, sem pa vso stvar še preveril z serviserjem iz Triere in mi je to potrdil.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Soprano ()

Kot sem že rekel mu modem deluje normalno in nemoteno (brez motenj).
Če modem naleti na oviru pri uploadu (signal) potem poveča upstream signal na več dBmV.
Po domače:
Majn dBmV imaš uploada boljša povezava je do CMTSja (upload gledan iz stališča signala).

Zgodovina sprememb…

mit3k ::

Spc, malo pokomentiraj :))

seminal ::

Bil danes na KRS Tabor MB in sem hotel iti na G2 in mi pove, da je vsem enotam zmanjkalo modemov8-O .Pa vprašal sem če si naročnik že več kot 2 leti. Pa če nimaš modema in ga kupiš za 16 čukov ko greš na G2 se spo ne vežeš:D
Supr to.Ko pa bo v mojem kraju dokončana centrala(optika do pošte)jaz oddaljen samo 350m bo pa zanimivo na T-2 ko se bodo malo zresnili, saj zaj so pravi pizdun.Sam potem a bo spet triera dal ven Docis 3.0 dala ven in bo spet tak tak.
Drugače sem pa Trieri zelo zadovoljen z paketom P200:D

Med modemom in kablom imam nek ojacevalnik signala :\ ?

Ja ta "ojačevalnik" je splitter.
Ta zadeva ti razdeli signal med televizijo in modemom, da se obe napravi ne motita med sabo.
Žal pa je tukaj en slab efekt, da signal ta splitter malo zaduši.

Če odstranim to se bo kaj zgodilo? :\

V bistvu se mam en tak ojacevalnik pred vticnco kjer gre en kabel v TV drug pa v modem,ter se pred modemom en tak vendar ima samo en priklop. Hm bi tega pred modemom odstranu?

Če ga boš odstranil potem boš lahko imel gor povezano samo eno napravo.
TV ali Modem.

Mislim tega pred modemom bi odstranu ce bi kej spremenil?

Nariši mi shemo kako imaš povezano zadevo z tvjem in modemom.
:))

StruudL ::

Pa to pred modemom ma verjetno tisti fully isolated system outlet to sem jaz tud mel pa brez tega dela tudi normalno:D

dejanslo ::

še dober teden... me zanima, če bo tokrat ob polnoči, ali ne :P
There`s More Than One Way To Do It

Zgodovina sprememb…

• spremenil: dejanslo ()

Uros!no ::

It’s gotta be a joke, right? :\

marjanX ::

@chucki: te zadeve so tam z razlogom. Predvidevam, da ti tega niso namestili, ker lepše izgleda.
Ne vem sicer kaj točno imaš tam, verjetno gre za prenapetostno zaščito. Povedano drugače - zaščita pred strelo. >:D
Kar se drugače prebere kot: DO NOT REMOVE!
Ajd, Marjan

Kot sem že rekel če neveš zakaj je potem rajše pusti.
Meni so dali gor galvanski člen ker so mislili, da prebija masa ampak temu ni bilo tako, kajti takrat je cela ulica imela slab signal
Zato sem se sedaj odločil, da potegnem direktno linijo do modema na drugo linijo pa obesim gor TV, RA itd.

BadB0y ::

Kaj je ze kdo podpisal pogodbo in vzeu paket gama al pa delta ??? Ker meni zatrjujeo da sploh se ti paketi niso mozno ker se niso dovol stestirali in sploh nevejo ali bo delalo z taksno hitrosjo in zato podpisujejo samo pogodbe za alfa in beta pakete ?? Obmocje Maribora je to .

Jaz sem podpisal pogodbo za Delta P in zadevo že tudi stestiral sedaj še počakam na 1.
da bo začelo delovati.

Max in: 1537,8KB/s
Max out: 257,6KB/S

Maribor / Tabor

Zgodovina sprememb…

spc

izvajam 10s upload test (v smeri k internetu) 370.44Kb/s
izvajam 10s download test (v smeri k vam) 2.00Mb/s

Ce meni zdaj tak pokaze kak bi tebi naj z delto pokazalo majn???

@urosino: yes it was

@badboy: on je pisal v bajtih, tebi pa javi v bitih

cyber ::

Jaz sem tudi že podpisal pogodbo za paket Delta TF..12/2
Glede paketov pa ne vem če bi tržili takšne pakete ki jih ne bi mogli zagotoviti...zato vsako nakladanje v tej smeri nima smisla.
Sedaj trenutno imam pa poslovni paket: download 8 Mbit(dl cirka 930-950 KB/s) , upload 1 MBit(cca.. 105-120 KB/s) pa bom rekel da je linija vedno delovala brezhibno in hitrosti takšne kot zahteva paket.
Samo cena je pa daleč previsoka, za tako ceno bi dobil zdaj ko je T2 na tržišču skoraj 40Mbit/8Mbit.
@§§

Dr Evil ::

Samo cena je pa daleč previsoka, za tako ceno bi dobil zdaj ko je T2 na tržišču skoraj 40Mbit/8Mbit.

Pozabljaš,da je T-2 zelo ozko lociran.S kableskim internetom ni problema,kar se razdalje tiče.

Pač ne moreš imet vsega,čeprav bi rad>:D

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dr Evil ()

Ja to tudi drži da je T2 pogojen z razdaljo...sicer jaz z tem ne bi imel težav saj sem od centrale oddaljen zračne linije cca 75 m. tako da se v bodočem vidim ravno pri T2,::zaenkrat zdaj še pri meni T2 ni mogoč saj je moja centrala na seznamu v fazi izgradnje.
@§§

Ce meni zdaj tak pokaze kak bi tebi naj z delto pokazalo majn???
Ni mi nič majn pokazalo kajti napisal sem v KILO BAJTIH in ne KILO BITIH.

Max in: 1537,8KB/s (12302,4kbit/s KILO BITI!)
Max out: 257,6KB/s (2060,8kbit/s KILO BITI!)

Vidim, da eni nimate pojma o bitih in bajtih.
1bit = 0.125Byte-ta
1Byte = 8bitov

:|

Zgodovina sprememb…

cyber
Glede paketov pa ne vem če bi tržili takšne pakete ki jih ne bi mogli zagotoviti...zato vsako nakladanje v tej smeri nima smisla.

No nevem meni niso dali drugega paketa kot beta. In so rekli da tega se nemorejo prodajat ker niso sigurni v tako delovanje in naj se pocakam malo da bojo vidli kako se bo odneslo. Je pa kks tezno.

Spc

Malo sem nahitro pogledal in niti nisem opazil da pises o kilo bajtih.

Ja zato ker imajo na kks teznu težave z uploadom.
Na KRS Taborju pa zagotovo deluje ker sem sam že zadevo stestiral.

Iz KRS Tezno je ze lani, ali kdaj so bile prejsne pohitritve interneta, pricurljale cudne vesti.
Nekaj sem jih tudi sam navedel (izvedel sem jih od kolega) :D

Tak da, pa tut ni blo nic potem ;)

kaj konkretno na teznu ni vredi?
sem iz tezna pa lahko kaj povem...

btw.. kdaj novi modem priklopim?
po svoji logiki sem razmišljal da morejo oni MAC od novega modema vpisat pa bo potem stari nehal delat...
no zaenkrat še mi stari modem veselo dela.

Sade ::

novga lahka priklopis takoj, sam pol se star ne bo vec prjavu.... sam jst bi raj pocaku do ponedeljka, ker ce slucajn kaj ni ok bos pol brez do ponedeljka( npr. kaka mac adresa ni pravilno vnesena, al pa kaj druga)

BTW: Po Celju razkopavajo in vlecejo nove kable za KRS

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

>>> novga lahka priklopis takoj, sam pol se star ne bo vec prjavu....

tole si pomojem totalno mimo...
sem prej priklopil novi modem gor.. pa nekak ne dela zadeva.. ona sredinska lučka za cabel link blinka. sem terayona nazaj priklopil in kot vidiš sem še veselo na internetu.

kolkor sem jaz seznanjem bo star modem nehal delat ko bodo na trieri vnesli nov mac za moj modem.

zakaj bi v ponedeljek bolj pravilno vnesli mac adreso kot pa recimo v soboto pa mi tudi ni jasno...

SPC?

pravilno si seznanjen.

Vpisati ti morajo novo MAC adresso in serijsko modema.
Ko ti to vpišejo še stari modem ostane gor tako dolgo, doker ga ne resetiraš oz. dokler scheduler na njihovi strani ne reče modemu naj se resetira.

Sade ::

dal sem ti zgolj primer , ker sem jst tut mel en problem z novim modemom , ni bil sicer tak, pa ne bi blo glih dobr, ce bi mel probleme cez vikend , ampak vidim , da bols da sem drugic tih, ker nasveti tko al tko niso dobrodosli...
pa ja nisem ga mim useku , sej ti je ze spc razlozu, da takoj ko vnesejo novo mac in serijsko se ti star modem ob resetu ne prijavi vec, so pac zabluzl tvoji na kablski pa se niso javl naprej spremembe...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

ok, če delajo preko schuedulera potem imaš prav [:\\]
se opravičujem za malo bolj oster ton.
če so na moji kabelski zabluzli nevem.. MAC pa definitivno še ni vpisan.

sprašujem pa zato ker mi prodajalka modema ni nič povedala kako in kaj je z priklopom novega modema.

me pa še vedno zanima kakšni bi naj bili ti problemi na teznu.

bastadu ::

Meni je tudi stari modem sam od sebe dol padel in lahko sem priklopil novega...

1.4.06 smo v soboto,kaj mislite da bo s ponedeljkom zacelo delovati z docsis 2.0?

AngelOfDeath ::

@ CaqKa

ko se stari več nebo gor povezal daš novega gor :)
edit: Slovnica

Glede na to da pride 1.4 06 na soboto, bo verjetno operater poskrbel za to že v petek 31.03, da bo z 1.4 že deloval docsis 2.0 kot je zapisano v pogodbi. Jaz upam da bom v soboto že lahko surfal na novem sistemu.
@§§

Cyber ce ne bomo pac prikrajsani za 292SIT/419SIT/552SIT/760SIT :P
([Cena paketa / 30] *2 => )

:) Hehe :)

292 sit, to je skorajda že nov modem :P
««
42 / 364
»»