» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
41 / 364
»»

dejanslo ::

a to pomeni, da bo pri g2 po novem tako, da se bomo pri spreminjanju paketa vezali?
There`s More Than One Way To Do It

Soprano ::

Je bilo že napisano, pa še enkrat (zadeva je 100% preverjena):

vezava dodatnih 12 mesecev je samo v primeru, če si vezan še od prej in hočeš zdaj preklop na G2 še pred potekom vezave. Lahko pa izplačaš pogodbeno kazen (ali seveda počakaš, da ti poteče stara obveza), s tem izpolniš svojo obvezo in greš na G2 brezplačno, brez dodatne vezave.

Če nimaš veljavne stare vezave, je prehod brezplačen.

Če nimaš ustreznega modema, ga lahko kupiš za 15.900 SIT in nimaš vezave. Če pa ga vzameš za 300 SIT, pa je vezava 12 mesecev (moj primer).

Po moje je vse skupaj zelo fer nastavljeno, oz. imaš dodatno vezavo res samo takrat, ko še nimaš izpolnjenih vseh obveznosti ali pa vzameš modem za drobiž. In vedno je na voljo opcija brez vezave. Jaz sem raje vezan za 12 mesecev in dobim modem, kdo drug pač raje plača polno ceno =)

Aja, 24 mesečna vezava pa je samo za nove uporabnike, ker je zraven še priključnina.

Soprano

chucki ::

A to je pa fer da sm narocnik ze 5 let in sem mogel podaljsat za 2 leti da sem dobil en bogi modem ker je star bil v k**** + zaj se za eno leto. Modem bi lahko zastonj dobil glede na to da sem tako dolgo narocnik. Kaj pricakujejo da bom 10let na trieri z enim modemom? Poleg tega mi s starim modemom povezava ni delala tako kot mora sam njim dopovedat kej. Vedno so krivi p2p programi pa uporabniki.
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

@chucki: pač izbereš takega ponudnika, ki ustreza tvojim zahtevam =) Če ti bo npr. SIOL dajal modeme zastonj brez vezave, boš šel pa k njim, ali ne? Kar se mene tiče, je danes pri tej konkurenci pi*dit čez ponudnika čisto mimo. Zamenjaš pa je.

Jaz sem zaenkrat zelo zadovoljen s Triero. Če pa kdaj ne bom, bo pa na voljo še več konkurence kot danes. Podobno je z mobilno telefonijo - pri Simobilu sem že 5 let in ostajam pri njih, čeprav mi še nikoli niso dali zastonj telefona brez dodatne vezave =)

Kami ::

Kaj pa z paketom lite bodo kaj naredli?

Ker imho 3k za 128Kb/64Kb je vlka roparija.

Saj vem, da je to za take ko rabijo dostop do neta z fiksno priključnino in da ni visoka , ampak vseeno bi lahko blo več.

Imho bi lahko za 3k dali vsaj 768Kb/256Kb.

Vrjetno ne bojo spremenil ker je to njihova taktika da se vsi vezejo za 1 let ali 2 pa vzamejo G2 pakete.

TyKee ::

SasoS: Sem se pozanimal, imas prav. Ni vazno kaksna IPja imas dodeljena.
Lahko je en
1.2.3.4
drug pa
4.3.1.3
:)

Lp.

@Kami: paket Lite je verjetno za tiste, ki imajo klicni dostop, pa nočejo več plačevat stacionarnega telefona. Takim se ta paket splača, ker je stalni dostop ceneje, kot je bila prej telefonska naročnina (+ minute za internet). Moja mama ima Lite točno za to =) Za tistih 5 mailov na teden ko prebere in pošlje pa plača položnice preko e-banke, je čisto ok.

Verjetno pa je G2 Alfa bistveno boljša izbira kot Lite.

sidd ::

al pa greš k t-2 pa maš za nekaj malega več ko 3 jurje spodobno linijo(se ne spomnim točno kolko)...sej pa smo v svobodni državi, pač izbereš kaj češ. bolše 3 jurje trieri ko pa 3 jurje samo za naročnino pa davek telekomu;((

Buffy ::

A ma kdo možnost testiranja MOTOROLE SB5100E v DOCSiS 2.0 načinu. Namreč nevem al si rajš vzamem tompsona la kr tega obdržim.

Glede vezave za že obstoječe uporabnike je pa tako. Jst sm pred dvema al enim tednom klicu na Turnška in so mi rekl da sam podpišem aneks za menjavo paketa. In to je to. Brez kakršnekoli vezave za 12 mescev. Sm pa tut reku da mi še trenutna vezava NI potekla. Tko da bomo očitno vsi vidl ko bomo podpisval, kr mamo zlo različne informacije:(

Vseeno pa se je po mojem mnenju ni noben problem zavezat za še 12 mescev, seveda če misliš met stalni dostop do neta še kakpno leto več. Mislim da bodo za dobro ponudbo odlično skrbeli pri Trieri:)

Spc ::

Buffy če lahko mi slikaj board z čipi pa ti povem če je thomson boljši.

Sade ::

Da e ne bi prevec trudu. V Celju majo ze neki casa sam Arrise.

Lp!

wishmaster ::

Če sem včeri bil pri Turnšku, pa sem na mizi videl motoroline škatle in arris škatle.

Hepan ::

ta vezava je ena velika svinjarija... ce imam modem ki podpira docsis 2 potem ne vidim problema zakaj prehod nebi bil mozen...saj gre samo za menjavo paketa, od kdaj pa se mora clovek vezati na novo ce menjas paket, znotraj istega operaterja? to je enako kot ce bi sel menjat narocnino za mobilni telefon pa bi se pri tem moral vzeati za novih 24 mesecev... skratka enostaven nacin da si v konkurence polnem okolju pridobis in zavezes stranke...potem pa ne izboljsujes paketov, ker so tako ali tako vezani pri tebi..

Hepan odgovorili ti bodo da pejt pa drugam ce ti ne pase ;((

bond007 ::

No pri meni NI možen internet od triere(tako so mi povedali kar preko emaila - sporočiš podatke, oni pa povejo, če je možno met kablski net). Vzrok naj bi bil, da pri meni ni vzpostavljeno dvosmerno delujoče kabelsko omrežje. Sicer ne vem kaj točno naj bi to pomenilo. Že 10 let imamo sicer kablsko TV. Sicer sem v kablskem omrežju turnška v Celju, ki naj bi podpiralo G2.

Bedno uglavnem;(( .

Omrežje kabelske TV je v osnovi enosmerno, ker pri sprejemanju zvoka in slike ne rabiš da bi kaj pošiljal na centralo. V primeru interneta morajo namestiti ojačevalnike (dvosmerne), šele ti ti omogočijo da lahko imaš dvosmerni internet (UL/DL).

gre za splosne pogoje, kjer nikjer ne pise da moram za menjavo paketa podaljsat narocnino...pa tudi stran ne morem it ker sem se pol leta vezan...

Sade ::

wishmaster: tista skatla od motorole je sam ena , pa not defektn modem, ostali so pa sam arris-i, razn ce so slucajn kaj na nov dobil, sam baje , da jih naj ne bi vec....

Drgac pa vsi, ki ste mel Eurocosisi 2.0 modeme, pa nobene vezave vec, in ste slucajn mogl kak aneks podpisat, se zbunte, ker ga ni treba PREVERJENO! Stari naročniki , s starimi modemi pa podpisejo za 1 leto!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lp!

@Bond koker js vem ti morjo omarco nadgradit saj pise na njihovi strani da nadgradijo omarco v primeru da se ni ker se spovnem da ko sm jst leta 2000 vzel internet so jo tud morali nadgraditi vendar sm se kregu 3 mesce da so zrihtal.

@Hepan: prehod na nove pakete je brezplačen.

Če seveda nimaš še kakšnih starih pogodbenih obveznosti do operaterja. V takem primeru pa te pravno gledano operater sploh ne rabi preklopit na novo platformo ali paket, ker še nisi izpolnih starih "dolgov".

haha...daj no..ne se hecat...v moji pogodbi nikjer ne pise da ne smem preklapljat med paketi, ampak lahko prosto izbiram na kateri paket grem, vsaj do sedaj ni bilo nobenih problemov pri preklopu na druge pakete...

moja obveznost ( po tvoje stari dolgovi) da ostanem pri operaterju pa bo v vsakem primeru izpolnjena, saj sem se zavezal le da bom do konca aneksa uporabnik njihovega omrezja in to sem s starim ali novim paketom.

prav PRAVNO gledano bi me moral priklopit na novi paket, brez pogoja vezave, ali pa ponudit novim uporabnikom enake pogoje...torej vsak ki se priklopi MORA skleniti pogodbo za 12 mesecev...in to je to, ker pa zadeva ni taksna smo obstojeci uporabniki diskriminirani , kar pa nikakor ni prav.

ReDBik ::

Verjetno je bilo že dosti o tem napisanega... samo vseeno sprašujem... :) Odkar sem šel podpisat za g2 in ko sem priklopil Thomsona TCM420 mi download dela z 1/3 hitrosti, kot bi moral po starem paketu g1 (in kot mi je še dan prej) in upload z 1/2 hitrostjo... Nihče me ni tam obvestil, da bom ob preklopu novega modema trpel en mesec zelo počasnega interneta...plačujem za ta mesec enako kot za vse mesece nazaj in pričakujem tudi enako učinkovitost interneta ne pa to kaj imam ta mesec.... Torej kaj je razlog ? Bo to komaj boljše ko bo preklop na g2 1.4.2006 ??
MuSiC Is My LiFe

Uros!no ::

ReDBik, pri meni ni nic drugace :\. Upajmo :)

Dzonson ::

Hepan: da ti pustijo menjavat pakete znotraj vezave je njihova dobra volja. Vecina ostalih ponudnikov to ne dela. Pri Simobilu sem se moral vezat za prehod MED PAKETI, pa me niso na noben nov sistem preklopili. Tak pac je 8-O

Sem sel zdaj se mojo pogodbo pogledat. V moji nikjer ne pise, da lahko znotraj vezave menjujem pakete.

Redbik: meni dela po menjavi modema isto kot prej.. Zagnjavi na podporo, da ti preverijo.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Dzonson ()

pumaxx ::

Po menjavi modema dela z enako hitrostjo kot prej. Tudi v pingu nisem opazil razlike.

Lahko potrdim, da pri meni tudi dela enako kot prej na starem modemu.

Sicer pa še malo, pa bo 8/1 šibalo =)

forplan ::

a je mogoče kdo iz Dravograda in ve, če je možno vzet G2?

Na tem seznamu nisem našel Dravograda.:\
da se strinjam

ce ga ni na seznamu potem ga verjetno tudi ni v G2 :\

badsauron: Katerega ponudnika kablske storitve imas? Kako se imenuje?

Ni nujno, da bi moralo pisat Dravograd, lahko da ima vase podrocje preko ali Vuzenica ali pa kaj druga :)

forplan ::

Sedaj imam trierin internet G1 in sicer imam podgodbo podpisano s KRS Dravograd.
da se strinjam

Hm, potem pa ne vem zakaj ni napisan KRS Dravograd gor. Lahko da ima kateri drug KRS to preko, ter da delujejo pod Dravograd imenom.

Najbolje bo, da jih poklices enkrat naslednji teden na 080 1 151, pa mislim da ti bodo z veseljem odgovorili.

bastadu ::

Ima kdo mogoče informacijo, kaj točno se bo zgodilo v zadnjih minutah marca oz. prvih minutah aprila? Zanima me predvsem, kako se bo modem odzval ob preklopu na EuroDocsis 2.0 sistem, se bo samodejno resitiral in ponovno postavil, bo zmrznil, ga bo treba ročno rebootnat...? Namreč ravno v teh dneh (ko bodo priklopili na G2) me nekaj dni ne bo doma in ne bi rad, da bi bila ves ta čas moje odsotnosti povezava zmrznjena oz. pač neaktivna (ker moj PC laufa 24/7 in mora biti dosegljiv 'od zunaj'). Hvala za odgovore!

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bastadu ()

ker moj PC laufa 24/7 in mora biti dosegljiv 'od zunaj'

ce ze mora biti dosegljiv 24/7 bos najbolj enostavno resil zadevo, ce se prestavis na LAN paket.

Sam se bo resetiral in potem spet nazaj postavil.

Ok spc, hvala za info, upam da bo res tako;)

Moralo bi biti tako če bojo schedule-ali update na določeno uro/minuto.
Če pa bojo samo spremenili config file na CMTS-u pa se ne bo sam resetiral ampak se tudi ne bo speed updateal.
Torej v obeh primerih ostaneš na netu.

Aha ql... Vseeno pa upam, da nas bodo priklopili kakšen dan prej, saj veste za testne namene0:)

Tero ::

Nekje sem slišal da naj bi bilo tak da če vzamte poslovni paket G2 (ki je za par 100sit na mesec dražji) pol lahko imaš odprte porte.. Me zanima če je to res in ali je kdo /bi klical na triero pa prašal..
;)
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

nadzorni ::

l.p.

badsauron

Poslano: 17.03.2006 21:06:38
Sedaj imam trierin internet G1 in sicer imam podgodbo podpisano s KRS Dravograd.

Jao,ze nekaj casa Dravograd ni vec v Trierinem omrezju.Ima svojo mrezo in ti si uporabnik KTV Dravograd.
O novih paketih ni duha in sluha v Dravog. Bi te pa prosil,ce kaj izves,da to napises tu na tablo.
Glede na cene ,ki so trenutno tukaj,jim bog pomagaj,menda pride T2 z aprilom v Drg.
Ajd
Toje moje mnenje drugi imejte svojo!

Tero: mislim da se motiš. Sicer pa pokliči pa vprašaj .) Saj te ne bo nič stalo.
Kolikor mi je znano so porti odprti (med drugim tudi več statičnih IPjev) omogočeni samo na LAN paketih.

Ce pogledamo opis enega izmed LAN paketov:
...
Dodelitev potrebnega števila statičnih IP naslovov
Možnost postavitve vseh vrst lastnih strežnikov
...

Če pa pogledamo katerega od Poslovnih paketov:
... Statični IP naslov ...
(o lastnih strežnikih nič ne omenjajo)

Če pogledamo katerega od Fizičnih paketov:
... Statični IP naslov ...
(o lastnih strežnikih nič ne omenjajo)

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: TyKee ()

A kdo ve koliko so kaj cene za te LAN pakete? Najbrž ne tak nizke :D

wishmaster: http://www.triera.si/ponudba.php

Zahtevaj ponudbo :)
:) Pa bos izvedel iz prve roke :)

Lan paketi so predragi za doma... Nazadnje so bili od 20k sit dalje. Je pa res, da majo v Lan paketih vse, pa še garantirajo pasovne širine.

Skratka, po moje za doma to ni =)

ethelred ::

Seos

Moj operater je Kabel TV d.o.o. ( link), sicer pa sem priklopljen na Arnes (via Triera), pa me zanima, na koga se morem obrnit za spremembo paketa. Omenjena firma se namreč obnaša ful neresno, poslal sem jim že 2 maila, pa ni blo odgovora.

"Opinions are like assholes... everyone's got one
and they all stink" (Brandi Kangiser)

Lepo pojdi na njihov sedes v dobriso vas in podpis aneks za spremembo ker preko maila ne mores nic narediti. LP

Evo za vse tiste, ki vas zanima če imate dober sinal na modemu:
Cable modem signal levels

:))

dejanslo ::

a je Received Signal Strength odvisen tudi kaj od števila televizij v hiši in njihovega trenutnega stanja (on/off)? namreč opazil sem, da je enkrat blo nekje ~ -15, zadnjih 10min pa je ~ -3,7
There`s More Than One Way To Do It

Ja seveda je.
Če je modem na istem kablu pa še brez kakšnega kvalitetnega spliterja potem bo to ja.
Jaz sem si speljal čisto novi vod, ki gre samo in direktno do modema ter pridobil zelo dosti.
Tisti, ki pa imate zadevo na enakem kablu pa najboljše da vmes uporabite en splitter 40-1000MHz.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Naredil sem shemo mojega omrežja čipsetov (če koga zanima):
Omrežje čipov
:))
««
41 / 364
»»