Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach
CaqKa ::
Tykee, bodi tiho do torka oziroma do uradne objave cen!!!
folk samo nekaj živčne delaš brez potrebe... nehaj, zdaj brisal bom, če boš dalje provociral.
lp moderator
karkoli bodo naredli... se ne bom strinjal, če bo arnes imel hujše pakete kot pa komercialna trierina ponudba. in tega ne mislim cenovno, ampak na razmerje dl/ul... nezaslišano je da imajo arnes paketi višji ul pri nekem dlju kot pa trierini.
lp caqka
folk samo nekaj živčne delaš brez potrebe... nehaj, zdaj brisal bom, če boš dalje provociral.
lp moderator
karkoli bodo naredli... se ne bom strinjal, če bo arnes imel hujše pakete kot pa komercialna trierina ponudba. in tega ne mislim cenovno, ampak na razmerje dl/ul... nezaslišano je da imajo arnes paketi višji ul pri nekem dlju kot pa trierini.
lp caqka
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tomi ()
Soprano ::
In v čem je težava? Na srečo je v Sloveniji tudi konkurenca - če ti zadeva ne ustreza, greš pač drugam =)
PS: To z uploadom pa ne razmem čisto? Triera že več kot leto dni nudi 1 Mbps uploada, sicer za podjetja, ampak očitno se da oz. tehnologija omogoča.
Soprano
PS: To z uploadom pa ne razmem čisto? Triera že več kot leto dni nudi 1 Mbps uploada, sicer za podjetja, ampak očitno se da oz. tehnologija omogoča.
Soprano
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Soprano ()
TyKee ::
Pa vi ja niste resni vec tu.
Koliko napisejo upload toliko ti ga bodo dali in toliko koliko napisejo downloada ga bos tudi imel! Smesno, da bi placeval nekaj imel pa 3x slabse!
Vse kar je, da se xyz kbps deli z 8 in nato odsteje nekaj procentov, zakaj ne vem, ampak tako je!
Glede provociranja, srecni bodite, da ste slisali to kar ste, vec pa itaq ne rabite vedet pred ponedeljkom! Kaj pa ce SPLOH ne bi nic zvedeli? Haha!
Kako bodo spacali skupaj razmerje v paketih je NJIHOV "problem" in ne vas (In oni ze dobro vedo kaj delajo!), zato ce ti to razmerje ni vsec si nabavi 100Mbit/100Mbit optiko, da ti bo vsec? (1:1)?
Koliko napisejo upload toliko ti ga bodo dali in toliko koliko napisejo downloada ga bos tudi imel! Smesno, da bi placeval nekaj imel pa 3x slabse!
Vse kar je, da se xyz kbps deli z 8 in nato odsteje nekaj procentov, zakaj ne vem, ampak tako je!
Glede provociranja, srecni bodite, da ste slisali to kar ste, vec pa itaq ne rabite vedet pred ponedeljkom! Kaj pa ce SPLOH ne bi nic zvedeli? Haha!
Kako bodo spacali skupaj razmerje v paketih je NJIHOV "problem" in ne vas (In oni ze dobro vedo kaj delajo!), zato ce ti to razmerje ni vsec si nabavi 100Mbit/100Mbit optiko, da ti bo vsec? (1:1)?
PS: Pa se lahko napisete KAJ vas delam zivcne? Glede na to da sem vam ze povedal vecino informacij ? Slascica pac pride na konec. Jebat ga.
Zgodovina sprememb…
- odbrisal: CaqKa ()
pumaxx ::
To pomeni da me nekdo nat....je za 5k upload-a ki ga plačujem. Arnes ? (je to izvedljivo) triera bolj verjetno.
hvala
hvala
flipflop ::
Pri arnseu se boš bolj malo bunil,tako je blo pri meni. Pri trieri pa lahko kličeš na servis,pošlješ na mail,al pa direkt serviserja v tvojem kraju.
Noben te ne nate****.
Zal pri kablskem internetu je tako, da je minus nekaj procentov (10 se mi zdi). Tako da je pri 256kbps upload hitrost 25kb/s realna. Pri 128kbps imam med 12 in 13kb/s.
Zal pri kablskem internetu je tako, da je minus nekaj procentov (10 se mi zdi). Tako da je pri 256kbps upload hitrost 25kb/s realna. Pri 128kbps imam med 12 in 13kb/s.
haywood ::
Naceloma tega ne pocnemo, bom pa tokrat v izogib nejasnostim in spekulacijam naredil izjemo v zvezi s predcasno objavo sprememb v ponudbi Trierinih narocniskih paketov.
Po novem bodo za fizicne uporabnike na voljo 3 novi narocniski paketi, ki bodo nadomestili obstojece.
Osnovni paket (F100) bo nadomestil dosedanji Easysurf in bo za ceno 5.900,- Sit omogocal max. hitrosti 512/128 kbps.
Paket F300 bo zamenjal obstojeci paket Galileo Plus, visina mesecne narocnine ostaja enaka (8.200,- Sit). Max. hitrosti do 1,5 Mbps / 256 kbps. Povisanje hitrosti trenutnim uporabnikom paketa Galileo Plus bodo izvedene samodejno.
Paket F500 bo dodan kot nov in bo omogocal max. hitrosti do 3 Mbps / 384 kbps. Narocnina 11.200,- Sit.
Narocniskih paketov Easysurf, Galileo in Galileo Plus ne bo vec mozno skleniti na novo, bodo pa ostali na voljo obstojecim uporabnikom (v kolikor jih ne bodo zamenjali).
Dosedanjim uporabnikom paketa Easysurf se bodo hitrosti samodejno povisale iz 128/64 kbps na 256/64 kbps, hitrosti paketa Galileo pa iz 512/128 kbps na 1 Mbps / 128 kbps.
Dvigi hitrosti bodo izvedeni postopoma, najkasneje do 15. decembra 2003.
Spremembe bodo uradno objavljene v prihajajocem tednu, na voljo pa bo tudi par novih brezplacnih storitev (npr. Anti Spam).
PS: Spremembe v ponudbi zakupa podatkovnih povezav do vstopne tocke omrezja Arnes (paketi z visjimi hitrostmi) bodo sledile takoj, ko Arnes zakljuci s tehnicnimi pripravami, predvidoma se
v tem letu.
Za dodatne informacije in pojasnila smo na voljo na info@triera.net; tehnicna pomoc in odprava napak na podpora@triera.net.
Lep pozdrav.
Po novem bodo za fizicne uporabnike na voljo 3 novi narocniski paketi, ki bodo nadomestili obstojece.
Osnovni paket (F100) bo nadomestil dosedanji Easysurf in bo za ceno 5.900,- Sit omogocal max. hitrosti 512/128 kbps.
Paket F300 bo zamenjal obstojeci paket Galileo Plus, visina mesecne narocnine ostaja enaka (8.200,- Sit). Max. hitrosti do 1,5 Mbps / 256 kbps. Povisanje hitrosti trenutnim uporabnikom paketa Galileo Plus bodo izvedene samodejno.
Paket F500 bo dodan kot nov in bo omogocal max. hitrosti do 3 Mbps / 384 kbps. Narocnina 11.200,- Sit.
Narocniskih paketov Easysurf, Galileo in Galileo Plus ne bo vec mozno skleniti na novo, bodo pa ostali na voljo obstojecim uporabnikom (v kolikor jih ne bodo zamenjali).
Dosedanjim uporabnikom paketa Easysurf se bodo hitrosti samodejno povisale iz 128/64 kbps na 256/64 kbps, hitrosti paketa Galileo pa iz 512/128 kbps na 1 Mbps / 128 kbps.
Dvigi hitrosti bodo izvedeni postopoma, najkasneje do 15. decembra 2003.
Spremembe bodo uradno objavljene v prihajajocem tednu, na voljo pa bo tudi par novih brezplacnih storitev (npr. Anti Spam).
PS: Spremembe v ponudbi zakupa podatkovnih povezav do vstopne tocke omrezja Arnes (paketi z visjimi hitrostmi) bodo sledile takoj, ko Arnes zakljuci s tehnicnimi pripravami, predvidoma se
v tem letu.
Za dodatne informacije in pojasnila smo na voljo na info@triera.net; tehnicna pomoc in odprava napak na podpora@triera.net.
Lep pozdrav.
Tilen ::
Vprašanje je kaj boš s tem dosegel :) mail varianta pri trieri je kot hm :) ce ze ne poklices in .... :) sploh ne dobis odgovora ponavadi ali pa dobis nekaj taksneka kar si ze vedel prej pac obrnjeno na glavo dobis nazaj po mailu.
chucki ::
js bom vzeu f500 se rajs bi pa meu f1000
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti
@chucki: glede na novo oznacevanje paketov predvidevam, da bodo enkrat sledili F700, F900, itd.? =)
Soprano
Soprano
cez 1 let mogoce
Saj kot vidite sem se registriral danes ker sem drugače bolj pasivni opazovalec.Post pa sem napisal bolj v afektu ko sem po dolgem času preveveril cene ponudnikov kabelskega interneta v ljubljani.Če hočeš kaj dosečti ali pa za boljšo plačo ali pa cenejšo izbiro (razen stanovanja) se pač moraš preseliti v Ljubljano.
Žal to je realnost.
Žal to je realnost.
Tero ::
Jao super ena dobra novica.
Torej bom jaz imel pol 1,5Mb in 256kb uploda
kewl
To pa sem ful vesel
Torej bom jaz imel pol 1,5Mb in 256kb uploda
kewl
To pa sem ful vesel
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
pumaxx: Kateri kabelski ponudnik v LJ pa nudi boljše pakete kot so v MB? (nimam v mislih teh novih paketov, ampak dosedanje?)
Ali si mislil Arnes pakete pri LJ-KABLU? Te imajo na voljo šele dober mesec in sledijo tudi v Mariboru. Kolikor mi je znano pa mora Arnes nadgradit svojo povezavo do Maribora, zato ta trenutek še niso na voljo (ni problem pri CATV operaterjih).
Ajd,
Soprano
Ali si mislil Arnes pakete pri LJ-KABLU? Te imajo na voljo šele dober mesec in sledijo tudi v Mariboru. Kolikor mi je znano pa mora Arnes nadgradit svojo povezavo do Maribora, zato ta trenutek še niso na voljo (ni problem pri CATV operaterjih).
Ajd,
Soprano
Soprano saj sem rekel, da sem po dolgem času preveril cene (cca 2 leti) in ne vem kako dolgo obstaja ta paket.Vem za povezavo LJ-MB, bom se pustil presenetiti ko bo rešena ta težava (v smislu hitrosti in $$$) Upam na najboljše.
MUC ::
Kot sem že prej rekel.. 512kbps UL ni, kaj šele 768kbps in več :)
Večji UL bo še vedno v domeni ADSLa. Vem, da se ga da dosečt tut na kablu, samo cenovno bo na ADSLu VELIKO cenejši.
Večji UL bo še vedno v domeni ADSLa. Vem, da se ga da dosečt tut na kablu, samo cenovno bo na ADSLu VELIKO cenejši.
MUC ::
Aja.. ne vem kako obračunavajo omejitve, samo kot sem jaz seznanjen so kabelske omejitve kbps delijo z 10 pri KB/s. Sej isto velja tut pri ADSLu, samo da tam modem odprejo več kot 512kbps (okol 630kbps), da lahko pol to deliš z 10 in spet dobiš isto hitrost, kot še bi 512 delil z 8.
Boste povedali, če vam bo 384 kbps uploada neslo 38KB/s ali 48KB/s, kot gre 384 kbps paket na ADSLu :)
Boste povedali, če vam bo 384 kbps uploada neslo 38KB/s ali 48KB/s, kot gre 384 kbps paket na ADSLu :)
Zgodovina sprememb…
- spremenil: MUC ()
ADSL ponekod ne more dosect niti 256kbps zaradi razdalje od centrale, pri kablu pa razdalja ni ovira.
Mislim da večinoma poznamo razlike med kabelskim internetom in ADSL-jem. Ta tema je pa tudi namenjena Trieri,ne Siolu.Zaenkrat bi pa čimprej rad videl hitrejši paket na moji kišti.
tam enga 13 decembra pricakujem da mi bodo povecal
Točno tako - pri nas v službi ne bomo nikoli videli več kot 256 kbps uploada na ADSLu, tako so zatrdili na Telekomu.
Pri kablu omejitev glede na razdaljo ni.
Soprano
Pri kablu omejitev glede na razdaljo ni.
Soprano
plavko61 ::
Nova spletna stran TRIERA je bila objavljena. Moram povedati da je lepo izgleda.
Informacije o paketih pa so tudi držale.
Informacije o paketih pa so tudi držale.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
jah... nekaj sem si hotel o onem spam filtru prebrat pa sem naletel na tole :)
očitno še dela niso zaključena storitev pa se že trži :)
/edit na strani še morejo malo povezave do cenikov porihtat itd.
pa slikce s temi zanič zrendanimi fonti bi lahko zamenjali s čim bolj primernim.. zakaj tekst sploh v sliko tlačit če ga narediš z običnim fontom...
očitno še dela niso zaključena storitev pa se že trži :)
/edit na strani še morejo malo povezave do cenikov porihtat itd.
pa slikce s temi zanič zrendanimi fonti bi lahko zamenjali s čim bolj primernim.. zakaj tekst sploh v sliko tlačit če ga narediš z običnim fontom...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: CaqKa ()
Tero ::
Kewl, zaj je torej uradno. Komaj čakam na većji upload.
Samo tole s 1,5 mb/s so pa malo mimo vdarli, kaka čudna hitrost
Na žalost si jaz ne bom mogel naročit 3mb ker ni financ
Če smo že pri prenovljeni strani...
http://www.triera.net/storitve-doma.php?show=triera
Pri paketu f100 ne moreš pošiljat mp3-jev?
Samo tole s 1,5 mb/s so pa malo mimo vdarli, kaka čudna hitrost
Na žalost si jaz ne bom mogel naročit 3mb ker ni financ
Če smo že pri prenovljeni strani...
http://www.triera.net/storitve-doma.php?show=triera
Pri paketu f100 ne moreš pošiljat mp3-jev?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Tero ()
@Tero: sem jim že mailal za F100 (okoli pošiljanja mp3 datotek) in so popravili =)
Hitrosti 1.5 Mbit/s in 3 Mbit/s pa so hitrosti, ki jih nudijo kabelski ispji po svetu (še posebej v Ameriki).
Ajd,
Soprano
Hitrosti 1.5 Mbit/s in 3 Mbit/s pa so hitrosti, ki jih nudijo kabelski ispji po svetu (še posebej v Ameriki).
Ajd,
Soprano
Js sm ze mail poslal pa narocu F500
@chucki: pa rabiš F500? Metanje denarja stran, če mene vprašaš =)
F300 je uber dovolj.
Soprano
F300 je uber dovolj.
Soprano
Ja mene je že tudi zagrablo za F500,sam je res F300 čist zadost. Bo pač par ur več trajalo da kak film dobim.
zarad uploada se mi gre :). Ce sem zdaj lahk dau 8.200 bom pac se 3cuke vec
plavko61 ::
Če mene vprašate bo 3Mbps vprašljivo , jas sem imel modem brez omejitve pa mi je dosegel hitrost 320kBps oz to je 2560kbps. Tako da malo dvomim. Imam pa modem Thomson TCM390 kar je zadnji model. No bomo videli.
Dvakrat preberi, nato pa blekni...
Thomson 390 nese brez problema čez 10 Mbit/s. Videl na lastne oči pri kolegu, ko so mu pozabili nastaviti hitrosti in mu je 2 dni nenormalno prenašalo =)
Soprano
Soprano
modem ne nese dovolj hitro dajte no.. vprašanje je kdaj bodo oni kikiriki modemi priklopleni na usb prepočasni.. ne zaradi modema ampak zardi usbja :)
Pred urco nazaj sem sel podpisat aneks za paket F500,pa je rekla da ga dobim z naslednjim mesecem. Seveda se nisem strinju in sem rekel naj poklice v MB pa vprasa, ce mi lahko ze, kar zdaj priklopjo pa so rekli da lahko ,tak da kak 1 dan al pa 2 max pa bom imel 3mbit Jupiiiii!
Sade ::
Chucki odkod pa si =?
Jst sem klicu na Triero kdaj mi bojo preklopl na 1,5 M, pa so rekl kot, da ne vejo po kakem ključu gre, al po abecedi al kak sam da do 15 bo!!!
Lp!
Jst sem klicu na Triero kdaj mi bojo preklopl na 1,5 M, pa so rekl kot, da ne vejo po kakem ključu gre, al po abecedi al kak sam da do 15 bo!!!
Lp!
Hux ::
Pise v specifikacijah tega modema od KKSa da je maximalna hitros 3M?
3M racunam nekje na 340kB/s - 345kB/s realnega prenosa z vsemi izgubami.
3M racunam nekje na 340kB/s - 345kB/s realnega prenosa z vsemi izgubami.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
Tomi ::
Thompson nese preverjeno okoli 450 kB/s, samo je treba delati iz več virov (imam na Arnesu še namreč nekaj časa odkljeneno hitrost). Bi šlo lahko po moje še več, samo še nisem preskusil.
metrodusa.blogspot.com
Hux ::
Naredi speed test. Ta brez problema nese prkeo 70Mbit downloada SPEED TEST
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Hux ()
@Sade iz Žalca sem
Js imam modem Terayon TJ110 in podpira hitrost 8000+ kb/s
frudi ::
no, da se ne bomo samo okrog hitrosti kregali, sam sem prav navdušen nad novostmi pri e-mailu. sicer je treba šele videti, kako se obnesejo v praksi, ampak SafeMail (zaščita pred virusi), AntiSpam (filtriranje spama) in (get this) e-mail odzivnik so očitno po novem že všteti v ceno osnovnih paketov. zelo pohvalno
1ACDoHVj3wn7N4EMpGVU4YGLR9HTfkNhTd... in case I've written something useful :)
Spc ::
Prvo naj povem, da so vsi modemi z BroadCom chipsetom odlični ... to pa so pri trieri:
-Bay Networks Cable Modem 100 (BCM3320KPF /QAMLink™ 64bit Modulation)
-Thomson RCA (BCM3348KPB /QAMLink™ 64bit Modulation)
Terayon pa je kurcev RealTek ...tak da BroadCom bo vedno delal tak ko mora. Najnovejši Thompson modem ima (BCM3348KPB /QAMLink™ 64bit Modulation)čipset in podpira DOCSIS 2.0 .. Več o BCM3348 Čipu
Vsi modemi z BroadCom chipsetom so the best! edino ta chipset ima vulnerability in sicer v http servisu .. če mu pošljemo veliki filename modem freezne .. modem ima lokalni http server na: 192.168.100.1 (Statistike modema in networka)
primer:
http://192.168.100.1/aaaaaaaaaaaaaaaaaa...
btw.
Meni so link dvignili že pred enim mesecem in pol ... imam pa poslovni internet 3Mbit/384kbit .. verjetno za testing purposes only
Moj Server
-Bay Networks Cable Modem 100 (BCM3320KPF /QAMLink™ 64bit Modulation)
-Thomson RCA (BCM3348KPB /QAMLink™ 64bit Modulation)
Terayon pa je kurcev RealTek ...tak da BroadCom bo vedno delal tak ko mora. Najnovejši Thompson modem ima (BCM3348KPB /QAMLink™ 64bit Modulation)čipset in podpira DOCSIS 2.0 .. Več o BCM3348 Čipu
Vsi modemi z BroadCom chipsetom so the best! edino ta chipset ima vulnerability in sicer v http servisu .. če mu pošljemo veliki filename modem freezne .. modem ima lokalni http server na: 192.168.100.1 (Statistike modema in networka)
primer:
http://192.168.100.1/aaaaaaaaaaaaaaaaaa...
btw.
Meni so link dvignili že pred enim mesecem in pol ... imam pa poslovni internet 3Mbit/384kbit .. verjetno za testing purposes only
Moj Server