» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
272 / 363
»»

M.B. ::

Telemach internet: 20/2 za 30.5 € na mesec. A1 (Simobil) 20/5 za 19.99 € lahko se še doda 9.99 € in je še TV poleg. ~30€ Če hočeš prit na komaj 4 Mbps uploada na Telemachu je treba 45.5 € plačat. Jao.

Bi mel dosti raje 20/5 kot pa 40/4. 20 downloada mi je čisto dovolj 2 uploada pa kr malo premalo. Backupi, pa slike pa vse traja 100 let da se uploada.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Fsegula62 ::

M.B. je izjavil:

Telemach internet: 20/2 za 30.5 € na mesec. A1 (Simobil) 20/5 za 19.99 € lahko se še doda 9.99 € in je še TV poleg. ~30€ Če hočeš prit na komaj 4 Mbps uploada na Telemachu je treba 45.5 € plačat. Jao.

Bi mel dosti raje 20/5 kot pa 40/4. 20 downloada mi je čisto dovolj 2 uploada pa kr malo premalo. Backupi, pa slike pa vse traja 100 let da se uploada.

Tudi sam bi raje dal 100mbps dl za 5 ul vec :(

Ploskamo!!!

Iz SSH-ja mi lovda vrstico za vrstico ....

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fsegula62 ()

Wooow? Je Telemachu padel kak sistem dol al so visal kaj?

hojnikb ::

kake ma vrednosti v 192.168.100.1 ?
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

kake ma vrednosti v 192.168.100.1 ?

Na meji pod optimalno vrednostjo....

Ahhh, je ze nazaj kot je bilo, verjetno so kak sistem resitiral, pa sm naletel ravno ko se še ni postavil nazaj,....

Tilen ::

To, da si jih obvestil o morebitni napaki, seveda nisi pomislil, ne? :)
413120536c6f76656e696a612c20642e642e

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Tilen ()

Spc ::

Danes sem dobil za 18.8EUR višjo položnico.
Telemach pa si misli, da bom to plačal.

Pa še internet ni deloval 1 teden.

:))

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Han ::

Pa rok plačila je verjetno manj kot teden dni ali pa že včeraj... ;((

misek ::

Kaj je postavka CUTV na računu? Ogled za nazaj morda? Bilo bi čudno, če pa imam samo conax modul :|

spyker123 ::

Pozdravljeni!
Zanima me, če mi telemach lahko da namesto modem/router, modem in router posebej, se pravi, dve ločeni zadevi? imam pa paket gold trojka extra?

Han ::

Modem/router ti lahko brezplačno zamenjajo za modem. Router si (rajši) nabavi sam.

Kaj pa to?:

Storitev Dodatni paket Datum vklopa Veljaven do Znesek
Televizija
Zamujeno 72 ur
17.02.2017 19.03.2017 0 EUR

Zgleda mamo zamujeno 72 ur vklopleno, na settop boxu CISCO Z3375DVB, ki tega sploh omogoča ne. Kul.

Zanimivo je da je CUTV postavka ravno 1.5 EUR kot bi naj blo plačilo POP TV in Kanal A. Nevem zakaj je ločeno, pač plačaš račun brez te postavke, če jim ne paše lahko POP TV pa Kanal A mi tudi odklopijo. Sam pa nisem nič dodatno naročal in na prejšnjem računu CUTV ni.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: M.B. ()

Han je izjavil:

Modem/router ti lahko brezplačno zamenjajo za modem. Router si (rajši) nabavi sam.

Tastu so dali pri menjavi starega modema(crknil) nov modem in router TP-Link WR1043ND..to se mi zdi ok..zdaj ne vem, če mora kaj plačati za router..

Problemi tujina spet?

andy2k13 ::

Sej vids da mas ze takoj na zacetku PL.

andy2k13 je izjavil:

Sej vids da mas ze takoj na zacetku PL.

Ja, na vsakem ipju se ogromno izgubi

Ja ker gre samo kakih 40% paketov cez drugi hop. Skratka problem ni tujina, ampak telesmeh.

andy2k13 je izjavil:

Ja ker gre samo kakih 40% paketov cez drugi hop. Skratka problem ni tujina, ampak telesmeh.

Nič novega,....

Evo, spet jebeni drek od neta!!!

XS!D3 ::

Fsegula62 je izjavil:

Glede na to da imaš packet loss že do prvega hopa in ga ostali nimamo (vsaj jaz na dveh lokacijah, kjer lahko preverim, nisem mel v zadnjem času packet lossa ne do first hopa, 8.8.8.8 ali česarkoli vmes...), ni težava z linki v tujino niti ni neka globalna napaka, ki jo bodo odpravili sami od sebe. Po mojem nimaš druge, kot da kličeš support....

XS!D3 je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

Glede na to da imaš packet loss že do prvega hopa in ga ostali nimamo (vsaj jaz na dveh lokacijah, kjer lahko preverim, nisem mel v zadnjem času packet lossa ne do first hopa, 8.8.8.8 ali česarkoli vmes...), ni težava z linki v tujino niti ni neka globalna napaka, ki jo bodo odpravili sami od sebe. Po mojem nimaš druge, kot da kličeš support....

Mogoče mi postaja jasno zakaj so dali 50GB v mobilne pakete, mogoče zato ker jim fixne zadeve nikoli ne delajo, me pa zanima kaj bi se zgodilo, če bi preko tistih 50GB naprimer povlekel en 50gb velik torrent, v koliko časa bi me odklopili

"Težava bi znala res biti v dovodnem signalu, več pa bo moral preveriti sam tehnik na lokaciji."
By Telemach

hojnikb ::

modem ali kaksen splitter je fuc. mel identične probleme pred leti..
#brezpodpisa

hojnikb je izjavil:

Kaj boš porekel na to, da imam jaz takšne probleme že 3 leta? Baje je bila naša napeljava fuč, pa sem si potegnil iz omarce pri hiši skozi okno v sobo coax kabel, in nov spliter, pa mi je tehnik rekel da je router hin, pa sm skor umrl od smeha!

Fsegula62 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Kaj boš porekel na to, da imam jaz takšne probleme že 3 leta? Baje je bila naša napeljava fuč, pa sem si potegnil iz omarce pri hiši skozi okno v sobo coax kabel, in nov spliter, pa mi je tehnik rekel da je router hin, pa sm skor umrl od smeha!

Na zalost je verjetno kriva njihova dotrajana od podgan pogrizena napeljava in ojacevalci. Blo podobno sranje pri nas, dokler ni cela ulca zacela tezit. Prej so pa seveda vsakmu posebi pametval o hisni napeljavi.

andy2k13 je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Na zalost je verjetno kriva njihova dotrajana od podgan pogrizena napeljava in ojacevalci. Blo podobno sranje pri nas, dokler ni cela ulca zacela tezit. Prej so pa seveda vsakmu posebi pametval o hisni napeljavi.

Pri vas ste vsaj lahko to izvedli, jaz imam za sosede takšne, ki uporabljajo net 10min na dan za kak email, ... eni ki imamo doma strežnik, ali delamo kaj preko oddaljenega dostopa pa ze SSH nalaga črko za črko,... in ne mores delati, zadnjič sem jih klical ob treh zjutraj pa so mi rekli, da imam zanič router,...

Kakšen router dobiš pri telemachu, če želiš modem in router posebej? in koliko je treba doplačati? sem poskušal klicat na telemach, pa ne dvignejo, fb support pa je tudi v kurcu..

spyker123 je izjavil:

Kakšen router dobiš pri telemachu, če želiš modem in router posebej? in koliko je treba doplačati? sem poskušal klicat na telemach, pa ne dvignejo, fb support pa je tudi v kurcu..

Če se ne motim dobiš sedaj TL-WR1043ND, jaz 5 let nazaj sem dobil TL-WR741ND, ki pa ne nese niti skozi eno 25cm steno.

Se že začenja in je postalo neuporabno za pogovor naprimer na Teamspeaku

EdoK ::

andy2k13 je izjavil:

Hja, kolegico že par mesecev napiz...o da ima slabo napeljavo v hiši in da ji zato ne dela d3go. Ko pa sem se logiral s svojimi podatki, pa je začuda začelo delovati. “Ja gospa, saj so še drugi ponudniki..” je bil odgovor svetovalca v Mercator centru v Mariboru.

Kar se tiče routerja, mi imamo že vrsto let telesmehov T-link router za cca 20 eur. Edini router, ki mi pokriva celotno hišo. Nemorešdaverjameš.

EdoK je izjavil:

andy2k13 je izjavil:

Hja, kolegico že par mesecev napiz...o da ima slabo napeljavo v hiši in da ji zato ne dela d3go. Ko pa sem se logiral s svojimi podatki, pa je začuda začelo delovati. “Ja gospa, saj so še drugi ponudniki..” je bil odgovor svetovalca v Mercator centru v Mariboru.

Kar se tiče routerja, mi imamo že vrsto let telesmehov T-link router za cca 20 eur. Edini router, ki mi pokriva celotno hišo. Nemorešdaverjameš.

Itak je vsem jasno, da je izgovor naša oprema ali napeljava, samo da se nas čim prej rešijo, glede D3GO je res malo čudno, da je s tvojimi podatki delovalo kot je treba, mogoče zgolj naključje, ali pa zgodba izza ozadja, kdo bi vedel, morebiti pa je spremljala HD kanal ti pa navadnega, težko reči,...

Jz bom te njihove centrale in kable fuknu nekam v ********** da ne mores ene stavri naredit do konca brez da te 1000x diskonekta iz SSHJA pa tud ni res ....

golf3 ::

Jaz pa ne razumem zakaj že 1 teden jamraš v tej temi kako ti nič ne dela. Bo treba nekak zrihtat al pa najt alternativo. No one gives a shit...

Najbolj fajn je seveda, če ti kaj crkne v petek zvečer. Ker javit ne moreš do torka, ker je prvi delovni dan in še nič denarja ti ne rabijo vrnit, ker v torek seveda takoj pridejo, ti si bil pa 3 dni brez neta, ampak to sploh ni problem ker na nedelovni dan kabslka sploph ne rabi delat. Zakaj te v soboto pa nedeljo ne izklopijo vsega, da se lufta malo kablska.

golf3 je izjavil:

Jaz pa ne razumem zakaj že 1 teden jamraš v tej temi kako ti nič ne dela. Bo treba nekak zrihtat al pa najt alternativo. No one gives a shit...

1. Gre za to, da v treh letih niso uredili še nič
2. Na forumu smo zato da se pogovarjamo ipd
3. Alternativa mi je samo Telekom vdsl 4/1, ker sem predaleč, mobilni interne pa zaradi določenih odpade, ki pa ti jih ne bom našteval.

Imel sem problem z Amisom na parici, kjer je hitrost popoldne upadala, ponoči pa počasi naraščala na normalno vrednost. Sem jim poslal sliko meritev. Me kličejo iz Telekoma, da so zadevo uredili. Ker je niso sem ponovno pomeril in poslal novo slikico. No, v drugo me spet kličejo s Telekoma v smislu "tokrat pa smo res uredili" :)

jusv ::

Fsegula62 je izjavil:

golf3 je izjavil:

1. Gre za to, da v treh letih niso uredili še nič
2. Na forumu smo zato da se pogovarjamo ipd
3. Alternativa mi je samo Telekom vdsl 4/1, ker sem predaleč, mobilni interne pa zaradi določenih odpade, ki pa ti jih ne bom našteval.

Vse supar in prav, ampak če ti nekaj ne dela lahko tudi napako prijaviš. Brez tega ti je ne bodo mogli odpraviti...
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Sem na računu opazil postavko Paket CUTV. Kot kaže so mi zaračunali pogled za nazaj kljub temu da imam samo conax kartico. Po prijavi se se mi opravičili ;)

Meni so tudi danes sporočili, da gre za hudo napako in da jo bodo popravili.
18.8€ več na mesec se mi zdi ogromno, glede na to da ne dobim nič novega, vse po starem paketu.

:|

webmaher ::

pa banko so tut zamenjal na položnici..zgleda da se bodo odcepili od Beograda :))

Evo meni so ravnokar za brezveze update-ali firmware na modemu, da mi internet spet ni deloval 30 min, seveda samo zaradi update-a firmware-a, sredi belega dneva.
8-O

Ne razumem zakaj update-ajo firmware, če je z starim vse vredu.

Danes ob 11:17 (reset in update modema):

Trenutno ob 11:48 (novi firmware):

Model:          	        Cisco EPC3212
Vendor: 	                Cisco
Hardware Revision: 	        1.0
Bootloader Revision: 	    2.3.0_R1
Current Software Revision: 	e3200-ES-16-c1000r5593-140829c
Firmware Name:             	e3200-ES-16-c1000r5593-140829c.bin
Firmware Build Time:        Sep 5 16:04:55 2014
Cable Modem Status:         Operational 
Model: 	                    EPC3212
Hardware Revision: 	        1.0
Bootloader Revision: 	    2.3.0_R1
Current Software Revision: 	e3200-ES-16-c1000r5593-160215c
Firmware Name:           	e3200-ES-16-c1000r5593-160215c.bin
Firmware Build Time: 	    Feb 15 14:44:45 2016
Cable Modem Status: 	    Operational

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

In tako imam spet zaprte porte, čeprav imam poslovni paket.
;(

Spc je izjavil:

;(

Kere porte mas zaprte?

andy2k13 je izjavil:

Spc je izjavil:

;(

Kere porte mas zaprte?

DNS pa verjetno še katere druge, vseh nisem skeniral.

Evo po treh urah klicanja sem ravnokar dobil nov config ob 15:09, sedaj so porti odprti.

Imajo pa vse številke zasedene že od 11. ure naprej, tudi številke za poslovne pakete.
8-O

BorutK-73 ::

Tudi moj modem se je posodobil, brez problemov za mene.
Model: EPC3208
Hardware Revision: 1.0
Bootloader Revision: 2.3.1_R3
Current Software Revision: e3200-ES-16-c1000r5593-160215c
Firmware Name: e3200-ES-16-c1000r5593-160215c.bin
Firmware Build Time: Feb 15 14:44:45 2016
Cable Modem Status: Operational

LOL, kmalu po tem pa DNS crknejo.:))

Zgodovina sprememb…

delfinus ::

Upam, da ne bo spet vsake par dni resetiral Cisco 3212, kot je to bilo v letu v letu 2014. So rabili 8 mesecev dopisovanja, da so porihtal firmware.

delfinus je izjavil:

Upam, da ne bo spet vsake par dni resetiral Cisco 3212, kot je to bilo v letu v letu 2014. So rabili 8 mesecev dopisovanja, da so porihtal firmware.

Upam, da res ne, vglavnem firmware 2014 je bil zelo zelo stabilen, nevem zakaj nekaj update-ajo če vse deluje stabilno.

««
272 / 363
»»