» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
271 / 363
»»

Spc ::

Fsegula62 je izjavil:

Mene najbolj zanima kdaj bomo pri Telemachu dočakali DOCSIS 3.1, telemach ga je najavil LETA 2013 ???

Čez 32 let.

hojnikb ::

1000Mbitov je za cel nod, ne za enga naročnika just fyi
#brezpodpisa

Fsegula62 ::

hojnikb je izjavil:

1000Mbitov je za cel nod, ne za enga naročnika just fyi

Mogoče pa tud ne, če jim uspe spravit do uporabnika 1Gbps so pa zmagal, glede na to da tehnologija zmore 10/1 Gbps

DOCSIS 3.1 now provides the very latest capabilities in digital communication technologies including

• LDPC encoding
• High modulation orders, like 4096 QAM
• More than 1 GHz of usable spectrum
• Support of QoS
• Up to 10 Gbps downstream and up to 1 Gbps upstream network capacity

Kekec ::

Mokre sanje za nas kablaše :)

Sosedi Madžari imajo že to v praksi, pri nam pa ..... čez 32 let kot je rekel @Spc, ali jim pa Telekom ne dovoli, ker bi jim mogoče potem odvzel kable, ki jih imajo pri njih v najemu.

Sade ::

Fsegula62 je izjavil:

Sosedi Madžari imajo že to v praksi, pri nam pa ..... čez 32 let kot je rekel @Spc, ali jim pa Telekom ne dovoli, ker bi jim mogoče potem odvzel kable, ki jih imajo pri njih v najemu.

Kir operater na madžarskem ti ma EuroDocsis 3.1 ????

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Sade ()

Tukaj, pa naj te beseda "fiber" ne zanese da je to FTTH.

Za 25€ na mesec pri njih dobis trojcka z netom 240/20 101+6HD Programi in telefon za 25€ na mesec.
Ali pa samo internet 500/22 za borih 30€
Res da so te hitrosti do "n"/"n"Mbps ampak imas tudi garantirano toliko in toliko, cesar pri nam ni.

https://www.upc.hu/csomagok/internet-tv...

MisterR ::

Telemach MB pobrežje je down?

Fsegula62 je izjavil:

Za 25€ na mesec pri njih dobis trojcka z netom 240/20 101+6HD Programi in telefon za 25€ na mesec.
Res da so te hitrosti do "n"/"n"Mbps ampak imas tudi garantirano toliko in toliko, cesar pri nam ni.

Poglej ti DRUGIČ MALO boljš tele pakete , ki itaq niso Eurodocsis 3.1....

Tvoj opevani 500/22 ti piše, da je garantirano 100/5,5
drgač pa njihov 240/20 je garantiran 60/5, 120/10 je garantiran 30/4..............
Tko , da takele pakete bi lahko vsi , na Eurosocsis-u 3.0 v Slo tut reklamiral , in to v sliki , ki si jo prlepu TI PIŠE POD VSAKIM PAKETOM DVE VRSTICI POD REKLAMIRANO HITROSTJO, KOK JE GARANTIRANA!!!!!

Tko, da after all še slabše hitrosti.....

MisterR ::

MisterR je izjavil:

Tezno in Pobrežje bosta do jutri down.
Ne znajo tweetat, ne znajo dat obvestila na spletno stran, aplikacija jim ne dela... Kdo da blagoslov za objavo takih projektov je za odstrel. Škoda mi je osnovnošolcev, ki programirajo te stvari.

MrStein ::

Sade, saj je napisal, da garantirajo. Medtem ko pri nas garantirajo... kaj?
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

Sade je izjavil:

Fsegula62 je izjavil:

Poglej ti DRUGIČ MALO boljš tele pakete , ki itaq niso Eurodocsis 3.1....

Tvoj opevani 500/22 ti piše, da je garantirano 100/5,5
drgač pa njihov 240/20 je garantiran 60/5, 120/10 je garantiran 30/4..............
Tko , da takele pakete bi lahko vsi , na Eurosocsis-u 3.0 v Slo tut reklamiral , in to v sliki , ki si jo prlepu TI PIŠE POD VSAKIM PAKETOM DVE VRSTICI POD REKLAMIRANO HITROSTJO, KOK JE GARANTIRANA!!!!!

Tko, da after all še slabše hitrosti.....

Saj sem dopisal Res da so te hitrosti do "n"/"n"Mbps ampak imas tudi garantirano toliko in toliko, cesar pri nam ni.

MrStein je izjavil:

Saj to, eni ne preberejo do konca, in že panika....

Zgodovina sprememb…

MrStein je izjavil:

Halo, sam oni teb garantirajo 20% deklarirane hitrosti, zdej res, da že neki mescev nisem več na Telemachovem Eurodocsis-u, ampak Telemachovi optiki, ampak recimo, da večini ljudi pr nas dela večinoma časa reklamirana hitrost, ne si mislat, da pri njih v primeru težav dela tut ta "garantirana" hitrost, lahka pa rečem , da vsaj v predelu Telemacha( ex-Turnšek) je prodajana hitrost tut štimala.....

Fsegula62 je izjavil:

Ja lej sej si tule pisu, da majo madžari to že v praksi 2 posta prej pa o Eurodocsis-u 3.1....

Zgodovina sprememb…

Sade je izjavil:

MrStein je izjavil:

Halo, sam oni teb garantirajo 25% deklarirane hitrosti, zdej res, da že neki mescev nisem več na Telemachovem Eurodocsis-u, ampak Telemachovi optiki, ampak recimo, da večini ljudi pr nas dela večinoma časa reklamirana hitrost, ne si mislat, da pri njih v primeru težav dela tut ta "garantirana" hitrost, lahka pa rečem , da vsaj v predelu Telemacha( ex-Turnšek) je prodajana hitrost tut štimala.....

No pri Telemachu pa dela net po urah: Od 3:00-12:30 je hitrost okoli 200mps , od 12:30-19:00 160mbps potem nekje vmes, najhuje je pa med 21:00-00:00 ko komaj da prilezem na 50,...

Sedaj sem edini na mreži in moj telefon preko WiFi, hitrost pa:

To speedtest stran so čist sfukal, ura je napačna, pa pinga sploh ne kaže točno, večino časa pokaže kar 0 kar je nemogoče

Zgodovina sprememb…

Fsegula62 je izjavil:

Sade je izjavil:

MrStein je izjavil:

Halo, sam oni teb garantirajo 25% deklarirane hitrosti, zdej res, da že neki mescev nisem več na Telemachovem Eurodocsis-u, ampak Telemachovi optiki, ampak recimo, da večini ljudi pr nas dela večinoma časa reklamirana hitrost, ne si mislat, da pri njih v primeru težav dela tut ta "garantirana" hitrost, lahka pa rečem , da vsaj v predelu Telemacha( ex-Turnšek) je prodajana hitrost tut štimala.....

No pri Telemachu pa dela net po urah: Od 3:00-12:30 je hitrost okoli 200mps , od 12:30-19:00 160mbps potem nekje vmes, najhuje je pa med 21:00-00:00 ko komaj da prilezem na 50,...

Sedaj sem edini na mreži in moj telefon preko WiFi, hitrost pa:

To itak veš, da morš testirat na kablu , pa, če maš to konstantno, pač reklamiri, kot rečen 03 regija in koroška ( ex Turnšek), se to sigurno ni dogajal, ne prej pr Turnšku in ne zdej pr telemachu, je pa rex da je bla optika do marsikatere omarce v Celu, že prej pr Turnšku....

Sam ne tok opevat pakete madžarskega UPC-ja in pretiravat, ker so ista tehnologija( 3.0), pa kot rečen pr nas bi lahko isto visok reklamiral pakete , tist max paket 500/22( garant 100/5,5) je sam 20% deklarirane hitrosti, pa itaq ti to ni garant 100 % časa( njihov garant)....

Zgodovina sprememb…

sj tudi prnas nimas garant 200mbit, ampak samo pol tega
#brezpodpisa

Berem na Akosu tole
Pri tem se upoštevajo določila Samoregulacijskega kodeksa, ki določa, da mora operater opredeliti minimalno in maksimalno hitrost, ki jo zagotavlja v posameznem paketu, ter da mora to hitrost zagotavljati najmanj 80% časa v obračunskem obdobju. V kolikor operater tega ne zagotovi, mora uporabniku ponuditi paket z nižjo hitrostjo dostopa do interneta, prav tako mu pripada tudi nadomestilo za slabše delovanje storitev v višini razlike mesečne naročnine med prvotnim (z višjo hitrostjo, ki ni zagotovljena) in zamenjanim paketom (z nižjo, a zagotovljeno hitrostjo).

Torej, kje ima Telemach to opredeljeno? V pogodbi, samo ne da se mi sedaj iskat tega. Mogoče ve kdo?

Vir: http://www.akos-rs.si/hitrost-povezave

MisterR je izjavil:

Tabor deluje normalno.
8-O

hojnikb je izjavil:

Ne štekaš.
Če to (dokazano) počnejo naši, je OK.
Če pa pri drugih zgolj obstaja možnost, da to počnejo, pa je katastrofa! Genocid!
Motiti se je človeško.

Jeb*** spet in spet

MrStein je izjavil:

hojnikb je izjavil:

Ne štekaš.
Če to (dokazano) počnejo naši, je OK.
Če pa pri drugih zgolj obstaja možnost, da to počnejo, pa je katastrofa! Genocid!

Sploh ne Fsegula62 , je namreč pisu, da majo madžari že Docsis 3.1;
Tut genocida ni nikjer , sam če bi pr nas kdo prodaju paket 500/22 ( in garantiru pr tem 100/5,5; torej bi ti garantiru zgolj 20 % oglaševane hitrosti) ,in bi delu večino časa okol 20% bi bil itak cel halo, pa ne sam telemach , kirkol provider, sicer čist vsi na svetu delajo itak oversubscribing, sam tile madžari , pa res pretiravajo;
Če bi ti delu paket z 20 % (+-) oglaševane hitrosti večino časa , bi dobil na reklamacijo itaq zmanjšan račun, pri vseh providerjih pri nas...

Lahk pa prašamo SPC-ja kaj bi naredu če bi mel večino časa namest 200 samo 40 Mb/s....

Telemach bi lahka komot prodaju z njihovo trenutno tehnologijo in kapaciteto take pakete , kot to trenutno dela UPC na madžarskem, sam to je bil point...

Sicer mi dol visi za EuroDocsis 3.1 zdej ko mamo optiko, in tut večina bi si mogla želet optiko, ne pa sam pisat sej tega pr nas ne bo še "30" let itd, in čakat na Eurodocsis 3.1, sej trenutno telemach kr dost širi optično omrežje!

Tut če bi šli sicer na EuroDocsis 3.1 na koaksilcu , ne bi pod nobenim pogojem šlo po celi sloveniji , ker tam maš tako visoke modulacije , da bi mogl menjat čisto vse ojačevalce, pa še bol na gost bi mogl bit, ni sam nadgradnja na centrali......
Lp!

andy2k13 ::

Sade je izjavil:

Sicer mi dol visi za EuroDocsis 3.1 zdej ko mamo optiko, in tut večina bi si mogla želet optiko, ne pa sam pisat sej tega pr nas ne bo še "30" let itd, in čakat na Eurodocsis 3.1, sej trenutno telemach kr dost širi optično omrežje!

Ker ce si bomo res mocno zelel pa trikrat udarl s petami se bomo cudezno znajdl v opticnem kansasu knede?

Sade je izjavil:

Lahk pa prašamo SPC-ja kaj bi naredu če bi mel večino časa namest 200 samo 40 Mb/s....

Prvo bi preveril, če moja oprema res zmožna več kot 200Mbit/s oz. 40Mbit/s.

Če bi ugotovil, da je moja oprema konstatno zmožna 1GbE in bi skoraj vedno delovalo samo z 40Mbit/s potem bi zahteval majši račun.
:)

Moja oprema je zmožna gladko 1Gbps, sploh pa sem to že velikokrat izkusil preko localhosta.

Modem EPC3208 --> Glavni router Linksys EA6900 --> 30m UTP --> Sekundarni router Linksys EA2750 --> 5m UTP --> Switch Linksys SE2800.

Naj povem še da v glavni PC gre kabel direkt iz prvega routerja ki je 5m od računalnika in je na njemu nastavljena funkcija, da router poskrbi za ta računalnik tako da ima vedno prednost pred ostalimi napravami, in tudi ponoči ko sem na mreži sam, je hitrost takšna kot je!

Vsi UTP kabli so CAT6, vsa oprema je stara manj kot leto, in ne pomaga če se priklopim direktno na modem, hitrost ostane takšna kot je!

Trenutni rezultat pa:

misek ::

Kot kaže se je posodobil tudi moj EPC3928S in kaže napis technicolor. Google pravi, da je Cisco prodal svoj segment STB Technicolor-ju že leta 2015.

misek je izjavil:

Kot kaže se je posodobil tudi moj EPC3928S in kaže napis technicolor. Google pravi, da je Cisco prodal svoj segment STB Technicolor-ju že leta 2015.

Enako kot se je linksys prodal Belkinu :S

Spc je izjavil:

Sade je izjavil:

Prvo bi preveril, če moja oprema res zmožna več kot 200Mbit/s oz. 40Mbit/s.

Če bi ugotovil, da je moja oprema konstatno zmožna 1GbE in bi skoraj vedno delovalo samo z 40Mbit/s potem bi zahteval majši račun.
:)

He he !

To je itaq blo retorično vprašanje, glede na raznorazne bedarije prejšnjih postov drugih oseb( recimo hojnikb: da maš garantirano pol od 200 M)...

Pr večini uporabnikov delajo deklarirane hitrosti BP, razn kakih tehničnih težav ( tko kot pretekle dni MB recimo) , je pa res, da se najde kako področje( seveda v manjšini) kjer znajo bit težave, s tem, da morš seveda tut prjavit to, pa upat , da se uredi oz. še nekajkrat prjavit napako...

A pri mađarih pa je drugače?
Motiti se je človeško.

Najboljš, da greš pogledat , če se tok želiš družit z njimi in učit madžarsko... Sam ti že to pove vse, da majo pod vsako paketno hitrostjo napisano garantirano hitrost , ki je 20 % prodane, kot rečen to bi lahka tut telemach pr nas prodaju, sam si ne tega želet....

Zgodovina sprememb…

Klicem 10min nazaj na telemach, in on mi reče, gospod verjetno je težava na routerju.

Fsegula62 je izjavil:

Moja oprema je zmožna gladko 1Gbps

Route-at ali switch-at ?
To je velika razlika....

mtosev ::

ko se začne graditi optika, a o tem obvestijo naročnika ali?
Core i9 10900X, ASUS Prime X299 Edition 30, 32GB 4x8 3600Mhz G.skill, CM H500M,
ASUS ROG Strix RTX 2080 Super, Samsung 970 PRO, UltraSharp UP3017, Win 11 Pro,
Enermax Platimax 1700W | moj oče darko 1960-2016, moj labradorec max 2002-2013

strom_15 ::

[b]PODATKOVNI ŠOK PRI TELEMACHU[/b]

Pri Telemachu se prihodnost dogaja tukaj in zdaj! Z velikim veseljem sporočamo, da bomo 1. 5. 2017 v pakete Telemachove mobilne telefonije VEČ dodali šokantno veliko prenosa podatkov in osvobodili mobilno telefonijo v tujini. Naši obstoječi in novi naročniki bodo tako 1. 5. že lahko preizkusili prenovljene mobilne pakete VEČ, s kar do 50 GB prenosa podatkov. Vsepovsod po svetu bodo lahko uporabniki brezskrbni z uporabo brezplačnega WIFI omrežja UNIFI TRAVEL, v državah EU pa bodo lahko uporabniki paketov ŠE VEČ in NAJVEČ brezskrbni z neomejeno uporabo klicev in sporočil SMS.

Uporabnike osvobajamo tudi po svetu
Telemach je postal del svetovne mreže Ipass in tako kot prvi v Sloveniji s paketi VEČ ponuja brezplačno WiFi omrežje UNIFI TRAVEL s kar 60.000.000 lokacij vsepovsod po svetu z neomejeno porabo in neomejenim številom naprav. V državah EU pa bodo uporabniki paketov ŠE VEČ in NAJVEČ brezskrbni z neomejeno uporabo klicev in sporočil SMS.

Data Shock paketa [b]VEČ:[/b]
o Namesto 500 MB bo paket vseboval kar 600 MB prenosa podatkov
o Neskončno pošiljanje sporočil SMS po vsej Evropski uniji
o Neomejeni klici znotraj mobilnega omrežja Telemach in 120 minut za klice v ostala slovenska omrežja ali za klice v času gostovanja v EU
o UNIFI TRAVEL za brezplačno brezžično omrežje vsepovsod po svetu
o Vse to za samo 4 EUR/mesec za naročnike naših fiksnih storitev in samo 6 EUR/mesec za ostale uporabnike

Data Shock paketa [b]ŠE VEČ[/b]:
o Namesto 5 GB bo paket vseboval kar 15 GB prenosa podatkov
o Neomejeni klici ter neskončno pošiljanje sporočil SMS po vsej Evropski uniji
o Vse to za samo 12 EUR/mesec za naročnike naših fiksnih storitev in samo 15 EUR/mesec za ostale uporabnike

Data Shock paketa [b]NAJVEČ[/b]:
o Namesto 10 GB bo paket vseboval kar 50 GB prenosa podatkov
o Neomejeni klici ter neskončno pošiljanje sporočil SMS po vsej Evropski uniji
o Vse to za samo 20 EUR/mesec za naročnike naših fiksnih storitev in samo 25 EUR/mesec za ostale uporabnike

PREVERITE, ZAKAJ SO PAKETI VEČ BREZ KONKURENCE
Vsem obstoječim uporabnikom paketov VEČ bomo 1. 5. 2017 pakete nadgradili samodejno in vas o tem obvestili s sporočilom SMS. Vsi, ki paketov še nimate, si jih zagotovite še danes prek http://www.telemach.si, s klicem na 080 22 88 ali na vseh Telemachovih prodajnih mestih, od 1. 5. 2017 pa uživajte v še boljših paketih VEČ.

vir: http://telemach.si/Pomoc/Novosti-in-Obv...

zdej rabijo pa sam še udarno lte ponudbo napram simobilu :D
#brezpodpisa

strom_15 za sekundo si me prehitel z ojbavo, me prav zanima kakšen bo odziv telekoma na to.

Kekec ::

Še 5 GB ne morem pokuriti s telefonom, kaj mi bo 50.

vklop hd opcijo v youtube, pa bo hiter šlo :)
#brezpodpisa

Sade je izjavil:

Najboljš, da greš pogledat , če se tok želiš družit z njimi in učit madžarsko... Sam ti že to pove vse, da majo pod vsako paketno hitrostjo napisano garantirano hitrost , ki je 20 % prodane, kot rečen to bi lahka tut telemach pr nas prodaju, sam si ne tega želet....

Ti si trdil, da imajo probleme. Ti boš dokazal, da je kaj resnice na tem, ne drugi.
Motiti se je človeško.

techfreak :) ::

Kdaj bo pa podatkovni sok tudi pri kablu? :))

Pipice za upload bi res lahk mal odprli, baje jih ne morejo zaradi FM radia, kaj ce bi dali glasovat za vsako področje, al bi raje imeli radio preko kabelske, ali večji upload, dvomim da je kdo na forumu ki ima raje FM radio kot vec uploada na bakru?

Yossarian ::

Kaj pa je Ipass in kako bo to zgledalo v praksi, če bom npr. šel na Hrvaško?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

Že spet "mit" o FM radiju?
1.) Lahko se umakne, brez škode (na druge frekvence)
2.) prenos podatkov se lahko umakne in gre drugje (mislim, da to gre le z DOCSIS 3.1, bo kdo povedal)

Ko že n-krat predebatirano, upload je stvar poslovne odločitve, na pa tehničnih omejitev (vsaj ne na "last mile").
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

1.) Lahko se umakne, brez škode (na druge frekvence)
2.) prenos podatkov se lahko umakne in gre drugje (mislim, da to gre le z DOCSIS 3.1, bo kdo povedal)

Ko že n-krat predebatirano, upload je stvar poslovne odločitve, na pa tehničnih omejitev (vsaj ne na "last mile").

Točno tako.

MrStein je izjavil:

Čudn , ker je stvar poslovne odločitve, da ponuja Telemach najvišje ul-e na GPON optike v Sloveniji ( T-2 ma na Gponu samo 20 Mbps, telekom mislim, da 40 , ostali kablaši pa tut večina DL:UL ratio 10:1), edini, ki ma simeterične pakete........

Če bi šlo zgolj za poslovno odločitev, sigurno ne bi ponujal nekajkrat UL-jev na GPON-u od vse konkurence v sloveniji!

paket 150/150 in ti na WiFi-ju od Calix-a

paket 150/150 in ti na WiFi-ju od Calix-a

Zgodovina sprememb…

XS!D3 ::

Definitivno je poslovna odločitev, ampak sem prepričan, da ima zadaj tudi neke kalkulacije. Glede na to, da tako na P2P kot GPON optiki ponujajo simetrične pakete po istih cenah, nekako dvomim, da samo nočejo ponudit. Pa ne gre zato, da na DOCSISu ne bi bilo mogoče ponudit višjih hitrosti, ampak je na koncu vedno cena tista, ki odloča. Vrjetno dobro vedo, kaj lahko trenutno coax omrežje prenese (gledano kot celota, od CMTSov to segmentacije userjev, kvalitete kablov/ojačevalcev itd.), da je kvalitetna storitve zadovoljiva, in kakšni so vložki, da bi zagotovili večje kapacitete. Na drugi strani je vedno vprašanje, kaj smo uporabniki pripravljeni plačat. Četudi je tu na slo-techu nekaj userjev, ki bi bili pripravljeni plačati premium za večji upload (pa že tu se večinoma zatakne, čes zakaj bi plačeval več, če je na optiki upload poceni), pa večina uporabnikov to ni in gledajo samo na ceno pri čemer so zadovoljni že z najnižjim paketom s 25/1 mogoče 70/2.

Glede na to, da se zadnje čase dosti gradi GPON optika, bodo šli vrjetno prej v to kot neke večje nadgradnje coax omrežja. Še vedno pa je za marsikoga Telemachov coax dosti boljša opcija kot DSL, če optika pač ni na voljo.

Sem na si.mobil oz od danes naprej A1 poslal vprašanje, če bodo po kakšni slučajnosti nudili pakete na kabelskem omrežju Telemacha, sporočim ko odgovorijo. In upam da ne bo odgovor: Bomo najvišja hitrost pa 300/1.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Fsegula62 ()

s1m0n ::

Ima kdo kakšne probleme trenutno?

Download imam samo 1/10 od paketa, ene strani odpira večno...

Zgodovina sprememb…

• spremenil: s1m0n ()

s1m0n je izjavil:

Ima kdo kakšne probleme trenutno?

Download imam samo 1/10 od paketa, ene strani odpira večno...

Meni normalno download-a, 27.9MB/s
Sem ravnokar dal downloadat Windows 10 CU MSDN ISO iz ms cloud-a.

Žal bo A1 ponujal pakete le na kabelskem omrežju Ljubljana in Maribor, so mi sporočili, preko Telemacha pa ne, če koga zanima.

Wooow sem kar presenečen, danes celo meni DL-ja 27 MB/s

««
271 / 363
»»