» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
245 / 368
»»

kuvanasarma ::

Za VOD ne rabiš diska. Vsaj moj ga tudi nima po VOD dela. Disk rabiš če snemaš nanj, to pa deluje že na USB ključek...

Imaš ogled za nazaj (v moj telemach se šteje pod VOD), in pa lahko nekaj filmov/serij gledaš prek STB-ja..

Spc ::

M.B. je izjavil:

Včeraj kočno dvignli hitrost na tem novem marčevskem paketu. Cena bo pa verjetno celi tedn višja, čeprav je več kot pol marca že mimo.

Pri nas še tudi niso nič zvišali ampak položnica pa bo verjetno višja ja.

M.B. ::

@kuvanasarma: zanimivo Zadnjič ko sem poskušal nekaj VOD gledat je pisalo da ni podprto. Mogoče so kaj spremenili al pa jaz nisem dovolj podrobno preizkušal.

Še komu upstream kanali dol padli?

Power Level:
Channel 1: 54.0 dBmV
Channel 2: 54.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV
Channel 4: 0.0 dBmV

Malo prej je bil samo en in niti ping ni delal. Sedaj sta dva pa se mi zdi da bi jih več moglo bit. Upload je trenutno samo 0.29 Mbit namesto 2. Pa download je tudi 13 namesto 40.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

andy2k13 ::

M.B. je izjavil:

@kuvanasarma: zanimivo Zadnjič ko sem poskušal nekaj VOD gledat je pisalo da ni podprto. Mogoče so kaj spremenili al pa jaz nisem dovolj podrobno preizkušal.

Še komu upstream kanali dol padli?

Power Level:
Channel 1: 54.0 dBmV
Channel 2: 54.0 dBmV
Channel 3: 0.0 dBmV

Malo prej je bil samo en in niti ping ni delal. Sedaj sta dva pa se mi zdi da bi jih več moglo bit. Upload je trenutno samo 0.29 Mbit namesto 2. Pa download je tudi 13 namesto 40.

Tvoj upstream power level je na zgornji meji oz ze preko.

Kekec ::

kje pa vidiš te podatke o upstreamu?

Kekec je izjavil:

http://192.168.100.1

M.B. ::

Potem bo pa že OK. Se mi čudno zdi da sta samo 2 kanala v uporabi. Hitrosti so zdaj normalno tako da bo že zgleda OK.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

Kekec ::

Spc je izjavil:

Kekec je izjavil:

http://192.168.100.1

Sta username in password znana?

seminal ::

Ciscoti novi imajo http://192.168.0.1/ tam ko je username in pass daš samo login pustiš vse prazno in gre naprej.
Sam imam 8 down in 3 up kanale.

halozan ::

Jaz imam aktivne tudi 3 UpStream kanale, kap pa točno ti dbmV pomenijo, in koliko so prave vrednosti pa ne vem:
Power Level:
Channel 1: 35.5 dBmV
Channel 2: 35.7 dBmV
Channel 3: 35.2 dBmV

in 8 downstream:
Channel 1: 16.3 dBmV 40.8 dB
Channel 2: 16.0 dBmV 40.8 dB
Channel 3: 16.0 dBmV 41.0 dB
Channel 4: 15.9 dBmV 41.2 dB
Channel 5: 15.6 dBmV 40.6 dB
Channel 6: 16.3 dBmV 40.4 dB
Channel 7: 16.4 dBmV 40.9 dB
Channel 8: 16.1 dBmV 40.8 dB

upokojenc ::

Ima kdo stari arris modem in paket Gold Extra. Sam imam 40/4 in ne vem ali je takšna povezava ali je samo modem dosegel svoj limit?
Acer TimelineX 3820TG
Core i5 460m @ 3.3GHz , ATI Mobility Radeon HD5650

elKaktus ::

Danes so vendarle uspeli spremeniti paket, z dodatkom seveda
 telemach staticen ip - cenik

telemach staticen ip - cenik

s1m0n ::

Kje se pa tole nahaja ?

elKaktus ::

https://moj.telemach.si/internet, ce ti bo sploh uspelo vstopiti vanj, nekajkrat mi je kar vrglo serversko napako (okoli 500*).

Žal pri meni na omenjeni strani tega ni le ostale dodatne funkcije (ala Smart Guard...)

...:TOMI:... ::

Pa preverite, da so vas o te spremembi cen obvestili 1 mesec prej
Tomi

Telemach RTVSLO 2 HD / UPLINK primerjava:

Razlika je hudo opazna pri črnih rdečih in zelenih barvah.

Zgodovina sprememb…

• zavaroval slike: Tilen ()

Nemirko ::

Chroma subsampling 4:2:2 uplink? vs RTVSLO 4:2:0? + dodatna kompresija.... Velika razlika je, takoj opazna

Nemirko je izjavil:

Chroma subsampling 4:2:2 uplink? vs RTVSLO 4:2:0? + dodatna kompresija.... Velika razlika je, takoj opazna

Oboje je 4:2:0.

RTV SLO 2 HD / TELEMACH: 4:2:0 13Mbit/s MPEG-4
UPLINK: 4:2:0 18Mbit/s MPEG-4

Teh 5Mbit/s ne more bit taka huda razlika, to nekaj slabšajo sliko na rtvju ali pa na telemachu.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Jest razen v barvnem zasicenju ne vidm nobene razlike. In za moj okus so Telemachove barve bolj naravne. Ampak vsake oci majo svojga malarja baje.

MrStein ::

Na srednji sliki je na koncu steze vidno precej detajlov na uplinku, na TM sliki pa je zgolj vse belo.
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Na srednji sliki je na koncu steze vidno precej detajlov na uplinku, na TM sliki pa je zgolj vse belo.

Ja, ampak na uplinku pa manjkajo detajli v senci in temnejsih predelih.

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

Bolj kot gledam, bolj je oboje zmazek. Primerjava s fotografijami:

http://www.siol.net/data/fotogalerije/s...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: andy2k13 ()

andy2k13 je izjavil:

Bolj kot gledam, bolj je oboje zmazek. Primerjava s fotografijami

Ne moreš primerjat fotografij, saj video kompresija le naredi svoje.
Video je bil sneman v 1080i50 kar pomeni 1920x540 50 FPS, slika pa je slikana v polni resoluciji (ker je progressive scan).

alesp56 ::

Datum aktivacije novih paketov zabeležijo na 1.3., vklopijo pa 16.3. pa kje jim je pamet...
Jaz npr. sploh ne najdem možnosti aktivacije statičnega IP-ja. Imam pa bedn filing, da lepega dneva doma zadeve ne bodo več dosegljive. :)
in to je to...

EdoK ::

EdoK je izjavil:

Zanimivo:
http://www.delo.si/ozadja/na-sencni-str...

Sej zato pa imamo tolko srbarije med TV kanalih, sedaj so nam še pripopali HBO srbarijo z majnšim bitrate-om.

Ima kdo dostop do celotnega članka in lahko naredi screenshot ?

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Spc ()

Spc je izjavil:

Video je bil sneman v 1080i50 kar pomeni 1920x540 50 FPS

Ne. 50i pomeni 50i. 50 pol slik na sekundo.
Motiti se je človeško.

MrStein je izjavil:

Spc je izjavil:

Video je bil sneman v 1080i50 kar pomeni 1920x540 50 FPS

Ne. 50i pomeni 50i. 50 pol slik na sekundo.

50i pomeni interlace-an 25 FPS video kar pomeni:

- 1 Slika je velika 1920x540 pixlov.
- Video ima 25 slik na sekundo
- V eni sliki se skrivata dva frame-a (dve sliki)
- Parno število vertikalnih linij je prvi frame
- Neparno število vertikalnih linij je drugi frame

Torej en frame "slika" ima 1920 pikic horizontalno in 1080/2 vertikalno kar znese 540.

Za prikaz vseh 50 slik se ena slika izmenja 2krat v eni sekundi, obojekrat je resolucija 1920x540.

To je tak, kot če bi trdil: dve osebi presekani na pol sta enaki eni celi osebi.
Jaz vem kaj je interlace, milijontič pa se mi ne da razlagat, je razloženo recimo na wikipediji (sicer bolj slabo ampak za silo je).

Na kratko: fotka z 1920x1080 nima nič več detajlov kot 1080i50 "slika" (no, razen če gremo dlake cepit)
Motiti se je človeško.

Maxwell ::

upokojenc je izjavil:

Ima kdo stari arris modem in paket Gold Extra. Sam imam 40/4 in ne vem ali je takšna povezava ali je samo modem dosegel svoj limit?

Tudi jaz dosegam samo 40/4 na Gold Extra. Ali je to res modem kriv?

dc10 ::

PC direktno s kablom priključi v modem in boš takoj ugotovil, kakšno hitrost ti modem spusti skozi.

lp

Maxwell je izjavil:

upokojenc je izjavil:

Model modema?

Alexius Heristalski ::

Spc je izjavil:

Nemirko je izjavil:

Oboje je 4:2:0.

RTV SLO 2 HD / TELEMACH: 4:2:0 13Mbit/s MPEG-4
UPLINK: 4:2:0 18Mbit/s MPEG-4

Teh 5Mbit/s ne more bit taka huda razlika, to nekaj slabšajo sliko na rtvju ali pa na telemachu.

Pomoje na RTV. Tudi na Eutelsatu 16 je bila bolj bleda slika.
fantje, ni blo slabo, samo dajte še v herbicidščini

Maxwell ::

andy2k13 je izjavil:

Maxwell je izjavil:

upokojenc je izjavil:

Model modema?

Na Moj Telemach mi piše Arris TM602/CE.

dejanslo ::

Spc je izjavil:

EdoK je izjavil:

Zanimivo:
http://www.delo.si/ozadja/na-sencni-str...

Sej zato pa imamo tolko srbarije med TV kanalih, sedaj so nam še pripopali HBO srbarijo z majnšim bitrate-om.

Ima kdo dostop do celotnega članka in lahko naredi screenshot ?

Lahko kdo povzame članek za nas brez dostopa?
There`s More Than One Way To Do It

Aha istega kot sme imel jaz, pokliči pa da bi rad mel novi modem :)

Maxwell je izjavil:

andy2k13 je izjavil:

Maxwell je izjavil:

upokojenc je izjavil:

Model modema?

Na Moj Telemach mi piše Arris TM602/CE.

Ja, s tem modemom ne bo slo hitrej. Ce je mozno zahtevaj DOCSIS 3.0 modem.

Ja saj nimajo več 2.0 modemov, baje vse menjavajo na 3.0 :) Tak mi je rekel serviser ko je prišel meni menjat. Tak da kar pokliči pa se zmeni :)

Danes sem bil na T-2, ker potrebujem statični IP za laufanje FTP serverja, kamere itd. Takoj so mi dodeli statični IP, poleg že dveh dinamičnih na optičnem modemu z 8 portnim switchom (FTTH). Vsi porti so privzeto odprti.
Sem zasebni uporabnik in vsak T-2 uporabnik ima pravico do DVEH DINAMIČNIH in ENEGA STATIČNEGA IP-ja popolnoma brezplačno.V kolikor bi želel še 1 dodatni statični IP se plačuje 1EUR/mesec.

Toliko v vednost vsem Telemachovcem, moje sožalje...

naročilo statičnega IP

naročilo statičnega IP

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: Nemirko ()

Nemirko je izjavil:

Danes sem bil na T-2, ker potrebujem statični IP za laufanje FTP serverja, kamere itd. Takoj so mi dodeli statični IP, poleg že dveh dinamičnih na optičnem modemu z 8 portnim switchom (FTTH). Vsi porti so privzeto odprti.
Sem zasebni uporabnik in vsak T-2 uporabnik ima pravico do DVEH DINAMIČNIH in ENEGA STATIČNEGA IP-ja popolnoma brezplačno.V kolikor bi želel še 1 dodatni statični IP se plačuje 1EUR/mesec.

Toliko v vednost vsem Telemachovcem, moje sožalje...

naročilo statičnega IP

naročilo statičnega IP

Ja fino, a ce nimamo moznost optike si lahko vtaknemo laserski kuli v tazadnjo? Bo isti efekt?

Saj vem, veliko ljudi nima možnosti optike škoda. Govorim o ISP providerju Telemachu, ki se obnaša popolnoma pohlepno ignorantsko in hinavsko.
Zaračunava stvari, ki jih drugi ponujajo brezplačno, samo zato ker vejo da veliko ljudi nima možnosti priklopa na optiko, xDSL pa je seveda tudi zelo omejen.Ljudje bi se mogli bolj bunit, recimo za to ko so vam vse IPje prestavli na dinamiko..Zdaj pa veselo zaračunavajo, kar vam je po pogodbi prej pripadalo!!!

Orias ::

Jaz še imam statični IP .... zaenkrat. Zgleda, da še v Celju nismo prišli na vrsto. Zaradi 1 EUR na mesec, sem bo tak spufal in bom mogel iti v osebni stečaj :D:D:D
Sem se pač sprijaznil z tem. Optiko imam skor do praga, pa je še najbrž par let ne bom imel v hiši. Kabelski internet mi je edina možnost hitrejše povezave. Seveda nam pa Telemach ponudi storitve na docsis 3.0 omrežje, ki ga pač Telemach ne zna izkoristiti.
En predlog za TM: Raje ponudite plačljivo opcijo za upload, pa mi ni problem nekaj doplačati.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: Orias ()

d0rK ::

Kje naj bi bila ta opcija za vklop fiksnega IP? Iščem po mojT pa ne najdem.

Sicer pa, imel sem 48,5 na mesec, sedaj bo 51 zaradi šaltanja na paket ki ga nočem. Plus še 1€ zaradi fiksnega IPja. 3,5 razlike * 12 = 42 evrov letno. Sicer grdo ampak bom ostal na Telemachu samo zato ker sem še mobilca šaltal iz telekoma na telemach in fotra navlekel na moj paket za skupen prihranek cirka 27 na mesec. Dokler ne bodo začeli srati s kakšnimi zviševanji cen na mobilnih paketih se bo preživelo.

...:TOMI:... ::

Koliko staticnih IP številk lahko dobim?

T-2 narocniku dodeli dve dinamicni IP številki. Staticno IP številko je potrebno zahtevati, obravnavamo jo individualno. Dodelitev staticne IP številke je brezplacna.

Po novem je max. 2 dostopa. Lahko sta 2 dinamična, lahko 1 statičen, en dinamičen... Ni več tako, kot je bilo, 2+1...
Tomi

EdoK ::

Zakaj je tako težko najti aktualni spisek TV programov v paketu Gold Trojka?

BorutK-73 ::

d0rK je izjavil:

Kje naj bi bila ta opcija za vklop fiksnega IP? Iščem po mojT pa ne najdem.

https://moj.telemach.si/internet

Statični IP naslov

1,00€/mesec

Nastavitev statičnega naslova IP
Zagotovite si statični naslov IP za svojo napravo. Mesečna naročnina znaša 1 EUR. Spremembo naslova IP iz dinamičnega v statičnega lahko opravite le z naslova IP, ki ga spreminjate. Statični naslov IP lahko kadarkoli spremenite nazaj v dinamičnega.

EdoK je izjavil:

Zakaj je tako težko najti aktualni spisek TV programov v paketu Gold Trojka?

http://pdf.telemach.si/programska_shema...

Zgodovina sprememb…

@BorutK-73, glede statičnega IP naslova pri meni tega nikjer ni! (Gold Extra)

BorutK-73 ::

Mogoče pa imaš fiksni IP v pogodbi in pri tvojem paketu ne bodo spreminjali?

Jest tut nimam nikjer te izbire. Morda bodo uvajal postopoma.
««
245 / 368
»»