Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

gojzer44 ::
Jaz sem imel podoben problem, internetna povezava se mi je resetirala, ko je bilo na omrežju več uporabnikov (popoldan, zvečer). So mi rekli, da je bil vzrok v starem (cca. 10let?) modemu, ki je deloval na 1-2 frekvencah in ga je zato stalno ven metalo. So mi menjali modem in je bila težava rešena.
Modem so mi zamenjali pred cca 3 leti. Do se daj je bil relativno mir, no ja recimo da je vsake tolko prišlo do padca linije, zadnji mesec pa je katastrofa. Je pa zanimivo da od takrat dalje ko je njihov majster nekaj šaril po omarici (jo vidim čez okno), ne morem pa tega trdit!
Upam, da nisi dobil uradnega replya 5% popust?
Sem ful pizdil, pa mi je referentka napisala za 30% popusta, ampam so me verjetno tako napizdili zopet, ker kao 10% en mesec, 20% drugi mesec.....nevem kr nekaj...razočaran sem do daske. Predlagate T2?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: gojzer44 ()

Bakunin ::
Saj te tudi bo, ker ne bo več statični preko DHCPja ampak 100% dinamični, kar pomeni spreminjanje IPja vsakič ko poteče lease time.
kar pomeni, da tvoja WAN naprava ni bila "online" vsaj 24ur (ali 48h - to je stvar odlocitve operaterja).
Pa se takrat je mozno, da dobis isti IP, ce je le ta v danem trenutku na voljo (prost).

misek ::

Spc ::
Saj te tudi bo, ker ne bo več statični preko DHCPja ampak 100% dinamični, kar pomeni spreminjanje IPja vsakič ko poteče lease time.
kar pomeni, da tvoja WAN naprava ni bila "online" vsaj 24ur (ali 48h - to je stvar odlocitve operaterja).
Pa se takrat je mozno, da dobis isti IP, ce je le ta v danem trenutku na voljo (prost).
DHCP Lease time:
Client updates TCP/IP settings, kar pomeni nov ip.
Če je lease time 48 ur, lahko imaš ti vklopljen modem 1049 dni pa ti bo DHCP client requestal nov ip vsakih 48 ur, ker bo lease time potekel.
Kakšen IP bo dobil je odvisno od konfiguracije DHCP strežnika, verjetno nov IP.

Orias ::
Zanima, me če tudi ostali dobiti takšne in podobne maile od Telemacha:
Spoštovani,
vaše mnenje šteje!
Želimo vam ponuditi storitve, ki bodo v kar največji meri izpolnile vsa vaša pričakovanja, zato vas prosimo, če nam pomagate z odgovori, ki nam bodo v veliko pomoč pri razumevanju vaših pričakovanj.
Kliknite na gumb Gumb Start in pričnite z anketo.
Veselimo se vaših predlogov in se vam že vnaprej zahvaljujemo za vaš trud!
S prijaznimi pozdravi,
Alen Osterman
Direktor naročniške službe
Ker to sem že večkrat izpolnjeval in so me ponavadi poklicali nazaj še isti dan. In ravno pred meseci sem tukaj napisal o nizkem uploadu in me je model klical in me strokovno poučil, da pač višji upload ni možen zaradi tehnoloških omejitev zaradi analognega radia. Sem pa vprašal, kako pa lahko Avstrijci ponujajo večje uploade, glede na to, da imajo 50 analognih radijskih postaj, pa je bil kar brez besed. Potem sem še pa ravno o dinamčinih IPjih postavil vprašanje ( ker so že takrat nekaterim vsaj sodeč po forumih, dodelili dinamične IPje) in mi je zatrdil, da statični IP ostaja in se lahko spremeni samo pri večjih nadgradnjah. Mislim, da sem to tudi tukaj že 1x napisal pred mesecom.
Spoštovani,
vaše mnenje šteje!
Želimo vam ponuditi storitve, ki bodo v kar največji meri izpolnile vsa vaša pričakovanja, zato vas prosimo, če nam pomagate z odgovori, ki nam bodo v veliko pomoč pri razumevanju vaših pričakovanj.
Kliknite na gumb Gumb Start in pričnite z anketo.
Veselimo se vaših predlogov in se vam že vnaprej zahvaljujemo za vaš trud!
S prijaznimi pozdravi,
Alen Osterman
Direktor naročniške službe
Ker to sem že večkrat izpolnjeval in so me ponavadi poklicali nazaj še isti dan. In ravno pred meseci sem tukaj napisal o nizkem uploadu in me je model klical in me strokovno poučil, da pač višji upload ni možen zaradi tehnoloških omejitev zaradi analognega radia. Sem pa vprašal, kako pa lahko Avstrijci ponujajo večje uploade, glede na to, da imajo 50 analognih radijskih postaj, pa je bil kar brez besed. Potem sem še pa ravno o dinamčinih IPjih postavil vprašanje ( ker so že takrat nekaterim vsaj sodeč po forumih, dodelili dinamične IPje) in mi je zatrdil, da statični IP ostaja in se lahko spremeni samo pri večjih nadgradnjah. Mislim, da sem to tudi tukaj že 1x napisal pred mesecom.

69charger ::
Zadnje pol ure mi net z težavo deluje, ko da ne morjo tega delat ponoči.
How many guys from a tech forum does it take to change a lightbulb?

Ajnstajn` ::
kaj pa se sedajle dogaja z telemachom? niti po skypu se sedalje ne moremo normalno slišat.. ?
//

Ene 10min dela OK pol pa zabije vseskup na 0.4Mbps DL.

MrStein ::
DHCP Lease time:
Client updates TCP/IP settings, kar pomeni nov ip.
Če je lease time 48 ur, lahko imaš ti vklopljen modem 1049 dni pa ti bo DHCP client requestal nov ip vsakih 48 ur, ker bo lease time potekel.
Kakšen IP bo dobil je odvisno od konfiguracije DHCP strežnika, verjetno nov IP.
Lej no lej, napačna tehnična trditev tule že četrt dneva, pa nobenga komentarja.
Če se lease podaljša, se podaljša in ostane isti IP naslov (sicer ne bi imelo smisla).
Opisano je marsikje na spletu, recimo tule: http://sol.te.net.ua/www/infoblast.comp...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

jusv ::
psychoshorty je izjavil:
Me zanima, kdaj se bodo zjasnili glede cen za staticni ip.
Govori se o 1€/mesec. Vir: http://www.vecer.com/telemach-staticne-...
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

Kekec ::
Precej ne odgovorno od telemacha da trdi da bo s 15im to v veljavi, cene pa ne objavi, niti ne morem naročiti kot dodatno storitev na moj.telemach portalu.
V glavnem slabo organizirano.
Lp
V glavnem slabo organizirano.
Lp

Tom-Cat ::
A kdo ve kaksni bodo dynamic IP range-i? Upam da bo vsaj nekaj normalnega da se bo dalo whitelistat ip-je in ne bos dobival popolnoma drugi range vsak drug dan...

Spc ::
A kdo ve kaksni bodo dynamic IP range-i? Upam da bo vsaj nekaj normalnega da se bo dalo whitelistat ip-je in ne bos dobival popolnoma drugi range vsak drug dan...
Verjetno random ip range od tega kaj imajo.

kronik ::

seminal ::
Tudi meni so zvišali hitrosti ampak samo na 50 mega kolirko vidim neja gre čez moralo pa bi bit 80. Testiram na kablu, 100mega mrežna.

jakan123 ::
psychoshorty je izjavil:
Me zanima, kdaj se bodo zjasnili glede cen za staticni ip.
Govori se o 1€/mesec. Vir: http://www.vecer.com/telemach-staticne-...
Jaz sem v petek klical, da bi obdržal statični IP in so mi rekli, da bo še nekaj časa brezplačen.

psychoshorty ::
Meni so danes tudi v poslovalnici Telemacha E-Leclerca Mb potrdili, da bi naj bila cena 1€/mesec.

mujek ::
Meni so včeraj odgovorili na email:
Obveščamo vas, da v kolikor potrebujete statičen IP lahko le tega uredimo mi na podlagi davčne številke naročnika. Za enkrat še nimamo podatka, ali bo le ta v prihodnje proti plačilu, trenutno pa je brezplačen.

mijav7 ::

jusv ::
Meni so včeraj odgovorili na email:
Obveščamo vas, da v kolikor potrebujete statičen IP lahko le tega uredimo mi na podlagi davčne številke naročnika. Za enkrat še nimamo podatka, ali bo le ta v prihodnje proti plačilu, trenutno pa je brezplačen.
Kul!
Pametne smo podnevi z lučjo iskali!

strom_15 ::
Tudi meni. Na moj.telemach piše da je nov paket Trojček Optika GOLD EXTRA. Je to limit routerja, ali je to max za ta paket?
Če imaš omenjeni paket moraš imeti 120/120 Mbps. Vendar je možno, da imaš ti le 100 mbit-no kartico in ne moreš izkoristiti vse hitrosti. Jaz imam enak paket in gre lepo 120 /120 Mbps. Če pa imaš 1 Gbitno kartico je pa ta hitrost malo prenizka. To moraš vedeti sam kakšno strojno opremo imaš.

Keth Selhan ::
Meni že cel dan internet deluje čudno. Ali je ekstremno počasen ali pa normalno hiter. Speedtest pokaže normalno 120/120 in ping 1.

Če imaš omenjeni paket moraš imeti 120/120 Mbps. Vendar je možno, da imaš ti le 100 mbit-no kartico in ne moreš izkoristiti vse hitrosti. Jaz imam enak paket in gre lepo 120 /120 Mbps. Če pa imaš 1 Gbitno kartico je pa ta hitrost malo prenizka. To moraš vedeti sam kakšno strojno opremo imaš.
Mrežna kartica je gigabitna. Router (TL-WR740N v4) ima 100mbit porte, zato ne gre hitreje. Sem priklopil računalnik direkt na genexis škatlo, pa je hitrost ista. Točnega modela genexis škatle ne vem, ker ni gor nobene nalepke.

andy2k13 ::
Mrežna kartica je gigabitna. Router (TL-WR740N v4) ima 100mbit porte, zato ne gre hitreje. Sem priklopil računalnik direkt na genexis škatlo, pa je hitrost ista. Točnega modela genexis škatle ne vem, ker ni gor nobene nalepke.
Ko si priklopu racunalnik direkt v genexis, kaksna hitrost povezave se je vzpostavla? 100Mbps al 1Gbps?

100 Mbps
Hmm, jest skor mal dvomim, da ma genexis zgolj 100Mbps vmesnik.
Poskus ga najdt na seznamu. http://www.genexis.eu/solutions
Ugibam, da bi moral bit kej tazga http://www.genexis.eu/products/drg700-r...
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andy2k13 ()

dc10 ::
"mijav7" če imaš Genexis HRG1000 ima Gb porte! Ima ga tudi kolega, sem mu testiral hitrost interneta direktno preko kabla, pa je povezava 1Gb.
Me pa zanima, če si imel kakšne težave s tem modemom, kolega ima namreč vse od začetka uporabe tega modema težave, ker ga nekaj "zavira" na LAN portu, ima internet 20/20, pa mu dela samo 10/7, venčinoma pa 7/7, pa se na Telemachu tehniku in na helpdesku niti ne sanja, kaj bi naj bilo narobe. Ker če testiraš hitrost preko WIFI (ta modem ima vgrajen tudi WIFI router) je hitrost OK, preko LAN pa ne gre in ne gre. Preizkušeno s 3 modemi, brez vključenega WIFI, z vključenim WIFI, brez vključenega TV Boxa, pa "kao ne vejo kaj bi bilo narobe".
Mogoče kdo drug na tem forumu pozna v čem bi lahko bil problem ???
lp
Me pa zanima, če si imel kakšne težave s tem modemom, kolega ima namreč vse od začetka uporabe tega modema težave, ker ga nekaj "zavira" na LAN portu, ima internet 20/20, pa mu dela samo 10/7, venčinoma pa 7/7, pa se na Telemachu tehniku in na helpdesku niti ne sanja, kaj bi naj bilo narobe. Ker če testiraš hitrost preko WIFI (ta modem ima vgrajen tudi WIFI router) je hitrost OK, preko LAN pa ne gre in ne gre. Preizkušeno s 3 modemi, brez vključenega WIFI, z vključenim WIFI, brez vključenega TV Boxa, pa "kao ne vejo kaj bi bilo narobe".
Mogoče kdo drug na tem forumu pozna v čem bi lahko bil problem ???
lp

dc10 ::
mijav7, zanima me, če si imel kakšne težave s hitrostjo interneta na optiki, ko so ti zmontirali ta modem??? Kako dolgo že imaš ta modem, ker zgleda da imajo še samo te hibridne, ki ga ima kolega???
lp
lp

Na telemachu sem zdaj skoraj 3 leta. Nikoli ni bilo problemov, hitrost vedno takšna kot obljubljeno.

strom_15 ::
@mijav7
Potem pokliči Telemach, da ti zamenjajo za boljši modem, saj tako ne moreš uporabiti svoj paket v celoti. LP
Potem pokliči Telemach, da ti zamenjajo za boljši modem, saj tako ne moreš uporabiti svoj paket v celoti. LP

Mi smo tudi furali 2 leti paket z digitalnim TV-jem ampak oni so bili o tem čisto tiho in smo furali stare analogne sprejemnike. Pol ga pa pride menjat enkrat pa serviser ves začuden. Moraš jih pofehtat malo pa dobiš novo opremo.

M.B. ::
Včeraj kočno dvignli hitrost na tem novem marčevskem paketu. Cena bo pa verjetno celi tedn višja, čeprav je več kot pol marca že mimo.
Nam je že v prvi pogodbi pisalo da imamo možnost Videa na zahtevo, čeprav imamo set top box, ki tega ne omogoča, ker nima diska not :)
Nam je že v prvi pogodbi pisalo da imamo možnost Videa na zahtevo, čeprav imamo set top box, ki tega ne omogoča, ker nima diska not :)
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.
Sadly only a handful ever progress past that point.