Forum » Omrežja in internet » KKS > Triera > UPC > Telemach
KKS > Triera > UPC > Telemach

FMinus ::
Helpdesk stric je reku, da se individualno ne da, le poslovni paketi imajo odprte vse porte.
http://info.telemach.si/pdf/cenik-telem... glede cenika, je Internet S (poslovni) 21,33EUR, jaz plačujem mesečno 70EUR za rezidenčni net, torej se mi zdi popolnoma debilno, da mi na željo ne bi odprli teh portov, pri njih sem pa že tudi skoraj 20 let, brez problemov z moje strani. Saj pravim, jutri bom šel do poslovalnice in se zmenu, če ne bo druge, bom pa na fotra vzel najmanjši poslovni paket, na isto bajto z registriranim dvojnim gospodinjstvi, če bodo tukaj kaj komplicirali bom pa videl.
DNS server sem pa laufal tudi najmanj že vsaj 5 let preko NAS serverja, redno updatan in patchan, brez bilo kakšnih problemov in uspelih napadov/vdorov. Tako kot si rekel Azgard, nimam nič proti preventivnem blokiranju, ampak lahko obvestijo uporabnike, prek emaila in na prošnjo tudi odblokirajo porte. Od moje bivše foter ima poslovne pakete pri njih in ima 0 pojma o računalništvu in networkingu pa ima vse porte odprete, kdo je zaj tu banana njam.
http://info.telemach.si/pdf/cenik-telem... glede cenika, je Internet S (poslovni) 21,33EUR, jaz plačujem mesečno 70EUR za rezidenčni net, torej se mi zdi popolnoma debilno, da mi na željo ne bi odprli teh portov, pri njih sem pa že tudi skoraj 20 let, brez problemov z moje strani. Saj pravim, jutri bom šel do poslovalnice in se zmenu, če ne bo druge, bom pa na fotra vzel najmanjši poslovni paket, na isto bajto z registriranim dvojnim gospodinjstvi, če bodo tukaj kaj komplicirali bom pa videl.
DNS server sem pa laufal tudi najmanj že vsaj 5 let preko NAS serverja, redno updatan in patchan, brez bilo kakšnih problemov in uspelih napadov/vdorov. Tako kot si rekel Azgard, nimam nič proti preventivnem blokiranju, ampak lahko obvestijo uporabnike, prek emaila in na prošnjo tudi odblokirajo porte. Od moje bivše foter ima poslovne pakete pri njih in ima 0 pojma o računalništvu in networkingu pa ima vse porte odprete, kdo je zaj tu banana njam.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: FMinus ()

kronik ::
Do prihoda Telemacha so bili vsi porti do 1024 blokirani na Trieri. Če ti je delal DNS, ti je očitno nekdo ročno odprl porte ali pa si bil na Arnesu.

fossil ::
Pozdravljeni!
S tem telemachom bom izgubil živce. Naj povem da jih bom danes poklical, vseeno pa me zanima če še ima kdo težave podobne mojim.
Namreč vsake toliko mi (predvsem na programu šport tv1 in šport tv2), zablokira ter izpiše sporočilo some services may be disabled (128), nakar ne morem več prestavljati programov; oz. slika je zatemenjena kot da so zakodirani programi. Edina rešitev je da ugasnem TV in ponovno prižgem. In to se zgodi tudi do 10× na dan. Da počasnega zagona TV-ja ne omenjam, pa saj traja skoraj 2 min preden dobim sliko, to še faking na starih tv-jah ni bilo, ko se je moral ekran zagreti da se je pojavila slika. Pa nonstop izpadi, predvsem med vikendom, skratka katastrofa. Sem pa v najemniškem stanovanju in seveda lastnica noče slišat o kakšnem prehodu na drugega operaterja....
S tem telemachom bom izgubil živce. Naj povem da jih bom danes poklical, vseeno pa me zanima če še ima kdo težave podobne mojim.
Namreč vsake toliko mi (predvsem na programu šport tv1 in šport tv2), zablokira ter izpiše sporočilo some services may be disabled (128), nakar ne morem več prestavljati programov; oz. slika je zatemenjena kot da so zakodirani programi. Edina rešitev je da ugasnem TV in ponovno prižgem. In to se zgodi tudi do 10× na dan. Da počasnega zagona TV-ja ne omenjam, pa saj traja skoraj 2 min preden dobim sliko, to še faking na starih tv-jah ni bilo, ko se je moral ekran zagreti da se je pojavila slika. Pa nonstop izpadi, predvsem med vikendom, skratka katastrofa. Sem pa v najemniškem stanovanju in seveda lastnica noče slišat o kakšnem prehodu na drugega operaterja....

psychoshorty ::
Ocitno sem res eden izmed redkih, kateri nima skoraj nobenih tezav z Telemachom (pa sem kar zahteven uporabnik -> serverji doma, porti ne delajo problemov ipd.) Zaenkrat... vsaka cast. Ce bo se naprej tak laufalo, se ne bom pritozeval. Sem pa iz Mb.

Malcolm_Y ::
Tudi jaz sem načeloma zadovoljen. Po prehodu iz Turnška na Telemach je bila sicer prava štala, zdaj so se pa unesli in deluje lepo.
Edino kar me moti je, da ne znajo lepo povedati recimo "od takrat do takrat bomo izvajali vzdrževalna dela tam in tam in zato bo prihajalo do motenj na linijah". ker te dni spet nekaj delajo v Celju, ker tu in tam pade vse skupaj, na podpori pa "ne vidijo, da bi bilo kaj narobe".
Edino kar me moti je, da ne znajo lepo povedati recimo "od takrat do takrat bomo izvajali vzdrževalna dela tam in tam in zato bo prihajalo do motenj na linijah". ker te dni spet nekaj delajo v Celju, ker tu in tam pade vse skupaj, na podpori pa "ne vidijo, da bi bilo kaj narobe".

MrStein ::
fossil, to je možno tudi, da je napaka v TV (če zablokira).
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

fossil ::

andy2k13 ::
fossil, to je možno tudi, da je napaka v TV (če zablokira).
Kaj pa če bi bi bila mogoče kriva kartica? Sem se pa pozanimal pri sorodnikih ki imajo tudi telemach in se nobenemu to ne dogaja.
Domnevam, da je govora o DVB-C TVju? Vcasih pomaga ze zamenjava CA modula s kaksnim od drugega proizvajalca. Razlicne kombinacije CA modulov in TVjev namrec funkcionirajo razlicno dobro v kombinaciji s Telemachom.
Obcasno tudi sam fasem na Sport TVju napis, da je program zaklenjen (ceprav ga dejansko odkodira). Scasoma potem napis izgine. Zakaj tocno se to pojavlja predvsem na Sport TVju verjetno ve samo Telemach. In zgleda nekateri moduli in TVji ne shendlajo tega kot je treba.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: andy2k13 ()

Spc ::
Lepo prosim, če se mi port 53 odpre.
Je že odprt, hvala.
Je že odprt, hvala.

Zgodovina sprememb…
- spremenil: Spc ()

crniangeo ::
telemach deluje tipo topi :) @ Okolica Polhovgradca :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.

Tero ::
Malo neumno vprašanje:
A ve kdo kak je če imam danes telemachove ljudi naročene da nekaj delajo po hišni inštalaciji in bodo morali tudi zunaj delat? Koliko jim je "v napoti" deževno vreme? :D
A ve kdo kak je če imam danes telemachove ljudi naročene da nekaj delajo po hišni inštalaciji in bodo morali tudi zunaj delat? Koliko jim je "v napoti" deževno vreme? :D
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

yoco ::
Je se komu danes tocno ob 11ih zvecer net vn vrgu? Na modemu utripata prvi dve lucki in tista srednja rumena. Pa to ravno ko res net rabim!!!

Je se komu danes tocno ob 11ih zvecer net vn vrgu? Na modemu utripata prvi dve lucki in tista srednja rumena. Pa to ravno ko res net rabim!!!
Pri meni deluje brez problemov, Maribor Tabor.

ziggy89 ::
Ena misel, če ima kdo rešitev.
Pri Cisco vmesniku za TV je prestavljanje kanalov podobno prestavljanju ceglov :) Ampak, ko greš čez programe in se jim naloži EPG, greš lahko čez njih dokaj normalno. Problem nastane, ko "scrollaš" skozi kanale, ki nimajo naloženega epg-ja in tam ne moreš na naslednji kanal dokler ga ne naloži. Obstaja kakšna možnost, da bi Cisco naložil EPG za vse kanale na seznamu npr. 1x na uro in na ta način naredil nek cache epg-ja. Na ta način bi lahko vsaj za vse kanale v seznamu naredil za naslednje 3 oddaje cache. Ni rešitev, če si želiš ogledat kaj bo čez 3-4 ure na kanalu oz. za nazaj, ampak bi pa pomagalo pri hitrem premikanju čez seznam.
ročna rešitev je seveda, da greš ročno čez celoten seznam in potem imaš nekaj časa mir, ko scrollaš - če bi se dalo to avtomatizirat bi bil problem do neke mere odpravljen.
Pri Cisco vmesniku za TV je prestavljanje kanalov podobno prestavljanju ceglov :) Ampak, ko greš čez programe in se jim naloži EPG, greš lahko čez njih dokaj normalno. Problem nastane, ko "scrollaš" skozi kanale, ki nimajo naloženega epg-ja in tam ne moreš na naslednji kanal dokler ga ne naloži. Obstaja kakšna možnost, da bi Cisco naložil EPG za vse kanale na seznamu npr. 1x na uro in na ta način naredil nek cache epg-ja. Na ta način bi lahko vsaj za vse kanale v seznamu naredil za naslednje 3 oddaje cache. Ni rešitev, če si želiš ogledat kaj bo čez 3-4 ure na kanalu oz. za nazaj, ampak bi pa pomagalo pri hitrem premikanju čez seznam.
ročna rešitev je seveda, da greš ročno čez celoten seznam in potem imaš nekaj časa mir, ko scrollaš - če bi se dalo to avtomatizirat bi bil problem do neke mere odpravljen.

yoco ::
Evo danes ob enih popoldan ze spet izpad. Kaj se jim dogaja?
Pozabil pa sem povedat da sem z gorenjske, okolica trzica.
Pozabil pa sem povedat da sem z gorenjske, okolica trzica.

Orias ::
Rešitev je čisto enostavna, samo pri Telemachu niso toliko napredni. Omogočit bi mogli samo, da lahko podatke za EPG nalagaš iz interneta ( priključiš na kabelski modem), ker problem je samo v tem, ker sprjemnik nima na voljo dovolj pasovne širine za EPG.

Zakaj ima Discovery HD Showcase zažgane slovenske podnapise ?
Zakaj se ne route-a source iz satelita, ki ima DVB podnapise in si uporabnik izbere katere podnapise želi / hoče izklopiti. ?

Spet gremo nazaj v kameno dobo z DVB-Cjem, namesto digitalno imamo analogno zažgane podnapise, ki se jih ne da izklopiti, kaj šele zamenjati.
Zakaj se ne route-a source iz satelita, ki ima DVB podnapise in si uporabnik izbere katere podnapise želi / hoče izklopiti. ?

Spet gremo nazaj v kameno dobo z DVB-Cjem, namesto digitalno imamo analogno zažgane podnapise, ki se jih ne da izklopiti, kaj šele zamenjati.

Rešitev je čisto enostavna, samo pri Telemachu niso toliko napredni. Omogočit bi mogli samo, da lahko podatke za EPG nalagaš iz interneta ( priključiš na kabelski modem), ker problem je samo v tem, ker sprjemnik nima na voljo dovolj pasovne širine za EPG.
Zanimivo - si nisem predstavljal, da je problem v pasovni širini. Sploh glede na to, da ima Cisco že itak ethernet vhod :D

Spajky ::
Heh, na analogni kabelski v KP so končno po par letih pogruntali, da jim na CNN trobilu ni delal levi stereo kanal ... brzina pa taka .. se zmigajo šele po par dnevih, ko kakšna postaja npr.ne dela, podnapisi pa so ...
..

"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

Naj uporabnik DIGITel napiše, koliko pasovne širine je na voljo na sprejemniku Cisco za EPG ? :D :D. Zgleda, da ne več kot pri dialup dostopu.
To ni normalno (vsaj za mene), če preklapljanje med kanali traja 8 sekund.

cebelar123 ::
Dve vprašanji glede novih naročnikov?
1) Od kdaj ima telemach če prekineš naročnino in jo na novo skleneš čakalno dobo 3 mesece?
2) Če na enakem naslovu ena oseba prekine naročnino in jo sklene druga, tudi velja čakalna doba 3 mesece?
1) Od kdaj ima telemach če prekineš naročnino in jo na novo skleneš čakalno dobo 3 mesece?
2) Če na enakem naslovu ena oseba prekine naročnino in jo sklene druga, tudi velja čakalna doba 3 mesece?

andy2k13 ::
A do zdej ni blo tako? Domnevam, da jim je koncno kapnl, da je to lahko vir zlorab ugodnosti za nove narocnike.

DIGITel ::
Naj uporabnik DIGITel napiše, koliko pasovne širine je na voljo na sprejemniku Cisco za EPG ? :D :D. Zgleda, da ne več kot pri dialup dostopu.
Ne me držat za besedo, če se ne motim je nekje 256kbps .
Nima pa to veze, da je preklapljanje počasno, ker se preko te povezave nalaga samo EPG, ki ne vpliva na hitrost prestavljanja med programi.
Epg se nalaga po sklopih za nekaj programov skupaj.
Danes smo ravno nadgradili SW na sprejemnikih in bi morala biti odzivnost boljša.
Zgodovina sprememb…
- spremenil: DIGITel ()

Je hitrejše ampak še vedno zašteka po nekaj kanalih. Na siolu to npr. to pač ni problem. Upam, da bo še kakšen update vseeno :)
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ziggy89 ()

Pri meni nič bolje oz. sploh ne vem če se je sprejemnik nadgradil. Me že mineva potrpljenje z tem Ciscotom. Ma jaz jih bom čisto vsak dan klical pa prijavljal napako, ker to vsaj za mene ni več normalno.

PowerVu je drek, to sem sam videl, zato sem raje prešaltal na conax, ker vse deluje brez problema.
PowerVu je ponavadi počasen, zgubi podatke o naročniku če je sprejemnik izklopljen par dni, pri conaxu ni teh problemov.
PowerVu je ponavadi počasen, zgubi podatke o naročniku če je sprejemnik izklopljen par dni, pri conaxu ni teh problemov.

Ne me držat za besedo, če se ne motim je nekje 256kbps .
Nima pa to veze, da je preklapljanje počasno, ker se preko te povezave nalaga samo EPG, ki ne vpliva na hitrost prestavljanja med programi.
Epg se nalaga po sklopih za nekaj programov skupaj.
Danes smo ravno nadgradili SW na sprejemnikih in bi morala biti odzivnost boljša.
Ok, torej ni krivda v EPG-ju. Ampak zakaj potem, ko se gre na: nastavitve -->tehnicne-->sistem in se izbere EPG Datasource namesto "online" v "stream" zadeva s svetlobno hitrostjo šalta med kanali (seveda EPG prikazuje "ni podatkov". Ja res nimam pojma kako zadeva deluje v ozadju ampak če spremeniš eno spremenljivko in je potem vse bolje kaže, da zna biti v njej problem.
Z velikim zanimanjem čakam razlago kaj se s to opcijo spremeni kar ni odvisno od EPG-ja oz. kje sploh je problem.
p.s. z veseljem vržem posnetek na Youtube, če bo kaj pomagalo.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: ziggy89 ()

Ravno to sem hotel jaz izpostaviti, ko mi je digitel odgovoril. Ker vedno ko šaltaš program nastane tema, potem se pojavi EPG in šele potem slika. Namesto, da bi bilo obratno, da bi ti šaltal po programih, potem bi se pa po nekaj sekundah pojavil EPG.

BorutK-73 ::
Še komu prekinja sliko in zvok na AXN in SCI-FI?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: BorutK-73 ()

SmeskoSnezak ::
Zakaj pa prekinja/spaca sliko na nekaterih kanalih? Te motnje so res motece. A lahko kaj naredimo glede tega?
@ Pusti soncu v srce... @

Kaj mislis s tem? Digitalna televizija, LG 38", Conax modul.

Jaz ne vem, tocno katero nastavitev pogledat. Lahko pomagas, kaj naj iscem? Kateri podatek?

SmeskoSnezak je izjavil:
Zakaj pa prekinja/spaca sliko na nekaterih kanalih? Te motnje so res motece. A lahko kaj naredimo glede tega?
Kater kanal ti spaca na TVju ? POPTV ?

SmeskoSnezak je izjavil:
Da, pri Pop HD se najbolj opazi.

SmeskoSnezak je izjavil:
SmeskoSnezak je izjavil:
POP TV HD je na 322MHz.
Poglej če imaš kaj na tej frekvenci.

vofra ::
Na 4.4.4. (xperia z2) tudi ne dela. Pa ni rootan.
Bo delovalo z novo aplikacijo.
Že testirano deluje.
upam, da, sem danes klical na Trzni inspektorat, to je po njihovo tipicno zavajanje potrosnika po
Zakonu o varstvu potrošnikov pred nepoštenimi poslovnimi praksami (ZVPNPP)
so me zelo prijazno pozvali, naj napisem prijavo, lahko tudi anonimno
DIGITel si od Telemacha? Kdaj bo nova app?
JA.
Kot sem napisal:
Nova aplikacija pride vn predvidoma v začetku Marca.
DIGITel, zacetek marca je tu, D3GO pa se vedno ne dela ???

Malcolm_Y ::

BladE_ ::
Ima kdo podatek na podlagi česa lahko računajo izklop storitve? Zadeva je malce absurdna 26€??!!
Akcija - Reakcija

barocco ::
SmeskoSnezak je izjavil:
SmeskoSnezak je izjavil:
POP TV HD je na 322MHz.
Poglej če imaš kaj na tej frekvenci.
Tudi sam opažam te probleme zadnje čase ,prej nikoli..Mogoče ker sem mel prej 32" lcd ready ,sedaj nov Philips 50"..
Ko preverim moč signala preko Cisco pretvornika..kaže 77% moč signala.
Ko sm klicu na Telemach, so na vprašanje,zakaj tak "švoh" signal ,zakaj ni 100% oz. bi bla slika lepša, če bi mel večjo cifro..Na to je odgovorila, v smislu.da so te številke nepomembne oz. ne kažejo realno sliko oz. moč signala.
To je vse kar je povedala.
Aja, še vprašam , ali bi bila programska shema ista ,če menjam iz Cisco-ta(hdmi to hdmi imam prikopljen), na Conax kartico?Odgovorila je ,da slika ne bi bila "lepša".. in da shema programska ostaja ista kot pri Cisco pretvorniku, le snemati se ne da in gledati za nazaj..J
JE vse to RES??
RangerVIII|6700k|Corsair16GB|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|
Msi1070|pm961|BX5001TB|RM650x|H100iv2|

Han ::
Tudi sam opažam, da je zadnje čase slika večkrat skockana in razmazana v LJ, predvsem Kanal A HD in POP HD. To se prej ni dogajalo.
Bo držalo, razen če imaš TV, ki zna snemat na ključek ali HDD.
Za ogled nazaj lahko uporabiš D3GO na računalniku...
Aja, še vprašam , ali bi bila programska shema ista ,če menjam iz Cisco-ta(hdmi to hdmi imam prikopljen), na Conax kartico?Odgovorila je ,da slika ne bi bila "lepša".. in da shema programska ostaja ista kot pri Cisco pretvorniku, le snemati se ne da in gledati za nazaj... JE vse to RES??
Bo držalo, razen če imaš TV, ki zna snemat na ključek ali HDD.
Za ogled nazaj lahko uporabiš D3GO na računalniku...
Zgodovina sprememb…
- spremenil: Han ()