» »

KKS > Triera > UPC > Telemach

KKS > Triera > UPC > Telemach

««
220 / 363
»»

Spc ::

MisterR je izjavil:

na msdn forumih je sedaj za telemach privzeto turški jezik :S

haha resno ? jaz vedno dobivam srbski jezik.
:))

bones79 ::

Pozdravljeni.

Ali morda kdo od vas ve, kaksen je smtp port od Triere?
Telekom je namrec spreminjal nastavitve in po novem ne morem vec posiljati e-poste preko Trierinega smtp streznika.
Port pa mora biti (za pravilno delovanje) razlicen od 25..
Hvala

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: bones79 ()

BorutK-73 ::

Domena triera.net
Strežnik SMTP (odhajajoča pošta) smtp.triera.net
Strežnik POP3 (prihajajoča pošta) pop3.triera.net

http://www.telemach.si/sl/zasebni-upora...

MrStein ::

Probaj port 587.

Ali port 465 z enkripcijo (SSL).

Ali pa raje uporabljaj SMTP server svojega ISP. Maili bodo prišli enako...
Motiti se je človeško.
Motiti se pogosto je neumno.
Vztrajati pri zmoti je... oh, pozdravljen!

MrStein je izjavil:

Probaj port 587.

Ali port 465 z enkripcijo (SSL).

Ali pa raje uporabljaj SMTP server svojega ISP. Maili bodo prišli enako...

Sem poizkusil s 587 in 465..Verifya do onemoglosti, zgodi pa se nic..
Ali je potrebno vpisati uporabnisko ime/geslo? telefon je iphone 5s.
Hoste name: smtp.triera.net
user name: optional
pasword: optionanl
use SSL: on/off
Authentication: password/MD5 challenge/HTTP/NTML
Server port: 25/587/465....

Pod advanced so se tele opcije:
incoming settings:
use SSL:on/off
authetication: password/MD5 challenge/HTTP/NTML
Server port: 110
s/mime: on/off

prihajajoca posta deluje bp.

hvala.
Lp

Posiljanje gre bp preko spletne domene webmail..

SeMiNeSanja ::

Na splošno so smtp strežniki ponudnikov zaprti za pošiljanje iz drugih omrežij, da bi se tako onemogočilo spammanje tipa 'open relay'. Če pa je že omogočeno, pa samo ob predhodni avtentikaciji.

Rešitev: uporabljaj smtp server tistega ponudnika, na čigavem omrežju se nahajaš.

Tero ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Na splošno so smtp strežniki ponudnikov zaprti za pošiljanje iz drugih omrežij, da bi se tako onemogočilo spammanje tipa 'open relay'. Če pa je že omogočeno, pa samo ob predhodni avtentikaciji.

Rešitev: uporabljaj smtp server tistega ponudnika, na čigavem omrežju se nahajaš.

To je seveda ful bedno v današnjih časih prenosnikov tablic itd... :(
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

SeMiNeSanja je izjavil:

To mi je nekak razumljivo..meni je najbolj pomembno, da lahko posljem e-mail. Edina opcija je torej, da smtp nastavim na Telekomovega (mobilni internet)? Da bom lahko posiljam e-mail vsaj takrat, ko bom na mobilnem omrezju?
Zakaj pa recimo e-posta (posiljanje) deluje na web based ponudnikih: Google, yahoo, icloud-pri teh lahko posiljam ne glede na to, katerega ponudnika internetnih storitev uporabljam. Enako velja za exchange.

No poizkusil sem se z uporabo ostalih delujocih smtp-jev (icloud, gmail). Strezniki se uspesno preverijo, vendar posiljanje ne deluje-streznik blokira posiljanje ker je osnovni email uporabljen "triera".

bones79 je izjavil:

Sem poizkusil s 587 in 465..Verifya do onemoglosti, zgodi pa se nic..
Ali je potrebno vpisati uporabnisko ime/geslo?

Skoraj sigurno.

Če imaš gmail, lahko tam nastaviš (dodaš) svoj triera naslov in potem pošiljaš preko njihovega SMTP strežnika (ta pa ni blokiran?).

Razen če misliš, da tam deluje pošiljanje preko web-a. To je dostop do njihovega web strežnika (enako kot do celotnega preostalega sveta) in kot tak ni blokiran.
Motiti se je človeško.

Zgodovina sprememb…

• spremenil: MrStein ()

No jaz bom pocasi obupal..
Poizkusil sem vse mozne nastavitve:
smtp.triera.net, port 465, 587, 25, SSL on/off, zamenju smtp streznik z telemachovim, gmailovim, icloudovim..Ne dela (server not responding ali pa blokira posiljanje).
Telemach mi je pravkar odgovoril, da uporabljajo vrata 25. Telekom pa, da, ce hocem posiljati preko njihovega omrezja, moram uporabiti vrata razlicna od 25.
Ocitno bom moral skenslat triero. Ne vidim vec druge resitve.

Triera ima omejeno na njihove ip naslove.
Če uporabljaš telekom moraš uporabiti telekomov stežnik.

Spc je izjavil:

Triera ima omejeno na njihove ip naslove.
Če uporabljaš telekom moraš uporabiti telekomov stežnik.

Hvala.
Enak odgovor sem danes dobil tudi od Telemacha.
Sem poizkusil s smtp.planet.si - adress was rejected by the server because it does not allow relaying.
Potem sem vpisal se uporabnisko ime in geslo od triere pa ni pravo..

kronik ::

Še enkrat preberi odgovore, ti je nekdo zgoraj že podal pravilnega.

Nastavi si na Gmailu, da ti bo bral trierin mailbox in avtoriziraj trierin email naslov na Gmailu.
Na telefonu potem samo dodaj gmail račun in ti bo delovalo v vseh omrežjih. Tudi pošiljanje iz trierinega emaila.

Ne rabi gmail brati trierinega mailboxa.
Motiti se je človeško.

V gmailu sm dodal triero in na gmailu lahko posiljam iz trierinega emaila. Na telefonu (iphone) pa ko izberem odgovor z gmailom, mi poslje preko gmaila in ne triere.

A ni to cilj, da pošlje preko gmaila?

Razen če misliš "na sporočilu piše Od: bones79@gmail.com" namesto "Od: bones79@triera.net".
To se lahko spremeni v programu ko pošiljaš, vendar program gmail na iPhone ne poznam, mogoče so to kam "skrili".
Motiti se je človeško.

Tilen ::

Nadgradil na 120/4. Deluje bp.

120/4

120/4

413120536c6f76656e696a612c20642e642e

SeMiNeSanja ::

Še enkrat od začetka, kar se tiče pošiljanja smtp...

1.) večina ponudnikov preko svojega smtp strežnika dovoljuje pošiljanje izključno lastnim uporabnikom
2.) večina ponudnikov blokira pošiljanje smtp sporočil v druga omrežja portu 25 za vse dinamične IP naslove
3.) če ponudnik dovoljuje pošiljanje preko svojega smtp strežnika iz drugih omrežij, za to zahteva predhodno avtentikacijo
4.) Če ponudnik omogoča pošiljanje iz drugih omrežij, to običajno realizira na posebnih portih in ne na portu 25 (glej točko 2)

Torej, če si v nekem xy omrežju in želiš pošiljati preko google smtp strežnika, moraš uporabiti poseben port + avtentikacijo na googlu

Če si v telekom omrežju in želiš pošiljati mail, uporabiš telekomov smtp strežnik.
Pri tem pa moraš uporabiti avtentikacijo, ki jo imaš na telekomovem mailu in nikakor avtentikacijo iz nekega xy omrežja - kako naj telekom preveri čisto nekje drugod, če si to res ti in če si vpisal pravo geslo?

Se pa pri pošiljanju maila preko tretjih smtp strežnikov lahko pojavi še ena težava: SPF zapisi - mail boš sicer uspešno odposlal, vendar bo na sprejemnikovi strani pristal v spamu.
Zato moraš na telekom omrežju uporabljati telekomov email naslov kot naslov pošiljatelja, ali pa na domeni, ki jo uporabljaš, dodati telekomov smtp strežnik v SFP zapis na DNS strežniku. To pa ti za 'triera.net' ne moreš naresti, lahko samo za @moja_domena.si.

Glede na to, da želiš pošiljati mail iz 'triera.net', in praviš, da triera/telemach ne nudi alternativnega porta, temveč izključno port 25, ti preostane samo še uporaba VPN povezave do 'domačega omrežja' in pošiljanje mailov preko VPN povezave.

Vem, malo kunštno je vse skupaj. Ne vem, ali želiš pošiljati maile kot privat oseba ali kot 'podjetje'. Če si poslovni uporabnik, verjetno ne bo problem preveriti v podjetju kakšne so možnosti za VPN dostop (če ga celo že nimaš).

delfinus ::

Telefonija je mozna zgolj samo znotraj Telemacha. Klici not in vec iz omrezja trenutno niso mogoci (CE; bivsi Turnsek). Ima se kdo ta problem?

dejanslo ::

V 2014 mi rijejo po parceli, da mi bodo položili coax, ki ga sicer že imam. :8)

Ob tipanju za optiko pa odgovori v smislu "optika ne nudi nobene prednosti" in "kaj vam pa bo upload več kot 6mbit/s", ter "cenovne ugodnosti pri paketih na optiki so samo navidezne", pa da sem lahko hvaležen, da vlagajo v omrežje. Pa besede čez operaterje na bakru. Da ne omenim komentarjev, kako bi moral ravnati s posestvom, ko sem omenil načrtovane posege v predelu, kjer bodo rili.

KRS Lenart. Nepridobitno društvo, kolikor uspem razbrati iz interneta.

Znerviran.
There`s More Than One Way To Do It

Han ::

Šalabajzerji... ;((

andy2k13 ::

Nima smisla žolča stresat na tele, ki polagajo kable, itak so samo podizvajalci. Dokler se HFC omrežje ne izmolze do konca, kabelski operaterji ne bodo menjal tistih zadnjih par 100m coaxa za optiko. Je pa že to, da se na novo polaga cevi do posameznih hiš neke vrste predpriprava. Namreč, ko je cev enkrat v zemlji speljana vse do hiše, je 99% dela opravljenga. Ni problem potem potegnt fibre čez kakih 7-10 let.

Seveda, vendar pogovor ni tekel s kakšnim podizvajalcem, ampak s samo glavo društva, ki upravlja s kabelsko razdelilnim sistemom. Ker sem drugače vajen "debate in konfliktov" v službi, sem ohranil mirne živce pred njim, tudi ko sem mu omenil, kot praviš, kasnejše vpihovanje optike, pa se je ponovno začelo to, kako je optika brezveze, in da ne rabim hitrega interneta, če nimam doma podjetja :) Jasno kot beli dan, da se je tehnološki doprinos tega že upokojenega, po izobrazbi agronoma, iztekel že eno ali več desetletij nazaj, mi je postalo, ko me je začel prepričevati, da bom sedaj imel boljšo sliko, čeprav težav s sliko (razen zaradi j*** Ciscota) nimam. Sicer pa tako ali tako napoved vsega skupaj ni bila dobra, ko me je hkrati ob pozdravu začel hvaliti, kakšno dobro mnenje imajo o meni sosedi. Vredu, spremeniti sedaj tako ničesar ne morem, v društvo se pa, zaenkrat, ne bom mešal. No, se mi je pa zdelo vredno povedati, da se vidi, v kakem dreku smo.

KRS Lenart samo ponuja Telemach storitve v lastnem omrežju, podobno kot pred tem Kabel TV. Sicer pa je najbolj pomembno to, da imaš do hiše cev v katero se lahko položi karkoli.

Seveda, ni to pritoževanje nad Telemachom in no way. Samo srd nad mentaliteto upraviteljev omrežij na splošno, ker predvidevam, da primer ni osamljen. Ni toliko težava v tem, da ne bo optike sedaj, kot v tem, da se o tem _SPLOH_ ne razmišlja pri investicijah. Pol se pa sprašujemo, zakaj se nič ne širi. Če nisi ravno na vasi in ne dobiš EU sredstev, si dober za 10let. Ali se motim - se po MB kaj širi?

M.B. ::

Ne da bi vedel.
Everyone started out as a newbie.
Sadly only a handful ever progress past that point.

berlusconi ::

dejanslo je izjavil:

Seveda, vendar pogovor ni tekel s kakšnim podizvajalcem, ampak s samo glavo društva, ki upravlja s kabelsko razdelilnim sistemom. Ker sem drugače vajen "debate in konfliktov" v službi, sem ohranil mirne živce pred njim, tudi ko sem mu omenil, kot praviš, kasnejše vpihovanje optike, pa se je ponovno začelo to, kako je optika brezveze, in da ne rabim hitrega interneta, če nimam doma podjetja :) Jasno kot beli dan, da se je tehnološki doprinos tega že upokojenega, po izobrazbi agronoma, iztekel že eno ali več desetletij nazaj, mi je postalo, ko me je začel prepričevati, da bom sedaj imel boljšo sliko, čeprav težav s sliko (razen zaradi j*** Ciscota) nimam. Sicer pa tako ali tako napoved vsega skupaj ni bila dobra, ko me je hkrati ob pozdravu začel hvaliti, kakšno dobro mnenje imajo o meni sosedi. Vredu, spremeniti sedaj tako ničesar ne morem, v društvo se pa, zaenkrat, ne bom mešal. No, se mi je pa zdelo vredno povedati, da se vidi, v kakem dreku smo.

Dejstvo je, da se v te zadeve, zakaj rabiš ti tak internet, nimajo vtikat. Pa če si boš dal linijo 200/200 in boš igral igrce na miniclipu ... Off topic-Podobna zgodba...grem v prvo ligo na ptuju, gledam predatorke (180E v sloveniji), pa vprašam, če imajo 42 in prodajalka začne v smislu, a igraš v prvi al drugi ligi, ker če ne, jih tak ne rabiš. Sem bolj mirne narave in sem se ji nasmejal in odšel.

V MB se največ FTTH priklopov naredi na območju centra ko se instalacije prenavljajo v blokih in seveda Sp.Duplek, Dvorjane, Pernica - tam koaksa sploh ni. Na Taboru pa samo v novih blokih ker v starih se je pred leti obnovilo celotno coax omrežje. Se pa na vseh objektih, ki prenavljajo fasado vzporedno polaga tudi optični instalacijski kabel.

s1m0n ::

Ima kdo kake probleme z YT? Meni nič ne nalaga in se ustavlja nonstop.

MisterR ::

Ponovno jih jebe tujina.

Ja mene je parkrat vrglo dol iz eve online-a.

BorutK-73 ::

Meni pa za čuda dela.

Orias ::

Pri meni že od včeraj od 21.30 ne dela vredu. Poskušam pingat vse živo, spreminjat DNSje, pa mi skoz piše Request timeout in to se dogaja na 4 računalnikih. Čudno je pa, da sploh odpira strani.

Yossarian ::

Imam namen preiti k Telemachu tudi glede mobilne telefonije in me zanima, če se za mesec december pripravljajo kake posebne akcije na tem področju. Ker če se, bi seveda malce počakal. Ve kdo kaj?
Nikoli se ne prepiraj z idiotom, ker te bo potegnil
dol na svoj nivo in te premagal s svojimi izkušnjami.

hojnikb ::

bojda letos nebo nič novih paketov... Bo pa kaka insajder povedal več
#brezpodpisa

Po moje se še splača mal počakat, da se vidi kaj bodo naredili po prevzemu Tušmobila. Glede na to, da se je kvaliteta storitev pri Tušmobilu v zadnje letu in če bo Telemach nadaljeval z takim trendom, potem bom še tretjo naročnino skenslal.

Kaj se je zgodilo s kvaliteto soritev pri Tušmobilu?

Nič. Samo ljudje ne znajo brat drobnega tiska.
#brezpodpisa

Ok. sem prebral :)

Zgodovina sprememb…

Še komu padajo upstream kanali ?
Okolica celja...
#brezpodpisa

chucki ::

Da
AMD Ryzen 5 5600/NZXT Kraken X62/Asus ROG Crosshair VI hero/DDR4 32gb/1TB SSD
Gigabyte RTX 3060 Ti /SB Z/NZXT H440 case/ Asus ROG PG248Q
Samsung Q7FN65 + ASUS TUF A17 with RTX 3070 Ti

ledd ::

Mi lahko kdo prosim odgovori, če so te upstream kanali napisani spodaj vredu? Ponavadi je vedno vsaj eden celih 7 dBmV nižje in to že nekaj od začetka. Kakšne so normalne vrednosti? Hvala že vnaprej za odgovore.

Power Level:
Channel 1: 45.0 dBmV
Channel 2: 44.2 dBmV
Channel 3: 37.7 dBmV
Channel 4: 42.2 dBmV

flisko ::

US: 42 do 51dBmV (lahko gre višje, ampak je to že 51db slabo)

DS: -10 do 10 dBmV
to je pravilno,vse ostalo lahko povzroča težave

mam Upstream vedno v rangu ~38dBmV pa nikol ni težav zaradi tega. So pa težave, ko kak telesmohovc stopi na kabel in je cela štajerska brez neta.
#brezpodpisa

Zgodovina sprememb…

• spremenil: hojnikb ()

hojnikb je izjavil:

Nič. Samo ljudje ne znajo brat drobnega tiska.

Ni noben problem v drobnem tisku, ampak o podatkovnem prenosu, ki mi noče delovati. Ko je povezava neaktivna imam lepo prikazano oznako H+, ko pa je povezava aktivna, recimo sinhronizacija računa, pa kar skače med 3G in E. In sodeč po aplikaciji SI INFO, pa vidim na da se mi na 4 sekund spreminja bazna. Problem je dejansko pri njih, ker so mi že za zadnje 3 mesece odobrili reklamacijo. Rečeno mi je bilo, da bi morali na baznih izvesti neko optimiziranje, saj se med baznimi meša signal. Kako je to možno me ne spraševati, ker nimam pojma. Imam pač to srečo, da lahko sploh kaj reklamiram, ker imam poslovni paket. Ostale, ko imajo podobne probleme jih lepo ignorirajo, češ da imajo pokvarjene mobitele.

Heh, ocitno je res na njih. Pri meni je pa celo tako, da ko uporabljam data povezavo, mi telefon enostavno prekine povezavo (error v stilu "disconected becase the radio was turned off"). Edina resitev je samo tako, da forcam edge...

Ocitno ta HOX le ni tako gnil :)
#brezpodpisa

Evo, točno tako. Vsaj nisem edin. Pa meni, ko sem na Edge, mi sploh noče nobenega widgeta osvežit ali pa sinhronizirat. Sprva sem mislil, da je kriv moj telefon, pa sem hitro poskusil z simko od Simobila, pa nimam problemov.
Sedaj pa ne bom več smetil tukaj o Tušmobilu, ker to zaenkrat še ne paše v to temo.

Evo, točno tako. Vsaj nisem edin.

A dobivaš točno ta error ?

//ja, bom jst tut nehal smetit, samo mod nej premakne v tuš temo tole :)
#brezpodpisa

Na Samsungu mi to ne javlja. Na HTCju mi pa je.
««
220 / 363
»»