» »

Selitev v avstrijo

Selitev v avstrijo

Temo vidijo: vsi

jaraina ::

Pozdravljeni,

Morda se kdo najde, ki bi mi znal odgovorit na nekaj vprašanj :)

Partner je dobil službo v avstriji in se vsakodnevno vozi gor in nazaj (živiva v slo). Jaz sem brezposelna in prejemam socialno.
Kako je s tem, če se oba preseliva v avstrijo? Jaz kot brezposelna dobim gor kakšno podporo? Nisva poročena in nimava otrok. Kako pa je če si poročen in se preseliš gor?

Isotropic ::

nic ne bo treba
sam pricakuj, da ti bodo aktivno iskali sluzbo in je ne bos smela zavrniti (več kot 1x, 2x)

mlamat ::

@Istoropic - ti delaš v Avstriji, da imaš te podatke?

Na tej strani čisto drugače piše.

Isotropic ::

my bad potem.
potem pa velja za nemčijo.

harmony ::

jaraina je izjavil:

Pozdravljeni,

Morda se kdo najde, ki bi mi znal odgovorit na nekaj vprašanj :)

Partner je dobil službo v avstriji in se vsakodnevno vozi gor in nazaj (živiva v slo). Jaz sem brezposelna in prejemam socialno.
Kako je s tem, če se oba preseliva v avstrijo? Jaz kot brezposelna dobim gor kakšno podporo? Nisva poročena in nimava otrok. Kako pa je če si poročen in se preseliš gor?

Podporo za kaj?
Prijavis se na AMS in aktivno isces sluzbo. Lahko pa gres na socialno, ampak prvo vprasanje bo ali ste prijavljeni na AMS-u ter koliko casa ze. Ti bos najbrz rekla nisem prijavljena, nato bodo pritisnili na salter, da pride naslednja stranka v pisarno, ti pa gres ven.

Torej odgovor je NE. Ne dobis nicesar.

avani ::

Tudi v nemciji ne dobiš ničesar. Najprej moraš vsaj tri leta v plačevati v sistem, da si upravičena do plačil. Mogoče dobiš kaj, če si poročena...

harmony ::

avani je izjavil:

Tudi v nemciji ne dobiš ničesar. Najprej moraš vsaj tri leta v plačevati v sistem, da si upravičena do plačil. Mogoče dobiš kaj, če si poročena...

V Nemciji je malo drugace. Ce je eden od partnerjev (najbrz je tle misljeno, ce sta v zakonski zvezi) brezposeln, dobi tisti, ki dela vecji neto, kot ce bi bila oba partnerja zaposlena.

To je razlika med DE in AT.

V AT mora partner placevati "Mitversicherung" za svojega partnerja. Ta je odvisen od visine bruto dohodka (upostevana tudi 13 in 14 placa).

V DE je partner zavarovan preko svojega partnerja, tako da mu ni potrebno dodatno placevati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9323032 (17174) tikitoki
»

Na delo v tujino (strani: 1 2 )

6411977 (9905) marvin42
»

Dilema: Delo v Avstriji, prezivnina -> kako to najbolje resiti?

243857 (2749) psychoshorty
»

Odprtje podjetja v Sloveniji

276094 (5276) Boeing

Več podobnih tem