» »

Selitev v avstrijo

Selitev v avstrijo

Temo vidijo: vsi

jaraina ::

Pozdravljeni,

Morda se kdo najde, ki bi mi znal odgovorit na nekaj vprašanj :)

Partner je dobil službo v avstriji in se vsakodnevno vozi gor in nazaj (živiva v slo). Jaz sem brezposelna in prejemam socialno.
Kako je s tem, če se oba preseliva v avstrijo? Jaz kot brezposelna dobim gor kakšno podporo? Nisva poročena in nimava otrok. Kako pa je če si poročen in se preseliš gor?

Isotropic ::

nic ne bo treba
sam pricakuj, da ti bodo aktivno iskali sluzbo in je ne bos smela zavrniti (več kot 1x, 2x)

mlamat ::

@Istoropic - ti delaš v Avstriji, da imaš te podatke?

Na tej strani čisto drugače piše.

Isotropic ::

my bad potem.
potem pa velja za nemčijo.

harmony ::

jaraina je izjavil:

Pozdravljeni,

Morda se kdo najde, ki bi mi znal odgovorit na nekaj vprašanj :)

Partner je dobil službo v avstriji in se vsakodnevno vozi gor in nazaj (živiva v slo). Jaz sem brezposelna in prejemam socialno.
Kako je s tem, če se oba preseliva v avstrijo? Jaz kot brezposelna dobim gor kakšno podporo? Nisva poročena in nimava otrok. Kako pa je če si poročen in se preseliš gor?

Podporo za kaj?
Prijavis se na AMS in aktivno isces sluzbo. Lahko pa gres na socialno, ampak prvo vprasanje bo ali ste prijavljeni na AMS-u ter koliko casa ze. Ti bos najbrz rekla nisem prijavljena, nato bodo pritisnili na salter, da pride naslednja stranka v pisarno, ti pa gres ven.

Torej odgovor je NE. Ne dobis nicesar.

avani ::

Tudi v nemciji ne dobiš ničesar. Najprej moraš vsaj tri leta v plačevati v sistem, da si upravičena do plačil. Mogoče dobiš kaj, če si poročena...

harmony ::

avani je izjavil:

Tudi v nemciji ne dobiš ničesar. Najprej moraš vsaj tri leta v plačevati v sistem, da si upravičena do plačil. Mogoče dobiš kaj, če si poročena...

V Nemciji je malo drugace. Ce je eden od partnerjev (najbrz je tle misljeno, ce sta v zakonski zvezi) brezposeln, dobi tisti, ki dela vecji neto, kot ce bi bila oba partnerja zaposlena.

To je razlika med DE in AT.

V AT mora partner placevati "Mitversicherung" za svojega partnerja. Ta je odvisen od visine bruto dohodka (upostevana tudi 13 in 14 placa).

V DE je partner zavarovan preko svojega partnerja, tako da mu ni potrebno dodatno placevati.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Socialna pomoč-sporazumna odpoved (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
9322261 (16403) tikitoki
»

Na delo v tujino (strani: 1 2 )

6411630 (9558) marvin42
»

Dilema: Delo v Avstriji, prezivnina -> kako to najbolje resiti?

243792 (2684) psychoshorty
»

Odprtje podjetja v Sloveniji

275967 (5149) Boeing

Več podobnih tem