» »

problemi s sosedom

problemi s sosedom

«
1
2

šernk ::

No pa se je začelo še pri nas "naj sosedu crkne krava, tudi če meni crknejo tri".

skratka dober mesec nazaj so prišli iz občine da moramo dati števce za vodo. in tu se je vse začelo. Stvar je bila taka da smo imeli takrat speljan skupni vodovod na sosedovo parcelo tam ventil in nato po ventilu se je voda razdelila na obe hiši. odločil se je da lahko on zapre vodo kadar hoče. Po posredovanju na občini smo se dogovorili, da se naredi bypass najprej ni dovolil priklopa na njegovem ozemlju, nato pa so z občino dosegli dogovor, da zaradi nesorazmernih stroškov se priklop opravi na njegovem ozemlju. V torek so na občini opravili priklop, on pa se je na petek zmislil da od dogovora odstopa, ker smo mu pokosili njegovo živo mejo. Živa meja je na meji in smo pokosili našo stran ter zgornjo, saj nam bo drugače zaprla svetlobo za rastlinjak (sadili smo jo mi skupaj s prejšnim sosedom, ko je pa on kupil hišo cca 15let nazaj, smo se dogovorili da jo bo on obdeloval - vendar nima nikakršne pravne podlage trditi, da je živa meja njegova).

skratka zaradi tega se je odločil da bo odrezal naš priključek za vodo. Sicer je sedaj ni odrezal ker so na občini zagrozili s kaznijo zaradi posega v vodovod. Smo pa včeraj dobili iz občine dopis, da imamo 15dni časa za premaknitev priključka tako, da ne bo posegal na njegovo parcelo v izognitev nadaljnih težav. Vodovod je bil zgrajen cca 35 let nazaj, on je kupil to hišo in parcelo cca 16 let nazaj z vednostjo da gre tam čez vodovod za nas.

stvar je sedaj taka:
- priključen sem na njegovem ozemlju na javni vodovod - po občinskem odloku je javni vodovod do zadnje razmejitve na dve posamezni hiši
- imam pisno iz strani občine, da je priključek tega in tega dne dovolil, vendar po priklopu od tega odstopil
- kar zastopim je vodovod do števca od občine (izkop sem naredil sam, oni so samo cev položili in priklopili)
- občini po zakonu za nedobavo vode grozi kazen od 4000-20.000 eur
- po občinskem odloku, mora sosed dovoliti vzdrževanje javnega vodovoda in priključka do števca
- ob nakupu hiše sprejmeš tudi, vse kar je bilo dogovorjeno za nazaj.

Vsekakor grem v pritožbo, ker to ni: požri to in boste imeli mir, saj bo takoj našel drugo stvar za delat probleme, sem jo požrl 14 dni nazaj pa smo spet na začetku.

je smiselno od občine zahtevat, da če želijo rešit problem morajo oni narediti izkop in priklop na drugem ozemlju? osebno sem pač na javni vodovod priklopljen že 35 let, sedaj se je le spremenilo mesto priklopa za cca 7m (prej je vodovod potekal 7m po sosedovi parceli, sedaj poteka pol metra).

na občini je na zadnjem sestanku, bilo omenjeno da se bo v prihodnosti cca 30m od hiše pripeljalo nov vodovod in da bi se morali potem tja mi na naše stroške priklopit, sedaj imamo javni vodovod speljan teh 7m od hiše, prej nam je prišel celo na 4m od hiše. ne vidim razloga zakaj bi jaz moral delati nov priklop, zato ker se je sosed tako spomnil. Za moje pojme mora občina rešit morebitna nesoglasja, sploh na zadevah ki obstajajo 35 let in nikakor ne more sosed reči, da nikoli ni dovolil imeti vodovoda speljanega po njegovem.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

videc ::

Najprej poglej v zemljiški knjigi, kakšne so služnosti na parceli, kjer je vodovod, torej na parceli tega soseda.
To lahko narediš sam in je zastonj (samo prijaviš se ...).
Če je v ZK omenjena služnost uporabe vodovoda za tebe, potem ne bo mogel kaj veliko komplicirat, mislim da je rok 20 let.
Če ste imeli ves čas dostop do vodovoda (20let+) lahko uveljavljate stvarno služnost uporabe vodovoda, torej tožba na ugotovitev služnosti.
Istočasno se poduči o služnostih.
Kaj več ti bo pa kak pravnik ali odvetnik povedal.
Še par povezav:
http://www.odvetnik-cek.si/sodna-praksa...
http://www.stvarno-pravo.si/zakonodaja/...
https://zakonodaja.com/zakon/spz/218-cl...

šernk ::

V ZK mislim da služnost ni omenjena, saj se je 35 let nazaj vse delalo tako tako. Vodovod smo gradili sami, pod občino je šel pa kakšnih 15 let nazaj. Skratka mi ta vodovod uporabljamo že 35 let, on je lastnik hiše nekje 16-17 let in do sedaj ga to ni motilo. Tudi sedaj ga ne moti, problem je le da je pač _______ in išče kako bi delal probleme.

kot pravim na občini so se z njim 14 dni nazaj dogovorili kje se opravi priklop, priklopu tudi ni nasprotoval saj je bil zraven, čez 3 dni se pa spomni da tako ne bo šlo in želi odrezati cev.

tožba za stvarno služnost 100% uspe sam res nimam volje bit 4 leta po sodišču, ampak če ne bo šlo drugače sem pripravljen to tudi sprožit. Tudi to da je dal dovoljenje za trenutni priklop imam priče v uradnih osebah (direktor občinskega sveta, vodja režijskega obrata, podžupan), kar je tudi napisano sedaj v listini kjer nas občina poziva naj priključek prestavimo.

3 dni sem imel v najemu stroj da sem pretolkel do njega skozi skalo (cca 50eur stroškov, ki mi jih ne bo nihče vrnil) sedaj pa on želi da gremo drugje naredit priklop.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Invictus ::

Bodi pameten, in naredi priklop drugje.

Boli te za tistih 50 EUR, razen če zelo slabo ceniš svoje živce in preganjanje časa po sodiščih.
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

šernk ::

ne gre se mi za 50eur. problem je da bo začel iskati drugje potem probleme. V torek mi je rekel: no sedaj smo rešeni, v petek se pa spomni iskat drugje probleme.

kot drugo: mislim da bi se morala občina s tem ubadat, vendar si nočejo mazat rok ker ga vsi poznajo. zakaj bi se moral sam priklapljat na javni vodovod 30m stran, če sem že 35 let priklopljen nanj? izkop tu me bo stal vsaj nekje 1000eur ker gre spet za nedostopen teren in lahko prideš le z malim bagrom zraven, ter teren je kamnit.

sosed odrezat cevi ne sme, ker gre drugače za javni vodovod čeprav je na njegovem. Miru pa ne bom imel dokler ne bo vse po njegovo (postavil je oznako kje je meja, pa se mu še sanja ne kje gre). čez 14 dni se bo spomnil da moram odstranit zid, ki je na meji s cesto (spet zid stoji že 30 let po dogovoru s prejšnjimi lastniki) naj spet podrem zid da bo mir?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Thuban ::

Omeni občini, da če želi občina vodovod prestaviti, naj občina to tudi plača.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Invictus ::

Evo, spet tisti jebeni slovenski inat.

Namesto da bi skopal 30m jarka in potegnil cev, boš raje jamral tukaj in se bunil nad sosedom ter non stop iskal svojo pravico.

Raje se boš kregal z idiotom, kar bo tudi ostalim dalo misliti, da sam nisi nič boljši.

Če se ti da, pol se kar pojdi kregat...

Kar se mej tiče, pokliči geometra in bodo jasno zarisali meje ter boš imel mir. za živo mejo po polij malo olja po zemlji, ali kake kisline, pa boi vse pocrkalo ;).
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: BorutK-73 ()

Thuban ::

šernk je izjavil:

sadili smo jo mi skupaj s prejšnim sosedom, ko je pa on kupil hišo cca 15let nazaj, smo se dogovorili da jo bo on obdeloval


Tako pač rata, če nekomu rečeš da naj obdeluje nekaj kar ni jasno določeno čigavo je. Potem to pač rata njegovo v večini primerov.

Ti si zasadil, ti bi rad obdeloval...torej obdeluj ti vedno ne pa samo kadar se ti zljubi, ker ti drugače korenje ne bo raslo.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Thuban ()

krneki0001 ::

To kar je rekel invictus. Potegni cev od drugod, tistih 30m ni problem. Vendar zahtevaj, da staro cev tudi odstranijo, da ne boš imel kasneje problemov, če bi kaj počilo. (bodo morali še sosedu vse razkopat do ventila).

Lahko mu pa malo na živce stopiš ker so sedaj ravno počitnice, vsak dan 5 kolegov popoldne na tvoje dvorišče, kišto pera in čevape, pa žar postavi ob meji s sosedom, da se bo tja kadilo, vsake tok časa mu "jebi mater" tako naglas, da te bo slišal in do 22h musko nabijaj in ga žurajte.
Če imaš pa otroke, pa povabi čimveč otrok, bazen na vrt, pa naj se derejo kolikor hočejo.

Če bo po 22h on kaj delal, pa kliči policijo, da je preglasen in da kali nočni mir.

Thuban ::

šernk je izjavil:

Smo pa včeraj dobili iz občine dopis, da imamo 15dni časa za premaknitev priključka tako, da ne bo posegal na njegovo parcelo v izognitev nadaljnih težav.


dobro, pojdi na občino in jih vprašaj kaj so pripravljeni narediti v izogib nadaljnim težavam. Recimo kriti vsaj 50% stroškov prestavitve vodovoda.
I'm sorry, Dave. I'm afraid I can't do that.

r3dkv1c4 ::

No pa se je začelo še pri nas


po tvoje.....drugače se je začelo že dolgo pred tem ampak o tem, zakaj, kako in kdaj ste prišli v spor s sosedom nisi nič napisal.
Konkretna težava je zgolj posledica nečesa drugega.

Za spor sta vedno potrebna dva.
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

Aston_11 ::

Premakniti nekaj, kar je tam dovolj dolgo, da je nastala služnost? Ne.
Kdo so oni, da lahko to ukažejo? Niko.

St235 ::

Aston_11 je izjavil:

Premakniti nekaj, kar je tam dovolj dolgo, da je nastala služnost? Ne.
Kdo so oni, da lahko to ukažejo? Niko.


Pri takih zadevah je vedno treba razmislit kaj je dodana vredsnot.

Ali se v danem primeru lahko sklicuješ na služnost? Po moje da. A je ta služnost avtomatična in zagotovolje? nikakor ne. Torej bo zadeva več letni sodni spor. Vsak mora pa sebe vprašat ali se mu zaradi 30m jarka to ljubi. Zato, da potem reskira, da mu bo sosed enkrat iz ljubega miru zaprl vodo ali po nesreči poškodoval cev, seveda za števcem.

Moje izkušnje pri takih sporih so takšne, da se moraš vprašat ali imaš energijo, voljo in pa denar, da se boš naslednjih 10 let jajcal po sodiščih. Ker ko se enkrat to področje začne potem zlepa ni konca, zaslužita pa predvsem oba odvetnika.

In na koncu pridemo spet do tistega, kar sem že parkrat razlagal in sicer, da se medsebojne odnose ureja s pisnimi dogovori. Če imajo vsi prisotni dober namen, potem pisni dogovor nikomur ne škodi. Ko pa se enkrat zatakne pa je to edino merodajno.

Bam-Bam ::

Tudi morebitna zmaga na sodišču ni niti Pirova. Nekako še razumem pirovo zmago, da zapraviš toliko denarja kot ga dobiš. Da pa porabiš gore za osebno zadoščanje, pa ne morem razumeti.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Bam-Bam ()

Aston_11 ::

Ampak tako je, če sta oba trmasta. Eden nagaja, drugi ne popušča, obema je važno, da uveljavita svojo ne glede na čas, stroške in težave, čeprav bi bilo preko vikenda rešeno tako, da bi bila oba zadovoljna.

St235 ::

Problem je, da dejansko porabiš bistveno več kot dobiš (če ne drugje v času), traja celo večnost in nima nikakršne dodane vrednosti.

V prvem primeru bo zato treba skopat 30m jarek in boš od tega trenutka naprej imel zgodbo z vodovodom za vedno rešeno.
V drugem primeru pa boš 5-10 let vlagal denar in čas v to, da bo cev ostala na sosevem in četudi boš tožbo dobil bo v tem času policija 10x posredovala zaradi hrupa(in podobnih neumnosti), vloženih bo nadaljnjih 5 tožb za povsem brezvezne stvari in do konca bodo porušeni odnosi. Lahko celo do te mere, da ti bo sosed iz škodoželjnosti nagajal naslednjih 30 let.

Rezultat pa bo isti: vodovod do hiše.

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: St235 ()

mihec87 ::

Pri takem sosedu je najbolje da imaš vse po reglcih(saj potem lahko prijavlja kolikor hoče), ter če je le možno spraviš z njegove zemlje napeljave itd.....

hoyladri ::

Najprej stopi do odvetnika, naj ti sestavi dopis za soseda.

Če sosed ne mrda, se vloži tožbo.



Vsi stroški ki bodo pa s tem nastali pa bodo večji kakor izkop ubogih 30m, trajalo bo tudi dlje.


Nima pa on nobene pravice zapirati tvojo vodo. Sploh pa brez obvestila.

Ventile zaplombiraj če je to možno ali pa jih zakleni. Konec koncev so kakor vem, tvoja lastnina. Števec pa je last komunale.

Če ga bo še kaj sral pa prijava policiji zaradi uničevanja tvoje lastnine (ključavnic).

Če ti prereže vodovod, ga je pa sam zelo najebal. Nima pravne podlage za tako dejanje.





Končna sodba je le ta, oba sta usekana. Prvo ti ker si gradil po njegovi parceli in nisi mislil na prihodnost s vpisom služnosti, drugo pa on, ker ti zapira vodo.


Javni vodovod pa je do prvega števca in ne prve razmejitve. Lastnik pa je tisti ki je gor najprej priklopljen.

mat xxl ::

Točno tako, kot jabuk 3 piše......

Kam pa pridemo, če se vsakemu pustimo je......

Stvar občine je, da na vaše zemljišče pripelje vodovod drugače , če že želi. Gre za zatečeno staro stanje, kar koli bo mrdal, ga bo sodišče lahko zelo udarilo po denarnici, res sicer je, da ste lahko kak teden potem brez vode, samo na koncu bo toliko plačal, da mu nikoli več ne bo kaj podobnega padlo na pamet.

Vem za konkreten primer okolica Ljubljane je nekdo na 3 leta nazaj kupljeni parceli delal izkop za svojo hišo in pretrgal cevi vodovoda za sosednjo hišo.
Potem je bil še tako nesramen, da jim je šel povedati, da nimajo pravice da popravijo cev, naj si uredijo kot vedo in znajo. U bistvu je fizično grozil delavcem vodovoda, ki so prišli popraviti zadevo, tudi policiji je grozil. Stanje je trajalo nekaj dni, nakar je vodovod ponovno napeljal cevi za vodo po novi precej dolgi trasi, da se je izognil parceli.

Lastniki hiše brez vode so vložili tožbo za motenje posesti, je bila res rešena v mesecu dni , samo kaj čakati toliko brez vode, javno podjetje Vodovod pa je tega osebka tožilo zaradi poškodbe napeljave, oviranja in onemogočanja popravila le te in za stroške nadomestne napeljave.

Skupni znesek, kot vem in to dobljeni je bil približno 6000 eur za poškodbe napeljave in nadomestno napeljavo skupaj z zamudnimi obrestmi in še cca 2800 sodni stroški , k temu znesku je treba prišteti še cca vsaj 2000 eur toženčevim sodnim stroškom, tako, da samovolja in nagajanje ga je stalo cca 10.800 eur + verjetno živci....

Spajky ::

Še malo :)) ... en moj bratranec je pred leti tožil eno mojo sestrično zaradi dobrih 10m2 vrta ... končalo se je tako, da si je nakopal v par letih dolga preko 30k€ in je izgubil. Zaradi nezmožnosti/nehotenja plačila, so mu udarili hipoteko na bajto :)) ...

Ps.: ni nujno, da so problem moški sosedje, ponavadi za vsem stoji žena/mati dotičnega; ta ki v resnici nosi hlače ;) ...
"Bluzim na forumu, torej sem !" (še živ ) ...

hoyladri ::

Ali je občina takrat delala skupni vodovodni jašek, da bi se znižali stroški gradnje ?

Če ti ne more zagotoviti ustrezne dobave, je krivda na njej.
Lahko tudi tako, da sitnariš da v vodovodu ni ustreznega tlaka - napako morajo odpraviti sami.

Končna računica je taka: En bo moral plačati.

Pa četudi boš vrgel 3000€. Glej na to kakor na nov priključek, ki je tvoj.

Španovija je kurac.

BorutK-73 ::

Pa kaj ste tukaj same pičke in se takoj uklonite grožnjam? OP, če boš popustil ne bo nikoli odnehal. Upam da ne gre še elektrika čez njegovo zemljo.

Je pa malo butasto da je ventil na njegovi zemlji, pri nas (ki smo tudi sami delali izkop za vodovod) pride cev tudi od soseda, ampak ventil je pa pri nas.

Magic1 ::

BorutK-73 je izjavil:

Pa kaj ste tukaj same pičke in se takoj uklonite grožnjam? OP, če boš popustil ne bo nikoli odnehal. Upam da ne gre še elektrika čez njegovo zemljo.

Je pa malo butasto da je ventil na njegovi zemlji, pri nas (ki smo tudi sami delali izkop za vodovod) pride cev tudi od soseda, ampak ventil je pa pri nas.

Lahko je bit pameten, sam treba se je pozanimat, da greš v take tožbe, kjer je verjetnost zmage 90%+. Vse ostalo je izgubljanje živcev in zelo verjetno tudi denarja. Pri nas delujejo sodišča zelo počasi, sodniki pa odločajo enkrat 75/25, drugič pa 25/75, kot se sodniku zazdi. Stroški in obresti pa v nebo čez čas.
Magic

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Magic1 ()

mancini ::

Ne razumem v čem je problem glede cevi pod zemljo
ampak ventil in števec pa le imej na svoji parceli, tako se boš izognil vsem problemov v prihodnje

sosedu ne moreš nič če te ne spusti po njegovem do ventila, seveda pa tudi on nima pravice le tega zapirat po mili volji

Aston_11 ::

mancini je izjavil:

sosedu ne moreš nič če te ne spusti po njegovem do ventila,
Tole bi moralo iti skozi služnost. Služnost uporabe/dostopa do ventila v okviru položitve vodovodne napeljave

Telbanc ::

St235 je izjavil:

Aston_11 je izjavil:

Premakniti nekaj, kar je tam dovolj dolgo, da je nastala služnost? Ne.
Kdo so oni, da lahko to ukažejo? Niko.


Pri takih zadevah je vedno treba razmislit kaj je dodana vredsnot.

Ali se v danem primeru lahko sklicuješ na služnost? Po moje da. A je ta služnost avtomatična in zagotovolje? nikakor ne. Torej bo zadeva več letni sodni spor. Vsak mora pa sebe vprašat ali se mu zaradi 30m jarka to ljubi. Zato, da potem reskira, da mu bo sosed enkrat iz ljubega miru zaprl vodo ali po nesreči poškodoval cev, seveda za števcem.

Moje izkušnje pri takih sporih so takšne, da se moraš vprašat ali imaš energijo, voljo in pa denar, da se boš naslednjih 10 let jajcal po sodiščih. Ker ko se enkrat to področje začne potem zlepa ni konca, zaslužita pa predvsem oba odvetnika.

In na koncu pridemo spet do tistega, kar sem že parkrat razlagal in sicer, da se medsebojne odnose ureja s pisnimi dogovori. Če imajo vsi prisotni dober namen, potem pisni dogovor nikomur ne škodi. Ko pa se enkrat zatakne pa je to edino merodajno.


V neki drugi temi se nisi ravno najboj strinjal da so naša sodišča en velik jajc.

Drgač nej skoplje tistih bogih 30 m, naj pride en in mu z bagrčkom skoplje, mal še sam polopata in smo zmagal.

Pa brez čevapov in kakega sranja, da se zadeve dodatno ne zapletejo.

Nardiš prključek brez pizdarij in to je to.
Hvala bogu, nisem cepljen za covid-19.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: Telbanc ()

hoyladri ::

Še ena ideja - zahtevaj da ti komunala premakne ventil in števec na tvojo posest. V zemlji je verjetno alkatenka ?

Naj naredijo nov razvod in mirna bosna.

šernk ::

da vam odgovorim na kratko (se opravičujem služba 10-12 ur dnevno).

Kar se mej tiče, pokliči geometra in bodo jasno zarisali meje ter boš imel mir. za živo mejo po polij malo olja po zemlji, ali kake kisline, pa boi vse pocrkalo ;).

živa meja mi je v interesu da je kjer je, vendar ne 4m visoka, trenutni 1m je dovolj. In ne nismo njemu dali da skrbi zanjo, se je takrat sam javil, meni je najmanjši problem ko pokosim 50m žive meje, ki je 2x širša in na 10x bolj zajebanem pobočju, da pokosim še teh 10m saj mi prvi del pobere 2 uri, to pa 10min.

po tvoje.....drugače se je začelo že dolgo pred tem ampak o tem, zakaj, kako in kdaj ste prišli v spor s sosedom nisi nič napisal.

krivda je v zadnjih volitvah za župana, kjer nas je obtožil da nismo volili njegove strani, ko smo ga povabili h nam na rojsni dan. od takrat so šli odnosi navzdol z žaljenjem iz njegove strani.

Končna sodba je le ta, oba sta usekana. Prvo ti ker si gradil po njegovi parceli in nisi mislil na prihodnost s vpisom služnosti, drugo pa on, ker ti zapira vodo.


gradilo se je zadeve 36 let nazaj po potresu (gradili smo komplet priključek mi in prejšni sosed, pod občino je šlo vse skupaj cca 15 let nazaj), on je hišo kupil 16-17 let nazaj z vednostjo o vsem. in ves ta čas je bil mir. ventili kot sem že dejal niso več problem. bil je problem 14 dni, potem je občina rekla da nam bodo speljali nov vod, ko smo začeli kopati je on šel na občino in so se dogovorili da se priklopimo lahko na njegovem ozemlju pred ventilom. Nato so na občino klicali še mene in smo šli v to da se čimprej reši, ker za novo cev bi trajalo cca leto dni. nato smo to zadevo v roku parih dni priklopili (bil je zraven pri priklopu) in 3 dni po priklopi kliče na občino, da se je premislil in nas iz občine pozivajo naj spremenimo naš priključek tako, da ne bo šlo več po njegovem ozemlju. vse lepo in prav če ne bi to pomenilo it skozi 4m visok zid in nato sem osebno tudi že pristal preden so iz občine rekli drugače. Sedaj imam pa tega dovolj. števec in ventili so komplet na moji posesti on grozi z odrezom cevi!!!

in ja kot je nekdo že omenil elektrika gre tudi morda čez njegovo ozemlje, morda pa v celoti čez skupno privat cesto (v naši in njegovi lasti), že grozi tudi s tem da bo odklopil elektriko, samo da tu ima problem ker mora najprej skopat skozi 20cm betona in železja in da ne ve točno kje gre elektrika.

naj še tu potem rečem bom pač skopal in se priklopil drugje? In tu ne bo še konec, ker vem vsaj še v eno stvar, ki se lahko vpiči, ki je spet bila dogovorjena 30 let nazaj. geodeta naj kliče pa sam če ga hoče mi vemo točno kje gre meja, on nima pojma in bi jo rad postavil po njegovo. človeka pa boli vse: od tega da imamo v stanovanju klimo, do tega da imamo vsi službe.

Ne razumem v čem je problem glede cevi pod zemljo

cev gre po njegovem cca pol metra od meje in to popolnoma na meji z tretjim ozemljem (10cm od 4m visokega zidu). Če je zid recimo zamaknjen za 10cm (kar 35 let nazaj ni bila nobena posebnost) cev sploh ni na njegovem. Sam da bom zato sedaj plačeval jaz geometra...

Osebno trdim, da je to problem občine saj je vodovod NJIHOV do števca poleg tega pa sem na ta vodovod priklopljen že 36 let, občina bi se pa seveda rada izognila problemov z njim, tako da prelagajo zadeve na nas. Po zakonu so tudi dolžni zagotovit dobavo vode.

če bi hotel imam pa dovolj topov za ga udarit nazaj, kjer ga bo najbolj bolelo, vendar nisem tak sam ko me nekdo jebe v glavo udarim nazaj, najprej probam človeka streznit da ga ne boli preveč, sam tu pač ne gre.

mojo izjavo: "jaz se ne bom kregal s tabo in trenutno torej se kregaš sam s sabo" je spremenil v: "si rekel, da se z mano ne boš pogovarjal". Njegovo kričanje pač zame ni pogovor.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

hoyladri ::

števec in ventili so komplet na moji posesti on grozi z odrezom cevi!!!


Kar naj. Motenje posestva mu ne uide. Spomni se na strojanove, ko jim je občina morala izgraditi vodovod, ki ga niso imeli. Ti ga pa imaš pa ti nekdo poreže cevi.


in ja kot je nekdo že omenil elektrika gre tudi morda čez njegovo ozemlje, morda pa v celoti čez skupno privat cesto (v naši in njegovi lasti), že grozi tudi s tem da bo odklopil elektriko, samo da tu ima problem ker mora najprej skopat skozi 20cm betona in železja in da ne ve točno kje gre elektrika.


Ratuje tip senilen ali kaj ga matra ?

Naj se kar loti elektrike, se bo samo zabliskalo in ga ne bo več.

naj še tu potem rečem bom pač skopal in se priklopil drugje? In tu ne bo še konec, ker vem vsaj še v eno stvar, ki se lahko vpiči, ki je spet bila dogovorjena 30 let nazaj. geodeta naj kliče pa sam če ga hoče mi vemo točno kje gre meja, on nima pojma in bi jo rad postavil po njegovo. človeka pa boli vse: od tega da imamo v stanovanju klimo, do tega da imamo vsi službe.


Ni kaj, čas je da zadeve začneš urejati, če ne zase, pa za prihodnje generacije. Človek pa je verjetno na socialni in jamra kakšna mu je tuga.

Če ima kredit ki ga ne more odplačevati, s katerim je kupil hišo, je to lahko razlog težnje.


cev gre po njegovem cca pol metra od meje in to popolnoma na meji z tretjim ozemljem (10cm od 4m visokega zidu). Če je zid recimo zamaknjen za 10cm (kar 35 let nazaj ni bila nobena posebnost) cev sploh ni na njegovem. Sam da bom zato sedaj plačeval jaz geometra...


Zakaj bi plačeval ti, če on tebe moti.

Če misli da je na njegovem naj vloži tožbo (in plača)

Osebno trdim, da je to problem občine saj je vodovod NJIHOV do števca poleg tega pa sem na ta vodovod priklopljen že 36 let, občina bi se pa seveda rada izognila problemov z njim, tako da prelagajo zadeve na nas. Po zakonu so tudi dolžni zagotovit dobavo vode.


Je res.

Občina bi se morala pobrigati za to, pa se jim nekako ne da.

če bi hotel imam pa dovolj topov za ga udarit nazaj, kjer ga bo najbolj bolelo, vendar nisem tak sam ko me nekdo jebe v glavo udarim nazaj, najprej probam človeka streznit da ga ne boli preveč, sam tu pač ne gre.


Ignoriraj, bo že minilo.

Pač poletje je, in nekaterim vročina in pijača seka v glavo.

Avenger ::

Jep, tudi jaz mislim,d a lepo počakaj. Občina je dolžna zrihtat vodo, ne ti, priklop si že zdavnaj plačal.
It is better to be hated for what you are than to be loved for something you are not.

marsovcek ::

Ne razumem težave. Glavni vod je v lasti občine, lastniki parcel čez katere poteka pa bi morali dati služnost v korist občine. Prav tako bi morala biti urejena služnost za posamezne priključke. Vkolikor tega ni, se služnost lahko priposestuje. Pogoj je, da se (ne vem koliko) let stvar uporablja v dobri veri, da so vsa dovoljenja urejena. Tukaj bi pri tebi znal biti problem, če je sosed pred 15 leti vedel za vodovodno cev na njegovem in takrat ni reagiral.

Si sedaj že priključen na glavni vod, mimo starega ventila? Je na sosedovem ostala samo spojka? Potem zasujte cev z zemljo in pozabite nanjo. Ventil in merilni jašek si naredi na svojem ozemlju in mirno.

Sta s sosedom končna uporabnika ali gre cev še naprej? Če sta edina, potem bi bilo dobro razjasniti kolikšen del cevi je še občinski. Vkolikor je le-ta tudi na sosedovi zemlji (in verjetno je), potem občina IMO ne more kar tako zahtevati novega priklopa zate od nekje drugod.

Kar se tiče živih mej in ograj jih po črki zakona ne smeš postavljati na mejno črto ampak z odmikom v svoje zemljišče. Tako lahko tudi vzdržuješ z obeh strani, ne da bi stopil na sosedovo svetinjo :). Resnica pri nas je pa v veliki večini tekšna, da so te strukture točno po meji...

šernk ::

Tukaj bi pri tebi znal biti problem, če je sosed pred 15 leti vedel za vodovodno cev na njegovem in takrat ni reagiral.


problema tu ne vidim, ker je on z nakupom hiše sprejel tudi to da poteka vodovod po njegovem. obe hiši sta bila dokončani do leta 1980, vodovod je bil zgrajen 1976 za obe skupaj. takrat so pač napeljali od 150m stran eno alkaten cev 3/4" za obe hiši, dali umes ventil če bo treba kdaj kaj rihtat po hiši. Sosed si takrat drugega ventila v hiši ni naredil samo zase, mi pa smo dali dodatnega. to govorim o starem sosedu, ki je leta 96 ali 97 umrl. nato je čez 2 leti kupil hišo sedanji sosed.

ni problem če zapreš vodo za 3 ure zaradi popravila in to poveš. drugo pa je če zapreš vodo za 6 ur brez karkoli napovedat in med tem časom popravljaš motor, postavljaš tablo objekt je pod nadzorom itd...(imam 3 naprave, ki brez vode lahko pregorijo če so takrat priključene, imamo dvo in pol letnega otroka, ki ga moraš stalno kaj umivat). Nazadnje se je otrok z vodo igral in mu jo je zaprl seveda otrok v jok, sedaj pa dopovej ti otroku zakaj voda ne teče več (ne nimamo potrebe po varčevanju z vodo).

Si sedaj že priključen na glavni vod, mimo starega ventila? Je na sosedovem ostala samo spojka? Potem zasujte cev z zemljo in pozabite nanjo. Ventil in merilni jašek si naredi na svojem ozemlju in mirno.

sem od torka, zasuli cevi nismo ker je takoj za spojem narejen ventil za njega in je rekel, da bo on zasu ker bo še malce skopal za števec in bo. mi imamo števec in 2 ventila na našem ozemlju.

Sta s sosedom končna uporabnika ali gre cev še naprej? Če sta edina, potem bi bilo dobro razjasniti kolikšen del cevi je še občinski. Vkolikor je le-ta tudi na sosedovi zemlji (in verjetno je), potem občina IMO ne more kar tako zahtevati novega priklopa zate od nekje drugod.

po odloku od občine je javni vodovod do zadnjega T-spoja in ta je sedaj cca 10-20cm na njegovem ozemlju. od tam gre cev potem dobrih 50cm še po robu njegovega ozemlja na moje ozemlje, kjer se priključi na števec. Po odloku občine sem bil dolžen števec vgraditi sam, kar so mi pa do sedaj povedali na občini morajo do števca oni napeljati vodo. Prvotni dogovor je bil da občina pripelje novo cev 1m za zid, do tam pa naredimo mi. S tem sem se strinjal, nato se je sosed nekaj dvignil na občini in smo se dogovorili da oni pripeljejo novo cev 30m stran in do tam zgradimo mi sami. Sem se ponovno strinjal, čeprav z stisnjenimi zobmi. čez 2 dni me kličejo iz občine, da so dosegli dogovor z mojim sosedom, da se opravi priključek kjer je trenutno. cca 1 teden je trajalo, da smo skopali po sosedovih željah in v torek so opravili priklop. V petek pa kliče on na občino da odstopa od tega in da moramo priklop umaknit zaradi vdora na njegovo posest, ker smo postrigli živo mejo (postrigli smo jo na naši strani in zgoraj - ker je spet že 40 let dogovorjeno da se jo striže ali sosedje ali mi). točno na meji pa je ker so se 40 let nazaj strinjali da se jo tja posadi, on si jo pač v celoti lasti ker misli da gre po njegovem, ampak ta spor z vodo nima nikakršne povezave in če želi da je živa meja njegova bo klical geodeta da določi natančno mejo. potem bo pa še živo mejo odmikal pol metra stran kolikor je z odlokom določeno.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

marsovcek ::

Priposestvovanje sluznostne pravice se zgodi, ce se nekaj 10 ali 20 let uporablja in lastnik zemljisca temu ne nasprotuje. Tukaj zna biti od mene omenjeni problem, namrec 20 nemotenih let se niste nabrali. Obstajajo kaksne pogodbe iz 197x?

Ce se je s priklopom strinjal in je ta dejansko ze izveden, potem se po moje nima vec kaj dosti pritozevati. Pac zasujte in pozabite.

šernk ::

Priposestvovanje sluznostne pravice se zgodi, ce se nekaj 10 ali 20 let uporablja in lastnik zemljisca temu ne nasprotuje. Tukaj zna biti od mene omenjeni problem, namrec 20 nemotenih let se niste nabrali. Obstajajo kaksne pogodbe iz 197x?


pogodb iz leta 1976 ni, obstaja pa cca 20 neodvisnih prič, ki so pripravljeni pričati. 20 nemotenih let pa smo nabrali že pod prejšnjim lastnikom, zamenjava lastnika tu ne igra vloge. Bil danes pri odvetniku, ker občina je igrala na žogo: če sem se prej uklonil se bom pa še sedaj (dejansko so mi na občini povedali ob klicu, da so izdali sklep kar tako, čeprav se jim ni sanjalo ali imajo zanj pravno podlago ali ne - na kratko povedano da se rešijo problema).

Stvarna služnost je zagotovljena, če je vpisana ali ne, če hoče karkoli glede tega spremenit mora vložit tožbo in stvarne služnosti se kar tako brez pametnega razloga ne da izpodbijat če citiram zakon:

(1) Lastnik služeče stvari lahko zahteva, naj stvarna služnost preneha, če postane nekoristna za uporabo gospodujoče stvari ali če se bistveno spremenijo okoliščine, v katerih je bila ustanovljena.

Stvarna služnost preneha:
- če se lastnik služeče stvari upre njenemu izvrševanju, lastnik gospodujoče stvari pa svoje pravice tri leta zaporedoma ne izvršuje;
- če se ne izvršuje v času, potrebnem za njeno priposestvovanje;
- če je gospodujoča oziroma služeča stvar uničena.

Mi smo skratka povsem legalno priklopljeni na vodovod. Če želi občina spremenit traso vodovoda v izogib problemom so dolžni vse stroške kriti oni. Če ostanemo brez vode dlje kot 24ur so nam dolžni zagotoviti nadomestno oskrbo, drugače jim grozi od 4 do 20k eur kazni, sosed je pa že itak bil obveščen iz strani medobčinskega inšpektorata, da kakršnikoli poseg v vodovod pomeni, da leti kazen direktno nanj. V kolikor sosed res odreže cev pa je priporočal odvetnik še civilno tožbo, v kar se pa zaenkrat ne mislim spuščat. Nimam volje za hodit po sodiščih, sam če nekdo misli da je svet njegov bomo pa na sodišču spoznali koliko je res njegov.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Lonsarg ::

Ta cev je del spora med občino in sosedom in torej jasno povej tako občini(odgovori na dopis) kot sosedu(če ga slučajno pač srečaš), da naj se med sabo zmenjo. Tebe se tiče samo del cevi, ki je na tvojem ozemlju, ne glede na alternative razlage, ki se joh gre občina.

Občina te je z tem dopisom zgolj hotela potunkati v ta spor, da se njin ne bi bilo treba.

šernk ::

občina me je ubistvu v ta spor že potunkala 14 dni nazaj, sem pa sodeloval po iskanju čimhitrejše rešitve. rešitev smo našli, sem jo tudi sam izvedel in naredil praktično vse kar sta občina in sosed od mene zahtevala. 3 dni po zaključku vsega zahtevajo vsi skupaj od mene pa nekaj tretjega. Naj parkirajo helikopter 20m nad hišo, če mi drugače ne bodo sposobni zagotovit vode.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

r3dkv1c4 ::

Vsi ste pametni ampak noben od vas pa ne pozna sosedove plati zgodbe.

To bi se šele razpisali, ko bi jo sližali.

Tipično slovensko, nekdo nekaj reče čez drugega in gas narod navali po njem.;((
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

MadMen ::

šernk je izjavil:

občina me je ubistvu v ta spor že potunkala 14 dni nazaj, sem pa sodeloval po iskanju čimhitrejše rešitve. rešitev smo našli, sem jo tudi sam izvedel in naredil praktično vse kar sta občina in sosed od mene zahtevala. 3 dni po zaključku vsega zahtevajo vsi skupaj od mene pa nekaj tretjega. Naj parkirajo helikopter 20m nad hišo, če mi drugače ne bodo sposobni zagotovit vode.

Ti pa si pacient...

šernk ::

Vsi ste pametni ampak noben od vas pa ne pozna sosedove plati zgodbe.


se skrivam pod sveže registriranem imenom? zgodba, ki jo pišem je še precej olepšana in sem izpustil precej neumnosti, ki jih počne in bi če bi želel lahko klical policijo 3-4x tedensko, pa je nočem. Ampak se z njegovimi lastnimi problemi ne mislim ukvarjat, vse kar hočem je da nas pusti pri miru.

zadnja 3 leta je delovalo to, da je bil na ignore mode: torej če smo se srečali smo se pozdravili to je pa to, drugih kontaktov z njim do pred 3 tedni praktično nismo imeli. Ignore mode ni deloval več, od kar se je spomnil da lahko zapira vodo po svoji želji brez najave. Če bi res popravljal vodo ne bi bil problem ampak je ni. Ko mi je občina potrdila (IMAM PISNO iz strani občine) da lahko izvedem tam priklop sem ga vprašal še jaz osebno, je rekel ni problema skopaj, občina je želela potem da skopam malce več, sem mu spet povedal in je rekel ni problema sem rekel da občini da dovolim, tretji dan ko mene ni bilo doma in so prišli priklopit se je pa spomnil da ni skopano kot on želi (prej ni prišel zraven pa bi lahko). Smo skopali potem še po njegovi želji in vse. 3 dni po priklopu se spomni da pa tega ne bo več dovolil in sedaj gremo pač po črki zakona.

lahko reši zadevo občina, lahko pa mi sodišče naloži da moram zadevo rešit sam. raje zapravim 3k eur za sodišče in zelo verjetno zmagam magari čez 5 let, kot pa da dam 3k eur za vodovod in se nato zapiči v elektriko, katere premik me bo stal vsaj 10k eur, če gremo spet na isti način. Za elektriko smo spet sami kopali, tako kot smo kopali za vodovod in tako kot smo kopali za telefon! tako se je pač delalo 40 let nazaj na podeželju če si hotel kaj imet.

Ti pa si pacient...

ker zahtevam, da upravljalec vodovoda naredi kar mu zakon veleva, torej mi dobavlja vodo za katero plačujem? mejimo na 3 sosede in on meji na tri sosede. Ugotovite s koliko sosedi imam jaz probleme in s koliko sosedi ima on probleme, sedaj sem pa jaz pacient heh.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Alien123 ::

jaz se ne bi pustil, če sta že bila vse zmenjena pol pa si je premislil.. Treba v življenju tudi kdaj naredit, pa se ne pustit vsem, tak kot se večinoma deklice tukaj na slo-techu.. Če bo tožba bo tožba, fuck it, itq veš da boš zmagal in boš pol dobil nazaj.. Da bi se vsakemu pustil, kam smo prišli.. aja saj slovenija, hlapci vedno :)

šernk ::

nazaj ne bom dobil nič denarja tudi če zmagam. ker mu ne bo kaj vzet! oz treba bi ga blo tožit potem še za tiste stroške. je imel v zadnih 15ih letih že nekajkrat na domu: policijo, sodne vročitelje in izterjevalce. predvidevam pa da se gre za stare grehe (niti ne bom razlagal katere) in da ima dolgove še do države.

popustim če imam mir potem. miru pa nimam in ga ne bom imel dokler se vse zadeve ne reši. In rešitvi sta v tem primeru samo dve:
- naredim vse tako kot on želi,
- sodišče določi kako se zadeve reši.

in ker človek ne more spreminjat stvari, ki so bile dogovorjene 40 let nazaj kar tako iz danes na jutri gremo pa po težji poti. jebat ga, trenutno mi daje prav 95% ljudi s katerimi se poznamo, za preostalih 5% bom pa idiot.
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

Aston_11 ::

Stvari so take: vsi, ki popuščajo iz x razloga (ponavadi miru), pridejo do točke, ko ne morejo več popuščati, ker nasprotna stran pač to dejstvo izkoristi do konca. Prej ali slej torej moraš nekaj narediti. Še vsak, ki je ves čas popuščal, je prišel do točke, ko tega ni mogel več. Bodisi motenje posesti (zapiranje vode), bodisi kazaneska ovadba (poškodovanje tuje stvari), bodisi ugotovitev in vknjižba služnosti ali ustanovitev nujne poti (vodovod), če je problem v služnosti.... ali pa vse skupaj. Občina (in sosed) te je napela takoj, ko si šel prestavljati in na novo kopati.

mihec87 ::

Škoda da se ni dalo ventil na vsak vod za t-spojem-tako ne more rečt nekaj sem popravljal..Sicer pa mi ni jasno kako mu pustijo dostop do ventila pred števcem saj lahko z lahkoto naredi obvod mimo števca...
V klet par platojev vode...Ko zapre pa poklicat ustrezne službe..

Glede na povedano mislim da ne boš nikoli imel mira če se pustiš..

Lonsarg ::

No, dokler gre za manjše denarje in manjše nevsečnosti ni nič narobe se pustit, je zelo praktično. Ko pa pomeni pustiti se skeširat za celo plačo in več pa seveda ne gre več.

r3dkv1c4 ::

šernk je izjavil:

Vsi ste pametni ampak noben od vas pa ne pozna sosedove plati zgodbe.


se skrivam pod sveže registriranem imenom? zgodba, ki jo pišem je še precej olepšana in sem izpustil precej neumnosti, ki jih počne in bi če bi želel lahko klical policijo 3-4x tedensko, pa je nočem. Ampak se z njegovimi lastnimi problemi ne mislim ukvarjat, vse kar hočem je da nas pusti pri miru.

zadnja 3 leta je delovalo to, da je bil na ignore mode: torej če smo se srečali smo se pozdravili to je pa to, drugih kontaktov z njim do pred 3 tedni praktično nismo imeli. Ignore mode ni deloval več, od kar se je spomnil da lahko zapira vodo po svoji želji brez najave. Če bi res popravljal vodo ne bi bil problem ampak je ni. Ko mi je občina potrdila (IMAM PISNO iz strani občine) da lahko izvedem tam priklop sem ga vprašal še jaz osebno, je rekel ni problema skopaj, občina je želela potem da skopam malce več, sem mu spet povedal in je rekel ni problema sem rekel da občini da dovolim, tretji dan ko mene ni bilo doma in so prišli priklopit se je pa spomnil da ni skopano kot on želi (prej ni prišel zraven pa bi lahko). Smo skopali potem še po njegovi želji in vse. 3 dni po priklopu se spomni da pa tega ne bo več dovolil in sedaj gremo pač po črki zakona.

lahko reši zadevo občina, lahko pa mi sodišče naloži da moram zadevo rešit sam. raje zapravim 3k eur za sodišče in zelo verjetno zmagam magari čez 5 let, kot pa da dam 3k eur za vodovod in se nato zapiči v elektriko, katere premik me bo stal vsaj 10k eur, če gremo spet na isti način. Za elektriko smo spet sami kopali, tako kot smo kopali za vodovod in tako kot smo kopali za telefon! tako se je pač delalo 40 let nazaj na podeželju če si hotel kaj imet.

Ti pa si pacient...

ker zahtevam, da upravljalec vodovoda naredi kar mu zakon veleva, torej mi dobavlja vodo za katero plačujem? mejimo na 3 sosede in on meji na tri sosede. Ugotovite s koliko sosedi imam jaz probleme in s koliko sosedi ima on probleme, sedaj sem pa jaz pacient heh.

Ne razumeš, ST ni pravi naslov za reševanje spora med teboj in tvojim sosedom.
Lahko pa grem za mediatorja v zameno za dobro plačilo.;)
Vsaka stvar ima svojo mejo.

You can ban me, but you can't shut me down!

šernk ::

smo zadevo rešili danes na občini po pestrem dvournem sestanku kjer sem bil iz njegove strani obtožen praktično tega da živim. ne 100% kot sem želel vendar se mi ne da ukvarjat s tožbo zaradi 5 ur dela in ker preprosto zaradi 2 letnega otroka v družini ne moremo biti 24 ur brez vode. mi naredimo izkop cca 1m za zid, občina pa potem opravi komplet priklop.

ni 100% kar verjamem da mi pripada, vendar bolje od začetnega predloga da moramo sami izkopat in napeljat cev cca 30-40m stran je. zadevo se umakne s tem na posest drugega soseda s par ur mojega dela in praktično brez drugih stroškov. Se pa s tem problemi seveda ne bodo zaključili in bo teden dni po preklopu našel drug problem (tri imam na izbiro, najbolj verjetno je da bo zbral pa 2).
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

šernk ::

vprašal sem za nasvet, kdo tebi vsiljuje da temo sploh bereš?
In general, high velocity doesn't produce harmful injuries.
But what is dangerous is the high acceleration
or deceleration given at a certain time interval.

okidoki ::

Oh, koliko brezveznih tem je na tem forumu - eni in isti posiljujejo s kitajskimi mobiteli, sprašujejo "budalaščine" pa vse preživimo. Kar ti ni po volji pač ne bereš.
Šernk - hvala, da deliš z nami svoj problem - nisi edini, ki je mnenja -LE VRAG -NE SOSED JE MEJAK!

Baja ::

zrihtaj vodo. nato ženo pa deco na dopust, pa teden delavne akcije s 5imi kolegi od 06-22h. švasanje, fleksanje, kakšni kvadrat trave pokositi na 4 ure, ja, obvezno kakšni trashmetal na 100db zraven - pa štople v uha. zverinsko dretje zaželjeno. reflektor v njegovo spalnico (da bote vidli ponoči karte špilat), pripelji avtobus kolegov - naj mu gre vsakih 5min en pozvonit pa vprašat kje si ti doma, ...

ko bo naslednjic zacel težiti, mu povej da boš v kratkem spet eno sobo prenavljal.

zna pomagat. mojega soseda več ne moti če kosim čez teden popoldne, odkar sem enkrat košnjo prestavil na 6. uro zjutraj. tudi takrat ni prišel težit, hehe :D

kakorkoli boš uredil, jaz mu preveč nebi popuščal.

edit: foter je enkrat v prejsnji bajti sosedu zagrozil, da bo prodal našo hišo ciganom, če nebo mira. :)

Zgodovina sprememb…

  • spremenil: Baja ()

krneki0001 ::

Men je sosed stalno petarde metal na moj vrt pred in med novim letom. (na njegovega ni, ker potem bi moral za sabo pospravljat). Pa sem zjutraj na 1.1. ob 6h topovski udar pred njegova vrata postavil in ko je počilo je v gatah ven priletel. Sem mu čestital za novo leto in se odpravil domov. Od takrat je že par let, pa niti ene petarde ni več vrgel, tudi na svojo zemljo ne.

S sosedi moraš tako kot s cigani. Pokazat jim, da si bolj nor od njih in te bodo za večno pustili pri miru.

Zgodovina sprememb…

  • predlagal izbris: Lonsarg ()
«
1
2


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Odmik električnih drogov - Elektro Maribor

Oddelek: Loža
84825 (4406) Tilen
»

Kdo vzdržuje vodovod?

Oddelek: Loža
273931 (1996) KoKi
»

Arso prek privat parcele dostopa do vremenske postaje

Oddelek: Loža
374895 (3847) Go-ahead
»

Država, občine in kabelske kanalizacije

Oddelek: Omrežja in internet
385349 (4892) BlueRunner
»

Izračun komunalnih prispevkov in cena gradbenega dovoljenja ?

Oddelek: Loža
2533552 (2747) tony1

Več podobnih tem