Forum » Omrežja in internet » Bizarna tezava v lokalnem omrezju
Bizarna tezava v lokalnem omrezju
Ahim ::
Je ze kdo naletel na kaj podobnega:
Ko se na Inno V60U z vkljucenim DHCPjem prikljuci wifi klient (ki je nastavljen tako, da pridobi IP preko DHCP), se obcasno (recimo v 10-20% primerov) zgodi, da ostale naprave v omrezju, ki so prikljucene oziceno in imajo vse nastavljen staticen IP, ne morejo vec komunicirati z routerjem, wifi klient(i) pa deluje(jo) brez pripomb.
Ker tezave ne znam sam poljubno replicirati, ampak do nje pride samo obcasno, zaenkrat se ne vem kaj se v omrezju takrat dogaja (bom naslednjic pognal Wireshark).
Ko se na Inno V60U z vkljucenim DHCPjem prikljuci wifi klient (ki je nastavljen tako, da pridobi IP preko DHCP), se obcasno (recimo v 10-20% primerov) zgodi, da ostale naprave v omrezju, ki so prikljucene oziceno in imajo vse nastavljen staticen IP, ne morejo vec komunicirati z routerjem, wifi klient(i) pa deluje(jo) brez pripomb.
- Na oziceni napravi (racunalniku) komunikacija spet stece, ce disablam in ponovno enablam mrezno kartico ali restartam racunalo.
- DHCP address pool je od 192.168.1.50 do .99, router je 192.168.1.1, staticni naslovi pa so vsi med 192.168.1.100 in .199.
- V omrezju ni drugih DHCP streznikov.
- Na tezavo ne vpliva to ali je DHCP lease nastavljen fiksno ali izbere streznik naslov iz poola.
- DHCP uporabljajo samo wifi klienti.
- Wifi klienti so pogosto na robu dometa wifi signala, zato se povezava pogosto prekine.
- Edino "pravilo" pri pojavljanju tezave je, da se najpogosteje pojavi zjutraj, ko se aktivira prvi wifi klient - torej po tem, ko je bil wifi klient dolgo casa neaktiven in so vsi DHCP leasi potekli.
Ker tezave ne znam sam poljubno replicirati, ampak do nje pride samo obcasno, zaenkrat se ne vem kaj se v omrezju takrat dogaja (bom naslednjic pognal Wireshark).
crniangeo ::
in katere ipje dobijo wifi clienti ? :) Pa baj d vej, dobro bi bilo si omisliti nek boljsi router :)
Convictions are more dangerous foes of truth than lies.
Dobili so prve po vrsti, torej 192.168.1.50, .51 in .52, odvisno od tega kateri se prvi poskusa prijaviti.
Zdaj so nastavljeni fiksni leasi in dobijo 192.168.1.40, .41 in .42 (ki so zunaj DHCP address poola in jih tudi nobena druga zadeva v omrezju ne uporablja), vsak klient tocno tako, kakor je nastavljeno.
Obcutek imam, da ni kriv router, pa kakrsenkoli ze je, temvec nekaj v implementaciji IP (ARP) na Windowsih.
Zdaj so nastavljeni fiksni leasi in dobijo 192.168.1.40, .41 in .42 (ki so zunaj DHCP address poola in jih tudi nobena druga zadeva v omrezju ne uporablja), vsak klient tocno tako, kakor je nastavljeno.
Obcutek imam, da ni kriv router, pa kakrsenkoli ze je, temvec nekaj v implementaciji IP (ARP) na Windowsih.
Pesimist ::
meni se ne. Bolsega ruterja pa tudi nebos dobil za 0EUR ki prebavi easy 300Mbit+
Se mi je pa na prejsnem dogajalo nekaj podobnega innbox50u dokler nisem pogruntal. Namerec moji stndardni fixni IPji so bili 192.168.1.1 vse do .10, Iz neznanega razloga je par emsecev nazaj zacel dodajati SiolBoxom te IPje namesto tistih 10.x.x.x al kaj so ze bili in so konfliktali.
Se mi je pa na prejsnem dogajalo nekaj podobnega innbox50u dokler nisem pogruntal. Namerec moji stndardni fixni IPji so bili 192.168.1.1 vse do .10, Iz neznanega razloga je par emsecev nazaj zacel dodajati SiolBoxom te IPje namesto tistih 10.x.x.x al kaj so ze bili in so konfliktali.
Zgodovina sprememb…
- spremenilo: Pesimist ()
Invictus ::
Naredi DHCP rezervacije in se ne zafrkavaj s statičnimi IPji.
Poleg tega pa, zakaj že rabiš statični IP?!?!?!
Poleg tega pa, zakaj že rabiš statični IP?!?!?!
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."
http://goo.gl/2YuS2x
http://goo.gl/2YuS2x
Ni nobenih Siolboxov ali IP telefonov v omrezju, vsi porti so nastavljeni kot data (namenjeni torej racunalnikom in smart TVju). To sem pozabil omeniti.
Staticni IPji za ozicene racunalnike so staticni, ker pac so, itak se ne spreminjajo.
Fiksno doloceni DHCP naslovi ("DHCP rezervacije") ne pomagajo - tezava se pojavi kljub temu, da je wifi klient dobil fiksno dolocen naslov preko DHCP (kadar se tezava pac pojavi).
Tezava se pojavi izkljucno na ozicenih racunalnikih (s staticnim IPjem), pa se to zgolj v 10-20% primerov situacij, ko se kak wifi klient poveze v omrezje.
Za probo sem namesto fiksnega DHCP naslova dodelil enemu wifi klientu staticni IP in zdaj z njim preizkusam - vse dela brez tezav. Grize me, ker ne morem problema replicirati po mili volji, da bi vsaj ugotovil kaj pri tistem DHCPju tako zmede namizni racunalnik, da ni vec sposoben komunicirati z nicemer dokler ne inicializira ponovno mrezne kartice.
Staticni IPji za ozicene racunalnike so staticni, ker pac so, itak se ne spreminjajo.
Fiksno doloceni DHCP naslovi ("DHCP rezervacije") ne pomagajo - tezava se pojavi kljub temu, da je wifi klient dobil fiksno dolocen naslov preko DHCP (kadar se tezava pac pojavi).
Tezava se pojavi izkljucno na ozicenih racunalnikih (s staticnim IPjem), pa se to zgolj v 10-20% primerov situacij, ko se kak wifi klient poveze v omrezje.
Za probo sem namesto fiksnega DHCP naslova dodelil enemu wifi klientu staticni IP in zdaj z njim preizkusam - vse dela brez tezav. Grize me, ker ne morem problema replicirati po mili volji, da bi vsaj ugotovil kaj pri tistem DHCPju tako zmede namizni racunalnik, da ni vec sposoben komunicirati z nicemer dokler ne inicializira ponovno mrezne kartice.
bobby ::
Dej nastavi leas time iz default na 72ur da vidis, ce se ti bo naoaka se pojavljala vsako jutro ali na vsake 3 dni
Ce eksplicitno ne odgovorim osebam PNG ali PR,..I dont care about your opinion.
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | Domače/javno omrežje statika/dinamikaOddelek: Omrežja in internet | 3573 (2864) | Pithlit |
» | Innbox v50 in ruter - volume 2Oddelek: Omrežja in internet | 3248 (2702) | mayne |
» | Zaradi mreže se mi tresejo možganiOddelek: Pomoč in nasveti | 3050 (2066) | Cervantes |
» | Postavitev mreže z dvema routerjemaOddelek: Omrežja in internet | 3881 (3355) | NeMeTko |
» | dva IP-ja na eni NICOddelek: Omrežja in internet | 2834 (1770) | Yacksy |