» »

Wifi stikalo, wifi vtičnica

Wifi stikalo, wifi vtičnica

looser ::

dober dan, verjetno že N podobnih tem, pa vseeno tvegam posmeh, ker sem n00b, dajte vsaj link na nekaj, da ne bom utonil v nevednosti... :)

kje ste (ali pa veste, da bi) nabavili te zadevščine in koliko koštajo, če so bolj zanimive? so kakšne namenjene tudi za vlažne prostore? rabili bi ene 30 (10 enopolnih, 10 izmeničnih, 10 križnih) wifi stikal, pa ene 15 wifi vtičnic (dve za večje obremenitve) pa še ene wifi 25 hd kamer, ki tudi snemajo.

gre za kakšno namenske android appje (in za vsako zbamko posebej) ali je nek standard, katerega je možno uporabiti v vseh (tudi svojih) aplikacijah?

matobeli ::

Sploh ni neumno vprašanje.

Zaenkrat se mi zdi da nihče nima nekega "standardnega" protokola komunikacije. Najboljš je če kupiš od istega prizvajalca. Preglej ebay, aliexpress, googlaj...

Za neko normalno ceno in da bi delovalo meni še ni uspelo nič konkretnega najti.

ToniT ::

WiFi vtičnica????

SeMiNeSanja ::

WiFi stikala??? križna???

To bo najbrž tista IoT šara, da sediš na morju v ležalniku in prek tablice sosedom doma uprizoriš lightshow, ko po celi hiši prižigaš in ugašaš luči, TV, radio,....

Sorry, nisem ekspert za to področje. Saj zveni interesantno, ampak se mi zdi, da še vedno ni zares dozorelo za množično rabo (tudi ker ni nekih resnih interoperabilnih standardov). Poleg tega pa še varnostno te igračke kar naprej na križ pribijajo...

matobeli ::

Točno to fanta, stvari že obstajajo, ampak so zaenkrat še v povojih.

Jaz mam recimo tole vtičnico (prodajam če koga zanima):
http://www.dx.com/p/orvibo-wiwo-s20-sma...
Ampak to je nadometna rešitev, pa še to samo do 10A, brez ozemljitve.

Stikala za luči ipd. so pa tudi, ampak nisem 100% če križna, oziroma če se "križnost" kar vprogramira noter.

AnotherMe ::

SeMiNeSanja je izjavil:

To bo najbrž tista IoT šara, da sediš na morju v ležalniku in prek tablice sosedom doma uprizoriš lightshow, ko po celi hiši prižigaš in ugašaš luči, TV, radio,....

To je kul - problem nastane verjetno, ko ti sosed začne upravljati z tvojimi napravami :D

ToniT ::

Pri teh zadevah je potrebno paziti na RF filtre, ki jih kitajska roba običajno nima.

Sam....25 HD kamer? Pa kaj imaš to trezor narodne banke ali kaj? Gojiš rožice v kleti pa bi vsako posebej snemal kako raste?

Ali rabiš kamere za to, da preveriš, če se je luč preko WiFi stikala tudi zares ugasnila?

Meni se zdi to vse skupaj kar malo overkill za WiFi. Če ne boš imel množice accesspointov, ti bodo HD kamere zabile Wifi, da na koncu nobena reč ne bo več delovala kot bi morala. Si kaj preveril, koliko HD kamer lahko obesiš na en accesspoint? Bo treba malo preračunat zadevo, na pamet to ne bo ravno posrečeno.

looser ::

SeMiNeSanja je izjavil:

Sam....25 HD kamer?

25 je zgornja meja, gre pa za dokaj velik, ehm, facility :) fajn pa bi bilo, da je kamera dovolj smart, da ko zazna gibanje, da ga posname (tudi zase) in dela posnetke na nek skupen medij. ja, gre za to, da imas zasciten futuristicen dostop od koderkoli, poenostavljeno kot v tistem filmu Ex Machina, vendar za slovenski standard...

Zgodovina sprememb…

• spremenilo: looser ()

Rias Gremory ::

Te stvarce so ponavadi luknjaste kot švicarski sir.
Mirno gledamo, kako naš svet propada,
saj za časa našega življenja ne bo popolnoma propadel.

espacious ::

http://netichome.com/
http://qubino.com/
Slovenski proizvod, z-wave tehnologija...

ostali namigi: fibaro, vera, z-wave plus,... za kamere pa Foscam, ki mi sicer ni najbolj vsec.
Ce te zanima vec konatkt na ZS.
LP, espacious

Če rabiš resno varovanje, potem pozabi na WiFi kamere - kdorkoli z enostavnim motilcem WiFi signala za par 10 $ z Ebay-a bo prekinil signal in postal 'neviden'. WiFi je tu bolj primeren za kakšno manj pomembno kamero, npr. na uvozu na parkirišče, kamor lahko postane zoprno vleči kabel.

Foscam in podobno je home-IoT igračkarija in tudi slučajno ni za kakšno resnejše varovanje.

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Pametno stanovanje (strani: 1 2 3 450 51 52 53 )

Oddelek: Elektrotehnika in elektronika
2639479942 (1137) TRIROG
»

Katera je dobra IoT platforma za upload meritev?

Oddelek: Programska oprema
71279 (936) Groove
»

Huda ranljivost v vseh napravah z Wi-Fi (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Varnost
7225238 (20203) SeMiNeSanja
»

Kitajske IP kamere (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
5011491 (8504) okica11
»

Veliki brat prihaja prek žarnic v Ikeo blizu vas (strani: 1 2 )

Oddelek: Novice / Zasebnost
6419068 (15731) Furbo

Več podobnih tem