» »

wifi ip kamera in LTE

wifi ip kamera in LTE

Tero ::

Pozdravljeni.
V planu imam na en počitniški vikend priklopit eno wifi ip kamero. Problem pa je da drugega inerneta kot LTE ni. Natančneje v mojem primeru imam Simobil in Huawei LTE cube
Kot nekateri veste mobilni operaterji v Sloveniji blokirajo vse dohodne tcp in udp porte. Vsaj koliko sem se jaz pozanimal pri ponudnikih druge možnosti ni. Zadeva deluje precej podobno kot da bi uporabljal NAT.
Torej moje vprašanje kako sploh priklopit ip kamero? Od doma oziroma bi seveda rad gledal živo sliko. Izkušenj z IP kamerami nimam a predvidevam da imajo naketere vgrajene kakšen http server ali kaj pdoobnega na katerega se povežeš. Ugibam tudi da proizvajalci omogočajo tudi nakakšen streaming na njihov server in ti dalje gledaš od doma. To bi v teoriji delovalo a mi ni najbolj jasno koliko bandwitha to požere? Namreč mobilni podatki v Sloveniji so omejeni in jaz bi seveda rad da se video streama samo takrat ko jaz doma dejasnko gledam sliko. Tudi če se sam lotim kakšnega forwardinga podatkov na moj server imam še vedno problem kako "šparat" z bandwithom.

Torej kakšna ideja oziroma ima kdo kakšne dejanske dizkušnje "iz terena"?
Give a man a fish, he'll be fed for a day.
Teach a man to fish and he'll drown himself.

AC_DC ::

Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Nadzorna kamera (strani: 1 2 )

Oddelek: Kaj kupiti
6725277 (5780) refosk
»

IP kamera, mobilno omrežje

Oddelek: Omrežja in internet
71777 (1425) gglazar