» »

CV in portoflio par vprašanj

CV in portoflio par vprašanj

kristjanG ::

Zdravo, imam nekaj vprašanj glede CV ja ter portofolija, torej kako se predstaviti delodajalcu. Do sedaj sem uporabljal CV, ki smo ga izdelali v srednji šoli preko spletne strani Europass. Zadeva mi sploh ni bila všeč oziroma ni bila ravno najbolj pregledna, medtem ko so nam profesorji za prakso težili da je to edini možen način. Seveda sem CV sproti updatal itd... Problem zdaj nastane, ker je zadeva kar nasičena. Delovne izkušnje sem si nabiral od 1. letnika srednje z občasnimi deli v proizvodnji/trgovinah zraven sem imel napisano tudi prakso ki sem jo opravljal v srednji šoli. + opravljeni predmeti in znanja ki sem jih pridobil. Trenutno sem študent 1. letnika FRI in se trudim najti delo v slovenskih IT firmah. Je pametno navajati da imam delovne izkušnje tudi iz del ki se ne tičejo računalništva?
Prav tako se mi zdi pametno da bi imel nek portofolio na githubu ampak problem je spet v tem kaj gor nalagat. Neki majhni programčki verjetno delodajalca ne zanimajo, kakšnih večjih projektov pa seveda nimam za sabo.

Predvidevam da je tukaj kar nekaj uporabnikov, ki so na drugi strani in te CV je prebirajo zato me zanima vaše mnenje kaj napisati, kako urediti itd.. Tako da sem odprt za vse nasvete in predloge.

msjr ::

Europass CV je pregleden in pomaga, pri velikih firmah je ta ali podobni formati takorekoč obvezen. Delovne izkušnje iz drugih del je vsaj po moje pametno navajati, ker se s tem vidi, da imaš delovne navade, pa tudi da se znaš "obrniti", kar je pri reševanju problemov zelo pomembno.

Portfolio na githubu ni slaba stvar. Mali programčki včasih rešijo velike probleme. Je pa fino, da ne pišeš v tri dni, ampak za vsako stvar znaš povedat proces: problem -> rešitev.

kristjanG ::

super, hvala za tale odgovor. Torej naj se kar držim europassa in ne kompliciram. Sem mislil nekaj v podobnem stilu europassa ampak da imam sam več kontrole nad izgledom, obliko, načinom navajanja podatkov itd...

technolog ::

Je pametno navajati da imam delovne izkušnje tudi iz del ki se ne tičejo računalništva?


Načeloma ne za tiste, ki iščejo trajno zaposlitev. Ampak če si študent in iščeš študentsko delo, so zate drugačna pravila.

Ne se preveč ukvarjat s CVji in githubom, samo na čimveč intervjujev pejd.

Invictus ::

Pri CVjih je samo ena fora.

Vse pomembne informacije za službo morajo biti na prvi strani. Ker noben kadrovnik ne bo šel brati druge...

Za primer CVja si lahko vzameš template Elona Muska.

http://www.businessinsider.com/elons-mu...
"Life is hard; it's even harder when you're stupid."

http://goo.gl/2YuS2x

carota ::

+1 za Invictusov predlog

Ko pošlješ CV vključi relevantne podatke za dotično delovno mesto, ne pošiljat generičnih CV-jev kjer opisuješ, da si pupmal gume viličarjem, če je delovno mesto v IT. Nerelevantne izkušnje lahko navedeš vse v enem stavku na dnu. Če ne stoji vse na 1 strani, je predolgo. Europass lahko priložiš zraven.

GitHub account in tvoje delo gor je zelo dobrodešel del - se vidi, da si nekaj delal, lahko se vidi kaj te zanima in na kakšen način razmišljaš, na kakšnem nivoju si ... Poleg tega znaš uporabljat Git, ki ga večina tvojih konkurentov ne.

In še nekaj - ne se posvetit samo CV-ju, tudi ko pošiljaš mail se potrudi. Če boš tukaj pisal v slengu, brez oblike, glave in repa, ne bo nihče odprl CV-ja.


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Življenjepis - Kaj, kako?

Oddelek: Loža
173235 (462) Grizzly
»

CV, vprašanja in nasveti

Oddelek: Loža
274373 (1147) gwtlwesncw
»

Delodajalci kaj pričakujete od CV?

Oddelek: Loža
416665 (4206) Tear_DR0P
»

CV...in kaj še?

Oddelek: Loža
303653 (2193) vostok_1
»

CV in/ali življenjepis (strani: 1 2 )

Oddelek: Loža
6419729 (16766) Invictus

Več podobnih tem