Forum » Operacijski sistemi » WLAN interface zamenjal ime
WLAN interface zamenjal ime
harmony ::
Vceraj je kar naenkrat moj wlan1 interface dobil novo cudno ime.
Sem guglal in prisel do "resitve", tako da sem v 70-persistent-net.rules dodal rocno ime wlan1
Datoteka je sicer prazna.
Vse lepo in prav, interface je dobil wlan1 ime, ampak ko zelim kartico dati v monitoring nacin z airmon-ng mi pa napise:
cat: /sys/class/ieee80211/phy3/device/net/wlan1mon/type: No such file or directory
Newly created monitor mode interface wlan1mon is *NOT* in monitor mode.
Removing non-monitor wlan1mon interface...
Mi lahko kdo pomaga in osvetli, kaj tocno je sploh spremenilo ime wlan interface-a.
Sem guglal in prisel do "resitve", tako da sem v 70-persistent-net.rules dodal rocno ime wlan1
Datoteka je sicer prazna.
Vse lepo in prav, interface je dobil wlan1 ime, ampak ko zelim kartico dati v monitoring nacin z airmon-ng mi pa napise:
cat: /sys/class/ieee80211/phy3/device/net/wlan1mon/type: No such file or directory
Newly created monitor mode interface wlan1mon is *NOT* in monitor mode.
Removing non-monitor wlan1mon interface...
Mi lahko kdo pomaga in osvetli, kaj tocno je sploh spremenilo ime wlan interface-a.
Ma ja ocitno je zarad updejta. Sem se spomnil, takoj ko si napisal, ce sem updejtal.
OS: 4.4.0-kali1-amd64 #1 SMP Debian 4.4.6-1kali1 (2016-03-18) x86_64 GNU/Linux
Ideje, kako bi problem lahko resil?
OS: 4.4.0-kali1-amd64 #1 SMP Debian 4.4.6-1kali1 (2016-03-18) x86_64 GNU/Linux
Ideje, kako bi problem lahko resil?
Zgodovina sprememb…
- spremenil: harmony ()
Ponovno deluje.
V 70-persistent-net.rules
sem dodal:
SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="ath9k_htc", ATTR{address}=="MAC_NASLOV", ATTR{type}=="1", NAME="wlan1"
Razlika od prej je, da sem dodal se DRIVERS=="ath9k_htc" in stvar je zacela delovati.
Se ze veselim naslednjega updejta, ko bo to vrstico izbrisalo. :)
V 70-persistent-net.rules
sem dodal:
SUBSYSTEM=="net", ACTION=="add", DRIVERS=="ath9k_htc", ATTR{address}=="MAC_NASLOV", ATTR{type}=="1", NAME="wlan1"
Razlika od prej je, da sem dodal se DRIVERS=="ath9k_htc" in stvar je zacela delovati.
Se ze veselim naslednjega updejta, ko bo to vrstico izbrisalo. :)
Vredno ogleda ...
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
---|---|---|---|
Tema | Ogledi | Zadnje sporočilo | |
» | OpenWRT in OpenVPN (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 10307 (8167) | BivšiUser2 |
» | SSH forwarding na MikrotikuOddelek: Omrežja in internet | 1806 (1546) | miki133 |
» | Mikrotik RB2011UiAS-2HnD-IN na Amisu, bizarno počasen internet. (strani: 1 2 )Oddelek: Omrežja in internet | 12310 (9590) | Invictus |
» | XBMC + IPTV + 2 mrežni karticiOddelek: Programska oprema | 5092 (3836) | markostano |
» | eth3 -> eth0?Oddelek: Operacijski sistemi | 1502 (1346) | poweroff |