» »

NBA

NBA

««
7 / 16
»»

fantasycamp ::

sebek1 je izjavil:

Cavsi bi tole gladko zgubli, če bi Draymond bil na igrišču, preveč zgubijo na obrambi in napadu, čudno, da je igra sploh bila tak izenačena, Barnes je igral slabo, Cavsi ga niso rabli niti pokrivat, isto benč. NBA je videl možnost podaljšanja serije in to smo dobili.


Kaj to pove o Curryju ki je kao Jordan like...?
kaj se tgodi če mu dajo fMVP, je to pošteno?

bambam20 ::

fantasycamp je izjavil:

sebek1 je izjavil:

Cavsi bi tole gladko zgubli, če bi Draymond bil na igrišču, preveč zgubijo na obrambi in napadu, čudno, da je igra sploh bila tak izenačena, Barnes je igral slabo, Cavsi ga niso rabli niti pokrivat, isto benč. NBA je videl možnost podaljšanja serije in to smo dobili.


Kaj to pove o Curryju ki je kao Jordan like...?
kaj se tgodi če mu dajo fMVP, je to pošteno?



Tole bo še zanimivo komu ga bodo dali v primeru da naslov osovjijo Warriorsi. Sam sem zato, da ga dobi Iggy znova.Ali Green. Ali Green?

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

jnovak ::

Finals MVP?

LBJ je trenutno najboljši v naslednjih kategorijah: skoki, asistence, ukradene žoge, blokade ... pri PPG je pa v skupno 5 tekmah dal 1 točko manj kot Kyrie, tako da zaostaja za 0,2 v tej kategoriji. Pa 4 double-double ima. Met iz igre 49,6 %.

Res nisem pričakoval tega - ampak se je folk že tako navadil in razvadil, da je vse to že preveč povprečno (zanj). Je pa logično, da nagrada odide z zmagovalcem. Torej si je potrebno pogledati še kandidate nasprotne ekipe :)

GSW ima nenormalno (še nikoli prej videno) dobro ekipo; do zadnjega na klopi (no ja, tule malo pretiravam, do zadnjega glih ne).
V primeru zmage bi pomoje šel MVP v roke Greenu. Si zasluži. Iguodala mu je za petami. Res dobro ustavlja Jamsa. Tudi po +/- sta daleč pred ostalimi.
Lahko pa z eno super predstavo na 6. tekmi Curry gladko pobere nagrado - pač mainstream mediji ga bi takoj okronali.

bambam20 ::

Sam mislim, da bi moral Curry ponovit 4-to tekmo, da bi bil MVP. Zato se bolj nagibam Greenu.

kakorkoli. 6-ta bo norišnica. Se že veselim Res škod,a so bile prev tri takšno mrtvilo.

kitajc ::

Kaj pa Thompson? Prve tri tekme je bil bolj tako tako, amapak sedaj pa igra zelo dobro. Če bi odigral obe takole bi bil on MVP.

Zdi se mi povsem neumestno, da je MVP iz vrst zmagovalne ekipe. Njihova nagrada je že skupna zmaga. Zakaj pa potem MVP redne sezone ni vedno iz najboljše ekipe tega dela. Na koncu morda celo je, amapak nominirani so pa tudi ostali.

Vsi vemo, kdo je MVP zadnjih nekaj final...

GS igra brez Boguta niti ne tako slabše. Ni mi jasno, kako lahko rezervni centri GS-ja in PF, SF-ji ustavijo vse velikane Clevelanda. Dobro, kolikor pač gre. Grobost, ki se na TV-ju ne vidi ali kaj drugega?

Vsi, ki smo kdaj igrali košarko vemo, da je igranje proti nekomu, ki ima "le" 5cm več že precej težje. Bližje košu si, veliko težje postane. Če sta si po znanju koliko toliko enaka, ga lahko le "favlaš".

bambam20 ::

Mislim, da se je v zgodovini NBA final samo enkrat zgodilo, da je bil MVp iz ekipe ki ni bila prvak.

A ni logično, da je MVP iz ekipe zmagovalcev, saj je njeigoav igra najbolj zaslužna za osovjitev.

Če nisi zmagal pač ne moreš biti Najbolj zaslužen irgalec... MVP ni mišljeno v smislu statistike.

jnovak ::

Jp, MVP (niti v rednem delu) se ne gleda na "best player in the league". Drugače bi jih imel Shaq nekaj več, LeBron bi jih imel 5 zapored, Nash ne bi imel dveh ... Saj je LeBron letos pokomentiral to nagrado "MVP". Glede imena je malo mimo, ampak glede na to, kako se ocenjuje in podeljuje vsa ta leta, je pa večinoma kar pravilno zadeto.

Je pa npr. pri nogometu (v mislih imam svetovna prvenstva) bilo kar nekaj primerov, ko so bili najboljši igralci v ekipah poražencev (ampak tam izbirajo oz. so izbirali pred finalno tekmo, kar je pač malo mimo).

Glede finals MVP ... si predstavljate, npr. lani, da GSW noro proslavlja naslov, vsi zbrani sredi igrišča, čakajo na pokal ... pol pa najavijo LBJ, da pride po nagrado za MVP ... ne vem komu bi bilo bolj bedno :)

Klay si z dozdajšnimi igrami definitivno ne zasluži naziva; ja igral je dobro zadnjo tekmo (ki so jo pa itak izgubili).

-----
Velikane Clevelanda? TT ima 206, Love pa 208 cm. Uni 2 minuti Mozgova (prazna statistika) pomoje nista preveč pripomogli k zmagi :)
Na drugi strani ima Speights 208, Ezeli & Varejao po 211 in Bogut 213 cm (še McAdoo z 206 je nekaj igral). No, pa še vsi imajo dobrih 5-10 kg več od TT in Love. Si malo zamešal Cavse z OKC - tam pa so imeli nekaj konkretnih centrov :)

V končnici se definitivno igra bolj fizično kot v rednem delu. Saj se morda zaradi Curryja zdi, da je GSW taka prefinjena ekipa, ki zmaguje (le) zaradi njegove navdihnjene igre. No, če ne prej, bi vam pa moralo v končnici postati jasno, da temu ni tako. GSW je izjemno čvrsta ekipa, pravi biki so notri. Curry je bolj izjema v tem pogledu. Ampak po drugi strani se pa tudi vidi, da precej manj pride do izraza, ko se začne playoff (obramba). Je izjemen igralec, ki lahko v trenutku eksplodira. Ampak v rednem delu se je zdelo, da lahko to naredi res kadarkoli se mu zazdi. No v končnici pač ne. Večino zvezdnikov bi (mediji, gledalci) že zdavnaj raztrgali, če bi igro iz rednega dela "nadgradili" tako kot Curry letos v končnici.

Kurzweil ::

Andrew Bogut je out do konca finala.. Se pa seveda vrača Draymond Green. tekma pa v Clevelandu, zanimivo bo.

kitajc ::

Ja, sedaj sem si pogledal višino in težo igralcev GS-ja. Res so biki. Še Thompson je komajda zraven.

Kaj pa to pomeni za GS? Bogut igra le 15 minut na tekmo, je pa "starter".

Ciklamen ::

Izguba višine pod košem :) Do neke mere je tudi on zaslužen za uspeh :)
- End of the Post ->

Kurzweil ::

Bogut je v tem sistemu igre, ki ga igra GSW verjetno še najbolj pogrešljiv od vseh. Starter pa je verjetno zato, da naredi malce reda v raketi, pobere kakšen skok in igra malce obrambe, predvsem pa da je igralec več v rotaciji, da lahko Kerr drži visok, hiter in dinamičen tempo potem kasneje. Verjetno se njegova odsotnost ne bo preveč poznala.

fantasycamp ::

Ciklamen je izjavil:

Izguba višine pod košem :) Do neke mere je tudi on zaslužen za uspeh :)


Če bi jaz bil Cleveland, bi prodiral zdaj na vso moč, naj se Green utrudi, dejstvo je da je brez dveh obrambnih težko igrat dolgo časa,ne moreš jih rotirat, zdaj bo moral Green na klop, se spočit, razen če dajo Mozgova not ima Cleveland dobro šanso, samo Lebron mora igrat super agresivno in ne samo jumperje metat...

kitajc ::

http://www.foxsports.com/nba/story/lebr...

Lebron bi lahko tole izkoristil in prodiral. V teh protinapadih se ga težko ustavi brez prekrška. Razen če se pušča grobo igro ali pa Lebron nima dneva. Ob tem mu ostanejo tudi ostali na zunanjih položajih, ki bi v domači dvorani skoraj da morali zadevati (vsaj Irving, Love, Smith in Frye, če bo igral). Kar pa se tiče Mozgova ne vem no. Ni igral prav veliko in dvomim, da bo sedaj naredil kaj pomembnega.

Tole bo res tekma. Škoda, ker je ob 3.00h.

Kdo ponavadi krije Thompsona in Lovea, ko sta oba v igri? Kdo pa krije Jeffersona in Thompsona?

Kurzweil ::

Tole je pa šlo res kar malce napričakovano gladko s strani Clevelanda. Sicer v NBAju gre lahko 20 točk prednosti sorazmerno hitro h vragu, ali drugače 20 točk prednost v 1. četrtini še ne pomeni nič, ampak včeraj se mi je že po 1. četrtini zdelo, da je tekme konec, ker je GSW bil res v zelo podrejenem položaju, prvih 5 minut celo niso dosegli niti točke, tudi sicer je bil Cleveland po 1. četrtini brez izgubljene žoge, GSW je moral metati vse preko rok. Tristan Thompson je praktično sam kontroliral skok, posledično je tudi CLE zaradi tega prepričljivo dobil tudi skok, GSW je dosegel v 1. četrtini samo 11 točk, kar je najmanj na eno četrtino v tej sezoni z njihove strani. Sem pa že prej povedal, da sta mi obe ekipi praktično isto antipatični, tako da je to vsaj zame super, da se bo igrala 7 tekma in da je/bo čim več košarke. Seveda pa bo odločilna tekma v Oaklandu, kjer je GSW letos mislim, da samo 5x izgubil. Zanimivo bo!

jnovak ::

Bogut se je v 6. tekmi "pokazal" kot zelo pomemben član GSW. Oziroma je njegov izostanek to pokazel.

Neko splošno prepričanje, mnenje fanov je bilo, da Bogut itak ni pomemben, saj je GSW uničeval nasprotnike brez njega, z nižjo peterko. Že res, da se je delalo takrat razlike, ampak pomemben je pa tudi momentum, ki to omogoči, ki do tega pripelje.
-> Bogut je bil vedno zadnji "safty" v GSW obrambi; Green ima super feeling, ogromno pomaga zunanjim igralcem pri pokrivanju, prevzemanju ... ampak v Bogutu je pa tudi sam imel odličnega obrambnega igralca pod košem. Zdaj tega ni, back-up centri so odpovedali.
-> Poglejte si razliko Cavs meta v raketi na začetku serije in v zadnji (oz. dveh) tekmah. Odstotek zadetih metov poskočil.

+ če pogledamo, da je Cavs obramba naredila korak naprej in GSW dosega manj točk v raketi.
+ da se je pregovorna dolga klop GSW v zadnjih 2 tekmah povsem razbila in je ni več
+ če Barnes meče odprte mete za 3 (kjer je najbližji obrambni 3 metre stran) le ~30 %
(no, pa seveda ni on sam odgovoren za to; navsezadnje so GSW zadnjo četrtino 5. tekme metali 1/10 za 3, prvo četrtino 6. tekme so pa imeli 1/9)
+ če se v ekipi GSW, ki je bila 2 leti zgodovinsko izjemna, prvič kažejo pomanjkljivosti - kar ponavadi ekipe zadane že veliko hitreje/pogosteje, GSW bil pa v bistvu v 2 letih z občasnim slabim dnem ali dvema, nikoli pa s slabim tednom ali dvema ... za tako dolgo obdobje je treba imeti tudi ogromno sreče, če ne drugega, da ni poškodb; sedaj so - poleg Boguta je bil še Iguodala videti povsem na koncu (življenja)
+ splošna utrujenost, ki naj bi praviloma prej in bolj vplivala na "shooterje" (in GSW definitivno je taka ekipa), kot pa na tvoj met, če igraš bližje koša, pod obročem.

Pomoje je za Game 7 ogromno odvisno od Iguodale. Če ne bo mogel igrati (brez bolečin) ... že tako bo težko, brez njega si pa res ne predstavljam, da bi kdo ustavil LBJ. He's on a mission!
Green sam ne more, ostali (krilni) centri se pa niso prav nič izkazali v zadnjih tekmah.

V tekmi 5 je LBJ zadel nekaj metov z razdalje, ampak v tekmi 6 je pa dominiral v raketi (24 točk + 6 prostih, ostalo 3 trojke + 1 zadet met izven rakete).
A je možno, da GSW ubere >Pack the paint and challenge him to beat them with his jump shot< taktiko?

fantasycamp ::

jnovak je izjavil:

Bogut se je v 6. tekmi "pokazal" kot zelo pomemben član GSW. Oziroma je njegov izostanek to pokazel.

Neko splošno prepričanje, mnenje fanov je bilo, da Bogut itak ni pomemben, saj je GSW uničeval nasprotnike brez njega, z nižjo peterko. Že res, da se je delalo takrat razlike, ampak pomemben je pa tudi momentum, ki to omogoči, ki do tega pripelje.
-> Bogut je bil vedno zadnji "safty" v GSW obrambi; Green ima super feeling, ogromno pomaga zunanjim igralcem pri pokrivanju, prevzemanju ... ampak v Bogutu je pa tudi sam imel odličnega obrambnega igralca pod košem. Zdaj tega ni, back-up centri so odpovedali.
-> Poglejte si razliko Cavs meta v raketi na začetku serije in v zadnji (oz. dveh) tekmah. Odstotek zadetih metov poskočil.

+ če pogledamo, da je Cavs obramba naredila korak naprej in GSW dosega manj točk v raketi.
+ da se je pregovorna dolga klop GSW v zadnjih 2 tekmah povsem razbila in je ni več
+ če Barnes meče odprte mete za 3 (kjer je najbližji obrambni 3 metre stran) le ~30 %
(no, pa seveda ni on sam odgovoren za to; navsezadnje so GSW zadnjo četrtino 5. tekme metali 1/10 za 3, prvo četrtino 6. tekme so pa imeli 1/9)
+ če se v ekipi GSW, ki je bila 2 leti zgodovinsko izjemna, prvič kažejo pomanjkljivosti - kar ponavadi ekipe zadane že veliko hitreje/pogosteje, GSW bil pa v bistvu v 2 letih z občasnim slabim dnem ali dvema, nikoli pa s slabim tednom ali dvema ... za tako dolgo obdobje je treba imeti tudi ogromno sreče, če ne drugega, da ni poškodb; sedaj so - poleg Boguta je bil še Iguodala videti povsem na koncu (življenja)
+ splošna utrujenost, ki naj bi praviloma prej in bolj vplivala na "shooterje" (in GSW definitivno je taka ekipa), kot pa na tvoj met, če igraš bližje koša, pod obročem.

Pomoje je za Game 7 ogromno odvisno od Iguodale. Če ne bo mogel igrati (brez bolečin) ... že tako bo težko, brez njega si pa res ne predstavljam, da bi kdo ustavil LBJ. He's on a mission!
Green sam ne more, ostali (krilni) centri se pa niso prav nič izkazali v zadnjih tekmah.

V tekmi 5 je LBJ zadel nekaj metov z razdalje, ampak v tekmi 6 je pa dominiral v raketi (24 točk + 6 prostih, ostalo 3 trojke + 1 zadet met izven rakete).
A je možno, da GSW ubere >Pack the paint and challenge him to beat them with his jump shot< taktiko?


A je možno, da GSW ubere >Pack the paint and challenge him to beat them with his jump shot< taktiko?

To bi on hotel, potem, gre z mišicami not in izsili favle, kmalu bi kak obrambni imel preveč favlov...

Tudi če mu jumpshot ne gre, bo šel not navlekel dva nase in potem vrgel ven do Irvinga in Smitha...



Ja zgleda da bi bil moment na njihovi strani,samo Lebron se še nikoli ni izkazal v zandji tekmi, razen seveda če je bilo to zdaj njegovo prebujenje!

Imeti svoj teren je res neka magična formula, domači team ima neko psihično prednost, gosti zadevajo večinoma redni, klop pa obmolkne, še vedno je moment na strani GSW, tudi Curry ejection nima veze, tukaj bodo doma in igrali bolj sproščeno..

Če Lebronu uspe zmagati 73w team in priti iz 3:1 kar še nobenem ni uspelo, potem je po moji oceni ob boku MJ, sigurno ne kot scorer, ampak kot all around player...

navijam za Cavse, samo Lebron ne bo dovolj...

Zgodovina sprememb…

kitajc ::

Vidim, da je imel Green 5 osebnih. Ali jih ne hitro nabral?

Kdo ponavadi krije Thompsona in Lovea, ko sta oba v igri? Kdo pa krije Jeffersona in Thompsona? Prej, ko je igral Bogut in sedaj ko ga ni.

bambam20 ::

Sej imajo na klopi še Ezelija ...

GSw je povsem sremenil sistem igranja v končnici in prav rinejo skozi zid, da bi s trojkami radi dobili serijo. Na zadnjih dveh tekmah trmasto mečejo trojke , tudi, ko bi igralec lahko šel na prodor. AMpka ne. Curry se sprehaja po parketu namesto, da bi tekel, Barnes je izginil, Iggy vprašanje v kakšnem stanju je njego hrbet ... Thompson spet hladno...


Irving zadeva mete iz polrazdalje vrhunsko.

Po moje bo ključ J.R. Smith. Če bo on razigran, pol majo Cavsi hude šanse, drugča pe ne vem.

Sicer pa ne vem kaj si naj mislim sploh. Cavsi so nedvomno sedaj pokazali precje več, bolj timsko igrajo, igrajo po koš, kar je pravilno.

jnovak ::

Ja, LeBron res rabi še to zmago ... saj mu po uspehih v zadnjih letih že zdaj ne bi smel nihče ničesar očitati, ampak če mu pa še to rata, potem pa za moje pojme ne obstaja več argument, ki bi lahko diskreditiral kar je LBJ naredil za NBA in košarko.
Boljši kot si, več imaš haterjev - in on jih ima res ogromno!
Saj na drugi strani jih ima tudi Curry že kar nekaj; sedaj ima v finalu ~23 ppg, slabih 5 skokov in 4 asistence, pa 42 % met za 3.

Anyway, James je v prvih tekmah igral tako kot celo sezono - celo prvo četrtino se trudil, da razigra druge. Popoln polom.
Tako da glede "igrajo bolj timsko" ... je malo tricky. V bistvu je James show. In to ni klasični Kobe ali Iverson 1-man show, ampak zna ob svoji dominantni igri bolje vključiti tudi soigralce.
Game 5 je imel pomoč Irving; skupaj sta dosegla ali asistirala vse Cavs točke od približno sredine 2. četrtine!?!
Game 6 je James zadel ali asistiral za 35 (od 36) Cavs točk med zaključkom 3. in zaključkom 4. četrtine; vmes je bila le 1 točka (prosti met Irvinga ob izključitvi Curryja), kjer James ni bil neposredno vključen.

Kyrie - na zadnji tekmi je dobro igral v prvem polčasu; potem, ko mu je Ezeli v 3. četrtini stopil na nogo in zvil gleženj ... je bil missing in action.

Aja, kaj pa na to porečete: Game 6, po 90 sekundah (in rezultatu 2:0 za CLE) K-Love dobi 2. osebno in ga zamenja Jefferson. Vsi vemo kako so Cavsi odigrali preostanek prve četrtine.
Od igralca, ki prejema $20+ mio/leto bi pričakoval vsaj nekaj dobrih tekem na serijo. Tule se zdi, da niti ene (!) ne bomo dočakali.

bambam20 ::

Bo pa očitna spremmeba v primeru, če bo Lebron imel 3-4 ali 2-5 v finalih.


Glade na vložek LOvea , ki je ničeln, bi ga lahko mirno zamenjalai za kakšnega cenejšega igralca na njegovi poziciji.

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

Bo pa očitna spremmeba v primeru, če bo Lebron imel 3-4 ali 2-5 v finalih.

Zakaj? Ali igra 1 na 1? Košarka je ekipni šport in LeBron zaradi ene zmage ali enega poraza njegove ekipe na naslednji tekmi ne bo prav nič boljši ali nič slabši igralec. Število prstanov je samo en delček pri debatah o kvaliteti nekega igralca, še posebej ko se pogovarjamo o enemu najboljših igralcev vseh časov (ki je že sedaj boljši od Kobeja). Ali bi bil boljši, če bi prišel do dveh prstanov in bil brez poraza v finalih? Je torej bolje izpasti že pred finalom, zato da si ne pokvariš nekega kvazipomembnega razmerja zmag in porazov v finalih?

kitajc ::

Ja, če James tole zmaga, potem mu bo veliko težje očitati, da ni tako dober. Itak je najboljši, ampak "haters gonna hate".

James bo danes odigral odlično. Če mu met ne bo stekel, bo prodiral še bolj na moč in izsiljeval osebne napake. Vprašanje pa je, kaj bosta naredila Irving in Smith. Če se bosta oba ustrašila, potem je konec. Od Lovea pomoje nihče več ne pričakuje, da bo raztrgal (v zadnjih dveh tekmah je skupaj dosegel 9 točk). Morda pa bo zato danes zadel kakšen met več.

Kakor pa sem bral o Loveu, je problem, da se ne znajde v igri Clevelanda. Menda je pred tem največ točk dosegal iz polrazdalje, tudi pa veliko časa le stoji v kotu na trojki. Tudi letos je vrgel dva ali trikrat več trojk, kot pa v sezoni 2010/11 (procent dokaj podoben). Za ta denar, bi lahko Cleveland dobil marsikaj. Love mora iti. Se jim splača kupiti vrhunskega centra, ki bo tudi kaj zadel, in Thompsona pomakniti na štirico ali kaj drugega? Backup za Irvinga bo menda ostal Williams, Dellya pa čaka povišica. Kako pa bi se tak center znašel v igri Clevelanda pa ne vem...

bambam20 ::

sheeshkar je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Bo pa očitna spremmeba v primeru, če bo Lebron imel 3-4 ali 2-5 v finalih.

Zakaj? Ali igra 1 na 1? Košarka je ekipni šport in LeBron zaradi ene zmage ali enega poraza njegove ekipe na naslednji tekmi ne bo prav nič boljši ali nič slabši igralec. Število prstanov je samo en delček pri debatah o kvaliteti nekega igralca, še posebej ko se pogovarjamo o enemu najboljših igralcev vseh časov (ki je že sedaj boljši od Kobeja). Ali bi bil boljši, če bi prišel do dveh prstanov in bil brez poraza v finalih? Je torej bolje izpasti že pred finalom, zato da si ne pokvariš nekega kvazipomembnega razmerja zmag in porazov v finalih?


Košarka je ekipni šport, kjer odločajo posamezniki. Zato pa imaš potem nadpovrečne igralce in super igralce , ker so v teh trenutkih uspešnejši od 99% vseh ostalih. Igralca se gleda po tem koliko je osovjil in predvsem kako dober je bil ta irgalec , ko je bil pod protiskom in na robu eliminacije. Da je Lebron boljši od Kobeja je to subjektivno, ker ima Lebron na grbi precej več kiksov v finalih kot kobe. Igralec, ki ima 4 izgubljena ifnala in verjetno tudi 5-to pač ne more biti boljši do igralca, ki ima 5 prstanov in le 2 izgubljeni finalu in to igralec, ki je imel zgolj vedno smao enega superzvezdnika ob sebi. Lebron bi jih imel najraje 5, ker on rad podaja žogo.

Če bi izbiral med Kobejem in Lebronom bi vedno izbral Kobeja. Obrambo lahko igra vsak, tak ubijalec v napadu kot je Kobe je pa zgolj peščica.


Kvazi je samo tebi.

če Jordan ne bi imel v finalih 6-0 ne bi o njem govorili kot o najboljšem. ON je , če odvzamemo vrnitev 95 bil zmagovalec od konca pri Bullsih in, če ne bi odšel na krajši odmor, bi BUllsi zelo verjetno imeli 8-0.

Zakaj je že Jordan po mnenju večine najboljši vseh časov? Zaradi tega, ker je bil ZMAGOVALEC; ker je ZMAGOVAL, ker je bil do konca ZMAGOVALEC ....

Zato,časti se zgolj zmagovalce.

sheeshkar ::

bambam20 je izjavil:

Košarka je ekipni šport, kjer odločajo posamezniki. Zato pa imaš potem nadpovrečne igralce in super igralce , ker so v teh trenutkih uspešnejši od 99% vseh ostalih. Igralca se gleda po tem koliko je osovjil in predvsem kako dober je bil ta irgalec , ko je bil pod protiskom in na robu eliminacije. Da je Lebron boljši od Kobeja je to subjektivno, ker ima Lebron na grbi precej več kiksov v finalih kot kobe. Igralec, ki ima 4 izgubljena ifnala in verjetno tudi 5-to pač ne more biti boljši do igralca, ki ima 5 prstanov in le 2 izgubljeni finalu in to igralec, ki je imel zgolj vedno smao enega superzvezdnika ob sebi. Lebron bi jih imel najraje 5, ker on rad podaja žogo.

Če bi izbiral med Kobejem in Lebronom bi vedno izbral Kobeja. Obrambo lahko igra vsak, tak ubijalec v napadu kot je Kobe je pa zgolj peščica.


Kvazi je samo tebi.

če Jordan ne bi imel v finalih 6-0 ne bi o njem govorili kot o najboljšem. ON je , če odvzamemo vrnitev 95 bil zmagovalec od konca pri Bullsih in, če ne bi odšel na krajši odmor, bi BUllsi zelo verjetno imeli 8-0.

Zakaj je že Jordan po mnenju večine najboljši vseh časov? Zaradi tega, ker je bil ZMAGOVALEC; ker je ZMAGOVAL, ker je bil do konca ZMAGOVALEC ....

Zato,časti se zgolj zmagovalce.

Robert Horry je torej boljši od Kobeja.

jnovak ::

Je lepo videti, da je večini ljudi že jasno kaj je veličina.

Pustimo pa posamezne provokatorje, ki vidijo le en sam podatek v kompleksni statistiki.

Dobro, da je LeBron "luzer", ker pripelje ekipo do finala, Kobe je pa car, ker ni izgubil v finalu letos - da ne bomo do tega prišli, da bodo slepi zagovorniki zahtevali še en pokal za Kobeja, ker je LAL vodil do lottery ekipe (saj to je plus za ekipo, bodo lahko dobro draftali :)).
Biti na ob dnu lige je zgleda veliko več vredno, kot pa priti v NBA finale. V bistvu je finale le breme. Pa niti ni breme, ampak je, če smo pošteni, le en in edini statistični podatek na katerega se lahko LBJ haterji obračajo.
Kobe bil boljši strelec, kaj drugega pa bolj ne. Škoda kakršnihkoli drugih besed in komentarjev pri primerjavi teh dveh.

In ja, Jordan bi imel 8 naslovov, ČE ... blablabla ... joj, kok določen folk utruja s tem. Tako sovraštvo napram LeBronu, pri vsaki zadevi se ga zaničuje ... po drugi strani pa sanjajo o Jordanu in ga poveličujejo v nek mit. A vzamemo kar za dejstvo, da ima MJ 8 naslovov? Pač, ni igral vmes, sam saj drugače bi bila njegova. Case closed, dajmo mu še 2 extra, saj je bil fejst dečko. Tako, zdaj pa LBJ res ne seže MJ niti do gležnjev.

Ciklamen ::

Haha jnovak dobro si zadel bistvo :) (ni sarkazem, se strinjam s teboj)

Seveda je LBJ tak slab igralec, da je zadnjih 6-7 (?) let pripeljal svojo ekipo v finale. Dol zanič igračina :D Pa nisem nek ljubitelj LeBrona, kratkomalo mi dol visi za njega, ker nimam nič od tega tudi če bi navijal zanj, ampak to konstantno nabijanje statistike final je pa utrujajoče. Pol če se na to oziramo (naslovi) potem je itak Bill Russel 2x boljši od MJ-a z 11 naslovi. Pa Robert Horry, pa Tom Heinsohn, pa Sam Jones z 10 naslovi.
- End of the Post ->

bambam20 ::

sheeshkar je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Bo pa očitna spremmeba v primeru, če bo Lebron imel 3-4 ali 2-5 v finalih.

Zakaj? Ali igra 1 na 1?


Osnova košarke je igra 1 na 1.

Ciklamen je izjavil:

Haha jnovak dobro si zadel bistvo :) (ni sarkazem, se strinjam s teboj)

Seveda je LBJ tak slab igralec, da je zadnjih 6-7 (?) let pripeljal svojo ekipo v finale. Dol zanič igračina :D Pa nisem nek ljubitelj LeBrona, kratkomalo mi dol visi za njega, ker nimam nič od tega tudi če bi navijal zanj, ampak to konstantno nabijanje statistike final je pa utrujajoče. Pol če se na to oziramo (naslovi) potem je itak Bill Russel 2x boljši od MJ-a z 11 naslovi. Pa Robert Horry, pa Tom Heinsohn, pa Sam Jones z 10 naslovi.


Lebrion je taka igračina, da je na precej oslabljenem vzhodu redno prihajal v finale. Če bi igral na zahodu, bi mogoče bil enkrat , pa v to dvomim v finalu.

Se vidimo naslednjo sezono.

sheeshkar je izjavil:


Robert Horry je torej boljši od Kobeja.



Res je. boljši bench player.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

Ciklamen ::

Bravo Cavsi, zasluženo :)
- End of the Post ->

fantasycamp ::



WOW, kakšno presenečenje, da vstaneš k en črnogorc pa najdeš tako lepo novico.

In končno je zapečatena primerjava Curryja z Jordanom, on tega nima v sebi, najboljši šuter trojk vseh časov, samo ni naj igralec, tudi z Lebronom se ne more primerjati!

sebek1 ::

Upam, da Green umiri živce za naslednjo sezono, letos jim je zajebal prvenstvo/sezono. Pol se še je Bogut poškodoval pa je bilo konec.

Curry bi naj imel zjebano ramo prav tako koleno sigurno pa ni 100%, govori se tudi o minor operaciji, bomo vidli drugo leto, ko ne bodo lovili rekordov kako bo.

Drugače pa res probs Lebronu.

fantasycamp ::

sebek1 je izjavil:

Upam, da Green umiri živce za naslednjo sezono, letos jim je zajebal prvenstvo/sezono. Pol se še je Bogut poškodoval pa je bilo konec.

Curry bi naj imel zjebano ramo prav tako koleno sigurno pa ni 100%, govori se tudi o minor operaciji, bomo vidli drugo leto, ko ne bodo lovili rekordov kako bo.

Drugače pa res probs Lebronu.


haha vsi so krivi razen GSW, v resnici ni James zmagal, oni so mu dali prvenstvo, igral je tako kot prej, ni se videlo da je poškodovan, enostavno mu niso pustili dihati!

sebek1 ::

James je bil no show, ko sta bila bogut in green not, pol pa kar naenkrat 40+. Daleč preveč iger igrajo v NBA, pa best of 7 bi morala bit samo konferenčni in glavni finale, ostalo best of 5. Na koncu zmaga ekpa, kjer ni poškodb, saj isto je bilo lani, samo so od cavsov igralci bili poškodovani.

scipascapa ::

sebek1: res imajo preveč tekem...tempo je prehud....samo finale best of 7, ostalo komot best of 5.

fantasycamp ::

sebek1 je izjavil:

James je bil no show, ko sta bila bogut in green not, pol pa kar naenkrat 40+. Daleč preveč iger igrajo v NBA, pa best of 7 bi morala bit samo konferenčni in glavni finale, ostalo best of 5. Na koncu zmaga ekpa, kjer ni poškodb, saj isto je bilo lani, samo so od cavsov igralci bili poškodovani.


LOL, James je igral super ko boguta ni bilo več pa vesoljsko!

Čeprav tvoja trditev gre več proti Chicken Curry, ker če je oni imel tok pomoči pa nimogel, je kvečjem on tisti ki je slabši!

Poglej prve dve tekme z obema branilca, kok pik je Curry dal?

kitajc ::

Jgb preveč iger, gledamo pa radi. Kakšna živčnost na koncu na obeh straneh. GS ni zadel zadnje 4 minute.

Kaj pa bo sedaj z GS-jem oz. Clevelandom? Love je tole kar odigral (14 skokov), a spet le 9 točk. Prejšnje serije je še nekako bil na ravni, v finalni pa ni upravičil svoje plače. Preslab atlet?

Bo GS zadržal ekipo? Barnes, Livingston, Speights, Barbosa, Ezeli.....vsem poteče pogodba ali pa team/player option.

VaeVictis ::

Na koncu vsega štejejo samo naslovi prvakov!

Zmage, točke, skoki, ukradene žoge itd. so samo pot do prstana!

Vedno se je govorilo, da se prave tekme začnejo šelo v končnici!

In zaradi tega sta samo tile dve lestvici pomembni:

List of NBA players with most championships

List of NBA champions

run2 ::

VaeVictis je izjavil:

In zaradi tega sta samo tile dve lestvici pomembni:

List of NBA players with most championships


Beno Udrih 2
Stephen Curry 1

Prav zanimivo, da noben več noče Udriha, če je pa boljši od 2-kratnega MVP-ja lige.

bambam20 ::

fantasycamp je izjavil:



WOW, kakšno presenečenje, da vstaneš k en črnogorc pa najdeš tako lepo novico.

In končno je zapečatena primerjava Curryja z Jordanom, on tega nima v sebi, najboljši šuter trojk vseh časov, samo ni naj igralec, tudi z Lebronom se ne more primerjati!


No, sedaj, ko je finale zaključeno lahko šele podamo določene zaključeke.

Tole, kar se je letos zgodilo v smame finalu je bil na koncu posšten debakel iz strnai Warriorsov.

Prva ekipa , ki je ob vodstvu 3-1 na koncu izgubila. Pred njimi je bilo takšnih primerov kar 32 in nobeni ekipi to ni uspelo. Cavsom je.

Sicer se tukaj marsikdo ne bo strinjal. A razlika med 3-4 ali 2-5 je orjaška in Lebron je s tem finalom se vpisal med nesmrtne. Tudi, če do konca kariere ne svoji nobnega naslova več.

Uspelo mu je dobesedno nemogoče. Nekaj, o čem se bo govorili skozi generaicje, ko bo prišlo do podobne situacije nekoč v prihodnosti.

Glede Currya bi rekel, da tista poškodba kolenskih vezi vseeno ni bila tako nedolžna kot so jo želeli prijazati pri GSW-ju. Očitno je, da Curry po vrnitvi ni izvajal več tistih preigravanj, kot so ga drugače krasila. Moogče se motim ampak dvomim.

Zdaj bi lahko že zapisali, da so kritike po lanskem naslovu, da so Warriorsi imeli ogromno sreče, da so nasprotne ekipe imel probleme s poškodbami in so osovjili naslov dokaj utemeljene.

Teh 73-9 je sedaj dokaj nepomembnih, saj jim na koncu ni uspelo osvojiti naslova. Škoda energije sploh.


Tako kritizrian irving. Človek, ki je aktiviral Uncle Drew mode in dobesedno bil na zadnjih 3 tekma nezaustavljiv in Warriorse dobesedno ubijal z metom iz polrazdalje. Ena na ena pa ga dejansko ni bil zmožen zaustavit nihče.

Curry je v finalu dobesedno izginil. Ni ga bilo. Tukaj ni izgovorov sploh. Na koncu pa je bil dejansko velik krivec za poraz, saj je najprej podal za hrbtom ? žogo v aut in nerezonska nepotrebna
trojka.

prvo tekmo so dobili na krilih Livingstona, drzgo na zasluge Iggya. Več ni šlo.

Po zitivno oceno si iz moje strnai pri GSw-ju zaslužita zgolj Green, čeprav je mogoče tudi on krivec, ker se je pustil sprovopcirat in bi jim mogoče celo uspelo zmagati peto tekmo z njim na terenu , Iggy in delno Livingston. vse ostali, sploh Barnes je močno razočaral so bili bleda senca.

Cavsi zasluženo, čeprav se po moje preveč krtizira LOvea. Po moje je on odigral odlično, sploh v skaklnem smilsu.

Zanimivo bo poletje, ker GSw čaka kar precej dela s podpisovanjem igralcev, medtem ko imajo Cavsi jedro ekipe urejeno in lahko gredo v lov na novi naslov.


Curry ni Jordan. Niti po vizulenosti, atletizicmu in sedaj je pokazal, da mu manjka tudi menatlne trdnosti. Tudi jordna je igral v kočnicah poškodvan, leta 1997 v 6-i tekmi pa s trebušnimi težavami oz. gripo in vseeno popeljal svojo ekipo do zmage s 38-imi točkami in do 5-tega naslova.



Mogoče je zelo simboličen zadnji met Irvinga preko Curry. Kralja trojk je pokopala ravno Irvingova trojka :).


Če potegnemo pod črto sta zadnji dve finali, vse medijski pomp, naboj in pričakovanj nekaj izjemno vrhunskega in lahko smo zadovoljni, da smo priča temu.

Moja največja želja je bila v obdobju 2007-2012, da bi se v finalu pomerila Kobe in lebron ampak do tega na žalost ni prišlo.

run2 ::

bambam20 je izjavil:

Teh 73-9 je sedaj dokaj nepomembnih, saj jim na koncu ni uspelo osvojiti naslova. Škoda energije sploh.


73-9 bo verjetno rekord naslednjih 5, 10, 15 in mogoče še več let. Naslov prvakov pa se avtomatsko podeli vsako leto, tako da je takoj jasno, kaj je težje doseči.

Prav tako je smešno trditi, da je zaradi razpleta današnje tekme 73-9 kakorkoli izgubil na pomenu. Očitno je, da GS zadnji mesec ni bil več tako dominanten. Morda je razlog poškodba Curryja, morda utrujenost po dolgi sezoni (ker so šli po rekord), morda kaj drugega. Niti ni pomembno. Sistem tekmovanja je tak, da omogoča tudi slabšim ekipam pot do naslova, če odigrajo najbolje maja in junija. GS je bil v celoti gledano še vedno najboljša ekipa sezone in ena najboljših ekip v zgodovini lige. V končnici pa je treba imeti tudi nekaj sreče, lani so jo imeli (poškodbe nekaterih nasprotnikov), letos je bilo ravno obratno.

bambam20 ::

bambam20 ::

run2 je izjavil:

bambam20 je izjavil:

Teh 73-9 je sedaj dokaj nepomembnih, saj jim na koncu ni uspelo osvojiti naslova. Škoda energije sploh.


73-9 bo verjetno rekord naslednjih 5, 10, 15 in mogoče še več let. Naslov prvakov pa se avtomatsko podeli vsako leto, tako da je takoj jasno, kaj je težje doseči.

Prav tako je smešno trditi, da je zaradi razpleta današnje tekme 73-9 kakorkoli izgubil na pomenu. Očitno je, da GS zadnji mesec ni bil več tako dominanten. Morda je razlog poškodba Curryja, morda utrujenost po dolgi sezoni (ker so šli po rekord), morda kaj drugega. Niti ni pomembno. Sistem tekmovanja je tak, da omogoča tudi slabšim ekipam pot do naslova, če odigrajo najbolje maja in junija. GS je bil v celoti gledano še vedno najboljša ekipa sezone in ena najboljših ekip v zgodovini lige. V končnici pa je treba imeti tudi nekaj sreče, lani so jo imeli (poškodbe nekaterih nasprotnikov), letos je bilo ravno obratno.



Ta rekord je ob neosvojitvi naslova vreden NIČ. To, kar je Cavsom uspelo, da so postali prva ekipa, ki je v finalu spreobrnila 1-3 in osvojila naslov zdaj zapisano v zgodovino. Do sedaj je bilo 32-0!

Kdor ima 73-9 se pričakuje, da bo domimanten do konca. Če so se upešali je to njihov problem. V tem primeru zakaj so sploh šli na rekord in to rednega dela, kjer se obramba igra bolj površno? Zakaj gre človek nekam, kamor mu ni prostor? Sezona je kot je Klay Thompso n izjavil rped začetkom sedme tekme neuspeh.

Izgovori so povsem neprimerni. Pri 28-ih pač ne moreš biti utrujen. lahko si pri 38-ih. zanimivo, da se to kokodakanje o "utrujenosti" psoatlo popularno v zadnjih 3 letih. Tega, da bi v 90-ih igralci kdaj izjavljali, da so utrujeni nisme zasledil. Sploh pa kako si lahko utrujen, če športaš in si ob tem še odlično plačan?

Kdor je ob igranju koašrke utrujen je ali že konkretno v letih, brez kondicije ali ima zdravstvene težave.

Celotno gledano so bili casi na koncu boljša ekipa sezone, tudi če so imeli manj zmag. Poražence pač ne moremo šteti pod zmagovalce in jih hvalit.

Sreča vsekakor ampak tukaj je očitno, da so bili Cavsi mentalno veliko bolj zrela ekipa in Warriorsi kot trop podivjanih najstnikov, ki bi metali samo trojke in ranvo trojka jim je presodila.

Tako veliko sreče pa tudi v košarki ni, kot ti želiš to prikazat.


Zanimivo, da ti je rekord rednega dela tebi osebno bolj pomemben kot osvojitev naslova. Zanimivo.

S tem, da izjemno malo irgalcev dejansko osvoji naslov v karieri in ima prstan največjo težo v NBA krogih. Ko imaš prstan te gledjao vsi drugače. Si zmagovalec.

Očitno določeni nimate v sebi dovolj visoke zmagovalne mentalitete in se zadovoljite z rekordi.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

sebek1 ::

S tem rekordom so zajebali ampak vsaka ekipa bi v isti poziciji verjetno igrala na rekord. Da bi kdo šel 74-8 pa se verjetno ne bo zgodilo, bodo prej zmanjšali število tekem. Tu so tudi Bullsi imeli lažjo nalogo, ker so rabili samo 70zmag takrat za rekord, tisti 2 dodatni zmagi sta bili samo bonus.

Na koncu je zmagala bolj zdrava ekipa nič več kot to. Festus ezeli ni imel kaj iskat v tej 7 igri, če nebi green vsega zajebal pa bi tega tako bilo konec v 5 igri. Barnes bo pa tak verjetno prva menjava pri bojevnikih čisti no show.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: sebek1 ()

Kurzweil ::

Tukaj se povsem strinjam z rupsijem. Vsi ti individualni rekordi in seveda rekord ekipe po doseženih zmagah v sezoni ne štejejo nič, če ni naslova. Prepričan sem, da če bi vprašal katerega izmed igralcev GSWja, bi gladko dali vse te rekorde za naslov. V športu štejejo naslovi. To da so po vodstvu, kot prvi izpustili prednost 3-1 v zgodovini lige NBA pa je za takšno ekipo res katastrofa, še posebej če upoštevamo prav vse te rekorde in dominantnost v rednem delu. Mogoče res, da so imeli igralci GSWja 3 tekme več v playoffu od Clevelanda, ampak slednji je igral z manjšo rotacijo (včeraj mislim da samo z 8 igralci, pa še to Williams s samo 4 minutami igre). In res je, o tej utrujenosti se preveč stoka, nekoč res ni bilo tega in roko na srce so ekipe, neglede na kakšno tekmo več praktično isto utrujene. Če včeraj ne bi bilo Draymonda Greena, bi GSW padel za 10-20 točk in strinjam se tudi s tistimi, ki so rekli, da bi bil Green MVP, če bi GSW postal prvak.

Ko smo že ravno pri utrujenosti, meni je smešno, da igrajo ekipe v ligi NBA na naprimerljivo višjem nivoju, večje minutaže in recimo GSW 99 tekem letos in potem vidiš igralce pri nas, ki imajo 1 tekmo tedensko, ali 2 tekmi če se igra še kakšno drugo tekmovanje in se ves čas govori o utrujenosti in visokem tempu, to je tudi eden od večjih razlogov, zakaj je reprezentanca ZDA tako superiorna proti EU ekipam, pa četudi v EU sestavimo all-star ekipo, nas osmešijo, pa če nam je to po godu ali ne.

Neglede na to, kdo bi zmagal pa bi čestital tako CLE, kot GSW, pa čeprav sta mi obe ekipi antipatični (nekako sem vedno za manjše ekipe). Če bi zmagal GSW bi z veseljem poveličeval super šutersko sezono Curryja, Thompsona in vsestranskega Greena, tako pa mi ni težko čestitat Jamesu, ki je dokazal, da je karakter, ko je to najbolj potrebno, recimo tako kot včeraj s trojnim dvojčkom. Ni mi všeč njegov način igre, ampak je efektiven, to je mogoče tako kot igra Barcelone v nogometu pred leti, ko so igrali nogomet za žile rezat, a je bila ta igra v tistem času zelo uspešna in efektivna. Aja, pa mimogrede še to, je pa včeraj Love po dolgem času spet pokazal to, kar se od njega ves čas pričakuje, no vsaj kar se skokov in agresivnosti tiče.

Vsi ti rekordi bodo verjetno enkrat podrti in šli v pozabo, naslovi pa ostajajo.

Ja, kaj nam zdej ostane, sezone je konec. Bo pa kmalu prišel že čas, ko se bo "odprl" market z igralci in tu bo zanimivo.

bambam20 ::

No, seveda štejejo ampak ob tem, da jim ni uspelo osvojiti naslova je ta rekord bolj malo vreden oz. je precej izgubil na vrednosti.


osebno raje NBA prstan kot rekord. Vedno.


Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

bambam20 ::

Lebron je postal prvi igralec v NBA finalu, ki je bil vodilni v točkah, skokih, asitencah, blokadah in ukradenih žogah.


29.7 pik, 11.3 skoka, 8.6 asistenc, 2.3 blokade in 2.6 ukradenih žig povprečno na 7-ih tekmah.

In veste kaj. Človek še ni rekel zadnje :).

Kurzweil ::

@rupsi, slike ne prikaže, uploadaj na naprimer shrani.si. Zdej si že 2x objavil in me že firbec, kaj hočeš pokazat.

Jaz naslova ne dam za nič, tudi če podrem vse individualne rekorde v NBA! Kakšen Karl Malone, bi vam znal povedat, kaj pomeni naslov :) Bi mi bilo pa še bolj žalostno, da bi podrl vse te rekorde kot Curry in druščina, pa da ni naslova, v tem primeru še bolj boli.

Kaj bo James naredil v bodoče, bomo še videli, sposoben je še, bo pa odvisno od tega kakšno ekipo bo imel. Glede na to, da je osvojil v Clevelandu naslov, je verjetno možnost da vnovči "player option" klavzulo in gre drugam verjetno nična. Kak se je kaj moral počutit Varejao, ko je odšel iz CLE v GSW :D

Sem pa zadnjič prebiral statistiko in vidim, da je Harden tudi letos bil igralec z največ izgubljenimi žogami na tekmo v playoffu, no lani je celo podrl rekord na eni tekmi, ko je imel 13 izgubljenih žog. Harden drži tudi splošni rekord v celotni zgodovini lige NBA po izgubljenih žogah v celotni sezoni s 370 izgubljenimi žogami, kar je okrog 4,5 izgubljene žoge na tekmo. Bo zgleda moral začeti uprabljat smolo za oprijem žoge, kot v rokometu :)

bambam20 ::

Kurzweil je izjavil:

@rupsi, slike ne prikaže, uploadaj na naprimer shrani.si. Zdej si že 2x objavil in me že firbec, kaj hočeš pokazat.



NOče mi slike pokazat. Tudi preko shrani.si ne :) Sicer pa sem zgoraj potem napisal, da je Lebron prvi v zgodovini , ki je bil vodilni v 5-ih statističnih prvinah v finalu.

Evo link.
https://www.facebook.com/photo.php?fbid...

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

bambam20 ::

Dovolil si bom, da pripnem še en krajši sestavek, ki sem ga spisal takoj po tekmi, ko so bili občutki kot svež jutranji kruh, ki ga kupimo v pekarni ob 5-ih zjutraj.

Verjetno pa bi lahko sedaj mirno rekli, da je Lebron po tem finalu preskočil Kobeja.

Naslovi niso vse. Način , skozi kateraga pride superzvezdnik do njih in kot igralec doživlja kristusove muke , večja je vrednost. No pain no gain.



Zgodovinski preobrat Cavalirsov in kako so se Warriorsi mislili ( zravne pa tudi vsi tisti, ki smo navijali za njih ) , da bodo prvaki na podlagi statistike.

"I m comming home" se je glasilo sporočilo Lebron Jamesa, ko je po nemočno opazoval ,kako so svoj maščevalni pohod v finalu 2014 opravili magistri Spursov in ga prisili v razmišljanje, da bi bilo mogoče dobro,če bi se vrnil domov.

Tako se je odločil, da zapusti prešetano potapljajočo barko Miami Heata in odšel nazaj domov.
Tja, kjer se je rodil in kjer je začel košarkaško pot. Sin, ki je bil od večine prebivalcev Clevelanda od leta 2010 naprej državni sovražnik številka ena in so celo zažigali njegove drese.

Pregnani sin se je naposled vrnil domov, da bi popravil krivico. Odplačal dolgove. Spral črno piko v njegovi plodni in dolgi karieri. Spomnimo se, da je celo Dan Gilbert, lastnik Cavalirsov ob odhodu Lebrona izjavil, da je izdajalec, ki je pustil ekipo, organizacijo, navijače in mesto na cedilu. Jim obrnil hrbet in zaril v njega nož. V srce mesta. Bil je največji heroj in zvezdnik, ki ga je mesto Cleveland sploh kdaj imelo in dvomim, da bodo dočakali boljšega. Mislim,da ne.

Košarka je za večino oz. za tiste, ki jo spremljamo zelo čustvena igra in ravno to je čar te prelepe igre in podzavestno damo v njo svoja čustva.

Lebron je pred začetkom sezone 2010/2011 vedel, da v Cavsih ne bo osvojil naslova, glede na soigralce in predvsem, ker je imel v ekipi maskoto iz Brazilije Andersona Varejaoa, ki je izgleda prinašal nesrečo. Njegovi dolgi kodrasti lasje niso bili emulet za srečo kot se je sedaj pokazalo ampak zgolj nesrečen člen skozi vsa ta leta, ki pa se ga je letos upravičeno znebil.

Nesrečo je premeteno poslal k Warriorsom. In uspelo mu je. Urok je razbit.

Lebron je vedel, da mora v Miami, kjer ga je pričakal James Jones. Kdo? Ja. James Jones, odličen strelec za tri točke , ki je prihajal v igro iz klopi. Jones je bil Lebronova srečna deteljica. Ko je
Lebron odšel nazaj domov je Jonesa vzel s sabo. In tako je Lebron zagral v 6-ih zaporednih finalih. Kdo ve, če bi mu brez Jonesa v ekipi uspelo?

Lebron james. Ne maram ga oziroma mi ni simpatičen igralec in mi tudi nikoli ne bo. Sem hater? Ne, nisem. Samo ni mi pri srcu njegov stil igre. Lebron je eden najboljših igralcev, ki so kdaj držali oranžno žogo v rokah . Nedvomno eden najbolj vsestranskih Igralcev, kar smo jih videli. Imam pa seveda razloge, zakaj mi ni najbolj simpatičen.

Od njegovih začetkov, ko je prišel v ligo od tetovaže na hrbtu, kjer piše Chosen One, od vzdevka The King, do tega, da si je sicer iz njegove strani pametno sestavljal ekipe od leta 2010 naprej.

Seveda je njegova pravica, da lahko igra s kom želi. A dejstvo, da se je od leta 2010 združeval dvakrat s super zvezdniki in osvajal naslove vseeno meče senco na njegovo kariero.

Tudi v letošnjem finalu je precej prepustil vodilno vlogo Irvingu. Bodimo subjektivni. No, saj sem kljub Lebronovi nadnaravni statistiki v finalu imam pač mnjenje, da je James je bil letos drugi igralec svoje ekipe. Prvo ime je bil iz mojega pogleda zagotovo Irving.


In potem, ko že pričakujem, da bo komisar lige Adam Silver izročil MVp finala v roke Uncle Drewa, tega dobi Lebron. Uhm.

ja, ja. pač subjektivno. Ne me linčat.

Resno? Po vsem kar je Irving naredil, vlekel ekipo, bil prvi igralec na zadnjih
3 tekmah, zadel odločilno trojko za zmago dajo MVP Lebronu? Hmm.. sem edini, ki
se mi to zdi skrajno nepošteno? Očitno, da pizdim.


Kako simbolično. Irving s trojko manj kot minuto pred koncem tekme preko Currya, ki je živel od trojk. Trojka, ki je ubila kralja trojk.

Lani so zlobni jeziki govorili, da so imeli Warriorsi srečo,ker so imele nasprotne ekipe veliko problemov s poškodbami in trudili so se , da bi vsem dokazali, da so zasluženo bili prvaki.

So bili res?

Po turboletni letošnji sezoni, kjer so se Warriorsi trudili vsem skeptikom dokazati, da so zasluženo slavili , čeprav sta pri Cavsi manjkala v lanskoletnem finalu Love in nato še Irving in je Curry izgledal kot igralec iz nekega drugega planeta ( finalu je tudi lani bil le bleda kopija originala). Kot, da ni sploh človek. Meti izza črte so se pri njemu zdeli enostavna polaganja in Warriosi so šli na rekordni dosežek v rednem delu, ko so po točno dvajsetih letih dosegli 73-9 in se tem presegli Legendarne Jordanove Bullse iz sezone 95/96 in njihov neverjetni uspeh 72 zmag
in samo 10 porazov.

Sedaj, ko se je turboletna sezona zaključila lahko rečem, da je zaman rekord 73-9, če niso postali prvaki. Šteje na koncu zgolj naslov. Tega so osvojili Cavalirsi. Tako je padla ena velika črna pika na
igralce Warriorsov, predvsem na Stephena Currya, ki je v tem finalu znova bil izjemno
bleda senca igralca, ki je skozi redni del dominiral in spravljal nasprotnikove obrambe obup.

Bil je nezaustavljiv. Do finala.

Kaj je bil razlog, da je Curry v finalu postal izjemno povprečen igralec, kjer mu je rit na prvi tekmi rešil odlični rezervist Livingston in na drugi izjemen obramben igralec Igouadala? Sicer je na 2 in 4-i tekmi bil tisti pravi ampak to sta bila zgolj dva prebliska.

Irving je bil v tem finalu zgodba za sebe. Igralec, ki je bil deležen izjemnih kritik na račun svoje obrambe, je dobesedno postal ključni mož finala. Človek, ki je na zadnjih treh tekmah pripeljal svoj
alter ego Uncle Drewa in zapakiral Warriorse in najbolj Currya. Irving je bil dobesedno nezaustavljiv, Lebron pa mu je predal žogo. Predvsem me navdušuje, da je Uncle Drew koristil to, kar Warriorsi niso sposobni.Uporail je Beno Udrih stil.

Kaj je to porečete? To je vsem dobro znani met iz polrazdalje, ki se ga v novodobni košarki igralci vedno bolj izogibajo kot hudič križa. Nekoč je bil to poleg prodorov osnova igre. Danes ekipe raje zmečejo enostavno preveč metov za tri točke.


Warriorsi so se v sedmi tekmi sami premagali. Hoteli so dobiti tekmo na silo in s trojkami. Oh, kako ironično. Ekipa, ki je zadnji dve sezoni živela od trojk in tudi lanski naslov je baziral na trojkah je letošnje finale izgubila zaradi preforisanih metov za 3 točke.

V sedmi tekmi jim je sicer met zelo stekel za 3 točke , saj so zadeli 15 od 41 metov, Cavsi pa zgolj 6 od 25 in vseeno zmagali, ker so zadeli najbolj pomemben met za 3 točke v sezoni in s tem odšli v
zgodovino.

Kako simbolično. Irving je manj kot minuto pred koncem tekme s trojko preko Currya, prinesel prednost 3 točke in s tem na koncu tudi zmago na 7-i tekmi in s tem naslov v Cleveland. Prvi in edini po 52-ih
letih!

Trojka, ki je ubila kralja trojk. Dobesedno.

Mogoče se je na koncu res pokazal star pregovor, da ekipe, ki živijo od trojk z njimi tudi umirajo. Tako je bilo v letošnjem finalu.

Od precej izgubljene situacije, kjer so Cavsi zaostajali 1-3 v zmagah in seveda ob statistiki, ki je bila 100% na strani Warriosov. Do sedaj v NBA zgodovini ni niti ena ekipa v NBA finalu spreobrnila
1-3 in na koncu zmagala. Nobena. Statistika je režeče izdavila 0-32 ! Šokantno.
Res je.

So Warriorsi ob tem statističnem podatku podzavestno mislili, da ne bo potrebno zmagati še 4-te tekme?

Tekme, ki je pomenila vse? Da bodo žoge same zletele skozi obroč in jim bodo Cavalirsi
dobesedno predali zmago? To je dokaz, da se je potrebno boriti do konca, tudiko izgleda, da ni rešitve. Cavalirsi so dokazali da izhod je.

Cavalirsi so s tem podvigom odšli v zgodovino. Dobesedno. Prvi so, ki jim je uspelo. Ne vem, koliko se bomo sploh spominjali letošnjih "zgodovinskih" 73-9 od Warriorsov, če na koncu niso
obranili naslov?

Osebno se bom zagotovo bolj in veliko prej zapomnil 60 pik, ki
jih je ob slovesu zabil Kobe Bryant Utah Jazzu.

Shaq mu je pred tekmo rekel, da naj zabije 50, če lahko. In Kobe je v svojem stilu sprejel izziv in zabil 60 pik. Super zaključek ultra uspešne kariere.

Zapomnili si bomo seveda ta herojski preobrat Cavalirov. Preobrat, ki do sedaj ni uspel nikomur. Ob tem se spomnim izreka, ki pravi, vsi so mislili, da je nemogoče, nato je prišel nekdo in uspelo mu je.
Ja. Nekoč pride nekdo, ki mu uspe. In to si bomo zapomnili vsi.


Ko je še trajal redni del, je Scottie Pippen izjavil, da bi Bulsli 95/96 letošnje Warriorse v končnici premagali s 4-0.

Večina smo zmajali z glavo. Kako lahko to sploh izjavi. Zagotovo je hejter. Tako kot večina nekdanjih super zvezdnikov, ki jih je začel močno motit ta pomp okoli Warriorsov.

No. Zdaj lahko damo Pippenu prav. Ni se motil. Mogoče res ne bi bilo 4-0. A več kot
2 zmagi Warriorsi ne bi dosegli.

Na podestu po zaključku tekme. Solze sreče. Solze polne čustev. Velika stvar za Cleveland. Lebron v solzah. Lebron, ki mu ni lahko. On ni Jordan, ki načeloma nima haterjev. Lebron jih ima. In to ogromno. Pri Lebronu so zgolj dve opcije. ALi ga obožuješ ali ga ne. Jokal je. Pokazal,
da je človek ,ko so privrele emocije iz njega. Upravičeno.

Uspelo mu je to, kar je obljubil, ko se je vrnil nazaj domov .

Čutil je dolžnost, čeprav je Pat Riley Lebronu govoril, da je njegov dom v MIamiju. Pa
ni. Dom je tam, kamor srce vleče.

Po tem naslovu, si lahko tudi Lebron malce oddahne. Sedaj ima v NBA finalih razmerje 3-4, kar je občutna razliko, kot če bi imel 2-5. Občutna. In na koncu se košarkaše gleda tudi skozi osvojene
naslove. Ti so vrh vsega v NBA-ju. Naslovi in porazi v velikem finalu, ki
naredijo ogromno razliko.

Zdaj vsaj vemo, da ne bo odšel iz Cavsov. Zakaj bi? Svoje ime je vklesal v zgodovino. Uspelo mu je to, kar ni nikomur.

Verjetno bo tukaj nekoč zaključil kariero. Zasluženo.


Mene je na koncu to finalo stalo 20EUR, ker sem stavil na napačnega konja, ki je slavil še predno je pretekel ciljno črto.

Zgodovina sprememb…

  • spremenilo: bambam20 ()

scipascapa ::

74-8 se ne bo zgodil, NIKOLI....je "skoraj" na meji nemogočega.

run2 ::

Kurzweil je izjavil:

Jaz naslova ne dam za nič, tudi če podrem vse individualne rekorde v NBA! Kakšen Karl Malone, bi vam znal povedat, kaj pomeni naslov :)


A kdo res misli, da bi Karl Malone zamenjal svojo kariero za kariero Bena Udriha (2 prstana!!!)?
««
7 / 16
»»


Vredno ogleda ...

TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
TemaSporočilaOglediZadnje sporočilo
»

Cleveland Cavaliers

Oddelek: Šport
133625 (3112) johan05
»

NBA 2016/2017

Oddelek: Šport
175868 (5063) johan05
»

Kako dober je res G. Dragić? (strani: 1 2 )

Oddelek: Šport
8641153 (37106) bambam20

Več podobnih tem